Görüşmeye gidiyorsun
Evin var mı
Araban var mı
Hadi onu geçtik diyelim bu sefer " kaç para maaş alıyorsun" sorunsalı oluyor.
Yani " Kaç paralık adamsın" diye soruyorlar...
Evlilikten soğudum haksız mıyım?
Görüşmeye gidiyorsun
Evin var mı
Araban var mı
Hadi onu geçtik diyelim bu sefer " kaç para maaş alıyorsun" sorunsalı oluyor.
Yani " Kaç paralık adamsın" diye soruyorlar...
Evlilikten soğudum haksız mıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sen bana ne getireceksin senin evin araban var mı demek lazım bu tiplere
Ben istediği altın değerinde Rolex saat istedim " Ama bizim o kadar paramız yok ki" dediler
En iyisini yapmışsın bunların niyeti yuva kurmak değil ticaret
Babasıba da kızı satıyor musunuz demiştim
Yaşın doğruysa gittiğin kızlar da o yaşlarda ve bi yaştan sonra aşka sevdaya bakılmıyo tabi
Sevmediğin adamla evlenir miydin?
Evin tamamı bana ait olmasa da kira vermiyorum ve ablamla ortak kullandığım bir arabamız var.
Ancak soran olursa hiçbirşeyim yok diyorum.
Seveceğim adamı seçerim
Seveceğin adam ev araba yok derse?
Diğer özellikleri önemli, yaşı küçük değil. Bu yaşına kadar ne yapmışta kazanıp bi şeyler alamamış diye sorgularım. Eğer yüksek lisans doktora vs yapmış kendini geliştirmeye çalışmaktan para kazanamamışsa okey ama boş boş parasını yemiş bitirmişse sevmem
Belki almak istememiştir?
Mesela ben araba yerine motosiklet almıştım.
Birikimden bahsediyorum zaten, illa ev araba olması önemli değil. Adam biriktirebiliyor mu sorumluluk sahibi mi bu önemli
Yoksa ben de çalışıyorum, adamın parasına da ihtiyacım yok ama birlikte ev geçindiricez ve sorumluluk sahibi olduğunu bi şekilde görmem lazım
Ben de de var ama göstermiyorum. Eski sevgilim den de Bu yuzden ayrıldım
Göstermeme sebebin ne
Yoklukta yanımda olacak olanı arıyorum.
Mesela maaşımı sorana " Asgari ücret" derim. Görüşmeye otobüsle giderim.
Bu şartları kabul eden zaten evi arabayı vs kabul eder
Yani afedersin de benim evim arabam var ben bana böyle gelen adamı kabul etmem. Denklik önemli, ayrıca sen kimi sınıyorsun ne sanıyorsun kendini. Sanki sakıp sabancı
Denklik tabii ki önemli ancak poker masasında değiliz.
Benim buyum var senin neyin var diyelim öyle değil mi?
Bir şey sandığım da yok sadece maddiyat ile denklik ölçen ya da talepte bulunan kadınları hazetmiyorum
18 yaşında da değiliz, hayatın gerçekleri var. Aile evinde rahata alışmış bi kız kira ödeyerek ömrünü çürütmek istemez
Bir gun kira ödemek zorunda kalırsa?
İşimi kaybedersem o zaman tekmeyi vuracak kadın değil midir o?
O zaman başla faktörler devreye girer
Ne gibi faktörler?
Açıklar mısın?
Evliliğin kaçıncı yılı, çocuk var mı, neden işini kaybettin gibi
Mesela ben " işveren mobbing yaparsa"
Fen ve teknik esaslara aykırı iş yapıldığını fark edersem işimi " Haklı nedenle" fes ediyorum. Kimseye kendimi ezdirmemek için...
Mobbinge uğramayacağın bi kurum yok maalesef, ama şöyle bir durum var. Sen eşini karşına alıp bak ben böyle böyle şeyler yaşıyorum ne yapayım sen akıl ver bana dersen ve o da haklısın istifa et diye arkanda durursa zaten problem yok. Ama sen üç beş ayda bir hadi ben istifa ettim dersen o kadın da haklı olarak gider
Üç beş ayda istifa etmeni gerektirecek kurumlar da var maalesef.. Onlarda da çalıştım
Ben yok demiyorum zaten
Ayrıca mobbing e katlanmak ezilmek demektir
Ailen varsa gerektiğinde o mobbing e de susacaksın, sadece erkek için geçerli değil bu. Kadın için de aynı
En son iş guvenliğini ihlal ettiği için firmayı şikayet etmiştim. Çıkardılar mesela..
Ailem var diye diplomayı mı yakayım?
Susarsan ezerler
Ben sana sus demiyorumki işte bu yaşa kadar artık bi iş oturtmuş olman gerekiyor, hiç mi iyi bi yer denk gelmedi yani
İyi yer var tabii, işim de var ancak bana " Ne kadar maaş alıyorsun" diye sorarlarsa ya asgari ücret derim ya da " Seni satın alacak kadar" derim
O zaman da işte böyle istenmezsin kadınlarla nasıl konuşması gerektiğini bile öğrenememiş birisin
Onlar da benimle nasıl konuşmaları gerektiğini öğrensinler. " Kaç para maaş alıyorsun" denmez bir erkeğe
Görücü usulü tanıştığın bi erkeğe ne sorabilirsin? Beni sevecek misin diye mi soracak
Mesleğini sorabilirsin...
Karakterini anlamak için soru sorabilirsin
Ama kaç paralık adamsın diyemezsin
Mesleğini sorsa da böyle yapardın, ameleyim derdin
Yok hayır, her işi yapıyorum derdim
Doğru bi lafın yok mu senin tanıştığın kızlara
Doğrusunu söylüyorum. Masabaşı bir işim var, makine mühendisiyim ancak ofiste her işi yapıyorum daha iki gün önce iş seçen birini kovdular ne demem lazım?
O zaman makine mühendisiyim diyeceksin, aylak bi adam gibi davranmayacaksın. Öyle davranırsan aylak kızlar kabul eder seni
Aylak gibi mi davranıyorum? Hiç farkında değilim açıkçası
Evet öyle davranıyosun, ayrıca üstten bakıyorsun
Hayır üstten bakmıyorum
Bir babaya kızı satıyor musunuz diyemezsin. Bu üstten bakmaktır
O kadar altın isterse, şart koşarsa derim
Benim bu kadar durumum yok, umarım olanı bulursunuz der gidersin, biraz efendi olmak lazım
Aklıma geleni çat diye söylerim, içim dışım bir benim.. Ki evlilik için bedel istiyorsa kızı satıyor demektir
Adam kendine istemiyor onu, kızına ver diye istiyo, kızı da seninle evlenecek. Seninle harcanacak zaten o para.
Ayrıca durumum gayet iyi lakin onu istiyorum bunu istiyorum diyene zırnık koklatmam
Benimle harcanmayacak, kızın kendi uhdesinde
En azından İslam a göre böyle
Sen yuva kurmayı becerebilirsen seninle harcanır, yok sürekli böyle o ya da ben diyip biz olamazsan kadın tek başına harcar
Birisi çıkarsa neden olmasın...
Ama baba " Ben o kadar ucuz muyum?" vb şeyler söyleyenler çıkınca dayanamayıp " değerini" soruyorum
Aklı hür fikri hür ve vicdanı hür olan biri olursa evlenirim...
Allah mesut etsin bu önyargıyla zor
Kaç yaşındasın
39
Yaş geçiyor bence çok da takılma daha hayırlı dindar biri ile evlen gerisi gelir
Takıldığım yok, beni istemiyorlar ergenliğimden beri
Allah açar bir kapı