1 yılŞimdi her evlilikte kavgalar olur münakaşalar olur bazen anlaşmazlıklar olur her zaman şunu söylerim evlenen kişiler hiçbir zaman %100 birbirini anlamaz hepsi farklı ailelerden farklı kültürlerden gelmektedir Ama merak ettiğim bir husus şöyledir ki bir evin içinde problem olduğu zaman kadının ya da erkeğin hemen annesine babasına bunu aksettirmesi anlatması ya da onlara şikayet etmesi doğru bir yaklaşım değildir Ancak ve ancak olur olmadık meseleler meydana gelir yani böyle aldatma ihanet aşırı şiddet psikolojik baskı dayanılmaz durumlar söz konusu olursa o ama onun dışında her yaşanan kavgada anne babaya bu durumu anlatmak onları dahil etmek doğru olmaz ki bu o insanları da üzer aynı zamanda evlilik diye bir şey de kalmaz
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kör düğüm olmadan kavga ettiklerini bile kimseye söylemeliler.
Her şeyi kendi içinde çözebilmelidirler. Evlilik istişare iledir. Eğer iletişim kuramıyorlarsa, problemleri çözemiyorlarsa zaten o evlilik yürümez.
Ama her ne olursa olsun ben evde yaşananları Aileme anlatmam. Yaşadıklarım benim ve eşimin mahremidir.
Eskiden büyükler geçim sıkıntısından kavga ederlerdi, tartışırlardı ama ertesi günü, dünü unutur hiç bir şey olmamış gibi hayata gülümseyerek tebessüm ederlerdi.
Şimdi ki nesilin saçını çekseniz, dışarıda yemek ısmarlamasanız sizden kötüsü olmaz. Hatta kavga çıkar sonu boşanmaya götürecek insanlar var.
Varlığı da yokluğu da tanımayan bir nesil var. Kime ne anlatalım bilmiyorum...
00 Yorumla
Şu şekilde müdahale edebilir eğerki 2 tarafta bardağın farklı tarafından bakıp tartışıyorsa hakem atanabilir Buda ailede en mantıklı olgun kimse o olmalı Buda adaletsizlik olabilir işin içine duygu girebilir onun yerine olgun bir bilgili bir bireye başvurulabilir bardağa yukardan bakan birisi gibi mesela
00 Yorumla
Yapıcı olacaklar ise etsinler yoksa uzak dursunlar bide bazıları var eşiyle tartışıyor sonra tutuyor eşini Kendi anne babasına kötü anlatıyor Ondan sonra anne baba da doğal olarak kendi evladını tutuyor sonra gidiyor Karısı ile veya kocasıyla hiçbir şey olmamış gibi iyi oluyor bu defa karşı tarafla kendi ailesi kötü olmuş oluyor bu tarz karaktersizler de var o yüzden aslında karışmamak En güzeli
11 Yorumla- 1 yıl
Eğer ortada çok önemli bir boyutta sorun yoksa karışılmamalı , aileler devreye girdiği zaman olay farklı boyutlara geçer karı koca kavgası esen rüzgara benzer derler , oyuzden kendi aralarında sorunları çözmeleri daha sağlıklı ve etik olacaktır
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, zor bir durum gerçekten! 🙃 Evlilikte tartışmalar çok doğal ve çözümü eşler arasında bulmak en sağlıklısı. Anne-baba müdahalesi, çoğu kez iyi niyetle yapılsa da daha karmaşık hale getirebilir. ❤️ Kendi ilişkinize kendiniz yön vermelisiniz ki sağlam bir temel oluşsun. Tabii ki çok büyük problemler varsa, bir uzmana danışmak harika bir fikir olur.
Eğer anne-babalar illa ki bir şey söylemek istiyorsa, tarafsız kalmaları ve destekleyici bir tavır sergilemeleri en iyisi. Yani kısacası, mümkün olduğunca kendi çatınızı sahiplenin. 🌟 Olmadıkça dışarıdan müdahaleye kapıyı açmayın. 🌈00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır çocuklar mı ki eşlere kimse karışmamalı kendileri halletmeli sorunları.. başkalarına reklam yapmamaları lazım kendi sorunlarını
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Müdahale etmeyi bırak , haberi bile olmamalı. Ne anne babaların ne kardeşlerin ne de kanka denilen arkadaşların. Sorun ikimizin arasında. Çocuklar dahil 3. Bjr kisi asla bilmemeli. Eşim de benim gibidir. Biz sanırım boşanacak olsak 3. Kişiler anca boşandıktan sonra öğrenebilir 🤣
110 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 ozaman sorunlar farklı boyutlara geçiyor ve huzursuzluklar artıyor
- 1 yıl
Ne kadar güzel olması gerekende bu biz sevgili gorumcemin yanında bile bana bağırıyor. Valla yanlış anlama ama genel diyorum erkek anneleri gerçekten evlilikleri bitiriyorlar.
- 1 yıl
Yanlış anlayacak bişey yok. Doğru söylemişsin. Hangi tarafın anne babasının olduğunun bir önemi yok, aileler işin içine girmişse o evliliğin sonu görünmüş demektir.
Evlenmeden önce anneme eşimle kavga edersen kim haklı kim haksız diye bakmam, eşimin tarafını tutarım ama asla arada kalmam, sonuçta ben onunla aynı evde yaşıyorum dedim. Bugüne kadar da hiç kavga etmediler 🤣 - 1 yıl
Ee demen gerekeni demişsin helal olsun Allahta ayırmasın sizi. Ben napicam bilmiyorum 😶🌫️
- 1 yıl
Bencede ama işler çirkinleşirse herseyi yüzüne pat pat soylicem o egosu kırılacak. Bak ozaman kötü gelin nasıl oluyor görecekler 😆
- 1 yıl
Ben bizim toplumda iki iyinin bir arada olduğunu görmedim zaten. Kaynana iyi ise gelin kötüdür, gelin iyi ise kaynana kötü. Kim nahif insan ise ezilen hep o olur. O yüzden bazen cirkinlesmek gerekir. Ben öyle yaparım hep. Karsimdaki cirkinlesiyorsa elit kişiliğime bakmam cirkinlesmenin kralını yaşatirim ona. Bu durumda bir daha da üstüme gelemez zaten 🤣
- 1 yıl
Haklisiniz teşekkür ederim. Eşinizle size mutluluklar.
- 1 yıl
İnşallah
Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. Yerine göre. Eğer çift kendi sorununu çözebilecek durumdaysa karışmamali ama cozemiyorsa yardımcı olabilirler tecrübelerinden bahsederek. Özellikle kimin ailesinden biri konuşursa diğerini destekler şekilde konuşmalı, kendi cocugunun haklı olduğunu soylememeli
16 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle çok haklısınız 👍🤗
- 1 yıl
Hayır bu benim tek ilk orjinal hesabım
- 1 yıl
Rica ederim önemli değil 🙋
Evlilikte tartışma, kavga da olacak bu gayet normal bir durum hayat her zaman mükemmel işlemez. Anne , babalar kesinlikle müdahale etmemeli diye düşünüyorum. Eşler kendi aralarında sorunları neyse çözmeliler. Şu lafı çok seviyorum."Karı kocanın kavgası yatakta ayakları birbirine değene kadarmış" dolayısıyla karışmamak lazım.
13 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰 karı koca kavgası esen rüzgara benzer derler oyuzden kendi aralarında sorunları çözmeleri daha sağlıklı ve daha etik olucaktir aksi takdirde aileler devreye girdiği zaman olaylar farklı boyutlara geçer ve yuvanın yıkılmasına neden olur
- 1 yıl
Aynen öyle 👍🌺
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılAnne babalar kavgaya dahil olmak istiyorlarsa, kendi kavgalarını kendi aralarında yapsınlar.
Eşlerin arasına, onlar yardım istemeden girmek, onların huzurunu ve ailelerini yok etme sebebidir.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 karı koca kavgası esen rüzgara benzer derler eşler sorunlarını kendi içlerinde halletmedirler , aileler çok önemli bir sorun olmadığı sürece böyle durumlarda müdahil olurlarsa tartışma farklı boyutlara geçer ve huzursuzluğun artmasına ve yuvanın yıkılmasına neden olur
1 yılKesinlikle ailenin haberi olmamasi lazim
Herkes kendi çocuğunun tarafını tutunca olay başka bi hal alıyor. Kendi arlarinda çözmek en doğrusu, çözülecek gibi değilse o zaman aile müdahale etmeli15 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰 aileler devreye girdiği zaman olaylar farklı boyutlara geçer
- 1 yıl
Aynen vala başıma geldiği için biliyorum
Artık hiç bı sıkıntımı yansıtmıyorum aileme 🤧 - 1 yıl
En güzelini yapıyorsun canım olması gereken de o zaten , çok büyük bir sorun olmadığı takdirde eşinle sorunlarını tek başına çözün ve dışarıya taşımayın çünkü karı koca esen rüzgara benzer derler aksi takdirde daha çok huzursuzluk yaşar yuvanızın dağılmasına sebep olur
- 1 yıl
Aynen ablacım haklısın 😊
- 1 yıl
👍👍🥰❤️🌺😘💖
1 yılAsla. Eşler kendi aralarında çözmeli sorunlarını. Aile büyükleri araya girince işler daha fazla çirkinleşiyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰
- 1 yıl
🌸🌸
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılAilelerin haberi bile olmamalı. Sen affediyorsun ama aileler affedemiyorlar
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 çünkü aileler devreye girdiği zaman olaylar farklı boyutlara geçiyor
- 1 yıl
Kesinlikle öyle, boşanma aşamasına kadar haber verilmemeli
onlar isin icine girince daha da alevlesiyo ortalik
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 aileler devreye girdiği zaman olaylar farklı boyutlara geçiyor
1 yılAnnesi yüzden kavga ediyoruz zaten 😏😏😏😏😏
18 Yorumla- 1 yıl
Anneler bir şeye karışmazsa sasiririm zaten herşeyin içinde olurlar
- 1 yıl
Evet özellikle erkek annesi belirtiyorum
- 1 yıl
Canım seni en iyi ben anlarım , duygularını okadar çok hissediliyorum ki çünkü ben 10 yıllık yuvam kaynanam yüzünden yıkıldı ben bunu yasayarak tecrübe ettim 🥺😏
- 1 yıl
Yıkılır ama ben hep şunu diyorum kendini kızıda var bana yapıyor Allah görüyor kızıda gorucek. Böyle gerçekten bağıra bağıra yüzüne herseyi söylemek istiyorum. Evlenmesinler ozaman yaşasınlar oğullariyla. Neden bir başka insanın dengesini bozuyorlar. cocuk istemiyorum dahada uzaklaşıyorum çocuk olayından. Birde ne yapıyor biliyormusunuz herkese kendini iyi gösteriyor mükemmel kaynana gelinin çok şanslı filen bir ben biliyorum onun içindeki kötülüğü bu dahada zor kanıtlamaya.
- 1 yıl
Aynen öyle oluyor gerçekten Allah yardımcın olsun inşallah 🙏 birde başında ki koca olaylara sessiz kalınca bir duruşu olmayica sonuç buralara geliyor
- 1 yıl
Ne yaparsan yap yaranamiyorsun canım , oma göre kızı hep iyiydi bir ben kötüydüm nedense , birde toplum içinde demezmi ben hiç birseylerine karışmam etmem , herseylerine koşarım diye sinirden deliye dönerdim gece hep ağlardım
- 1 yıl
Evoendigime pişman etti beni
- 1 yıl
Evet evet kendini iyi gösteriyor. Ama ben onun tongasi düşürecem biri bana yardım edebilirimi nasıl yol izleyeceğime
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBelli bir yere kadar alamadığın sorunlarda evet müdahil oluna bilinir ama ailelerin müdahale ettiği evlilikler genelde sorunlu oluyor yürütülüyor
00 Yorumla
1 yılEşler kavga ettiğinde aslında ailelerin haberi olmaması gerek eğer büyük bir problem yoksa.. Çünkü sorunlara aileleri müdahil edince küçücük bir sorun bile dağ gibi olabiliyor..
00 Yorumla
1 yılHayır kesinlikle aileler karışmamalıdır. Çiftler kendi aralarında sorunları konuşarak çözmelidir. Büyük bir kavgaysa ve şiddet gösteriliyorsa varsa aile karışması gerekiyor tabii.
00 YorumlaKarı koca arasına girilmez
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kavga ise evet Anne ya da Baba olmasına da gerek yok lakin tartışmalar iki kişinin özelde yapılmalı ki kala da bilsin
00 Yorumla
1 yılBence etmemeliler daha sonra barıştırmak için çabalayabilirler veya karşılığını alıp konuşabilirler her iki taraf ile de.
00 YorumlaEtmemeli diye düşünüyorum şiddet boyutundan olmadıktan sonra karışmak doğru değil her evlilikte kavga olur haddini aşmadiktan sonra
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılHep karistiklarindan oluyor bu bosanmalar
15 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle ben en iyi örneğim buna 🥺😏
- 1 yıl
Genelde bunu kızlar yapıyor seçerken kocayı anayj babayı karıştırmaz ama her tartışmada içlerindeler olayın
- 1 yıl
Benimde tam tersi oldu , oysaki evliliklerde çok büyük bir sorun olmadığı sürece aileler devreye girmemeli , aileler devreye girdiği zaman olay farklı boyutlara geçer, karı koca kavgası esen rüzgara benzer derler oyuzden herkes kendi sorununu birlikte çözmesi hem daha sağlıklı hemde daha etik olucaktir aksi takdirde yuvanın yıkılmasına sebep oluyor 🥺
- 1 yıl
Aynen öyle sonuna kadar haklisin
- 1 yıl
Herşeyin hayırlısı diyelim 🙏☺️🤗
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Etmeli emmiğa birbirlerinin gözlerini oymaya ramak kala😃
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Doğru olduğunu düşünmüyorum… hem derler ya hani eşler unutur barışır aileler unutamaz…
00 Yorumla
1 yılBüyük bir kavgaysa ve şiddet gösteriliyorsa varsa aile karışması gerekiyor tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnesi yüzünden ediyoruz zaten lanet kadın ya pislik herşeye karişan biri ederken de etmeyin der yalandan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok büyük bir şey olmadığı sürece Bence kimse karışmamalı ne kadar karışırlarsa o kadar içinden çıkılmaz Hale geliyor olaylar...
00 Yorumlaİki kişi anlaşmazlık yaşadığında üçüncüsü taraf tutup karışıyorsa o üçüncü kişiye b. k yemek düşer
00 Yorumla
1 yılHayır kesinlikle
10 YorumlaHayır ailelerin hiç bi etkisi olmamalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yıl2 kişi arasında çözülmeli
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
m 1 yılMüdahale etmelidir.
00 Yorumla Hayır kesinlikle müdahele edilmemeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.
1 yılGerekirse biraz teselli verebilirler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sakinleştirici olarak devreye girebilir..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılŞiddet yoksa müdahale etmemeli
01 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
- Aile & Toplum konusunda 464 cevap paylaştı.
1 yılGenelde onlar yüzünden çıkar kavgalar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKonunun büyüklüğüne göre müdahale olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir zahmet etmesinler.
00 Yorumla
1 yılhayirrr ✨
00 YorumlaHayır
00 Yorumla
1 yılAsla tabiki de
00 Yorumlabence konuya bağlı ama genelde hayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılBazen işe yarar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m 1 yılEdebilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. edemez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,2b cevap paylaştı.
1 yılEtmemeli
00 Yorumla Hayır karışmamaları gerek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılasla etmemeli
00 Yorumla Hayır.
00 Yorumla
1 yılEtmemeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı.
1 yılBence hayır
00 Yorumla Etmemeli tabiki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılHayır
00 Yorumla
1 yılEtmemeli
00 Yorumla
1 yılEvet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt