Sizce insanların geneli, temizlik konusuna gereken önemi veriyor mu?

Sizce insanların geneli, temizlik konusuna gereken önemi veriyor mu?
Hayır , mesela bugün hastaneye gittim kan vermek için. Hep idrar tahlili de istiyorlar ama tuvalet leş gibi kokuyor. Temizlikçi yok mu? Varsa ne yapıyor? Hep merak ediyorum. Bu yüzden evde bir kavanoza idrarımı koydum. Çünkü sahiden midem bulanıyor o leş gibi kokudan. Anneme hep kendimi eve getiriyorum. Evde yapıp geri gidiyordum bugüne kadar. Bugün hep istediği için doktor evde kavanoza yapıp gittim. Şansıma istememiş. 😂😂Allah’tan hastane yakın. Kadınlarda tuvalet sonrası elini yıkamayana denk gelmedim ama erkeklerde denk geldim ve sonuç olarak OKB oldum. Kimseye temas falan etmiyorum. Çok merak ediyorum ayakta yaparken o tuvalet sıçramıyor mu oraya buraya diye. Bu da belki benim takıntım olabilir. Ben, erkek değilim neticede. Bilmiyorum. Ya benim gözümün önünde eli malum bir yerinde olup yeni kalktığında elini yıkamadan çatal, kaşık yerinden çatal alan oldu. Git de önce elini yıka. Zaten malum yerini yıkadığın yok. Hem olsa bile yıkaması lazım. Ki sabah yani , git de önce elini yüzünü yıka.
Hemcinslerimin çoğunun o konuda ne kadar duyarsız olduğunu maalesef iyi biliyorum ama bazı kadınlar da bu durumdan şikayetçi, ama tabi ki genel anlamda kadınlar o konuda erkeklerden daha titizdir 😂 Söylemekten bile imtina ediyorum ama hakikaten şu idrar sıçraması olayı benim de canım sıkıyor. Bu arada hastaneye gitmişsin, onun için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Hayır, yeteri bir şekilde bilgi sahibi olduklarını düşünmüyorum. En basitinden 2020 yılında covid-19 salgını yüzünden baya bunun bedelini ağır ödedik.
Bilgili olan gerçekten temiz insanlar var elbette ki onlara sözüm yok ama genele vurursak sonucu Maalesef üzülerek söylüyorum ki Temizlik konusunda çok zayıf insanlar var sokağa yola çöp atanlar okullar zaten mikrop yuvası keza tuvaletler beter zaten benim en çok kızdığım camii tuvaleti bile mi pis olur arkadaş ibadet edilen yerin ihtiyaç bölgesini ne haddinize pisletirsiniz devletin sağlam ceza yasa getirmesi gerekiyor sokağı kirletmek hapis cezası olmalı evet abartmıyorum temizlik ciddi bir şey
Yok hayır çoğu insan WC giriyor el yikamiyor. Evlerin temizliği , mutfak önemli unsur. Bu konuda eksi yönleri çok var. Titiz ve hijyen olmaya önem vermiyorlar.
Cevap
10Cevap
Aslında birçok insan bir şeyler biliyor fakat teorik olarak kalıyor pratiğe dökmeye ya üşeniliyor ya da vakit kaybı olarak görülmesine sebep olabiliyor.
Bence de pek işlerine gelmiyor, bu arada tekrardan hoş geldin 😇🙏🏻
Kesinliklee @Semih6934🙂
Teşekkür ederim hoş buldum🙏🏻🪩
🙂🙏🏻
Hayır tabiki.. Çoğu temizlik nedir bilmez.. Toplu kullanım alanlarını kendileri kullandıktan sonra temiz bırakmazlar.. Her yer mikrop yuvası resmen.. Dışarıda mayınlı bölgede yürüyormuş gibi çocuklara aman oraya dokunma aman buraya dokunma demekten bir hal oluyorum.. 😂 Oyuncağını sakın oraya koyma kimbilir kimler dokundu.. Elleri temiz mi kirli mi belli değil diye uyarılar yapıyorum..
Pimpirikli olmak zor iş.. 😂😂
😅😅
Hayır mümkün değil gülüm 🌹😍 çünkü özellikle toplu taşıma araçlarında ya da toplu kullanılan kalabalık ortamlar okul , hastane iş yeri vss hastalıklara davetiye çıkartıyor bu konuda resmen mikrop saçıyor , bizim insanımızın bazıları maalesef lavabo kullanmaktan bile bir haber bizim sağlıklı olup hayatta kalmamız bile bir mucize aslında
👍😊👍😌🥺
Kimi üsten yapar başından sağmak için yapar ama temizlik dip köşe temiz yapılması temiz çalışılmalı örnek bir bezi hem masaya hem TV kullanamzsin bence temizlik içinde okula gidilsin çok pasaklı görüyorum etrafımda bir kaç insan şart
Önemli bir konu markanın neresi olduğu fark etmez en dikkat ettiğim olaylarn başında kişisel temizlik gelir yeni tanıştığım bir insanın ilk tırnaklarına bakarım, böylede kötü bir huyum var eğer uzun ve kirli ise ikili ilişkileri bile etkiliyor belki ön yargılıyım bu konuda ama annem hep şöyle derdi bir insanın dışı pis ise eğer içide pistir oğul anne sözü işte unutulmuyor.
Maalesef özellikle toplu kullanım alanlarına baktığımızda bilgi sıfır diyebilirim. Ve nadir de olsa evlerde de buna şahit oluyorum. Birde ellerin yıkanması vesaire gibi konularda da hiç dikkat etmeyen bir kitle var.
Hayır gerçekten iğrenç bir hayatta temiz insanlar yok herkes güzel yapamıyor temizlik maalesef temiz olmayan insanlarda benden uzak olsun ahıra yakın olsun 😬
Sanmıyorum. En basitinden kendim. Temizlik yaparım ama detaylar beni çok sıkar, çok titiz biri değilim
Temizlik bilmez seni beğenmez ya o tipler komik gerisi beni ilgilendirmez ne karışırım ne karıştırır herkesin temizlik anlayışı başka sonuçta
Tam bir manyağım ben temizlik konusunda o yüzden kimseye karışmam en kötü ihtimal gitmiyorum onun evine 😂😂
Oyyy çokta naziktir ya kardeşçim maşşallah tühh sana 😂😂😂😂😂😂❣️
Rica ederim 🤗🤗🤗🤗🥰💃
Söz meclisten dışarı da Erkekler pek değiller
Ne yazık ki çoğu umursamıyor
Ben şu temizliğe çok takıntılı kimseleri hastalıklı olarak görüyorum. 🤔
Obsesif kompülsif bozukluk bu zaten katılıyorum
Bence bazıları aşırı önem veriyor evleri sürekli çamaşır suyu kokuyor sonra da astım oluyorlar
Hayır bazı kişiler baştan sayma iş yapıyor en sinir olduğum şey.
Maalesef hayır temizlik yaptığını düşünüp aslında aksine daha fazla kirleten insanlar var 😂
Bu bilinçle yetiştirilmişlerse ancak bu konuda yeterli olabilirler bence
Biraz zor evet bu konuda bir erkeğim ya kendisi öğrenmesi ya da öyle yetiştirilmesi lazım 😃
Kişisel temizliğini bile yapmayan onca insan var kiiii 🥹
Onları da dövdürelim mi kankacım canım sıkılıyor da benim ajdjfj
O zaman yarın topluyorum ben adamları ajsjfjf
Ne demek reis ansjf
Her insanın yeteri kadar bilgili olduğunu düşünmüyorum
Maalesef ben de
Bazıları bilgili değiller hijyene önem vermiyorlar keşke her insan dikkat etse bunun algısında bilincinde olsa..
Bence herkes kafasına göre bir şey yapıyor yalan yanlış
Hayır, tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan insanlar bile var
Genelini ele alırsak herkes pasaklı ama bazıları bu konuda master yapmış gibi
Bu kadar ter kokan parfümden deodorant dan uzak kalanlar varken sanmıyorum
bence vermiyor vermeyenleri gördükçe de müdahale etmemek için zor tutuyorum kendimi
Bazı insanlar için evet detaylandırır her bir köşeyi titiz ama ben o kdr derilere inmem
Önüne gelen temizlik yapıyor jkjkj demek ki biliyorlar.
İnsanların bazıları temizlik nedir bilmez el yıkama yok, düzen yok tertip yok, ayda bir duşa gireni duydum, ki dogrudur leş gibi kokuyorlar zaten. Tırnaklar o keza ellerinden kabuklu ceviz yenmez, iyhg
İnsanlarımızsa konu noo😂
Annem icin adeta kutsal bir gorevdir
Çok titizim😂😂
Yaaaa tişekkürleeerr😂💅🏻
Vermiyorlar knk maalesef
Çok üst düzey değil, ama biliyorum.
Kimse bir işi dört dörtlük yapamaz abisi 😂
Dimi 🤣
Aferin aferin yola gelin 😂
Evet aferin 🤣
Evet 😎
Hayır ben kendim şahit oldum mutfakta kullandığı bezle toz aldığını