Merhaba! Neşeli ve pratik bir anneden selamlar! 😊 Şömineler, gerçekten evlere sıcak ve samimi bir hava katıyor. Şömineli evler, özellikle kış aylarında harika bir ambiyans sağlıyor. Ancak, mimarlar ve mühendisler, enerji verimliliği, güvenlik ve maliyet gibi birçok faktöre dikkat ediyorlar. Bu yüzden bazı projelerde şömine tercih edilmeyebilir.
Ama üzülme, teknoloji sayesinde harika çözümler var! Eğer evinde şömine yoksa, elektrikli veya biyoyakıtlı şömineler ile bu sıcak atmosferi kolayca yakalayabilirsin. Evinin havası bir anda değişir!
Ve elbette şömineli bir evin temizliği de önemli. Şöminenin etrafında toz ve kül birikir. Bu yüzden yüksek performanslı elektrikli süpürgeler işini kolaylaştırır. Philips AquaTrio 9000, zemin temizliğini ıslak süpürme ve mop özellikleriyle çok daha pratik hale getiriyor. Sert zeminlerde, hem tozları hem de lekeleri hızlıca temizler ve yaşam alanını pırıl pırıl yapar.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Soran1 yılhocam bırak ya bazı seylerin pisliği katlanmaya değer ayrica elektirikli olanlar yapay ben doğal seviyorum o köz sıçrıycak döseme hali yancak diye panikliycen arada duman evin icine gircek soba bile elektiriklisinden daha samimi ve doğal😀
Sen şömineli bir yerde kışı geçir bakalım nedenini anlarsın. 7/24 yakman gerekiyor. Bi baca var, Olanca soğuk içeri doluyor. Ayrıca evin bir köşesinde yanacak da yanan da havaya uçup gidecek. Kömür de yakılmıyor orada, yakılsa da zehirlenirsin. Bazı şeyleri de düşünmek gerekir.
14 Yorumla
Soran1 yılsömineyi zevk icin istemistim isitma sistemleri ve sömine ayni anda olamaz yani harikasin neden yapamadiklarini anladim saol😀😀😀
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim:)
- 1 yıl
Ayrıca ne kadar maliyeti düşürürlerse o kadar iyi mantığı varken şömine dekoru artı maliyet olur. Evi satın aldığın zaman sen kendin dekor ya da tadilat yoluyla yaparsınız,
Ben şömine sorduğunda evde 2 tane ısıtma sistemi biraz akılsızca olur diye sadece şömine olursa da buna güç yetmez mantığıyla düşündüm.
Soran1 yılafferin 😀
En İyi Cevaplar
insanların karnını doyurmak ve geçimi sağlamak adına hayat ve koşular da beli iken sen şömüne diye isyan etmen :) insanların günümüz şartlarında aile kavramın da geçim müçadelesi diye bir gercek var be güzellik..
19 Yorumla
Soran1 yılo kadar acgözlü oldu ki insanlar ne karin doyurmasi bosversene dünyayi versen yok yok yok diyolar bi sömine istedik diye sımarık oldum öyle mi 😀
Soran1 yılvalla hic maddiyatla alakali degil tamamen bilmemek baksana adamlar neler yazmis yorumalara sanirsin hepsi beyzade civciv cikmis kabuguna laf etmis misali😀
Soran1 yılmemnuniyet degilde surda egleniyoz her yerden cikiyo afkuran lar 😀😀😀
Soran1 yıltakmiyom ya sadece ölseler ne kadar huzurlu olur dünya düşünsene guzel hayallerim var 😀
1 yılMaaliyeti sıkıntılı, hesaplamalarda ufak da olsa m2 karı azaltır, lüks görülüyor, birçok kişi kullanacağı için alınması gereken önlemler, yönetmelikler, onaylar zor geliyor olabilir.
17 Yorumla
Soran1 yılgecerli ve dolu bir yorum daha tebrik ederim 😊
- 1 yıl
Ama öyle müteahhitler için ne kadar m2 o kadar kar. Onlarla daha çok daire yapma derdinde, kutu kutucuk kalan alanlara bir de şömine mi koyarlar😂
Soran1 yılondan da sikayetciyim zaten k ı c kadar evler
- 1 yıl
Ben de bu duruma çok sinir oluyorum. Düzgün düzgün yap işte, gelen güzelce yaşasın.
Soran1 yılvicdan lazim oda günümüzde cok az kaldı
- 1 yıl
Çoğaltmak gerek🥲
Soran1 yılelimde olsa keske
1 yılDumanından komşular rahatsız olur diye 😂
14 Yorumla
Soran1 yılbak tek gercek ve düzgün secenek bu tebrik ederim senin bakis acin guzel 😀
- 1 yıl
Ahahaha teşekkür ederim 😁
Soran1 yılrica ederim 😊
- 1 yıl
Teşekkürler efenim💐
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,3b cevap paylaştı.
u 1 yıleskilerde kalmıştır
16 Yorumla
Soran1 yılyine yasliligimi vur yüzüme 😀😀😀
- 1 yıl
:D yok canım ne yaşlısı
Soran1 yılya fosil mi 😀
- 1 yıl
Olgun kadın daha güzeldir boş ver :D
Soran1 yılpeki küçük prens savunma psikoloji sanirim eski tetikleyici bi kelime otomatik devreye giriyor 😀
- 1 yıl
Evet olabilir :D
burdan değil BURADAN
vizyonsuzmusunuz değil VİZYONSUZ MUSUNUZ
SESLENİYORUMDAN SONRA İKİ NOKTA KONMAMIŞ
ne şömineli ev yapmıyorsunuz değil, NEDEN şömineli ev yapmıyorsunuz
dilbilgisi notun: sıfır:)))
110 Yorumla
Soran1 yılhepsinde haklisiniz hocam ama neden degil " acaba ne " birlikte kullanmak istedim hangi isaret olmaliydi orada 😀
Soran1 yılhocam bari benden ücret almayın 😀
Soran1 yılhocam bi isarete 15 lira mi cok degil mi 😀
Soran1 yıl15 ten onceki rakam ne hocam 😀
Soran1 yıloksijen hala bedava hocam bide tabana kuvvet gezmek 😀
1 yılEnteresan bir soru patron. Bina maaliyetleri ve onaylar acisindan onemli bir konu. bacanin cekme hesabindada onemli bir konu. Lakin ayni anda birkac kisinin kullanmasi durumu ciddi sikinti.
28 Yorumla
Soran1 yılen azindan cati katlarinda olsun ya
- 1 yıl
Dublex cati kati ve somine. Hmmm. Manzarli boyle aksam oturup cay icerken izleyeceksin. sonradanda olabilir.
Soran1 yılüstüne bastin hayalimin hocam 😀
- 1 yıl
Ban simdi benimde canim istedi. Gunesin kizilligi ya da denizin mavisi...
Soran1 yılzevkli adammissin 😀
- 1 yıl
su aralar hep beynimin sol tarafi calisiyor. sag tarafiyla paslasma yaptirdigin icin tesekkurler.
Soran1 yılhocam benim ikisinide araliksiz calistiriyom vuruyom kirbaci hem tepemde gezecek hem yatacak yok öyle 😀
- 1 yıl
:)))))))))))))))
Piyasaya yön verenler liyakat sahipleri olmadıkları için estetikten yoksun bir mimari hakim… Şömineli evi tartışmaya gelene kadar size binlerce problem sayabilirim.
11 Yorumla
Soran1 yılhaklısın
Şömine mi kaldı yahu ayrıca onun pisliğiyle kim uğraşacak zor iş gerekde yok vizyonsuzlul değil yani tercih edilmediği için para kazanamayacağı işe girmez kimse
12 Yorumla
Soran1 yılben temizlerim tercihte ederim vardir illa birileri
1 yılMühendis olarak şöyle açıklayım: şömine demek baca demek, duman demek, çevreye zarar vermek demek. soba dumanından az çekmedi insanlar. Ayrıca dişardan göründüğü kadar da keyifli bir eylem değil, is içinde kalıyor ev.
Pembe dizilerde görülüp heveslenilen ama son derece vizyonsuzca bir hareket
18 Yorumla
Soran1 yılhicte bile 10 yil kadar yasadim öyle bi evde hala en cok aradigim sey evde cati kati bi ev alirsam yaptircam valla ayrica sominede kömür degil odun yanar odun isinden bisey olmaz
- 1 yıl
Hele bir de apartmanda şömine ha?
varoşluğun, köylülüğün daniskası
Soran1 yılsen kimsin prens charles in kuzeni mi 😀 kusura bakmada bu ülkede soylu kimse yok herkesin asli köylü sabanci ve koc bile marabaydi cahil 😀
- 1 yıl
Ben 2 katın üzerinde yapı izni olmayan sadece villaların olduğu bir bölgede yaşıyorum. Adım başı villa var ama 1 tane bile şöminesi olan ev yok. Bu kadar insan cahil bi sen akıllısın dimi :d
Soran1 yıltamam iste bu durumda hic zevki olmayan insanlarla yasiyorsun ayrica senin gibi kendini begenmis biri degilim aslim da atalarimda seninkiler gibi köylü inkar etmiyorum cahil oldugum cok konuda var yani sen sanki her b o ku biliyon kibir budalası 😀😀😀
- 1 yıl
Ben kendimi sadece beğenmiyorum, ben kendime aşığım. fikirlerini kendine sakla :d
Soran1 yılkusura bakma da sen asiksan ben bana kurban olurum sana özel acmadim bu soruyu kendime actim git kendi sorunda kendi kendine oyna 😀
- 1 yıl
Basayim engeli de çikma bida karsima o zaman :d
Yani bir apartman dairesinde şöleni bir daire yapmak çok kolay olacağını zannetmiyorum
21 Yorumla
Soran1 yılhicte zor degil bal gibi olur yapilsa😀
1 yılTalep yok. Ayrıca günümüz binaları apartman ağırlıklı olduğu için şömineyi kim ne yapsın
21 Yorumla
Soran1 yılhocam apartmanda şömine mis gibi oluyo bi bilsen 😀
1 yılBoşuna yer kaplıyor kimse kullanmıyor kullanılınca evin içerisi is oluyor sıkıntılı yani boşuna maaliyet yapay şömineler var isteyen ondan yaptırıyoruz oda brlli bi süre sonra sıkılıyor insanlar
10 Yorumla
1 yılVar sen paradan bahset ağzın bulgur pilavlı kokuyor, gelmiş şömineli ev diyorsun 😂😂
117 Yorumla
Soran1 yılniye bulgur pilavı yiyen şömineli evde oturamiyor mu öyle bi şartmı var😀
- 1 yıl
Portakallı Pekin ördeği yiyeceksin şömineden bahsetmek için bulgur pilavı= soba
Soran1 yılportakalli degildi ama ördek eti yiyen adam zevksizdir benim midem bulanmisti sahsen şömine dediginde alt tarafi bi baca biraz ates tuglasi öyle asiri bi para gerektiren bir durum degil sen ne saniyorsan bu şömineyi artik 😀
- 1 yıl
Ördek eti yediğine emin misin karga yedirmiş olmasınlar sana ördek en lezzette etlerden biridir. Zevksiz olabilirsin ama ördek etine de laf edemezsin be 😀
Soran1 yılkendi besledigim ördeklerdi
- 1 yıl
Belki de ondandır ben avlanmıştım yediğim en lezzetli etlerden biri
Soran1 yılafiyet olsun icine bulgur dolduraydin 😀
- 1 yıl
Bulgur dolduraydın tam iç Anadolu konuşması 😀 yanında bulgur pilavı vardı sus ,😂
Soran1 yılvalla ne derseniz diyin bu ülkenin tüm sehirleri benim ben bu ülkeliyim herseyini seviyorum özellikle eski insanlari zira yenilerin nereli oldugu belirsiz
Soran1 yıleski derken kafasi eski olucak eski olup kafasi yeni olanda cok
- 1 yıl
Bir şey demedim zaten severim şiveli konuşmaları ayrıca en eski türk boylarından geliyor soyum o nedenle eskileri senden daha çok severim...
Soran1 yılnedemeye pilava camur attin o vakit
- 1 yıl
O işin latifesi pilava yufka banan dedelerin torunuyum ben 😀
Soran1 yılköylü 😀😀😀
- 1 yıl
Elhamdülillah köyümüz var hatta izne ayrıldım yarın köyüme gidecem 😀
Soran1 yıl😭😭 benim yok
- 1 yıl
Aman benim 2 tane var ne oluyor kaç kere gittim sanki gençlik yıllarımda çok sık giderdim ama artık modern hayatın kölesi olduk 😀
Ev & Yaşam konusunda 428 cevap paylaştı. yapsalarda evi alan kırıp salonu genişletiyor genelde çok gördüm öyle yapan
12 Yorumla
Soran1 yılvay beyinler 😀
1 yılHer apartmanda şömine olsa 1 ayda havadaki değişimi gözlerinle farkedersin
127 Yorumla
Soran1 yılher apartmanda mi olsun dedik secenek olsun zaten evleride gö t kadar yapiyolar sanki hobitler yasiycak maliyet maliyet cimri la bizim ülke
- 1 yıl
Seçenek var zaten kimse secmiyor sadece birde cimri değil fakir olucak😂
Soran1 yılyok be cimrilikten ne var yani okadar paralari var 90m2 yeri 150 m2 90 fiyatina verseler ölürler mi ya o kadar parayi ne yapcaklar asiri zenginler var yerde 50 kurus görse egilip aliyolar valla
- 1 yıl
Böyleleride çok var ama suç yine karşı tarafta hadi o sana bunu reva görüyor sen neden kendine yakıştırıyorsun fiyatlarí yüksek buluyoruz ama trpkimiz sadece kendi kendimize söylenmek oluyor karşı taraf cimri değil aslında çakal yani anlicaan
Soran1 yılo cakallara hakkimiz geciyorsa eger haram zıkkım olsun affetmiyorum hic birini bak yine durduk yere dert actik kendimize
- 1 yıl
Geçmez olur mu bir dairenin maliyeti 1se senden en az 1.5 alıyor binada diyelim 20 daire var adam 20 verip 30 alıyor ve bu en azı neyse ya seni daha fazla sıkmıyím Sabah sabah yazık günah 😅
Soran1 yılyoksa müteahhitmisin 😀
- 1 yıl
Baba mesleği 😁
Soran1 yılduygularimlada oynadin hemi 😀
- 1 yıl
Babama neden çakal diyim durduk yere portakallí sjdj biz öyle değiliz
Soran1 yılmadem öyle bana bedava bi ev ver 😀
- 1 yıl
Maalesef sizin talebinize uygun şömineli evimiz yok hanımefendi 🤣
Soran1 yılsen ver ben bi sekilde halletcem 😀
- 1 yıl
Neden iyi insan gördünüz mü sömürmeye ne koparsam kâr demeye bu kadar meraklısınız
Soran1 yılbilmem 1 1bucuk isteyenlere sormak lazim 😀
- 1 yıl
Aslında size evla az bile yapıyorlar çünkü aynısınız fırsatçı insanlarsınız
Soran1 yıltövbe estagfurullah sanki canini aldik lan git öte sen cay ismarlasan icmem 😀
- 1 yıl
Kimlerin çayını içmişsindir benimkini mı içmiyceksin 🤣👍
Soran1 yılcay sevmem ama zaten ben ismarlayan tarafimdir sen sevdigim bisey ismarla onu bile icmem 😀 simdi bana ismarla diycen sana ancak baldiran zehri ismarlarim 😀
- 1 yıl
Ben istemiyorum zaten ablacım sen deli misin az önce benden bedava ev isteyen sen değildin galiba çay içmem ama bi evini alırım 🤣
Soran1 yılgönlün fakir
olmasa zehir versen icerdim 😉- 1 yıl
Gönlüm Fakir değil şirinlik olsun diye yalan söylemeyi kendime yakıştırımıyorum sadece
- 1 yıl
😉
Soran1 yılhihi bana firsatci sömürücü kimbilir kimleri meze oldun derken cok sirindin baya ruhun cirkin ve fakir 😀
- 1 yıl
Ee yapmasaydın fırsatçılık zorla mı yaptırdım
Soran1 yılüff ben bu kadar sacmalamadim ya yürü git
- 1 yıl
Sen ne anlatıyon abim ablam be
Ülkenin bir 100 yıl ileri gitmesi lazım onun içinm😂
126 Yorumla
Soran1 yıl100 se iyi bana daha cok yil lazim gibi geldi 😀
Soran1 yıloff o kadar uzun yasayamam ya 😀
Soran1 yılgidemiyom fakirim 😀
Soran1 yılyav ona da evet diyemiyorum o kadar fakirim 😀
Soran1 yılanca mülteci onu bile yapamam 😀
Soran1 yıl205 tl var sadece 😀😀😀
Soran1 yılaynen 1 yil olcak 😀
Soran1 yılceoluk teklifi galiba 😀😀😀
Soran1 yılal direk ya ne etcen cv ikna olmadin mi bu kadar muhabbete cok para istemem benden ucuz ceo bulamassin 😀
Soran1 yıladamin dibisin sana sadece ceo luk degil ekstra kölelik hizmetide veririm 😀
Soran1 yıltesekkurler kral 😀
Soran1 yılsivem yok ya sadece komik olsun diye cok fazla sive kullanirim gül vadisine sanirim 4 5 saat uzagim 😀
Soran1 yılkuzey bati yönunde 😀
Soran1 yıl😀😀😀
1 yılŞömine yapmak masraflı çünkü, lüks yapılarda tercih ediliyor daha fazla, şu süreçte insanlar en fazla yalıtım ve güvenliği talep ediyor ve en önemlisi kira tabiki.
20 Yorumla
1 yılhttps://hizliresim.com/upload-successhadi gel bekliyorum
13 Yorumla- 1 yıl
https://hizliresim.com/ctteipm ateşi de yaktıım
1 yılŞöminede mangal yaparlar belki ya da kömür yakarlar zehirlenirler diye 😂
Hem şömine evi is eder ya ne gerek var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYapıyoruz aslında sen karşılaşmıyorsun demek ki :D
13 Yorumla
Soran1 yılo zaman vizyon sahibi ve zevklisin umarim senin gibiler cogalir 😊
Cevap sahibi1 yılO birazda müşteriye kalıyor yani insanlar ne isterse onun üzerine gidilebiliyor ne yazık ki insanlar vizyon sahibi olsun mimarlar zaten vizyon sahibi🙏🏻😅
Soran1 yılmutevazi olma hepsi degil 😀
- Ev & Yaşam konusunda 637 cevap paylaştı.
1 yılGüzel bir düşünce. Evlere şömine sonradan entegre edilebilir. Ama orjinalinde olsa daha sağlıklı olur.
10 Yorumla
1 yılülke odunla zor ısınır, doğal gaz kömür daha ucuz😄
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 615 cevap paylaştı. İş bilmiyorlar mimarım diye geçiniyorlar sjhjs
20 Yorumla
1 yılYer kaplıyor diye yaptırmamıştım birde kim odunla uğraşacak. Sitede soba yakmak yasak 🚫
10 Yorumla
1 yılBabanin evinde şömine mi vardı
13 Yorumla
Soran1 yıleski evimizde vardi
- 1 yıl
Artık bunlar yeni ev yok sana şömine 😂
Soran1 yıltamam 😀
1 yılDağ evinde olur şömine
112 Yorumla
Soran1 yılolsa güzel olur var mı senin 😊
- 1 yıl
Şömineli ev mi
Soran1 yıloda olur sömineli dağ evi
- 1 yıl
Var olmaz mı parayı veriyorsun oturuyorsun 😌
Soran1 yılşanslıymıssın güle güle otur 😊
- 1 yıl
Yok kiralıyorsun diyorum o zaman oluyor bende ne gezer şömineli ev
Soran1 yılhadi ya nerede
- 1 yıl
Sakarya tarafında
- 1 yıl
Öyle bi hayalin var galiba
Soran1 yılhayalden bol ne var saol not aldim
- 1 yıl
Hayalini gerçekleştir o zaman
Soran1 yılins 😊
Demi iki üç kozalak atacaksın 😀
11 Yorumla
Soran1 yılohh marsmalev da kizartalim 😀
Hayır sadece eğitimsizler ve paraya tapıyolar
11 Yorumla
Soran1 yılAllah tepelerinden yagdirsin paraya bogsun onlari hic sevmedigim insan tipidir
1 yılşömine pahalı bir şey, lüks konutlarda olur anca
11 Yorumla
Soran1 yıldiye diye hayallerimizi fakirlestirdiler
1 yılHaklı bir isyan destekliyorum
13 Yorumla
Soran1 yılagzinin bal yesin öperdimde gribim bulasmasin 😀
- 1 yıl
Bal yiyelim boş ver o zaman ahahah 😅 geçmiş olsun🙏
Soran1 yıltesekkur ederim 😊
1 yılMüşteri istedi de yapmadık mı_?
15 Yorumla
Soran1 yılsen yap belki aklina gelmedi müsterinin 😀
- 1 yıl
Nerede yapayım binada mı 😂
Soran1 yılyok bina girisine yap girip cikarken bakar el yüz süreriz 😀
- 1 yıl
Şömineye tapanı da ilk kez görüyorum 😂😂
Soran1 yılbide jakuzi var Allahtan onu yapiyonuz yapmasanizda sonradan olabilcek bi sey 😀
Ev & Yaşam konusunda 561 cevap paylaştı. Hayırdır şöminemi lazımdı 😅
15 Yorumla
Soran1 yıllazim tabi ya mevsimi de geldi noel bizim gibi kutluyolar santa nerden gelcek söminesi olmayan evlere 😀
Soran1 yılneden 😀😀😀
Soran1 yılkesinlikle cuvali patlatirim bide 😀
Daha yıkılmayacak ev yapamıyorlar ne şöminesi🥲
10 YorumlaOndan sonra evsiz kalsın millet sdfadf
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇok biliyorsan kendin yapacaksin ablasi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOdunu kıracak hemcinslerimize acıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO dediğin villalarda oluyor genelde.
10 Yorumla
1 yılOnlar lüx oldu
10 YorumlaMaliyeti yüksek olur
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 416 cevap paylaştı.
1 yılBence de 😄
10 Yorumla - Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılevet şömine şart : )
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılmasraflı
10 Yorumla
1 yılYapan çok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem