Brek olma durumuydu her seferinde başa dönüyordu. Belkide kaset bozuktu
Dertler, göreceli midir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Dertlerin göreceli olduğu söylenebilir. Bu, bir kişinin dert olarak gördüğü bir şeyin, başka bir kişi için önemsiz veya hatta fark edilmeyecek kadar küçük olabileceği anlamına gelir. Dertler, bireyin yaşam deneyimleri, kültürel arka planı, kişilik özellikleri ve içinde bulunduğu koşullar gibi birçok faktöre bağlı olarak şekillenir. Yaşanan zorluklar, travmalar ve kayıplar, bir kişinin acı eşiğini ve dolayısıyla dert algısını etkileyebilir.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Olabilir dediklerinizin hepsi etkili. Güzel bir yazı olmuş.
Hayır. Sadece insan kibirlidir. Kendi dışında kimsenin derdine dert demez, en kederli benim der konu hüzün olduğunda bile kendini bir yarışa sokar. Bu askında onun dertli değil zavallı olduğunu gösterir. Dert yarıltıran birine üzülürüm, derdine değil sahteliğine. Hüzün gibi bir öğretmeni bile sahteliğe bulaşturabilmesine ve büyümeye karşı bu denli gösterdiği dirence.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Böyle diyorsunuz ve haklı olabilirsiniz. Her insan , bir başka insanın konuk oyuncusudur ve kendi haytının başrol oyuncusu. Aslında hersey gibi dertleride içselleştiriyoruz, ağladığımızda daha önce cektiğimiz acıyı hatırlayarak ağlıyoruz. Bu bakımda sahteyiz dediğiniz gibi. başkasının yasında iken , Kendisi icin göz yaşı döken insan ne kadar samimi olabilirdi tartışılabilirdi ama gereği yoktu. Bazı şeyleri anlamak hakikaten zor sahte insanlar ağladığında beni bir gülme tutar. Bunun icindir ki sevilmem. Anlamak isteyene, öğretmen coktu. Algilar kapalı, ruh desen kirlenmiş ve cinsi arzular bedeni harap etmekte.
İnsan çok insanlık az. Merhamet herkese nasip olmuyor gerçekten. Birine derdinle gidiyorsun baktın o iyi değilim dedi o an unutursun. Bende iyi değilim demez direkt ona kitlenirsin. Ama insanlarda öyle mi, noldu neyin var der ne dersen aman üzüldüğün şeye bak der bir de derdini küçümser sırf kendi işi hallolsun diye. Böyle bir devirde yaşıyoruz. Şimdi ben buna sahtelik demeyeyim de ne diyeyim?
Filistinli bir kadının çektikleri ile ya da Afrika da ki kadınların çektikleri ile benim ki de dert mi diyorum Elbette acı yarıştırilamaz, ya da onlara bakıp halime şükretmiyorum. Herkesin derdi kendine büyük sadece diyorum ki şımarıklık bazı dertlerimiz... Yinede beterinden korusun Rabbım
Mesela senin dert ettiğin şey benim için dert olmayabilir ya da benim normal bir dert gördüğümde bir başkası depresyona girebilir.
Kodlama bilenler iyi bilir, eğer kodlamada hata varsa geri döner baştan yapar öncekileri. Bizim de farkımız yok. Bir sebeple sil baştan oluyorsa, kurulumda bir yerde hata vardır 😀
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Anlıyorum bu garip. Her dert kendi koşulunda mı ağırdı acaba. Eline sağlık.
Elbette görecelidir, sadece dertlerde değil her şey görecelidir. İnsan kendi ekseninde ve kendi algı dünyasına göre durumları değerlendirir. Bu görelilik kavramının temeli de yaşantıyla, koşullarla oluşan değişkenlikte yatar.
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yani öyleydi belkide. Her dert kendi koşulunda ağırdı.
Kimse kimsenin koşullarına sahip olmadığı için bir derdin önemlilik derecesi de doğal olarak değişiklik gösteriyor. Ama bu demek değil ki senin için basit olan şeyi ben kabullenmek zorundayım... Herkes kendi hayat kalitesinden mesul sonuçta
O kadar dertliyimki biraz önce motordan düşüp neden yaşıyorum lan diye bağırdım herşeyin ters gitmesi+ dertler birleşince Allaha savaş açıyor insan ama kaybetmeden yavaş yavaş sürünerek yaşıyor
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun. Kazanamayacağın bir savaşa girmek yerine , neden zincirlerinden kurtulmuyorsun. Daha basit değilmidir.
Bulcaz usta şuanlık çozumu yok kara büyü gibi rayinda olmayan lanet bi hayat ama ölmeden bulucam herşeyi yoluna sokucam inanıyorum bi çaresi bulunur elbet
Evet göreceli Rabbim kimseye taşıyamacağı yükü vermez benim yüküm belki sana ağır gelir veya senin yükün bana ağır gelir kaldıramam o yüzden dertler ölçülmemeli