Ben İNSANCIL düşünüyorum en başta
Fakirlerin çocuk yapması yasaklanmalı bence?
Ben İNSANCIL düşünüyorum en başta
Arkadaslar soruyu soran kız burada sitemi fakir olması veya olmalari degil neden çok çocuk yapıyorlar bakamıyorlarsa... bende katiliyorum hele birde dilenci kılığına bürünüp o çocuklari ellerine aliyorlar insanlarin vicdaniyla oynuyorlarya sövesim geliyor.. zenginler yapmaz cunku bunun vergisi olacak vs vs ayrica zengin insanlar mesguldür coluk cocukla ugrasmaz fakirin işi gücü yoktur anca cocukla mesguller eee onlarda aclik sefalet icinde sen kendi 2 dklik zevkini dusunmeyeceksin onlarin bir ömür geleceginj dusuneceksin ya iste cahillik demiyorlarki tamam biz cocuk yapiyoruz ama bunlar aç olacak yaziktir ya
Fakirler kelimesi aşağlayıcı olmakla birlikte, söylediğinde sonuna kadar haklısın. Sadece senin söylediğin şeyler değil, başka şeylere de sebep oluyor.
Mesela bir iş yerinde çalışıyorsun, patron yalnış bir şey yapıyor, ya da sabaha kadar çalışılacak diyor, eğer bekarsan ya da çocuk sorumluluğun yoksa basar çıkar gidersin, Ama adam 3 kuruşluk maaşla 3 tane çocuk yapmış tıpış tıpış çalışıyor ve bir süre sonra sen işten atılıyorsun.
Bu düşüncesizler yüzünden kafası çalışanların canı yanıyor, hepsinin düşünmeyi öğrenmesini dileyelim bence :)
Fakir kelimesi aşağalayıcı değil insanlar öyle algılıyor. Gariban veya çulsuz desem daha mı iyiydi?
Kimseyi aşağılama ve küçümseme amacı gütmedim
Sen önce insanlığını sorgula. Kimse doğacağı aile seçemez. Ve kimse para durumu yüzünden "sokakta Sizlere (!) laf atan tinerci bıçakcı evsiz sokak serserileri" olmaz. Madem yanlış anlaşıldığını iddia ediyorsun, İnsanlığı öne sürüyorsun. Önce yanlış anlaşılmadan cümle kurmayı öğrenmelisin.
Bir insan fakirse bu sadece onun suçu mu? Koşulları düşünmek lazım. İnsanın en doğal hakkı çocugunun olmasını istemesi. Evet çol çocuk yapmak pek sağlıklı değil. Ama yolda laf atan, tinerci dedigin hep onların çocuklarından çıkmıyor dikkat et. İnsancıllıkta bu değildir.
Cevap
46Cevap
dünyadan haberi olmayan bir cahil için gayet normal bir tespit. tek derdi sevgilim bana soğuk davrandı olan bir nesilden farklı bir tespit beklenemezdi. dünyada devletler genelde çocuk için ailesine para veriyor aylık onun ihtiyaçlarını karşılayabilsin diye sağlık eğitim gibi şeyler ücretsiz. öyle olunca da insanlar çocuk yapsam bakabilir miyim derdi yaşamıyor. ama türkiye 3. sınıf bir afrika ülkesi kalitesinde olduğundan bırak para vermeyi bir doğum yapsan bir çuval paran gidiyor. biraz dünyayı takip edin
Ben zaten soruyu türkiyeye yönelik açtım. O bahsettiğin sosyal refah devletlerinde yaşasak bu tarz soru açmazdım.
Hem fakirlerin çok çocuk yapması en çok kapitalist liberal para babalarının işine gelir.
para babalarına sokayım bence herkes 10 çocuk yapsın sonra ülkede açlıktan isyan çıksın sosyalizm gelsin
türkiyenin en fakir yerleri marksist leninist falan değil tam tersi kapitalist muhafazakar akp'ye daha cok oy veriliyor. insan acda olsa sisteme isyan edesi gelmiyor demek ki
komünistim diyenler dinle dalga geçmeyi marifet saydıkça yoksullar da dini sömürenler oy verir elbette
komünistler dinle dalga geçmese bile komünistlere dinsiz denir. anadoluda senelerce anti komünizm propagandası yapıldı. dediğinle alakası yok neyse konuyu saptırmayalım iyice.
Çevremde okuyan bir iş ve kaliteli bir unvan sahibi olan çoğu kişi fakir ailelerin çocukları sana laf atanlar fakir aile çocukları değil anası babası olmayanlar evsizler bilmem anlatabildimmi? Bizde fakirdik hatta çok fakirdik 3 kardeşiz küçükken elime haftada 25 kuruş sevinirdim ama şimdi çok şükür durumumuz iyi Rabbim bir şekilde nasibini gönderiyor. fakat ben zengin bir ailenin züppesi olarak yetiştirdiği biri değilde , fakir bir ailenin dişinden tırnağından artırarak büyütüp bu günlere getirdiği bir evlat olmaktan gurur duyuyorum ;) ve kimseye de laf atmışlığım yok ;)
çocukları yaparken muhtemelen o kadar fakir değildi. ancak, devlet çocuklara yardım yapmıyor diyeceğine çocuk yapanı suçluyorsun... hmm... bu kapitalist emperyalist düzedeki tarafını idrak edebiliyorum.
afkrika'da her yıl binlerce çocuk ölüyor. adamlar fakiriz diye çocuk yapmasalar ne olur? bunun kıta için ne olduğunu düşün, düşün düşün utanma.
Yürekten kutluyorum yorumunu çok aptalca yerlere çekmeye çalışıp üstüne gelmeye çalışanlar olacaktır sallama onları.
Her zaman derim ! YAPABİLDİĞİN KADAR DEĞİL , BAKABİLDİĞİN KADAR ÇOCUK YAP. NET
Teşekkürler :)
çok çocuk yapmalarına izin verilmeyebilir gelir durumuna göre 1 en fazla 2 çocuk olabilir Allahın evliliği emretmesinin sebeblerinden biridir soyun devamı onun için tam yasaklanamaz hoş bir durum olmaz Allaha karşı çünkü soy devamı Yüce yaratıcının emridir
Para ver de yapsın ozaman insanları yargılama çoğu fakir insan senin dediğin kişilkten uzaktır laf atan olmak fakirlik zenginlikten diil efepsizlikten ikeri gelir. bir dünys zengin çocuğu da önünr geleni hamile brakıp kefine bakıyo onfan sonra düşün bakalım fark var mı? Arada
Para ile imanin kimde oldugunu bilemeyiz allah kimsenin sirtina tasiyamacagi yuku vermez herseyde vardir bir hayir kimseyi fakir diye asagilamamalisin bugunun yarinida var belki ileride sen cok zengin olucaksin 6 tane cocugun olucak kocan iflas edecek ortada kalacaksin ozaman napacaksin? Ne oldum degil ne olucam demelisin.
Yoksulların çocuk yapması yasaklanması yerine ülkede ki yoksulluk seviyesinin azaltılmaya çalışılması gerekir. İnsanların haklarını elinden alamazsın, ama daha iyi yaşama fırsatı verebilirsin. Yoksa devletin ne anlamı var. Zaten anca yasaklamalarla bişeyler yapmaya çalışan zihniyetler yüzünden insanlar bu halde çözüm yolları aramak yerine. Yazık ki genç nesilde bu kafayla yetişiyor yazık ki ne yazık.
Devlet cocuk parasi versin? İs imkani versin.
Sanane be milletin dogumundan! Aptal bir gereksizsin
Vermiyor işte. Devlet baba bakmıyor ve ona göre davranmalılar
Fakirliği kimse istemedi..
İman isteyene, parayı istesiğine versi rabbim..
Ama devlet yönetenler adam olsa asgari ücrete iyi maaş demez zengnle masaya oturmaz açlık sınıtını göz önünde bulundurur çocuk patasını topitop değerinde biçmez..
Sistemle alakalı olabı fakirlere diyerek aşağılayarak sunmaları ayıp..
Fakirin çocuğu şehit işçi çiftçi sanayide orsa bırda bunların rahatı için uğraşır oysa neyse mk dellenecem şimdi bu gerizekalıya. İi geceler.
sinirlenecek bir şey yok. sakin olabilirsin ve kimseyi de aşağılamıyorum
devletin görevi kadinin rahmine el atmak degil, o kadini bilincli bir birey olarak yetistirmektir ama devletin isine gelmez bu, halki zikmek varken neden layigiyla egitim verip bilincli bireyler yetistirsin.
Yoksul aileler diyebilirsin bence ve sana katiliyorum en az 3 cocuk diyenler asgari maasa zam yapmazken 3 cocuk bekliyor bence bu ulkede korunma yontemleri artmali ALLAH riskini verir diyerek bir duzune cocuk yapanlar o cocuklarin hayatini karartmis oluyorlar ve bunun sonucu gasp uyusturucu issizlik vb gibi sana katiliyorum...
bence yapmamalılar madem geçinemiyorsunuz ne diye bu dünyaya çocuk getiriyorsunuz ki sizin derdinizi taşanızı bu çocuk çekmek zorunda mı 4-5 yıl onu seveceğim evimize neşe katacak diye değer mi değmez!
Bu ulke (uslulularin) yalnizca degilmi hayati zenginler yasasin yoksul insanlar hice sayiliyor zaten haklisiniz ayrica yaptigin genelleme nedir yani "serseri, tinerci". evine ekmek goturen fakir cocuk gormedin mi sen hic canli ornegi fazlasiyla var ulkemizde.
Fakirlere yükleneceğinize toplumu bilinçlendirip şu meclisteki gereksiz 550 nefes alan organizmayı doğru seçseniz kimse fakir kalmıcak!
Görüşün her ne kadar doğru olsada ifade ediş tarzin çok yanlış bence kimseye "fakir" dememelisin durumu olmayan insanlar desen daha doğru
çocuk yapmak için fakir zengin ayrımı yapmak doğru değildir. fakir olsa da o çocukların sorumluluğunu alabiliyorsa sorun yoktur. allah herkesi nasibiyle yaratır. doğacak olan çocuk da nasibiyle doğacaktır.
ifade ediş şeklin çok yanlış haklı olduğun noktalar var ama hakaret etmemelisin unutma bir gün sende o fakir dediğin insanlardan olabilirsin hayatta hiçbişeyin garantisi yoktur
Fakirler çocuk yapmazsa zenginler nereden bulacaklar köleyi? Valla bu fikrin için hapislerde sürünebilirsin.
devlet babanız 3 çocuk istiyor. Halkı aç bırakıyor. Herkesin çocuk yapmaya hakkı var suç devlette.
Çocuğunun refahını düşünmekten bahsetmişsin, güzel lakin dünya öyle işlemiyor. Sen hayatında hiç anne oldun mu? Ben baba olmadım lakin hayatının tohumunu yapma hissi bencilce dahi olsa insanlar elinden geleni yapıyor onun iyiliği için.
Bence de haklısın ama herkesin aile kurmaya ihtiyacı vardır değil mi,, bu bir haktır ama fakir olmaları kötü zonguldaktaydılar galiba izlemiştim haberi halkı fakir yapan sistem utansın biraz da hatta asıl onlar utansın
Sende iki gram beyin olsa... Zenginlerin Zekatlarını Verdiklerinde Dünyada Fakir İnsan Kalmayacağını Bilirdin.
Helalll...
Zenginler vrrgisini tam öderse fakirlerin çocukları aç kalmaz..
Çalışanın hakkını tam verirlerse sokakta tinerci kalmaz..
Bizim bazı vatandaşlarımızda bakabileceği kadar değil doğurabildiği kadar psikoloji var ve korunmuyorlar bende evliyim ve fakirim bir yaşında oğlum var 2ci yapmaya korkuyor bakamam diye
Zengin ile fakir arasındaki uçurum kaldırılmalı
yoksa bu doğanın kanunu
insanlar sokak hayvanları gibi kısırlaştırılamaz ki
sen dilekçeni kime sunmak istersen sun bakalım. bir de onlardan yana düşün neler çıkıyor ortaya... haklısın rezillik içindeler ama onlar ne düşünerek yapıyorlar aceba...
Anlasilan sen cok zenginsin 8 cocuk bekliyoruz senden, insanlari neden asaliyorsun ki? Bence insanlar bakabilecekleri kadar cocuk yapmalilar
yüce lider kıymetlimiss erdoğan'ın sözünü dinliyor onlar.
dogru :)
Niye sadece isin kotu tarafini soyluyorsun belkide adamin 6 cocuguda okuyup ogretmen vs olcak.. Fakirler illa tinerci mi oluyor
..
Fakirlerin çocuk yapmasını yasaklamak yerine, devlete bireyi fakirleştirmeyi yasaklamalıyız. Her insan değerlidir.
:) çok çocuğu zaten gariban yapar. O da yapmasa nüfus artmaz. Siyasilerin planları tutmaz. Yaş yani o iş.
O tinerci bile senden daha iyi isnancil bu yazindan sonra asıl senin yaşamaya hakkin yok diye düşündüm
çocuğunu yetiştiremeyen daha yetişkin olamamışken ebevyn oluvermiş herkesin yasaklansın bence.
Bu kadar düşünceli insanları fakirlere yardım ederken de görelim.
Niya yaw. Fakirlerin canı yok mu? Sağlık bakanımıın da dediği gibibir insan için dünyadaki en büyük kariyer anne ve babalıktır.
Ona verceğim bir gelecek yoksa onu dünyaya getirmem
O eğitimsizlikten yapıcak birşey yok, yıl 2015 daha condom'dan haberi olmayan var.
dinine baglı fakir bir aileyse yapmalı allah rızkıyla veriyor çocugu ama aile bir şekilde sorumsuz davranıp çocugun rızkını yer içer kumar olur içki alkol olur sigara vs kısaca kötü alışkanlık yapan baba olur.
katılıyorum fakir kesinlikle cocuk yapmamaası laızm :DD kadınarı kısırlastırmak laazım
Bu insanları sınıflandırma yaptığın duyguyu umarım yaşarsın.!
ne kadar saçma bir soru peki nasıl yasaklayacan bir öneride sun bari
sordugun soruyla ne alaka 1 tane yapsınlar ya da zengin fabrikatörler 20 tane yapsın
Ulan fakirlerde olmasa ulke nufusu dırıcak bea rıskı kul değil Allah veriyor cahıl biraz hadis oku
Allah afrikada açlıktan ölen çocukların riskini neden vermiyor?
Allah verir bir kere
Kimin ne zaman fakir ne zaman zengin olacağı belli olmaz bence yanlış
Biz 8 kardesiz ama annem babam bizi ortalığa salıp tinerci yapmadı.. o kisiden kisiye degisir. Zengin züppesi daha cazip geliyor tabi.
He ya olan o cocuklara oluyo
Fakirler ölsün temsilcisisin demek.. yuh..
Fakirliği yasaklayalım.
Fakirler korunsunmu yani :)
Bence senin gibi dusunen cocuklar olmamali.
Her cocuk kendi rızkıyla dogar, sen rahat ol
fakirler ölsün mü yani
Kafaya Bak...
bence fakirler ölsün
Manyak
Kısmen Haklısın
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar