Sizce bu çocukla evlenmelii miyim?

Öncelikle, bu soru yüzünden beni ırkçı zannedenler olabilir ama ben kesinlikle ırkçı birisi değilimdir, ırkçılık yapmak gibi bir amacım yok. Ben Giresunlu bir Çepni Türk'üyüm. Bir tanıdık aracılığıyla, Trabzonlu bir çocukla tanıştım. Çocuk, Trabzon'un bir köyünde yaşıyormuş, işinde gücündeymiş, kazandığı parayla kendisine araba almış, çevresi tarafından çok seviliyormuş, huyu suyu iyiymiş, 5 vakit namazını kılıyormuş, oruçlarını tutuyormuş, nazik ve kibarmış, ahlaklı birisiymiş. Bunları, bizi tanıştıran kadın söyledi. Sonra çocuk ve ailesi bize geldiler. Benim ailemle tanıştılar, ben de çocukla tanıştım. Çocuk gerçekten kibar, nazik, anlayışlı ve iyi huylu birisine benziyordu. Ailesi de sakin ve iyi huylulardı. Fakat çocuk, bana dedi ki: "Bizim soyumuz Rumlardan geliyor. Ama atalarım, yüz yıllardır İslam'ı kabul etmiş Sünni Müslümanlardır. Ben de Hanefi bir Müslümanım. Devletimi, ülkemi ve bayrağımı çok seviyorum. Siz Türkler, bizim Müslüman kardeşlerimizsiniz." dedi. Fakat bu kadar nazik bir şekilde söylemesine rağmen, onunla evlenme konusunda kararsız kaldım. Sizce ne yapmalıyım? Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu çocukla evlenmelii miyim?