35 yaşındasın kusurlu görürler diyor. Gelinlik giymeyen kız hiç iyi olmaz diyor. Ben de gelinlik giyenlerin halini de görüyorum diyorum. Ben de isterdim ama nasibim yok boşuna üstüme gelme diyorum. Çalışan biriyim. Ama üstüme geliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aileni boş ver.. Hayat senin hayatın ve sen artık bir birey olduğuna göre kendi kararlarını ve bunun sorumluluğunu alabilecek yaştasın.. Birileri istiyor diye bir şeyler yapma, ailen bile olsa ki hele bu konu evlilik gibi insan hayatını direkt olarak etkileyecek bir konuysa.. Evlenme kararını alırken en az 10 kere düşünmeli insan..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kusura bakmayın ama anneniz çok yanlış düşünüyor. Ya bırakın kim ne konuşuyorsa, ne düşünüyorsa boşverin. Hayat bizim, vereceğimiz kararlar kimseyi ilgilendirmez. Herkes evlenmek zorunda diye bir durum yoktur. Saçmalık bu...
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılÖyle düşünürsen ben 34den gün alacam bir hayatım yok ailemle yaşıyorum annem meraklı değil takıntılı ve hasta abim ve babam istiyor yani herşeyin güzeli ben sosyal biri de değilim okumuyorum çalışmıyorum ayıp değil yani
00 Yorumla
1 yılNormal değil, herkesin kendi hür iradesi. Eğer sen evlenmek istemiyorsan, sadece işine gücüne bakmak istiyorsan, annen de dahil kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, ne zor bir durum... 😔 Anneler bazen çok yakından sever bizi, bu nedenle de biz fark etmesek bile üzerimizde baskı kurabiliyorlar. 34 yaşında, çalışkan ve ayaklarının üzerinde duran bir kadınsın. Bu çok kıymetli bir şey, unutma. 💪
Toplumun kadınlara yüklediği evlilik baskısının kökleri çok derin. Sen annene her ne kadar “nasip” olmadığını anlatsan da o biraz kendi korkularından dolayı böyle söylüyor olabilir. Belki de çevresinin söylemlerinden etkileniyordur. Anne yüreği işte... 💗
Ama kendi mutluluğunun önüne hiçbir şey geçmemeli. Ona nazikçe duygularını anlatmayı dene. Seni anlamasını sağlamaya çalış. Ama baskı dayanılmaz bir noktadaysa biraz mesafe koymak ikiniz için de iyi olabilir. 🌿 Üzülme tamam, sen harikasın! ❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
27Cevap
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılGerçekten çok değişik bir şey ama evde kalma tabiri çünkü belli bir yaşta seni erkeklerle görüşmeme için evden çıkartmıyorlar hesap veriyorsun daha sonra da erkeklerle görüşmeni istiyorlar ama yine gönülleri olmuyor evlenmeyince de sen niye evlenmedin evde kaldın oluyor gerçekten kadınların hayatı yani Türkiye’de bayağı bir zor
41 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
Önce şu kafadaki ailelerin sonrada bu yobaz toplumun içine edeyim. Ben evlendim boşandım hayatımda mükemmel yurtdısında. Erkek olduğum halde herkes evlen evlen diyor. Artık bu konuyu açana lafı yapıştırıyorum, benim hayatımdan sana ne? Sana mı sorucam gibisinden. boş ver mutluysan bu şekilde bırak gitsin...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılTürkiye'de bu kafada milyonlarca insan var.
Annem de maalesef buna dahil. Toplumca evlilik, düğün ve gelinlik gibi konularda kalıplaşmış yargılara sahibiz ve cidden yıl kaç olursa olsun değişmiyor bu.
Oysa hiçbir aybı yok.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla yasim 24, benim annem Şu an baski yapiyor hadi evlen artik diye , peki bu normal mi 😄? Sofraya her oturuşta bu muhabbet aciliuor. Mutlu olmami mi istiyorlar yoksa kurtulmaya mi calisiyorlar belli degil? Niye hic sevgilin olmadi diye de ayipliyorlar...
11 Yorumla- 1 yıl
Ayy şaka gibi cidden herkes evlenmesin ya bu ne böyle
1 yılçok saçma istersen 20 yasında evlen mutsuz olursan ne anldım bu işten ayrıca senin yasında evde kalmış yası degil tanıdıgım 50 yasındaki kadın veya erkek evlenmeyenler var hersey olacagına varır sende dengini bul inşallah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Muhtemelen yaklaşan ciddi değil anlık heyecan odaklı yaklaşıyor bunu da sen istemediğin için böyle oluyordur
04 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Görücü bile gelmiyor yaşımdan ötürü
- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılannene sor bakalım babandan ne kadar memnun şimdiki aklı olsa evlenir miydi?
12 Yorumla- 1 yıl
Asla evlenmezdi
- 1 yıl
Ya bak o yüzden illa olacak diye bir şey yok
1 yılKendince haklı tabi de gerçekten dönemimizin dinamikleri de çok farklı yaa. Sen de haklısın. Mutsuz bir evliliktense yalnızlık daha iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜffff... ne bu insanların evlenme merakı anlamıyorum başa beladan başka bir şey getirmiyor bende evlenmeyi düşünmüyorum ee nolmuş yani Allah aşkına baskı yapması normal değil tercih senin tercih
00 YorumlaAnan abartiyor. Muhtmelen sana olan sevgisinden dolayi senin cocugunu da sevmek, opmek istedigi icin yapiyor.
00 Yorumla
1 yılanneni kafasi hic iyi degil o kafada olmasaydi belkide coktan evliydin boş ver sadece icinden geleni yap
00 Yorumla
1 yılikiniz de haklısınız aslında. kendi aramızda bunu konuştuumzuda biz de net sonuca varamayız, evlenmek mayınlı arazi sizin için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı.
1 yılSen de bir tane gelinlik evin içinde dön dolan al gördün mü de ben bizimkine öyle yapmayı düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılHakkınızda hayırlısı olsun
Kimseye kulak asma şayet annen olsa bile
Önemli olan doğru insanla yaşlanmak.
Sevgiler 💕00 Yorumlaboş ver ananı. zaten evlilik yapanlarıda görüyoruz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı.
1 yılKısaca evlen yuva kur diyor bunda kotu bir şey yok. Çokmu seçicisin?
02 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef muhtemelen evlenemem de
- 1 yıl
Birsürü bekar evlenmek isteyen erkek var
Karşına çıkanlara firsat ver tanımaya calis
1 yılAnnelik içgüdüsü ile yuva kurmani istiyor. Sende onu anlamalısın
00 Yorumla
1 yılNormal tabiki de benim de annem bana baskı yapıyor
00 YorumlaDengin biriyle karşılaşmadıysan sal bu konuyu
Eğer evliliğini toplumsal baskı yüzünden kurarsan önceki yaşlarına hasret kalırsın evlilik her şey değil
Ama sevmek güzeldir tabi doğru insanı sevmek bu yüzden akışa bırak01 Yorumla- 1 yıl
Zaten olacağını düşünmüyorum ben
1 yılNiyeti iyi yuvan olsun istiyor ama tavrı kötü işte anlamı kalmıyor..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Düzgün biri karşına cikmadiysa evlilik olmaz tabi. bu devirde evlilik zor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Bende istiyorum ama olmuyor maalesef. Bazı insanların kaderinde olmuyor demek ki.
014 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
İyimis yine garanti işin de var neden istemiyorlar
- 1 yıl
Yaz tanış konuş niye yok
- 1 yıl
Sünepe gibi durursan olmaz kanka ekle kızları konus
- 1 yıl
Eklemiyo musun
- 1 yıl
Hey yarabbim ya😂 bir şey diyim mi sizin gibi erkekler çok sadık oluyor artık erkekleri kendim bulucam beni ekleyenlerden hayır gelmiyor
- 1 yıl
Evet çok tatlısın bence de öyle olmasi gerekiyor bu devirde iyi insan bulmak zor
Gizli Üye(30-35)1 yılBütun hepsi öyle ayıp gormese bile bahane olarak sunuyorlar bir şeyler benimki de ortada kalırsın diyip duruyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBüyü var gibi sende, sağlam bir büyü bozan birisi varsa görünmeni tavsiye ederim.
04 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka?
Cevap sahibi1 yılNasip bağlama, işlerinin terse gitmesi ya da aşık cin musallatı tam çözemedim ama var gibi sende.
- 1 yıl
Aşık cin mi daha neler😁
Cevap sahibi1 yılÖyle deme o vakalardan birisi de benim kız kardeşimdeydi.
1 yılEvlenmek istememen gayet normal bir durum. Anne-babalar ne diye özel hayata karışırlar, anlam veremedim bir türlü. Zorunlu bir şey değil
13 Yorumla- 1 yıl
35 yaşında bekar bir kadınsın diye kusurlu görmek nasıl bir zihniyet ya!!
- 1 yıl
Herkes buluyor sen niye bulamıyorsun diyor
- 1 yıl
Sen de annene 'evlenmek zorunda değilim' diyebilirsin. Evlenmeyi başarı olarak mı görüyor, anlamadım ki
1 yıl25 yaşındayım benim ailem de başladı sanki sevilecek biri kaldı da bu devirde de biz sevmedik...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe gibi kusurlu görürlermiş? Ben de 39 yaşındayım hiç evlenmedim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAyy şaka gibi maddi durumun varsa ayril o evden
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe iş yapıyorsun? Ona göre sağlıklı yorum yapacağim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOrtaçağ zihniyetine göre bir kızın kusurlu olmaması için bir erkekle evlenip kendini cinsel 👱👐👩 partner olarak kullandırması mı lazımmış
20 Yorumla
1 yılYio benim abim 38 yaşında evlendi yaş önemli değil ki, kısmet bu.
12 Yorumla- 1 yıl
O abin ve erkek ben kadınım. Belli bir yaştan sonra çocuk bile olmaz kaldı ki büyüteceksin falan
- 1 yıl
Yok be yengem senin yaşlarında evlendi ikisi de aynı yaşıt sorun olmaz Hakkında hayırlısı.🙏
Ayıb denen bir şey yok kısmetini bekle elbet çıkar birisi oyna devam
02 Yorumla- 1 yıl
Sanmam
Bu 'evde kalma' lafı da kimden çıkmış anlamadım dünyanın en saçma söylemi falan ya
00 Yorumla
1 yıl35 yaşındayım bende 10 yıldır yalnız yaşıyorum yaşasın yalnizlik
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı.
1 yılbayagı yasın gelmıs düsün evlenmeyi yavas yavas
041 Yorumla- 1 yıl
Düşünmekle olmaz nasiple olur
- 1 yıl
nasip illakı kısmet lakın sen istemedende olmaz harakrete gecmen lazım
- 1 yıl
Ne yapmam lazım mesela
- 1 yıl
artık görücü felan gelırse bi sans vermen konusman lazım ya da calıstıgın bi yerde seninle ilgilenen biri varsa biraz sans vermen lazım
- 1 yıl
E sen teklif et işte abicim
- 1 yıl
Hazır yaşınızda yakın
- 1 yıl
@Kalplivceld seninkide ne kadar sacma
- 1 yıl
Ne saçma
- 1 yıl
Benimki saçma derken ne
- 1 yıl
@Kalplivceld hic tanıyım 2 dakka sohbetimiz olmamıs gelene gecene yasımız yakın diye asılacammı
- 1 yıl
E yazmışsın bir yerde kızın birine özelden yaz diye ne olmus normalde hemen tanışalım dersiniz
- 1 yıl
@Kalplivceld özelden yaz derken konusabılcegım konusamayacagım nurda konular vardır onu sölemisimdir belkı
- 1 yıl
Yo apaçık tanışmak konuşmak belki ciddiyet diye yazıyorsunuz neyi olmaz bu kadının 20 yaşında kız olsa yaz bana tanışalım dersin
- 1 yıl
@Kalplivceld alakası yok o özele yaz dedigimde 30 üstüdür ben 20 yasındakı kızlara yazmam onlar bana yazar
- 1 yıl
20 yaşındaki kızlar sana yazmaz sen yazarsın. Zaten yazmışsında. Senin dengin bu kadın gibiler. 34 yaş tamda sana göre.
- 1 yıl
@Kalplivceld eminmisin yazmadıgına sen öyle san ayrıca yalan borcum yok 34 bana göre degil demedimde her önüme gelene asılmam dedim
- 1 yıl
34ten aşağısı sana denk değil 6 yaş farkı iyidir. Dahası jenerasyon farkı olur. Gayet uygun yaşı yaşına işte. Ve evet eminim bu sitedeki gerçek kızlar 30 yaş üstüne yazmaz. Siz gidiyorsunuz sorularına ben sevgilin olurum evlenirim seninle diye ama cıks. Sizin denginiz 35 yaş üstü
- 1 yıl
@Kalplivceld yahu ben 30 altı benimle olur diye bi cümle kurdummu kafana göre ne yazdın sen
- 1 yıl
Bende diyorum ki 20 yaşında görseniz bekar evlenmek isteyen hemen atlayıp evlen diyorsunuz 30 üstü olunca niye bulursun diyorsunuz
- 1 yıl
@Kalplivceld bende diyorumki hic bi 20 yasındakı kıza atlamadım atlamam kendimede yakıstırmam diyorum cogunluk konusma
- 1 yıl
Yorumlarda var atlamışsın
- 1 yıl
@Kalplivceld bos bos konusma ben hic bi yası kücük kadına asılmadım büyügede asılmadım ayrıca gel dedigim özelden yazdıklarımız varsada ne konustugumu bılıomuyumusunda yorum yapmıssın sana yazdıysam birebir söle yazmadıysam iftira atıp durma
- 1 yıl
Özelde neler yazıyorsunuz neler. Herşeyi biliyorum küçük kızlara asılıp evlenme teklifi ediyorsunuz buluşmak istiyorsunuz
- 1 yıl
@Kalplivceldya ıspatla dıyorum kendisi istemedi halde kime yazıpta cinsellık konusmusum abuk sabuk iftiralar atma elınde bi kanıtın yokken cahilsin hala kendini aklama pesindesin
- 1 yıl
Cahil olan sensin kendini 35ten daha iyi görüyorsun çöküyorsunuz denginiz 35. Çatır çatır sorulara gelip yazıyorsunuz kızlara
- 1 yıl
@Kalplivceld yani hem seni bu neden ilglendiriyo anlamadım sen bize diycegine git 13 yasında sevgili olan coluk cocuklara kız 60 yasındakı ünlüyle 21 yasındakı sevgilisini elestir beni ne elestiriyosun
- 1 yıl
Yav bir sus.
- 1 yıl
@Kalplivceld yazan sensin bana sen sus
- 1 yıl
Sus amca sus
- 1 yıl
@Kalplivceld töbe töbe burası benim yorum yaptıgım yer sen susacan
- 1 yıl
Yav kes.
- 1 yıl
Yazma uzatma.
- 1 yıl
@Kalplivceld kızım derdin ne yürü git bulastın ne istiyosun yürü git sen yazma
- 1 yıl
Sesini kessen yazmam yazma bana
- 1 yıl
sus
- 1 yıl
Kes.
- 1 yıl
Ayyy ne çok yazmışsınız😀
- 1 yıl
sorma sisirdi kafamı
- 1 yıl
Olsun kötü bir şey söylememiş
- 1 yıl
evet dememiste sonradan bozdu isi
- 1 yıl
Boş insan yazdıkça yazıyor @everythingisdream haklıyım işine gelmedi
1 yılAnnen yanlış düşünüyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılUzaklaşma vakti gelmiş
00 Yorumla Furkan suresi 74 ayetini sürekli okuyunuz.
00 YorumlaAnneler öyledir. Çocuk istemiyorsan evlenme
00 YorumlaAnnenle yaşamaktan vazgeç, ayrı eve çık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen de 30 oldum benim de üstüme geliyorlar
00 Yorumla
1 yılAnnen seni başından atmak istiyor bence
01 Yorumla- 1 yıl
Ayrı evde yaşıyorum o da zoruna gidiyor.
1 yılCiddi ciddi annen bunları söyleyebiliyormu
00 Yorumla
1 yılAllah yardim etsin o zaman canim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılAyrı eve çık
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılNormal
00 Yorumla
1 yılKader kısmet işleri bunlar
00 YorumlaBence evlenmelisin
00 Yorumla
1 yılEvlen artık istersen
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Annem evde kalmış olmamı ayıp görüyor. Baskı yapıyor bu normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım