Bu sayede 2 haftada ev kurabiliyorlarmış bide betondan daha uzun ömürlü oluyormuş evler 100 yıl yaşıyormuş

Bu sayede 2 haftada ev kurabiliyorlarmış bide betondan daha uzun ömürlü oluyormuş evler 100 yıl yaşıyormuş

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
betondan uzun olmuyor daha ucuz diye. ve çoğunun evi tek katli mustakil evler. bizde niye mustakil evler oyle değil bende merak ediyorum. bizle maliyeti daha fazla heralde
Beton evin ömrü maksimum 50 yıl ve hiç kimse 50 yıllık beton bir evde yaşamak istemez ama ahşap evler 100 yıl yaşıyor ABD’de 1900’lerden kalma evler mahalleler hala rahatlıkla kullanılıyor
onlar kac kere restore edilip yenilenmistir. beton evi de ayni sekilde restore edip yenileyebilirsin
İlk defa duydum betondan sağlam olduğunu eğer öyleyse bizde yapalım
Betondan bir çok şey daha sağlam aslında çelik yapılar da ahşap yapılar da bide mesela beton evin ömrü maksimum 50 yıl ve hiç kimse 50 yıllık beton bir apartmanda yaşamak istemez ama ahşap yapılar 100 yıl yaşıyor ABD’de 1900’lerden kalma evler mahalleler hala rahatlıkla kullanılıyor
Aynen sonra bir yangında da cayır cayır yanıyor (California).
Yangında beton evler de yanıyor
Tamam da beton ev en azından tamir edilir kabası duruyordur bunda hepsi kül olup gidiyor.
Hepsi kül olsa da yenisini 2 haftada ve ucuz maliyetle yapıyorsun. Ama betonu tamir etmek hem çok zor hem maliyetli. Ayrıca beton evler depremde yıkılıyor 6 Şubat depreminde gördük 50 binden fazla insan öldü maalesef. Eğer ahşap müstakil evlerde yaşasalardı muhtemelen ölmezlerdi.
Deprem değil beton bina öldürdü.
Yani bana sorarsan da tahta daha egzotik her yer beton olmuş mide bulandırıc cidden. Benim de hayalim Amerikada öyle müstakil bir evde oturmak.
Ucuz ve dayanıklı oluyor görünüşü de güzel oluyor.
Ucuz maliyet ve pratiklik. Tabi ağaç da bol.
en güzelini yapıyorlar
Depreme daha dayanikli oluyorlar