+1 yılKomik bir durum ben de bayan derim fakat bazan cümle içinde siz çok güzel zeki ya da mantıklı dan sonra kadınsınız kelimesi kullanırım. Düşünsene bir kadin bir kiz sen bu cümleyi kiza kullansan kafana odunu yersin ben kızım der alınır.. ortak hitap şekli bayındır. metroda yee vericeksin bir karşı cinse, ne diyeceksin kadin gel butaya otur ahah ne kaba saba bir cümle 😄ne deriz bayan buyrun burası uygun oturun.. ama metro da hiç bir karşı cins bayan kelimesine alinmaz aksine teşekkür eder. kelimenin anlamını bilmeden itiraz edenler tamamen cahil insanlardir. ben kuzum kızım çok kullanırım ya da canim vs bu bizim İzmir'e ait şive.. kızım dediğimiz ufak yaş kapsar mesafe koyar. canim kuzum samimi candan anlami taşır. Ben kimseyi iplemem neyse onu söylerim.. konu baist bir konu. buna karşı çıkan bayanlar dönsün nüfus cüzdanı değişip adını kadin yaptırsın tabela ile gezsin 😄🌹🙏
111 Yorumla- +1 yıl
Niye o benim efendim mi?😁
- +1 yıl
Siz diyorsunuz bakin yanlış anlamayin tanımadığınız bir bayana bu sözü söylemek yanlış olur. o saygiyi hakeden bildiğin tanıdığın güzel insanlara mesafeli saygi sözcüğünün ana temel hitap şeklidir. Her önüne gelene bu söylenmez iki taraf içinde saygin olan meaafeli insanlara beyefendi hanimefendi denebilir.. siradan yoldan gelip geçene ben doğru bulmuyorum bu cümleyi. bana katilacaginiza eminim saygilar 🌹🙏
- +1 yıl
Hala bayan diyor 🤦🏻♀️ karşındakinin rahatsız olduğu bi hitap şeklinde ısrar etmek neden peki? Bi insana beyfendi hanımefendi demek günümüzde söyleyen kişinin kibarlığını nezaketini gösterir. Türkçede her kelime birleştirilerek yazıldığı kelimelerin gerçek anlamında kullanılmıyor. Eminim size birisi seslendiğindede efendim yerine ne var diyorsunuzdur. Herseyi gercek anlamına dökmeye çalışıp burdanda haklı olduğunuzu iddia edecek kadar nezaketsizsiniz. Tanımadığınız birine gül emojiside atmayın. Ve saygılar yazarak sizin nezdinizde saygıdeğer bir kişi oluyorum onuda yazmayın. Aman aman nolur nolmaz
- +1 yıl
Uzatma istersen teşekkürler kadin
- +1 yıl
Cinsel yaşam alanina gidip ordaki yorumlara inanin size pamuk prenses bile derler. neden size hanimefendin dim. ya da siz bana bey efendi neden zorluk çıkartıyorsun ki. tirnak içinde diyorum benim hanimefendi diyeceğim insan. sizin gibi kati on yargili ve kendisini bir hanim efendi sinifina sokma cabasina girerek hakaret eden yontulmamis diye seslenen birine ki bunu ben hic bir cumlemde haketmedim. kirip kotu laf da söylemedim. Bu tutumunuz varken siz bu kelimeyi hakettiginizi mi dusunuyorsunuz KADIN... bu son sizi uzmek istemem sizde beni üzmeyin sizin yorumunuza cevap vermeyeceğim fakat korkma hakaret te etmem saygılar yontulmamiş tan yontulmuş a😁kendine cici bak yaz pes pese oku fakat haksiz yere bana çatma seviyene çekme olur mu...
- +1 yıl
Buna ancak gülerim. Cinsel yaşam alanı engellediğim bi konu başlığı. Siz sık uğrayıp ordaki abazalara denk gelmiş olabilirsiniz. Hala kendinizi hanımefendi sınıfına sokma diyerek gerçek anlamında kullanmaya devam ediyorsunuz. Kusura bakmayın ama yazdığım şey hakaret değil. Karşındakine rahatsız olduğunu bile bile aynı şekilde hitap etmekte ısrarcı olmak bana göre odunluktur. İster cevap ver ister verme çok önemli değil. Ben hakaret etmedim yine günümüzde gercek anlami disinda kullanılan ve saygısız nezaketsiz insan anlamina gelen yontulmamış odun kavramını kullandım. Siz istediğiniz yere kadar çekin öylesiniz😉
En İyi Cevaplar
+1 yılBayan bir ünvandır, tek başına hitabet için veya cinsiyet belirtmek için kullanılmaz. Bayan acılıkoala denilmesinin benim için hiçbir sakıncası yok yani derdimiz bayan kelimesi ile değil. Biz kadın denmesi gereken yerde bayan denmesinden rahatsız oluyoruz çünkü bazı kimselerce kadın "cinsel ilişkiye girmiş insan dişisi" olarak görülüyor bu yüzden kadın demekten imtina ediyorlar ve bunu ayıp buluyorlar. Erkekler oğlandan adama yaşına göre geçiyor ama kızların olgunlaşması cinsel ilişkiye girip girmemesine göre belirleniyor bu da iğrenç bir bakış açısı. İnsanlar şimdi kadın dersek cinsel ilişkiye girmiş iması yapmış oluruz belki hâlâ kızdır ama yaşı da var ne desek acaba diye düşünmüş ve bayanı bulmuş. Sonuç olarak bizim derdimiz bayan denmesi değil kadın denememesi, kadın olmanın ayıp görülmesi ve olgunlaşma sürecimizin cinselliğe indirgenmesi. Ha bir de arkandan bayan diye seslenenler var, başta dediğim gibi bayan bir ünvandır tek başına hitabet için kullanılmaz. Biz kimsenin arkasından bay diye bağırmıyoruz, ben beyefendi diyorum bu yüzden bana da hanımefendi denmesini istiyorum. Bunu diyemeyenlerin de kadınlara efendi demekten rahatsız oldukları için demediklerini düşünüyorum.
Erkek = Dişi
Oğlan = Kız
Adam = Kadın
Bay = Bayan
Bey = Hanım
Hani erkeklerde hangisini kullanılıyorsanız dişiler için de onun karşılığı neyse onu kullanırsanız kimse size bir şey demez.10 Yorumla
+1 yılAtatürk'ün bu olaya bakışı:
https://www.youtube.com/embed/fT5G9fNjz0M22 Yorumla- +1 yıl
Bunu görmezden gelirler boşuna attın sen bunu. İşlerine geleni görüyorlar
- +1 yıl
@NickBırakmadınız Ben üstüme düşeni yaptım. Yeterli.
+1 yılBir bilseler bayan sözcüğünün Eski Türkçe'deki anlamını, nedir: zenginleyen, zenginlik sahibi vb. gibi anlamları vardır. Biz bir nevi kadına bayan diyerek; onların her yönden zengin hissetmelerine, değer verildiklerine ve özgüvenli olduklarını hissetmelerine vesile oluyoruz. Eski Türklerin kadına verdiği değer zaten ortada, onun için biz de torunları olarak bunu -belki de haberimiz olmadan- kullanıyoruz. 😇
24 Yorumla- +1 yıl
Evet bay kılmak diye bir tabir vardır hatta, zengin ettim anlamına gelir. Bayan da zenginleyen zenginlik sahibi gibi birden çok anlamları var.
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBayan kelimesi de kadın anlamına gelir normaldir.
24 Yorumla- +1 yıl
Barış artık benim sorularıma cevap vermiyor diye küsecektim az kalsın
- +1 yıl
Sitede cevap atmıyorsam ölmüşümdür zaten sdfsd duamı okursunuz 1 hafta falan girmediysem
- +1 yıl
Vay be sen de gidicisin kimler kaldı eski toprak olan
- +1 yıl
öyle görünüyor
+1 yılFilmlerden dolayı öyle empoze edildi ama kadın demek de çok saçma çünkü bir cinsiyet tanımı olarak evet kadın diye tabir edilir ama bir kızla konuşurken de ona sen çok güzel kadınsın seni çok beğendim tanışabilir miyiz diyemezsin, sizinle tanışabilir miyim çok güzel bir hanımefendisiniz gibi cümleler kullanırsın, yani aklı başında biri öyle konuşur. Ama kadınsın diye cümleye başlanmaz, kaldı ki kadın kelimesi farklı anlamlar da da kullanılır her hususta bir kıza kadın denmez. Ama filmler işte herkesin bildiğini değiştirdiler.
12 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım ne dediğinizi
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Öfff bu muhabbet gerçekten sıktı, zaten ortada da bir cahil muhabbetidir aldı başını gidiyor.. O kıt kafalara nasıl sokabilirim bilmiyorum (bazı kadınlar için söylüyorum bunu)
Hitap ederken '' BAYAN ''
Cinsiyet ile alakalı bir durumda '' KADIN ''
'' -Afedersiniz bayan! Paranızı düşürdünüz. '' mü diye hitap edersiniz toksa bayan yerine kadın olarak mı hitap edersiniz?
Mesele cinsiyet söz konusu ise kadın kullanılırx ayyy bunun dizilerde de saçma slk bir şekilde duyarının kasılması bir kadın olarak (cinsiyet belirtiyorum) gına getirdi. Aptala anlatır gibi anlatmak gerekiyor bazen demekki.31 Yorumla- +1 yıl
Bir kere bir kızın sigarası mı ne yere düşmüştü. Hemen aldım seslendim "bayan, bakar mısınız? Sigaranızı düşürdünüz." Döndü bayan denmez filan çekti sertce. Ulen önce teşekkür et hanzo. Sigarayı yere attım döndüm gittim 😅
Ben bu olayda her türlü haklıyım öyleyse
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaydan kaynaklı mı acaba detayına inmek lazım ama
Fikir yürütürsek bay erkeğe yapılan bir sıfat ondan türemiş gibi olan bay an itici olabilir.
Sanki yine erkek olmazsa kadınlar bir hiç gibi bir aşağılama onların gölgesinde görülüyor bir kelime gibi duruyor gibi bir sonuçta çıkabilir
Çünkü erkek deyince başka kadın deyince başka ve kendine has özelliği olan kelimeler birbirini tamamlayan ama bayan denilince erkek ön planda oluyur gibi anlaşılma oluyur
Tamamen fikir yürütüyorum212 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle ama bunu değiştirmek mümkün isim değişikliği yasal gerekçe ve haklara bağlı bir şey fakat toplumsal zihniyet ölçüsü maalesef değişmez. Keşke onun için de bir şey yapabilsek.
- +1 yıl
maalesef kadın mağara adamlarından bugüne meta olarak görülüp ikinci planda her kategoride de olduğu için maalesef bu zihniyet kadın ağzıyla kuş tutsa yaranamaz.
Öyle ki yapay zeka için bile daha çok erkeklere hizmet etsinler diye affedersiniz cinsel bazlı robotlar başta üretiliyor entegre ediyor geleceğin teknolojilerine bile
Neden cinsiyetsiz olamıyor neden erkekler için gerek kelime gerek fiziksel her şeyle kadın geri Plan itiliyor ki neden bayan kelimesini erkekler daha çok benimserken bundan sıyrılmak isteyen kadın her dönem haksız oluyur anlamıyorum. - +1 yıl
Ben genel olarak ayırmıyorum zaten ama eşitlik taraftarı olarak erkeğin her anlamda baskın olmamasını isterim akılsa akıl hatta kadınların beyni erkeklere göre pek çok anlamda daha iyi çalışırken bunu sevmiyorum işte sırf bu yüzden sukunet sağlanamıyor.
Mesala şurası çok güzel bir ortam ama günün her saati kendini ön plana çıkarmak isteyen erkeklerin abuk subuk soruları dolu kadın huzur bulamayacakmı topluma açık her olgunun olduğu yerlerde. Tamam feminist yapıdayım ama doğru olan eşitlik değil mi? - +1 yıl
En güzeli bu zaten bak bu soruyu bile o cesaretle sordun olmasa bile ironik bile olsa linç kabul ederek.
- +1 yıl
Zaten bu klişeler aşılıyor kadınlar her yerde cesur olunca erkeklerin bazıları kadınlardan korkuyor cesaretleri yok edemedikleri için maalesef onalrı yok etme peşinde oluyorlar. Erkeklerin çoğu bu yüzden cesaretsiz hale geldi sürekli silah ve silah sayılacak şeylere sığınır oldular. Yine kabullenmek istemedikleri için o eşitliği o cesareti başaramasınlar diye sonuç böyle olmamalı belki günün birinde olmayan polyanna rüyası gerçek olur ve kadınların mal değil özgür iradeli erkelerin her fırsatta kullanmaya yeltenmediği bir dünya olur kim bilir
- +1 yıl
K E S İ N L İ K L E
- +1 yıl
Rica ederim, saygılar sunuyorum...
Hanım, Hanıma ağa, Hanfendi,
Türkçe deki karşılığı Kadın
Yabancılar Bayan der
Pempe renk İlk olarak Erkek için Rönesans dönemin de ortaya çıkmış Moda dönemi malum Sonra dan Mavi renk erkek olarak Pempe ise Kadın, Kız olarak hafızalara kazınmıştır.
Giydiğiniz Tayt, Topuklu ayakkabı, Kilotlu çorap, Takma Saç protezi Avrupa kültürün de Erkekler den Çağımıza Kadınların modası olarak geçmiş.
Şimdi Neden Bayan kelimesi hoş karşılanmıyor anladın mı?
Bay - Bayan
İkinci plan da Türetilmiş İkinci sınıf İnsan olduğu için.
Oysa ki Türkler de Hatun denk sınıf da İnsan demektir. Hanfendi sözü de Bura dan gelir. Türk kültürün de Cinsiyet meselesi böyle10 YorumlaBayan diye hitap ederken, samimiyetini, mahcubiyetini, nezaketini karşıdakine son derece hissettiren insanlar da gördüm.
Kadın diye hitap ederken, samimiyetsiz, küstahça bir ses tonu ve üslupla hitap edenleri de gördüğüm için..
Kelimelere takılmadan, kendine saygıyı yitirmemenin daha değerli olduğu görüşündeyim.
Gerisi zaten gelir.32 YorumlaYok ne imiş Wc'lerde yazıyormuş hoş değilmiş. Avrupa'da bile hitap ederken bayan kelimesini kullanırlar. Yani diyeceğim şu ki önceden de böyle bir şey yoktu. Bazı birtakım kesim tarafından yaygınlaştırıldı. Önceden dediklerinde gıkları çıkmazdı arkadaşların.
24 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılÇok baydıkları için bayan demişler.
Hâlbuki kadınlar en güzel çiçek kadar güzel ve narindir.
Gül çok güzel kokar ama dikenleride vardır.
her şey bu dünyada zittiyla vardır. Bizler olumlu tarafından bakmalıyız. Yoksa yaşanmaz bu dünya.32 Yorumla- +1 yıl
Evet nereden nereye getirdim konuyu 😂😃
+1 yılBence hangi cümle olursa olsun tatlı ve samimi söylendiği sürece kırıcı olmaz art niyetli insan bayan da dese kadın da dese farketmez o kötü niyetini vurgu ile belli eder zaten bu yüzden söylenen kelimeden çok söyleyiş tarzına takılmak lazım çünki ben bunu bilsemde bunların hangisinin hoş karşılanıp karşılanmadığını bilmeyen çok insan var.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılhitap etmende sakınca görmüyorlar, cinsiyet belirtilirken erkeğe erkek, kadına bayan denilmesi sadece hoş karşılanmayacak bir durum değil, ayni zamanda dil kurallarına göre hatalı bir kullanım. ayrıca hala bazı insanlar, bakire olana kız, olmayana kadın diye hitap edileceğini sandığından bunu belli etmemek için "bayan" kelimesinin kullanıldığını söylüyorlarmış : / pek emin değilim. garip.
15 Yorumla- +1 yıl
Buna emin misin. Ben şahsen 24 aşağısına kız derim. Senin dediğine göre 15 yaşındakine de kadın demem mi lazım eğer bakire değilse
- +1 yıl
Tabii ki ben bu kadın kız ayrımını yaşadığı cinselliğe göre değil de yaşa göre yaparım diğerleri garipmiş ya
- +1 yıl
@NickBırakmadınız senin anlama seklini seveyim gercekten : ) oyle denilmemesi gerekiyor. zaten oğlan/kız diye cinsiyet yoktur. aile içinde anne babanın çocuğunun anlamına gelir. e haliyle kucuk/genç çocuklara bu sekilde hitap şekli oldu.
- +1 yıl
Tamam sakin
+1 yılBay-bayan cinsiyetin önemi olmayan durumlarda kullanılır. Örneğin fatura bilgilendirmede bay x, bayan x kullanılabilir. Burada amaç sizi fatura hakkında bilgilendirmektir. Ancak bir davet olursa x bey, x hanım kullanılır.
Toplumumuzun bayan kelimesine kızması kesinlikle cahilliktendir. Bir cacık bildiklerinden değil. Kadınım ben kadın diyenler de kadın vücudunu öne sürüp isteyerek veya istemeyerek "kadın organlarım var" şeklinde atıfta bulunur.13 Yorumla- +1 yıl
Konuştu capcahil. Bay ve bayan ayrımı Türkçe'ye ingilizceden gelmiştir İngilizcede mr ve mrs olarak gelmiştir İngilizcede de eskiden mr yani baydan türeyen kadını ezikleyen bir yapı var sonuç olarak Türkçede adam kadın ya da erkek kadın kullanımı var. Han hanım da eski Türklerden geliyor. Ayrıca kadın kelimesi cinsiyet belirtiyor kadınlık organları veya kendini öne atmakla hiçbir alakası yok. Ayrıca bayan kelimesinin kullanımının kızılmasının başka bir sebebi de kadın kelimesinin utanılacak bir şey olarak yansıtılması veya hafifketirmeye çalışılması. Birisine seslenecek iseniz hanımefendi bakar mısınız ya da kadınlar tuvaleti şu tarafta gibi bu iki cinsiyet ayrımı gayet yeterl diye düşünüyorum
- +1 yıl
Peki bayan. Nasıl istiyorsan. Yazdıklarımın çoğunda haklılık payım var haberin olsun.
- +1 yıl
Aynen herifçiğim
- Aile & Toplum konusunda 861 cevap paylaştı.
+1 yılAvrupa’da belirtmek için sıfatlar var ya hani, miss falan gibi Atatürk de bizde de olsun demiş çalışma yapmışlar Erkek bay demişler yanına tamlama eki olan an getirmişler Bayan olmuş Bay bayan
23 Yorumla- +1 yıl
Çünkü Bay An derken an ekini bayın küçültmesi olarak kabul ediyorlar ayrıca Baymak fiilinden türediğini geldiğini iddia edenlerde var
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir kere bir kızın sigarası mı ne yere düşmüştü. Hemen aldım seslendim "bayan, bakar mısınız? Sigaranızı düşürdünüz." Döndü bayan denmez filan çekti sertce. Ulen önce teşekkür et hanzo. Sigarayı yere attım döndüm gittim 😅
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılValla öyle. Tamam hoşuna gitmiyor olabilir de bayanligini bil. Hemen öyle tepki verilmez
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaygıdeğer hanımefendilere beğendikleri kaslı uzun boylu zengin beyler nasıl hitap ederse etsin hoş karşılıyorlar. Diğer beyefendiler nasıl hitap ederse etsin kızıyorlar. Demek ki hanımefendiler kendilerine sadece kaslı uzun boylu ve zengin erkeklerin hitap etmesini istiyorlar. Bana onların bu isteğine saygı duymak düşer. ☺
20 Yorumla
+1 yılKadın bireylerin cinseyetinden bahsedilirken"Bayan" denilmesini istemiyorum. Çünkü bayan diye bir cinsiyet yoktur!8 Mart dünya kadınlar günü diyoruz (bayanlar günü demiyoruz)
53 Yorumla- +1 yıl
Erkeklere bay denildiği için ve bay kelimesinden oluştuğu kategorize edilmek istemedigimizden
- +1 yıl
Rahatsiz edici yorunlarinizi sildim aw yazmayin pis sapıklar
Bunu anlamayacak bir şey yok. Kadin kelimesinin üstü kapatılmaya çalışılıyor. Bu yüzden rahatsız oluyoruz. Yoksa neden bayan kelimesi rahatsız etsin. Erkek için bayım diyen var mı yok. Kadin için neden bayan deniyor? Onun yerine handenin diye hitap etmek daha mantıklı. Ben erkeklere bayım diye seslenildiginde kesinlikle sorun etmem bayan kelimesini.
11 Yorumla
+1 yılYolda giderken, kadın bir bakar mısın? Bayan bir bakar mısın? Hangisi kulağa hoş geliyor? Ben, kadın denilmesinden pek hoşlanmam.
13 Yorumla- +1 yıl
Tabii ki de 💪🏻
- +1 yıl
Sendemi bayansin
Yani aslında bu kötü bir şey değil ama birazcık bizim toplumda yanlış algılanıyor diyebilirim
22 Yorumla- +1 yıl
Neyi yanlış algılanıyor bunu merak ediyorum küfür değil sonuçta
- +1 yıl
Ya sanki böyle baygınlık getiriyor ya da bayiyo gibilerinden düşünülüyor herhalde
- Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı.
+1 yılKarı, Avrat.. Bunlar da kullanılmıyor.. Niye ki?
Oysa, Karı-Koca diyoruz.. Ya da At, Avrat, Silah Türklerin namusudur..
Tek başına kullanınca rahatsız oluyorlar..
Ben de anlamıyorum bu yersiz rahatsızlığı..
Ben şahsen, kadın da demiyorum bayan da.. Hanımefendi tercihim..
00 Yorumla
+1 yılanandır bayan, KADIN veya HANIM kelimesi dururken bayan ne ya?
bi de senin gibi bunu kendilerine yakistirabilen kadınlar da var
ay Allah'ım sabır ver10 YorumlaBen hitap etmek için isminizi öğrenebilir miyim derim. Yani eğer konuşacak isek. Eğer bir kadına sadece sesleneceksem. Hanfendi derim. Bunu da garipseyen olursa birader derim yani 🤣🤣
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bayana baydığı için iyi bakmıyoruz diye kafaları merak ediyorum ya. İyi ki Türkiye'de bakan olmamışlar. Hele de başbakan. Aman Allah'im 😂😂😂
RTE duymasın bunu 😂10 Yorumla
+1 yılCinsiyetleştirme bana kaba geliyor gevşek bir hitap hoş görmüyorum bayan bakar mısınız jdjd bay bakar mısınız jjxjd olmuyor
20 Yorumla
+1 yılBence bunun hoş karşılanmaması çok saçma. Bayan bayandır. Takıntılılar eleştiriyor bu kullanımı
20 Yorumla
+1 yıl
Al sana bayan. Akordeon türü bir enstrümandır. Sesleri akordeon ile aynıdır ancak gördüğün gibi tuş dizilimi farklıdır
02 Yorumla- +1 yıl
Bayan bu işte
Erkeğe bay diyemediğin yerde kadına bayan denmez. Kelimenin kökenini de araştır bence. Bi kadının bunu demesi ironik
10 YorumlaBoş takıntı bence.
Erkeklere de bay deniyor.
Noluyor yani erkeklere insanları bay mı demek istiyoruz hayır.
Kaldırılacaksa ikisi de kalksın.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBayan diyoz kiziyorlar kadin diyoz ben kadin miyim diyor yine kiziyorlar
23 Yorumla- +1 yıl
Tabi
+1 yılUzun uzun anlatırdım ama anlayacağınızı düşünmüyorum
20 YorumlaFeministlerin gereksiz takılması başka yerlere çekmesi
20 YorumlaBayan daha kibar Bi tabir ama bazı karşı cins kişiler bunu hoş karşılamıyor.
20 YorumlaBay’dan sonra geliyormuşuz izlenimi uyandırıyor.. Biz onlardan bağımsızız..
20 Yorumla
+1 yılŞahsen bana saçma geliyor o kadarı kadın olmuş bayan olmuş beni irite etmez
26 Yorumla- +1 yıl
Bana oradan bir adet Tuba verebilir misiniz?
- +1 yıl
Kullanıcı ismin fantastik🤣🤣
- +1 yıl
Birader demeyen erkek mi 😂 iyi bari gözler sağlam
- +1 yıl
@biradettubaa Vizontele Tubaa😂😂😂
- +1 yıl
Tuğba ağacı cennette bir ağaç ismi Allah seni cennetinde o ağaçtan meyve toplamayı nasip eylesin.
- +1 yıl
Amin 💭🌸🌷
+1 yılsadece hoş karşılanmıyor değil, yanlış kullanıldığı için hoş karşılanmıyor
10 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek cinsiyet ismi, bayan sadece hitap olduğu için fakat ben buna karşı değilim.
10 Yorumla
+1 yılBayan baymak anlamında kullanılır sanırım bay kelimeside kötü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan şeyler. Bir hitap şekli işte. Niye bu kadar rahatsız olunuyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. bazıları kadın denmesini istiyor. bayan hitaptır. mesela sokakta bir kadına bir şey demek istediğimiz zaman "bayan bir bakar mısınız?" deriz. "kadın bir bakar mısın?" demek kaba olurdu.
12 Yorumla- +1 yıl
Yukardaki yorumları okumam ile beraber bu yorumda da sizi gördüm @halemsu hanımefendi,
Size Söylenmesini istemediğiniz şeyin nedenini, istemediğinizi tüm kadınlar adınada istemediğinizi bir mantık çerçevesine oturtun lütfen
İstemiyorum bla bla bla.!! Değil
Bir yorumda zamanla bazı kavramların özelliği ve anlamı değişebiliyor ayak uydurmak lazım demişsiniz.
Evet bu doğru örnekleri var ama bunlar kelimenin telaffuzu ve sesli sessiz harf uyumuna göre yuvarlanarak bir kolaylığa evrilmesi için.
Burdaki Ana gerekçe nedir
Şık değil mi
Uzun mu
Uyumsuz mu
Nedir mantığı?
Benim de çok merak ettiğim bir şey. Baylar ve bayanlar denir yani ne var bunda
10 YorumlaHoş karşılanmayacak bir durum değil bence. Yıllardır herhangi bir tv kanalında ya da bir gösteri öncesinde hep deniliyor "baylar ve bayanlar" diye. Nedir bunda yanlış olan.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılBay an bayıyor gibi geliyor bana saçma geliyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBen hanımefendi diyorum bazıları kadın kelimesinden de hoşlanmıyor
10 Yorumla Hanımefendi desinler çok mu zor? Biz onlara Bay buraya oturabilirsin vs vs diyor muyuz?
24 Yorumla- +1 yıl
O zamanlar kullanımı doğru olabilir. her şey her zaman doğru olmuyor. Atatürk sevdalısı biriyim. Ancak birazda bu tarz şeylerde günümüze ayak uydurmalıyız. İnsanlara rahatsız oldukları şekilde hitap etmekte israr edilmesini anlamıyorum. Hele birde hemcinsimde bunu savunuyor. Hitap şekillerindeki gibi herşeyi geçmişe uygun yapmaya kalksak şu an kullanılan Türkçe yabancı bir dil olur bize. Dil üslup hitap şekilleri gün geçtikçe değişiyor. Bazı kelimelerin anlamları ya da hissettirdikleri değişiyor. Bunun farkina varmanız dileğiyle
- +1 yıl
Atatürk'ün kurduğu TDK kurallarına göre konuşuyoruz zaten bu neyin gerginliği? Evet dil gelişen yaşayan zamanla değişen bir varlıktır bunu da kabul ediyorum. Bence de hanımefendi beyefendi gibi hitaplar daha hoş olmakla birlikte bay bayan kelimesi yabancılardaki gibi ismin önüne gelince aynı hoşnutluğu verdiği kanısındayım. Ama konuşmanızdan da anladığım üzere kelimelerden daha tesirli bir şey var ise bu da üsluptur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkisi arasındaki ayrımı farklı yere çekenler olduğu için olabilir ama çok da takılmamak gerektiğini düşünüyorum
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeğeni için teşekkürler , hangi şekilde hitap seviyosan karşındakine de yerine göre açıkça söyle valla 😏
+1 yılPazarlarda su iç çamaşırı satan erkekler diyorya buyur bayan çok komigime giderdi hep halende öyle
19 Yorumla- +1 yıl
Valla buna inan büyük olmaktan okadar sıkıldım ki gerçekten senin gibi 23 yaşında olmak için neler vermezdim
- +1 yıl
Hayatı dolu dolu yaşa o günler geri gelmiyor buna inan prenses
- +1 yıl
Neden ne oldu abim soyle anlatırsan dinlerim belki çözüm de buluruz
- +1 yıl
Ne demek kardeşim benim Allah herşeyi gönlünce olsun inşallah
+1 yılHanım, hanımefendi, kadın gibi kelimeler varken bayan kelimesi bayağı kalıyor biraz ondan.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılFeminazilerin zoruna giden bir sorun, bir türlü de kabullenemezler
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSanki avrat diyorlar. Avrat veya karı denilse neyse
13 Yorumla- +1 yıl
Karı bayanı
- +1 yıl
😂😂😂😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizde erkeklere bay diye seslenelim o zaman hoş mu?
15 Yorumla- +1 yıl
Bay Kemal
Cevap sahibi+1 yılKaçıncı yüz yıldayiz bayım dicem @unik16
Cevap sahibi+1 yıl@GOLDENEAGLE1 bay bay kemal :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılSensin bayan bizler kimseyi baymıyoruz.
Kadın kelimesini ağzınıza yakistiramiyorunuz sanırım22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBayan kelimesi çirkin bir tabir ve kaba
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadın kelime olarak bana daha güçlü geliyor
22 Yorumla- +1 yıl
Evet hitap olarak pek oturmuyor
+1 yılFeministler gelecek şimdi
22 Yorumla- +1 yıl
Vaziyet alın ortalik karışacak agag
"Hadi gelin üstüme korkmuyorum" 😉
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 751 cevap paylaştı.
+1 yılKadının statüsü daha köklü ve sağlam çünkü karı bayanı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınları sevmeyen kadın düşmanı erkekler genelde kadınlara şey diyor çok saygılı gibi "bağyan" o yüzden irrite edici geliyor bana
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBayan kelimesi kadın kelimesinin yumuşatılmış halidir
20 Yorumla
+1 yılBence beyefendi bayan bunlara takılan kişi sosyopat ya da feministtir
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBayan kelimesini kullanan kesim belli zaten. Normali kadın dır
01 YorumlaHanfendi demek daha Uygun cengiz han'da eşine bu benim ha'nim demiş
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçmalık vaşka bişi değil
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBayan lafına cephe alınması
Cevap sahibi+1 yılBayan bir saygı sözcüğüdür
- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026