Yaş Yeni 20 oldum
Kız sevgili falan işlerini bıraktım
Sadece yatırım odaklı bir hedefim var artık.
Aile Fakir değil
Ailede bunlar var
4+1 ev köyde yeni yapım 6 yıllık ev.
45-60 dönüm tarla.
1 milyonluk Ford transit 2017 model
96 model Broadway var az yakıyor diye almıştık.
12 inek,2 Tosun,9 dana,
Ben kendim inşaatta çalışıyom aylık 51.000 TL maaş sıfır masraf direk cebe
şu an işe başlayalı 3 ay oldu 151.000 TL oldu bu yıl tahminen 400-500-600 bin TL param olacak bunun tamamını altına yatırmayı düşünüyorum diyer yıllardaki maaşlarıda çünkü masrafın hiç yok yer, yeme, içme, elektrik veya su masrafıda yok full sıfır masraf maaş direk cebe.
İleride miras bölüştüğünde muhtemelen 20-25 dönüm tarla düşecek bana o tarladanda yıllık bana 300-500 bin TL ek gelir gelecek mahsulden.
Bu parayıda direk altına yatırmayı düşünüyorum düşünüyorum.
Kız sevgili falan işlerini bıraktım
Sadece yatırım odaklı bir hedefim var artık.
Aile Fakir değil
Ailede bunlar var
4+1 ev köyde yeni yapım 6 yıllık ev.
45-60 dönüm tarla.
1 milyonluk Ford transit 2017 model
96 model Broadway var az yakıyor diye almıştık.
12 inek,2 Tosun,9 dana,
Ben kendim inşaatta çalışıyom aylık 51.000 TL maaş sıfır masraf direk cebe
şu an işe başlayalı 3 ay oldu 151.000 TL oldu bu yıl tahminen 400-500-600 bin TL param olacak bunun tamamını altına yatırmayı düşünüyorum diyer yıllardaki maaşlarıda çünkü masrafın hiç yok yer, yeme, içme, elektrik veya su masrafıda yok full sıfır masraf maaş direk cebe.
İleride miras bölüştüğünde muhtemelen 20-25 dönüm tarla düşecek bana o tarladanda yıllık bana 300-500 bin TL ek gelir gelecek mahsulden.
Bu parayıda direk altına yatırmayı düşünüyorum düşünüyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Herswyimi gizli tutucam dedikten sınra benim rezillik
Kanka ben hiç kimseyim beni tanımıyorsun bu gönderiyi yapanı Türkiye'de bulman 87 milyonda bir.
Hepsini altına yatırmak saçma olur değerli olacağını bildiğin arazi alabilirsin ya da aklında ticaret varsa oraya girebilirsin.
Altın ve arazi uzun vadeli yatırım olduğu için altını tercih ettim
Arazi alamam çünkü araziler milyonluk artık bu yüzden altına yöneldim
Her insanın mutlaka altını olması lazım ama altının yanında ek olarak bir şey de yapılması lazım iş hayattina anladığım kadarıyla yeni atılmışsin ilerideki yıllarda önüne çıkar fırsatlar olacak ve orayada yatırım yapacaksın ama şimdiden böyle düşünmen çok iyi
Benim aslında bir projem var aslında tiktokta gördüm bayağı ilgimi çekti
Etlik tavuk yetiştirme
52 günde yetişiyor ve satışa hazır hale geliyor
58.000 tavuk yetiştirmek
Arazi var
Vereyise yem tedarikçisi var
Alıcı Aslında bir projem var ama gerçekleştirmem zor gibi
Etlik civciv çiftliği
100.000 kapasiteli kear oranı yüksek bir proje ama zor
Böyle bir şeyi bende duymuştum aslında iyi para var bu işte ama bunun analizini iyi yapman lazım çevrede yapan var mı marketlerle anlaşma yaparsan çok iyi olur ve reklam çok önemli. Tavuk yolma makinesi, kesme makinesi , üstündeki tüyleri yakman lazım ve iyi ufatman lazım hatta eve teslim olayı da iyi olur.
Senin saydıklarına gerek yok aslında şirketler ile anlaştığında yem, veteriner desteği veriyorlar tavukların günü geldiğinde tır ile yükleyip gidiyorlar senin işin sadece yetiştirmek gerisi onlara Ait.
Ama bu daha az bir para olur hepsi sana ait olursa daha çok kazanırsın ama dediğin şekilde iyi denenir.
O zaman civciv Bulma sıkıntın olur
Adamlar sana diyorki çiftliğin var mı var biz getirelim 50-100 bin civciv sen yetiştir 52 gün sonra gelip alalım verelim paranı
Düşünsene 52 günde ne kadar kazandığını 💵💵
Aslında iyi fikir boş alanın varsa bu denenir
Bizde arazi bol ama Maliyet 😟 Maliyet olmasaydı 500.000 binlik çiftlik bile kurulurdu
Bu işi aniden yapman riskli olur hem butceni artır hemde en iyisi için düşün sana bir tavsiye vermek istiyorum kimseye ortak olma tek tabanca hareket et
Tamda aklımda olanı yazdın bütçemi arttırdığımda çiftliği kurup bir şirket ile anlaşma yapaçam bizim burada genelde şen piliç olur muhtemelen o olur
Aman kimseye söyleme sen işi yapana kadar rakibin yapar. Bütcen artığı zaman bilginde artar
İş kurmak zor değil aslında iş Ailyeyi ikna etmek Bizim Aile biraz geri kafalı günümüz dünyasında eski kafayı yaşıyorlar
İnan çoğu aile başta böyle sonra iyi durumu görünce destekçin oluyor
Çüşş
Ne çüş 😅
Bolluğunuza şükret
Nerde yaşiyorsun merak ettim
6 ay sonra Benim maaş 90.000'i geçecek 😅 .
Ben şu an Antalya'dayım ama memleket Osmaniye
Aaa bende Antalya Hahaks Antalya da mi çalişiyon
E osmaniye de yakin biras
Antalya'da çalışıyom