canım isterse yapamayacağım şey yok. bu herkes için geçerli. ama canım yemek yapmak istemiyor. yemek yapmayı sevmiyorum. bunu kadınların göreviymiş gibi göstermeyin. erkekler yemek yapma konusunda daha başarılıdırlar. asıl erkekler yapmalı hatta. cidden çok lezzetli yapıyorsunuz. kesinlikle sizler bunun için yaratılmışsınız. demek isterdim ama diyemem sonuçta herkesin karakteri farklı. zevk aldığı şeyler farklı. siz playstations oynarken kız arkadaşınız size yemek yapmak zorunda değil. kendisi de yapmaktan keyif duyuyorsa yapmalı. kız arkadaşınla arkadaşı atıyorum guitar hero oynuyorlar. sende onlar oynarken onlara yemek yapabilirsin. tabi bundan zevk alıyorsan. öyle bir söylüyorsunuz ki, kızlarda mahçubiyet uyandırıyorsunuz. hiçbir kız yemek yapmadığı için suçlu hissetmemeli kendini. bu kadar saçma bir şey görmedim. ben de eşim de yemek yapmayı çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra öğrenmeyi tercih ederim. çünkü seviğim bir alan değil ve ite kaka öğrenmiş olucam. sırf çocuklarım sağlıklı besinlerle en iyi şekilde büyüsünler yetişsinler diye o da. kendime yetecek kadar biliyorum şimdilik. ha yaprak sarmam en meşhurudur mesela benim yaptığım yemeklerden. ama yapmam. çünkü onla uğraşmak vakit kaybı geliyo şu an bana
07 Yorumla- +1 yıl
gelenek görenek adet diyip hep bir erkek egolomanyası kurmuşlar. kadından hep bir şeyler bekleyen erkekler oluşturmuşlar. peki ya sen annenden internet başında sabahlamayı ya da whatsappta saatlerce birileriyle konuşmayı da mı gördün? devir değişir. insanlar bilinçleniyor. eskiden kız kısmı okumaz derlerdi. karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmiceksin derlerdi. sence bunlar hoş şeyler mi. kendi isteklerine uygun zamanında güçlü birileri yazısız kanunlar koymuşlar onlarada gelenek görenek demişler. güzel geleneği göreneği alalım faydalıysa amennah. ama insana insan olarak değil de kadın ya da erkek diye bakmak başta bitiriyor olayı. şunu herkes bilmelidir ki her kadın yemek yapma yeteneğiyle doğmaz. her erkekte top koşturma yeteneğiyle doğmaz. AKTİVİTE olarak adlandırılan hiçbir şeye cinsiyet yüklenemez. bu kişinin kendi istekleri zevkleri doğrusunda gelişir. madem türkiyede doğdun o zaman bunları yapçaksın ne demek yaa. tekrar kendi yazdığını oku ve tekrar düşün lütfen.
- +1 yıl
evet elbette öğrenicem. zaten hiç bilmiyor değilim. şu an kendime yetebilecek kadar biliyorum. eşim için ayriyetten öğrenmek İSTERSEM öğrenirim. ama aynı şekilde eşim de bunu isterse yapar. demeye çalıştığım bu tür görevler bir cinsiyete yüklenmemeli. kim hangi işi daha iyi yapıyorsa eşler anlaşır ve onları yaparlar. mesela ben bulaşık yıkamayı sevmiyorumdur da ütü yü yapabilirim diyorumdur. o zaman bulaşıkları eşim yıkar. ütü işini de ben hallederim. hem işler hemen bitmiş olur. hem de beraber daha verimli zaman geçirmiş oluruz. anlatabiliyor muyum? sonuçta günümüzde kadın da çalışıyor erkekte. ha kadın çalışmıyor diyelim. evde boş boş oturmaz herhalde. ya da tam tersi kocası işten çıkarılmışsa kadının ya da iş bulamıyorsa adam da ev de boş boş oturmaz herhalde. denge bu şekilde sağlanır veherkes mutlu mesut yaşar. ve ben haklıyım sen haklısın diye bir şey yok. aklın yolu birdir. herkes ne doğru ne yanlış seçecek durumunda burada. inanıyorum ki siz de öylesiniz. tarafsız düşünün yeter
- +1 yıl
Ben teşekkür ediyorum. kendinizi bozmadan cevap verdiğiniz için. çünkü genellikle farklı bir görüş beyan edinildiğinde insanlar çirkefleşmeye gidiyorlar. siz kendinizi bozmadınız. umarım düşüncelerinize yeni düşünceler ekleyerek kendi penceremden de güzel fikirler aktarabilmişimdir size.
Teşekkürler dileğiniz için bende size aynısını diliyorum. iyi günler.
En İyi Cevaplar
20 yasina geldigimde bildigim yemek sayisi cok azdi pasta yapmayi tabiki biliyordum da sarma manti bunlari 26 dan sora ogrendim ben. 20 cok erken bir yas. Ozellikle kariyer secenler icin. Sen bir manti yapmak sarma yapmak kac saat aliyor biliyor musun acaba? O mantiyi yapacagin surede 100 soruluk testi bitirri cevaplarini kontrol edersin. Annenin yaptigi mantiyi yemek varken.. . Hem acaba sen 20 yasina gelene kadar neyi yapmayi ogrendin acaba? Hangi yemekleri hangi temizligi? erkekler yemek temizlik yapmaz mi? Naparlar ki? Para mi kazaniyorlar? 20 yasinda ne kazandin acaba? Gelecekteki esin yemek yapmayi ogrenmis ama sen onun icin ev aldin mi 20 yasinda naptin ki?
Acaip sacma bir soru acaip cinsel ayrimcilik ama suc sende degil seni yetistiren ana da. Benim annem bana ne ogrettiyse abime de ogretti. Yemek de olsa temizlik de olsa. Nasil anneleriniz var sizin anlamiyorum ki prens mi yetistiriyorlar bir de kendinizi boyle bir ustun gorme kizlari asci temizlikci gorme havalarinda. Yoksa babanin annene tavri mi bu?00 Yorumla
bırader gıyınıp suslenmekten, agızları buze buze askim askim dıye gezmekten, mervelerde yatıya kalmaktan taharet almayı bılmeyenler var, daha onemlı gorevlerı var onların!! gıyecek mınıyı alacak elıne ıtı gıdıp park lıman bahcesınde manıta bulacak, nıye ugrassın yemektı temızlıktı falan.. bu işlerı yapmak ona zor gelıyor, kadın olduguna olacagına pişman olmuş.. neden sorusuna yanıtı var okudum ama ben! gorende tek okuyan o sanacak.. sorsan bır bebeden fazlasınıda ıstemez narsıst sey.. vucudu bozulurmuş hasbamın.. senın ayarların bozuk l*n vucudun bozulsa nolur.. kadın olmayı gıyınıp suslenıp cakkıdı cakkıdı konusmak sanıyor bır cogu..
6739 Yorumla- +1 yıl
bu yorumda ayip cok. bir de her kiz ayniymis gibi genellemissiniz. hos olmamis. ben sizi tum insanlara karsi saygiya davet ediyorum. en iyi gorus secildigi icinde gercekten uzuldum. kendini o sekilde kadin oldu zanneden hemcinslerim var elbette. fakat kendini kufurle siddetle zorbalikla erkek oldum sanan hemcinslerinizi unutmayin isterim. ben nasil sizi oyle genelleyemeyeceksem size hakaret edemeyeceksem sizde etmeyiniz.
- +1 yıl
@erisulip siz tam olarak neresinden alindiniz orayi daha genis anlatayim isterseniz!
Ki gordugunuz gibi artilsyan hemcinslerinizde var, burada laf sokayim derken onlarada siz layuksiniz mesaji veriyirsunuz... bence asil saygisizca olan bu.. kendine saygisi olmayan insanlar... ki sozum meclisten disari! Bana hic duymasin... - +1 yıl
yorumunuz gibi bana cevabinizda cok ofkeli oldu. ben ustume alinmadim gayette guzel yemekler yaparim. yalnizca yanlis buldugum bir usluba sessiz kalmadim. siz nasil gorus belirttiyseniz bende o sekilde gorus belirttim sizden de bu ulkede zaten yeterince ezilen ve hor gorulen kadinlar icin ne olursalarsa olsunlar daha ilimli bir uslup kullanmanizi rica ettim. lutfen aramizda ki uslup farkina dikkat edin. ben size laf sokmayada calismadim zaten bunu bu sekilde anlayip yorumumu gercekten baska sekilde algilayan sizsiniz. ben boyle bir yorum gordugume uzulerek cevap vermistim. fakat uzalasamayacagimiz askikar. o yuzden size iyi gunler diliyorum.
- +1 yıl
sana, birilerine 'ayar' yapma yetkisini kim veriyor? kendine gel, karşındaki köle değil. sosyal hakları olan bir birey. senden tek farkı da cinsiyeti. kimsenin ayarını elestirmek de sana düşmez. okudu die kucumsedigin kadınlara yarın öbür gün işin düşerse fena bozulursun. bak bakalim o zaman senin işini halletsin diye beklediğin kadın evine gidip yemek yapabilecek mi?
- +1 yıl
abicim bu cevap karşısında saygıyla eğiliyorum. cuh oturmuş dedikleri bu olsa gerek
- +1 yıl
- +1 yıl
büyüğüm olan bütün kadınlar üniversite mezunu :) yani ibreyi bana çevirmen hiçbir işe yaramaz. eğer argümanını destekleyecek adam gibi nedenlerin varsa onları sun, 'muhalif kadınlar'a kin kusmak yerine.
- +1 yıl
kadın olmak yemek yapmak mı? İnsanları kalıplaştırıp durmayın. Bundan sonra yemekleri de siz yapın.
- +1 yıl
hay ağzını öpüyüm
- +1 yıl
Ağzına sağlık kardeşim
- +1 yıl
@khaleesi_ ne olursunuz bana erkegın ve kadının evlılıktekı rollerını soyleyın lutfen! tabııkı o kadının elı opulecek ama elım opulsun dıye degıl ıcınden geldıgı ıcın becerebıldıgı ıcın elı yatkın oldugu ıcın yapacak.. tugla tasımakda erkegın işi olacak herkes bır ısın ucundan tutacak.. ortaklık dır evlılık!
- +1 yıl
tuğla tasımak elbet erkeğin görevi... ama yemek yapmak kadının görevi değil.. sevgisinden iyi niyetinden yapar seve seve o ayrı.. her ikimizde calısıyoruz hatta ben daha gec cıkıyorum evden hergün ben mi yapcam yemeği? bir ben yaparım bir o yapar dısardan söylenr vs.. bu görev gibi yüklenmemeli insanın omzuna
- +1 yıl
Bir erkeği maddi durumuna gore yargılamak ne kadar aşağılıksa bir kadınıda ev isini yapabilme durumuna gore aşağılamakta o kadar kötüdür! Ha tabi insanın beklentisine gore değişir bunlar kadına ve erkeğe deger vermeyen insan onu her türlu obje olarak görür gerek temizlik objesi gerek cinsellik objesi gerek para objesi ve bunun adına da sevgi saygı ya da olması gereken düzen koyar ve hayatına devam eder
- +1 yıl
kimse önceden bilerek yaşamıyor ki sonradan öğrenen hatta daha iyi yemek yapanlarda var
ayrıca yemek yapmak ev işi kadına has vazife değil erkekte bilmeli ki evlilikte sorun çıkmasın
şimdi diyeceksin niye alındın alınmadım demek istediğim keşke kçk ayrıntıları büyütüp insanlara ön yargıyla bakmak yerine büyük ayrıntılara çözüm bulunsa bu konuşmayı yapmaktaki sebebim yazınınzdaki ön yargı çünkü ön yargı insana çoğu kez zarar verir bir kişi tanırsın kötü dersin sonra gözünde herkes kötü görünür iyiyi ve kötüyü ayırt edemez mutluluktan uzak kalırsın - +1 yıl
Bende genelleme yaptım bütün yazılanları da okudum :)
- +1 yıl
Yok ya. Neymis kadin olmak? Pardon canim da sen nerden biliyosun? Bilmeden yasamadan atip tutmak, kadina kalip belirlemek senin "NE HADDİNE"
- +1 yıl
görüşün aslında bir yönden doğru fakat tek taraf böyle giyinip ortalığa saçılan kadında değil o it tabiriyle kullandığnız erkekte de var maalesef ayrıca erkeklerinde hiçbir iş yaptığı yok evlenince. erkekler evlenince işe gider gelir yoruldum olur. biz çamaşır bulaşık yemek temizlik ütü mütü derken perişan oluruz bir zahmette her işi yapan kadın beklemeyin sizde yumurta kırmaktan başka şeyleride öğrenin bir zahmet.
- +1 yıl
Kadın olmak yenmek yapabilmek, temizlik işleriyle ugrasmak erkeği memnun etmek vs değildir.. Kadın olmak karakterli olmaktır. Kendini bilmektir, kendi olmaktır. Erkek neden öğreniyor bana bunu soyle? Onun ne işleri var ki kendi yemeğini temizliği yapmayı kadından bekliyor? Erkek Olmak erkeklik taşlama değildir. Tamam, bende yemek bilmiyorum. Ben senin söylediğin nedenlerden mi bilmiyorum? Belkide ben yemekten temjzlikteb daha önemli alanlarda kendimi geliştiriyorum.
- +1 yıl
Erkek sadece calisir kazanir demiyoruz erkek yemek yapsin diyenler hayat esit diyenler gece copun dokulmesini sabah bakkala gidilmesini alisveriste yuklerin tasinmasini bebegin tasinmasini sigorta attimmi yapilmasini buzdolabinin cekilmesini perde takilmasini ve bilumum pis isleri erkegin yapmasini isterler... erkekya! Ama is yemege gelince herkes esit.. sizin demokrasinuzi sevsinler.. herkes yapabildigi becerebildigi isi yapsin rol bu..
Artist artist konusup uslubu bozanlar yarin evlenince insallah aradiginizi bulursunuz duasi ediyorum ben yinede size;)) - +1 yıl
Abi yine döktürmüşsün, helal olsun.
- +1 yıl
@mertcanpolata kızların yarısı begenmemıs ama bak:)) allahtan erkekler var.. bunlar benı taslar valla yalnız yakalasalar
- +1 yıl
Boşver abi işlerine gelmiyince basarlar eksiyi :) sen doğruları yazmışsın biz yanındayız senin :D
- +1 yıl
Kadın nedir? Sorusuna sadece bir video yanlış anlaşılmasın. :) https://youtu.be/XenbVQELCFU
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q2285068-atv-de-kizlar-anneleri-yarisma-programini-izleyen-var-mi
Daha önce benzer soru sormuştum çok var birde televizyona çıkanlar bile.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılÜniversiteye kadar el bebek gül bebek büyüdüm. Annem ev hanimi oldugu icin bana yaptırmazdi. Ayagima dolasma derdi. Sonra anladim cok buyuk hata yaptığını. Iki sene once yazin annem belini kırdı. Evin tum isi de yemegi de bana kaldı. O zamanlar öğrendim. Netten , annemden , arkadaşlardan. Simdi yaptigim yemekleri kimden ogrendigim bile belli değil. Ama yediginde begenmeyen insan görmedim. Haaa pardon dayim begenmemisti. Sebebi aci olmasiymis. Benim cektigim acilarin yaninda yemekteki ne ki? Saka saka :)) Ama ben yemege yemek demem yemek acili olmayinca :)) Bu yaz pasta borek isine de girdim. Mezun oldugumda firin sektorune yönelcem yurtta fırın yok :( Neyse öğrendin yemek geçmişimi. 20 yasindaym bu arada. Ne isine yaradi sormasi ayıp? Kucumsediginiz her insan yemek yapmayı ogrenebilir. bir halti yok o isin. Ben bilmemezlik ayagina yatarm genelde. Çünkü beklentiyi ne kadar dusuk tutarsam takdirim o kadar büyüktür.
05 Yorumla- +1 yıl
Oncelikle bu kadar yazmakla ugrastigin icin tesekkur ediyorum :) sormamda bir amac yok sadece merak ettim. Zaten ogrenmekte bir sey yok ama bizim kizlarimiz uyusuklugundan ogrenmiyorlar. Bu arada kimseyi kucumsemedim aslinda kizdigim nokta yemek yapmayi bilmemeleri degil. Bilmiyorum ogrenmicem mecbur muyum diyorlarya ona kiziyorum. Evet bence mecbursun. Insan nasil gorurse oyle yasarmis. Benim annemde ev hanimi yemekleri surekli kendisi yapar ve ben babamin bir kere bile mutfaga girdigini gormedim arada cani sikilinca menemen yapar o kadar yani. Ama annem babamin mutfaga girmeme durumundan sikayetci degil. Yani demem o ki kadinlarin gorevi arasinda yemek yapmak mutfak isleriyle ugrasmak.. bu aradaaciyi bende severim :)
- +1 yıl
Ben onlarin görevim olduğunu pek düşünmüyorum. bir erkek kadar donanimli bir bolumdeyim. Ev isleriyle ugrasacak olsam ev hanimi olurdum. Bu yüzden kadin bir tik fazla da yapsa erkegin de yardimci olmasi gerektigi düşüncesindeyim. Aslinda her seyin otesinde temizlikci birilerini bulurum muhtemelen :)) Yemek disindakileri sevmiyorum çünkü
- +1 yıl
Yemeği severek yaparim ama temizlik dedi mi o is yok iste yalan soylemiyim yani :( Ama zaten ileride vaktim olmayacağı icin temizlikciyi anlayisla karsilayan birini bulacagima eminim :))
yorumunuz gibi bana cevabinizda cok ofkeli oldu. ben ustume alinmadim gayette guzel yemekler yaparim. yalnizca yanlis buldugum bir usluba sessiz kalmadim. siz nasil gorus belirttiyseniz bende o sekilde gorus belirttim sizden de bu ulkede zaten yeterince ezilen ve hor gorulen kadinlar icin ne olursalarsa olsunlar daha ilimli bir uslup kullanmanizi rica ettim. lutfen aramizda ki uslup farkina dikkat edin. ben size laf sokmayada calismadim zaten bunu bu sekilde anlayip yorumumu gercekten baska sekilde algilayan sizsiniz. ben boyle bir yorum gordugume uzulerek cevap vermistim. fakat uzalasamayacagimiz askikar. o yuzden size iyi gunler diliyorum.
16 YorumlaTurkiyede kadin olmak zor bunlari rusyaya romanya ya gondereceksin kardesim kadinlar erkekleri takmiyor bile orada.
- +1 yıl
gercekten cok zor. ayni dilden konusamayinca anlasmakta mumkun olmuyor. fakat gelecekten umutluyum. gunumuz anneleri daha bilincle yetistiriyorlar cocuklarini. tabi yurekte olmasi gereken sevkati kimse ogretemez. dilegim gelecek nesilde (kadin erkek farketmez, cunku anlatmak istedigim budur) her bireyin once kalbinin sevgiyle dolu olmasi. sonra hersey guzel olur zaten.
- +1 yıl
@MyFire ben yemek yapmayi beklemesini hor gormek olarak algilamiyorum. her iliskide erkeginde kadininda belli gorevleri vardir. binlerce yildir kadinin ve erkegin biyolojik ozelliklerinden ve modern insanoglunun dogada hayatta kalma amaclarindan dolayi elbette yatkin oldugu yonleri olmustur. fakat son 200 yildir dunyada degisen dengeler kadinlara farkli yeni ufuklar acmistir. erkegin otokratik gucu son 50 yildir azalmistir. kadin haklari "sozde" korunmaya baslamistir. sozde diyorum cunku ozellikle bizim ulkemizde kadin haklarinin nasil gasp edildigini ve hayvana da kadina da cocuga da dogrusu zayif olan herseye nasil istismar gosterildigini hepimiz goruyoruz. dedigim gibi modern insanin dogusundan belli elbette herkesin belli gorevleri olmustur insanoglu bu sayede kendini devam ettirmistir. fakat bu orevler her toplumda ve zamanda degisiklik gostermistir. tarih ve sosyoloji bilgisi bu yonden cok onemlidir.
- +1 yıl
@MrFire (ustteki yorumumda yanlis etiketlemisim kusura bakmayin devam ediyorum.) bu devirde "kadin 20 yasina gelmiste yemek yapmayi bilmiyor" diye ayiplamak yetmeyip onu cahilligi sebebiyle asagilamak cok yanlistir. ben o sahisa bunu izah etmeye calistim. evet tarif ettigi gibi olan kizlarimiz vardir. fakat onlar okuyamadigindan o haldedir. okuyup ufku acik gencler olsalardi o sahisin tarif ettigi sekilde bir tarza sahip olmazlardi. ayrica kendisi "cogu boyle" demistir genellemistir. ben hem hem tum kadinlari boyle gordugu icin hem de uslubunun kabaligi icin kendisini elestirdim. yoksa esinden yemek yapmasini istemek hakki degil ricasi olabilir. en azindan oyle olmalidir. ne tarih ne sosyoloji ne din bilgisi bilmeyen insanlar o sahsin yaptigi gibi kendinde yargilama hakki goruyorlar. inanin gercekten uzuluyorum. kendisi baska bir yorumunda eger kizi biriyle evlenmeden yasasa kizinin alnindan vuracagini soylemis. busiddet zihniyeti ile yarinin analari olacak kadinlar her zaman ezilir.
- +1 yıl
@MrFire ve kendisi farkinda olabilse ki, o kizi yemek yapmayi ogrenmek yerine okul okuyor olsa haklarini bilse tarih bilse duzeni bilse ufku acilsa guclu olsa zaten her zaman dogru seyler yapar. bunuda anasi babasi icin degil kendi icin yapar. inanin olay yemek yapmasini beklemek degil keske sadece yemek yapmak olsa hersey. ama en onemlisi usluptur zihniyettir kalpteki merhamettir. lutfen yeniden okuyun yorumlari bir de oyle dusunun. cunku zaten cogu kadini mutlu eden de sevdigi adami her yonden tatmin edebilmektir. eger erkekler kadinlari sayar sever onlara saygi gosterirlerse emin olun hepsi seve seve yaparlar tum yemekleri. tek sorun yemek yapmak olsa keske...
19 yaşındayım ve yemek yapmayı bilmiyorum makarna bile zar zor.:) Mecburi olduğunu düşünmüyorum her kız yemek yapmayı bilecek, bilmeli diye kural yok sonuçta. Ve bilmiyorsa kadınlığından bir şek eksildiğini de düşünmüyorum. Zamanla öğreniriz aç kalmamak için çokta problem etmiyorum ben kendime bu durumu :)
29 Yorumla- +1 yıl
yine de her kız yemek yapacak diye bir kural yok. Büyüklerimizden öyle gördük diye kesinlikle kadınların görevi yemek yapmaktır diye bir düşünceye katılmıyorum ben. Çünkü o zamanlar kadınlar evde otururdu çalışmıyorlardı. Şimdi kadınlar hep çalışıyor mesleği var. Kadın yemek yapmıyorsa bu bir eksikliktir diye de düşünmüyorum. Öğrenmek zorundayım kendim için oda. Basit yemekler değil lezzetli güzel yemekler yiyebilmek için. Sürekli dışarıda da yemek olmaz öğrenmeli insan kız-erkek farketmez.
Senelerdir çalışıyorum ve ailemle yaşadığım için yemek, temizlik gibi işlere ben bakmıyorum. Marifet olarak da görülecek işler değil, zamanı gelince mecburi yapacağım şeylerdir. Bu yüzden kimseye hesap de verecek değilim, hele hele kıçındaki donu dahi ana baba parasıyla alan üç beş zibidinin eleştirilerini hiç dikkate almam.
21 YorumlaHerşeyi bil ama yapma diyenlerdenim. Yeri geldi mi öyle bie yapıyorsun ki ben bile şaşırmıştım. Ona dokunmam bunu yapmam dediğim şeyleri annem çalışırken yaparken bulmuştum kendimi. Koca evi temizlemek, arkadaşlar gelecek balkon keyfi yapacağız diye bir sürü yiyecek araya girerdi. O koca evi temizledikten sonrada taşınma işimiz çıktı ve o kocaman evi ben hallettim. Kısaca bilde yapma. Ya da annelerin dediği gibi bugün bana yarın sana :)
05 Yorumlaİçinizde kötülüğün olup olmadığı seçtiğiniz en iyi görüşten belli. Yemek yapmak bişey değil herkesin elinin altında internet var zor değil bir tarif açıp onu uygulamak. Hatta şu an yapılacak en basit iştir yemek yapmak. Ama bunu bir kadınlık vazifesi gibi görmek, kadının dünyaya geliş amacını yemek yapmak çocuk doğurmak olarak düşünmek ne sığ bir düşünce. Hele en iyi görüş seçtiğiniz görüş (!) bende erkeklerin yaşlanınca olgunlaştığı düşüncesini tamamen yok etti.
20 Yorumla
+1 yıl25 yaşıma gelene kadar yapmıyordum. Bundan 7 ay önce yumurta bile kıramıyordum ama şu an çevremdeki bir çok kişi poly ve harika yemekleri diye çatala kaşığa saldırıyorlar. Daha dün antep yuvalaması yapmıştım mesela. Bugün kıymalı ıspanaklı börek açarım.
Oluyor oluyor, iş başa düşünce oluyor. Ofisde bile dışarıdan yemek söylemiyorum, sefertasıma yemekleri koyuyorum, onları yiyorum.00 YorumlaKusura bakmayın ama ben ne yemek yapmayı Öğrenmek zorundayım nede temizliği. 20 yaşına gelipte kıyafetini toplamayı bilmeyen, bıraksan b*k içinde yaşayacak erkekler var gelmiş kızlara laf ediliyor hizmetçiniz miyiz biz sizin kusura bakmayın ama 20 yaşına gelmedim ama fazla yemek yapmayı bilmem temizliğide kendime yetecek kadar.
00 YorumlaMenemen ve makarna dışında uğraş gerektircek hiçbişe bilmiyorum ben. Aslında yemek o kadar da önemli değil be kanka. Anacığımın yemeklerini yiyorum şu an, ayrı eve çıkarsam yanlız kaldığım dönemde bu ikisiyle yaşamımı sürdürrüm. beraber yaşıyacağım bir sevgilim olduğunda ya da bir ihtimal evlenirsem yemekleri ben yabmicam zaten.
O yüzden iyi yemek yapan hatunlar beyen mesaj. zuhahjs.
o yüz00 Yorumlaen iyi görüşü seçtiğin arkadaş salak salak konuşmuş işte. misal benim annem bana iş yaptırmıyor üniversiteye hazırlanıyorum ama anneannem bana koca bulma derdinde ev işlerini falan öğretmeye çalışıyor otur evde ne üniversitesi diyor. sizin kafa da yarı yarıya anneannemin kafası öbür yarısı ise boş. biraz gerçekçi ve modern düşünün insanı bir deli etmeyin. lafa bak ya.
02 Yorumla- +1 yıl
annem de üniversitede kendi bir evde kalarak berbat bir pilav yaparak yemek yapmaya başlamış, akrepleri kovalayarak ev temizliğine başlamış. babam da annemin yaptığı ilk yemeği anlatır:tadı damağımda ama kustum der :D şu an ise her anne kadar eline su dökülmez gayet iyi yemek yapıyor. öğreniliyor elbet. kıps. "biliyormusun" derken musun ayrı yazılır.
Aslında söyle bir aşçılara bakiyorumda % 90 i erkek
Acaba kızlar zaten evde yemek yapıcam neden o mesleği seceyim ki diye düşünüp başka meslekleri yöneliyor olabilir. Ve dersten başını kaldirmadiklari için yemek yapmayı da pek bilmiyor olabilirler. Ama onlar için önemldeğil. l. zaten okuduklarında paraları ellerinde olacağı için istedikleri yerde yemek yerler ya da yardımcıları olur. Tabi bu sadece okuyan kızlar İçin.00 Yorumla
+1 yılYemek de yaparım keriyer de :)) sıkıntı yok çok şükür. Okuyan kız ev işi bilmez gibi bir düşünce kalıbını yeni taşındığımız mahallede yıkmış bulunmaktayım :)) gerçi bu da kotu oldu oğlunun vesikalığını kapan bize geliyor, çok da belli etmiceksin bildiğini :D
03 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler efendim :)
Daha yirmili yaşlarımda değilim ama cevaplayacağım. xD
Ama yemek yapmayı biliyorum, bilmemek gibi bir şansım yok zaten. Ben yapmasam kim yapacak yemeği? Evde tek olmak çok zor. :D13 Yorumla
+1 yılhepsini gayet iyi biliyorum annem satıs yaptıgı ıcın o yuzden eic secılen gorusu arkadasa ıade edıyorum kendısı oncelıkle bır sevıyesını bılsın hadsız konusmayı kendıne yakıstırıyorsa da babalarımız gıbı adam olamaz yahut böyle düşünenlerde gercekten düşünmeden konusan ne cok ınsan var
00 Yorumla
+1 yılKüçüklükten beri iş yapmayı severim elimden her iş gelir her Gin de yaparım kurabiye açma poğaça bu sabah hamur yoğurdum kalpli hamur kızarttım geçenler de mantı açtım severim ve iş bileni de severim bir bayan uyuşuk olmicak abi pratik toplu düzenli olucak bunu bilir bunu söylerim
14 Yorumla- +1 yıl
Allahimiz Razi Olmasını dilerim senden, anne ve baba dan. insaAllah
- +1 yıl
Teşekkür ederim Allah hepimizden razı olsun inşallah
Aşçılığa önceden meraklı olduğum için mantı börek benim işim hatta italyan usulü makarna yapmayıda biliyorum iskenderi çok güzel yaparım elimden her iş gelir tatlı konusunda çok iyiyim maşallah nazar değmesin bana. örgü hariç elimden her iş gelir dediğim gibi yemekte benim alanımm :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünmeyi bilmeyeni bile var. :):
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif31 Yorumla
+1 yılBunu kadının yapmakla yükümlü olduğu bir görev gibi aksetmek saçmalık. Bizler sizi her anlamda doyurmak pasta börek açıp pışpışlamak için özel üretilmiyoruz
23 Yorumla- +1 yıl
Dört büyük kitabi iyi oku sonra bu yazdigini oku derim ben hanım kuzum.
- +1 yıl
ben kemik iliğimden üretilen spermle bebek bile yapabiliyorum bu vücutla ne diye türk erkeğini mutlu etme çabasına gireyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemek yapmayi bilmem. Yani hic denemedim. denersem beceririm herhalde. Pilav makarna vs boyle kucuk seyleri yapabiliyorum ama. Hamurislerinde oldukca basariliyim. Tiramisusundan profiteroline cesit cesit tatlilar pastalar yapabilirim.. bitaz ilgi alani meselesi.. sanirim tatliti cok sevdigim icin kendimi onlara yonlendirdim.
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var illa yemek yapmayı bilmeyen yok mini giyen yok mervelerde sabahlayan bıdı bıdı...
Mutfağa annem sokmaz çünkü çok dağınığımdır şu yaşıma kadar girmedim. Kek kurabiye börek hiç yapmadım sevmemde.01 YorumlaEvde pek bir şey yapmam çünkü benim tüm zamanım sabahtan akşama kadar okul ve gecede ders çalışmakla geçti. Zaten annem sağolsun yemekleri hep o yapar:D. Sadece şimdilerde boşum. Yani pek çeşit bilmem yaparım bir şeyler ama her çeşitten değil.
03 Yorumla
+1 yılöyle güzel yaparım ki parmaklarını yersin :D elimin lezzeti baya iyidir
111 Yorumla- +1 yıl
bir kere annemle yapmaya çalışmıştım ama tek olarak hiç yapmadım
- +1 yıl
kıvamını tutturmak zor. dağılma ihtimali var
- +1 yıl
aynen çok severim. gerçi ben tüm yemekleri severim :D
- +1 yıl
akrep
- +1 yıl
yemekle mutlu olamıyorum kalorilerden dolayı. ne kadar sevsem de yiyemiyorum :)
yemeklerde biraz acemi olsamda pasta börek tatlıda tuzluda baya iyiyimdir :d
13 Yorumla
+1 yılHayat müşterek ama bir yere kadar kadın ve erkek evdeki görevlerini bilecek erkeğin eline yakışacak işler yaptıracak erkek kadın belli olucak evde biraz anlayışlı olunsa herşey düzelecek aslında ama insanlar artık birbirine tahammül edermıyor ki anlayışlı olsun !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl25 yaşındayım ve bilmiyorum. niye mi? sen ergen arkadaşlarınla 'turlamaya' çıkıp her akşam evde annenin yaptığı yemekleri begenmezken, ben evden kilometrelerce uzakta tanesi 5 kilo çeken kitapları okumakla meşguldüm... hadi şimdi taşla beni...
320 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl3 sayfa notla ders de geciyorsundur sen...
Cevap sahibi+1 yılne alaka mı? cevabın tek bir kelimesini anlamamissin...
Cevap sahibi+1 yılsahsima değil, bildirdiğim görüşe yorum yap. becerebilirsen tabi.
Cevap sahibi+1 yılkimseye laf soktuğum yok ama çok istiyorsan üzerine alın, beni bağlamaz.
Cevap sahibi+1 yıl@MrFire soranın ikinci hesabı olduğunu bu kadar belli etme bence...
- +1 yıl
Ne söyledik cahil kavramına dahil olacak? neyi öğrenmemekte ısrar ediyoruz? Tabi işinize gelmiyor, verecek cevap ta yok hemen cahil deyin. Yemek konusunda siz cahilsiniz çünkü öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz. Ayrıca her öğrenci 5 kilo kitaplara çalışıyor ama siz kitap okumak diye yazmışsınız. Bu da demek oluyor ki, o kitaplar ders kitabı değil roman, hikâye veya tarihi gerçekleri anlatan kitaplar. bizler de ailemizden uzaktayiz her canımız çektiğinde gidemiyoruz yanlarına biz de kitap okuyoruz ama yemek te öğreniyoruz çünkü öğrenci evinde çok fazla alternatif olmuyor. Zenginsen gidip dışarıda, bizim gibi orta direksen evde yiyorsun ve en azından tavuk, balık, çorba, pilav, fasulye, bezelye gibi yemekleri öğreniyorsun ama sizin gibi şefler (!) varken bize ne hacet! Biz yemek yapamayan, kitap okumayı reddeden ve sizden aşağılık varlıklarız (!) osmanlıca dan geçen kelimeleri kullanmayı marifet sayan, kendini modern sanıp bizim gibi insanların kızlar okumaz diye düşüneceğini zannederek...
Cevap sahibi+1 yıl@dildobaggins @soran tahmin ettigim gibi, anlamamissiniz :)
Bende tam olarak bilmiyorm hiç de hevesli değilim yemek yapmaya ilgimi çekerse dikkqt ederm saden okuyorsan bunları dikkat etmwn gereksiz bnce saden ondan daha önemli dikkat etmen gereken şeyler var :):):)
10 Yorumla
+1 yılBilmeyen vardırda sonuçta herkesin yapabileceği bir şey yemek yapmak. Günümüzün teknolojik gelişmelerle birlikte çeşitli tariflere ulaşılıyor hatta insanlar istedikleri tariflere kolayca ulaşıyor ve yapıyor. Bilip bilmemenin bir önemi yok.
10 Yorumlayemek ihtiyactir kadin ve erkek de bilmeliyemek yapmayi, bilmiyorsa bu kendine bir eksidir kimseye degil, kimsede kimseyi elestirmesin 20 yasina gelmis te yemek yapamiyor diye size ne l*n .
13 Yorumla
+1 yılMantı ve sarma sarmayı bilmiyorum maalesef :( pastalarda iyiyimdir..
15 Yorumla- +1 yıl
Bilmem çok zor geliyo bunları hiç bir zaman ögrenemicem galiba :)
- +1 yıl
Sanırım evde kalicam :)
+1 yılManti baklava borek yapamam ama cok guzel makarna yaparim :))
11 Yorumla
+1 yılYok ertık gitsin bide kahvede kumar oynasın öyle iş mi olur.. Bengm anam yokken biliyorum bunları.. Hayat lay lay lomla ilerlemiyor üstadj.. Badana huç zamen baki kalmaz. .
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSarma güzel yaparım ve severim de..
Ama onun dışında pasta börek falan çok fazla sevmediğim için yapmıyorum da..
Mantı da en sevmediğim şey şu hayatta :D05 Yorumla- +1 yıl
İsteyip de yaptığım çok fazla şey var zaten..
- +1 yıl
Tütütütütü :P
İçimde çok istek var mantı falan da yaptım ama annelerde bir kızım iş yapmasın mantığı da oluşmuş. Örgü örmeyi öğretir misin diyorum sen ev kızı olmayacaksın sanane diyor
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEig seçtiğin çocuk ordan öyle klavye genellemesi yapıyorda kendisi beceriksiz kör topal bulsa gidip anında evlencek neyin kafasını yaşıyor her kız yemek yapacak diye birşey yok gitsin kendısı ogrensın ılla karısı yemek yapcak die birşey mi var
91 YorumlaBen biliyorum ya 20 yasimada 2 sene var daha manti aciyorum yapiyorum sarma vss hepsinde cok iyiyim yemek yemegide sevmem ama ogrendim iste ayni zamanda cokta guzel orgulerde oruyorum ve okuyorum ne kadar hamaratmisim simdi fark ettim :DDD
15 Yorumla
+1 yılbiliyorum 18 yaşındayım biliyorum zaten bilmiyorum diye bir şey yok bence internette her şey var videola anlatıyorlar sana yani o yüzden bilmiyorum değil canım istemiyor var :)
03 Yorumla- +1 yıl
öyle ama :)
+1 yılYemeklerde cok iyiyim evde ben yaparim hep davetlerde falan da okumama ragmen sirf ilgi duydugumdan biliyorum elimin lezzetine guvenirim ama tatli pek bizim yoremizde yok o yuzden elim yatkin mi bilemem e n kisa zamanda bu isi de cozcem:)
10 Yorumla
+1 yılkim ne istiyorsa onu yapmalı, hani sadece kadın yemek yapacak diye bişi yok, ama bu demek değil ki kadın hem çalışıp hem yemek yapamaz, onu geçtim bence kadın erkek birlikte yemek yapsa daha güzel😉
10 YorumlaSarma biliyorum kalem gibide sararım diğer yemeklerde genelde hep aynı şekilde yapılıyo ama yapmadım bilmiyorum daha doğrusu öğrenmek istemiyorum ilgimi çekmiyor bilmiyorum neden
05 Yorumla
+1 yılSiz erkekler korkmayn kiz yemek yapmasini bilmior die kadinlar bilmesede bile ogrendikten snra hepsini yaparlar cunku Allah kadinlarin elinin o konularda yatkin olarak yaratms yok 20 ye gelmio bilmio falan filan bunlari gec
03 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda cozulduyse sknti yok o zamn :))
Yeterki tek sıkıntı pasta Börek olsun sıkıntı degil pastaneler bosunami var bunun icin onu üzmeye ne gerek var.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya cidden dalga geçmeyin, ama yapmadım hiç. kendime yetecek şeyleri yapabiliyorum ancak, ama çoğu şeyde ilk denememde hep başarılı olurum. şu an oturup yapsam eminim yapabilirim. ama hiç yapmadım.
ayrıca eig'deki gibi aşk meşk peşinde koşan biri de değilim, her yemek yapamayan kızı öyle sanmayın.01 Yorumlaaile yanında pek öğrenemedim ama iş başa düşünce öğreniliyo aslında hepsi cok basitmiş yaptıkcada öğreniyosun sanırım tam 20 yasında öğrendim hepsini :)
00 Yorumlabu oran %80 lerde sanırım. aslında çokda bulmuyorum ben ama yapamam edemem beceremem kadın tutalım falan dersede çarparım orası ayrı. bilmiyorsa öğrensin hatta yardımda ederim, ama yapamam demesin.
12 Yorumla- +1 yıl
Çarparım ne demek? Yakışmadı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenim 23 yasinda. Yemegi gec kiz yumurta kirmasini beceremiyor. Ustelik annesinin bahaneside su "kizim okudu calisti yorgun gencliginin tadini cikarsin ogrendir durur"yahu ben 12 yasimda tost yumurta makarna gibi basit seyler yapiyordum
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılYapmaktan ziyade düzgün güzel yapmak önemli. Babamın baş parmağı gibi sarıldıktan sonra o sarma ne anlamı var
01 Yorumla Bilmiyorum. Öğrenmeyeceğim de. Kadın olmayı hizmetçilik ve aşçılık sanıyor bir çoğu!
216 Yorumla- +1 yıl
Ergen bu. bulaşılmaz :-!
- +1 yıl
Dilerim sen dogurmada zaten, yetişecek cocuk belli nasil anarşist ruhlu olacak...
Mantıkk işii bencee... küçüklükten öğrendikk dahaa herşeyii :) artıkk net var tv ler yemek programı yapıyo herşeyii ordan öğrendim herr türlüü yemeğii yapıyorum. :)
00 Yorumla
+1 yıleeeerrr bir şeyi yaparım beya :D kadınlığımıda yaparım, süslenirimde mükemmel ötesi masada hazırlarım ;)
10 Yorumla25 yaşına gelip de adam gibi para kazanamayan erkek var mı diye sorasım geldi, ama sormayacağım çünkü insanları yargılamak bana düşmüyor.
33 Yorumla
+1 yılÇoğu yemeği yapiyorum hatta hemen hemen hepsini :) 12 yasimdan beri :) belki 11 :)
170 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim :)
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
:):):) devam ettiririm bak hic acimam :D
- +1 yıl
Belli :)
- +1 yıl
Ahhaha :)
- +1 yıl
Severim gülümsemeyi :)
- +1 yıl
Nasil yani :)
- +1 yıl
Güzel insanla daha güzeldir :)
- +1 yıl
Tesekkur ederim :) sizde iyisinizdir tanimiyorum ama :)
- +1 yıl
:Dd
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
@cokomastik abiimm :))
- +1 yıl
Nörüyon :) @elmasekeriiii
- +1 yıl
@cokomastik tv amcacim sen :)
- +1 yıl
şöyle bir kız bulamadık be.:(
- +1 yıl
Ben de film izliyorum yegenim. Yorumumu atacaktım buraya ama yetenekli kızlarımıza ayıp olur :)) @elmasekeriiii
- +1 yıl
@fuocoturco @cokomastik aha iki abimde burada :D :D olamaz boyle tesadüf :D
- +1 yıl
bilmem olabilir ben burdayım. D
- +1 yıl
Senden ötürü :) @elmasekeriiii
- +1 yıl
@cokomastik aman atma abii yazik olur :D
@fuocoturco evet ikiniz bir geldiniz :D
Abilerim canlariim :D - +1 yıl
Sağol şirine @elmasekeriiii
- +1 yıl
tşkler şeker kız :D
- +1 yıl
@cokomastik @fuocoturco rica ederim abiciklerim :)
- +1 yıl
Ee bugün ne yaptın marifetli yegenim :)) @elmasekeriiii
- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
Balik yapicaz abicim ama ben odami topluyoeum şuanda kardeşim dolabin içine etmiş :) @cokomastik
@fuocoturco :)) - +1 yıl
Ohhh ellerine saglık. Ben de bu balık kokusu nerden geliyor diyordum :)))
- +1 yıl
Ben yapmicam istemiyorum balik kokuyorum sonra :)) @cokomastik
- +1 yıl
o zaman sana bulaşıklar kalacak :)))))
- +1 yıl
İstemem :D kitaplagimi yamulttum kirildi kirilcak aman kirilmasin onca kitabi nereye koycam been :D @cokomastik
- +1 yıl
Kitaplar aşka geldi desene :)) kitaplıkta kültür patlaması var kaçııınnnnn :)
- +1 yıl
https://hizliresim.com/vQVYo6
Baksana abi yarisini dolap üstüne koydum :D dolabim kirilcak şimdide :D @cokomastik - +1 yıl
Kırtasiyenin rafı mı bu :))) ben bunları okursam ölürüm herhalde :)
- +1 yıl
Calisiyoruz sinav var :) geçmek lazim
- +1 yıl
@cokomastik yoksa istediğim meslek elden gitcek
- +1 yıl
Bakma sen bana ve sende bu azim var zaten peşini bırakmazsan istediğini alırsın. Ayrılda gelll şirine :))
- +1 yıl
İnşallah alirim :) boynum ve kollarim agriyor çok agirlardi :D @cokomastik
- +1 yıl
Burdan da kovulmadık çok şükür :)))
- +1 yıl
Çok şükür :)) @cokomastik
- +1 yıl
O kitaplar niye oraya kalktı hem lazım olmayacak mı
- +1 yıl
Lazim olduğunda alicam kitapligim kirildi :D simdi @cokomastik
- +1 yıl
Yazık olmuş ya geçmiş olsun kardeşim
- +1 yıl
Cekerken kirdim abicik :D annrmde o kadar cekersen kirilir tabi dedi almicam nerde koyarsan koy dedi :D @cokomastik
- +1 yıl
Yönetim kurulu başkan yardımcısını kızdırmışsın ödenek çıkarmaz tabi :)) olsun bir müddet idare et kıyamaz alır.
- +1 yıl
Almasin ya kitaplik yer kapliyordu :D boyle iyi oldu :D @cokomastik
- +1 yıl
Bahanen oldu o zaman :)
- +1 yıl
Gibi gibi :)) evde 1. Siniftan kalma dosyalarim bile vardi ama şu an nerde. Bilmiyorum :) @cokomastik
- +1 yıl
Benim lisedeki teorik defterim duruyor daha sihirli defter ;)
- +1 yıl
Kaç sene oldu :) @cokomastik
- +1 yıl
2003-2004 :) küçük bir defter ama birçok kitaptan daha değerli benim için.
- +1 yıl
1. Sinifa basladigim yil :D @cokomastik
- +1 yıl
Vay be çok yaşlanmışım çoookk :))
- +1 yıl
Aramizda 9 yas abi olsun o kadar :) @cokomastik
- +1 yıl
Maşallah bize :D sende gelebikirsin soran cekinme :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu ne kii :D @cokomastik
- +1 yıl
Kardeşim akşamki yere gel. Ben yazamadım
- +1 yıl
Devam et izlemeye :D
+1 yılsarma bir tanede kurabiye yapmasını biliyorum en azından buda birşey ben yemek yapmaktan anlamıyorum ya :)
05 Yorumla- +1 yıl
ben çok denedim ama bir türlü beceremiyorum maalesef :)
- +1 yıl
inşallah :)
21 yaşındayım ve yapamayacağım yemek yok tarifi bile bir kere okumam yeterli
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Abim yapmayan varsa da evlenince yapmaya başlıyor tanıdım kaç var öyle :)
12 YorumlaHerseyi bilcez diye bisey yok birini yapabiliyosak birini yapamiyoruz
17 YorumlaUniverste de eve cikana kadar yemek yapmayi hic bilmiyodum. Is basa dusunce hic bilmeyen birisi bile cok guzel yemek yapabiliyor. Simdi cok guzel yemekler yapabiliyorum.
01 Yorumlaben yemek yapmıyorum yapmayı da sevmiyorum öğrenmek de istemiyorum. ama geçen canım cok mantı cekti ve yapmak istedim yaptım sonra da yedim
10 Yorumla
+1 yılNeden kizlar ulkede kadin ascidan cok erkek asci varken yemek yapmakdami cinsiyete ayrildi vay be smwmwmw
00 Yorumla
+1 yılBen bilmiyorum çok fazla. doyacak kdr işte. bu dediklerinde bnde yok. kariyerle uğraştm senin gbi erkek müsvettesini memnun etmekle değil. @greeneyes
01 Yorumla
+1 yılKizlar yemek yapacak sunu yapacak bunu yapacak.. Bu kisitlamalardan nefret ediyorum ya. Lafim sana degil yanlis anlama ama yani yemek yapmak zorunda miyiz cok sacma
10 Yorumla- Devamını Gör (159)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat