Güncellemeler
1 yıl
Anlaşıldığı kadarıyla feminizmin erkeklere bir faydası yok, kadınların güç dilenciliginden ibaretmiş
Kadinların yasadigu zorlukları zaten biliyoruz eyvallah, eşit muamele görmek istiyorlar da.
Aynı zamanda hiç erkeklerin böyle sorunları da var bu da eşitlik için bir engeldir ya da erkeklere karşı yapılan bu söylem/durum erkeklerin hayatını zorlaştırıyor dolayisiyla onların da hakları önemlidir gibi fikirlerini duymadım.
Feminizm cinsiyet esitligini savunuyorsa kadin mağduriyeti kadar erkeklerin de yasadigi baskilari ortadan kaldirmaliyiz dusuncesi var midir?
Yoksa feminizm erkeklere karşı bir silah olarak mi çalışır?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bahsetmezler.
Sen bu müptezeller arasında askerlikten bahsedenleri gördün mü daha önce
Kadinlar artik her konuda daha ondeler maalesef
Bu devran da bir gün döner
En iyi egitimi onlara veirirler babalar en fazla parayi mirasi da onlara verirler ancak bunlari erkegin yapabilmesi icin calisip birikim yapacak ailesine bakarjen askerligini tamamlayacak anca 30 35 yasina gelecek ama kadin 25 inde herseyi bitirebilecek
Babası ölür, babasının emeklisini kız çocuk alır. Kocası ölür, emeklisi karıya kalır. Türkiye kadar cinsiyetçi ülke var mıdır yer yüzünde dersin :d
Yurtdinda da cinsiyetcilik az degil ki. Özellikle amerikada buradakinden cok daha beter, pisi pisine öldurebilir seni tecavuzcu zannedip, malum bireysel silahlanma var orada
Evet çünkü toplumda kadınlar erkeklerden geri planda görülüyor bu yüzden de feminizm kadın haklarını daha çok savunuyor. Her toplumda böyle olmasa da çoğu böyle özellikle de geri kalmış ülke veya bölgelerde bu tam olarak böyle.
Şu anda kadınlar her alanda erkeklere kıyasla daha egitimli ve zenginler. Hastanede doktorlardan tut kasiyere kadar çogu kadın. Ben mühendisim kendi bölumumde bu kadar kadın mezun hiç gormedim hepsi de hemen iş bulurken ben 2 yildir işsizim
Ancak doğrudan erkeklerin sorunlarını bahseden hiçbir taraf söylememişsin. Neden erkek olarak feminizm bana iyi gelsin?
Saçma bir düşünce. Kadın cinayetleri, kadına şiddet, "kadın dediğin evde oturur" Bu cümleler bile neden kadınların savunulması gerektiğini anlatıyor aslında. Her şeyden pay sahibi olmaya gerek yok bence. En iyi eğitimi kadınlar alıyor demişsin mesela bu ne anlama geliyor? Okulda bir kızla bir erkeğin öğretmenin gözünde farkı ne? İş bulma konusunda da hiçbir veriye dayanmayan bir yorum yapmışsın. Bırak da feminizm kadınları savunsun
Öncelikle kadın cinayetleri vahsi hayvan saldirilarindan veya trafik kazalarindan fazla degildir, birkere kadın cinayetinin sonu olmayacak çunku olaya tek tarafli bakiliyor. O şiddet uygulayanlar zaten suçlu insanlar özünde de. Ülkenin çoğu nüfusu batıda ve o tarafta böyle dusunceye sahip kimse yok neredeyse.
Dunyada ve ülkemizde kadina yonelik buyuk meblaglarda egitim ve burs destegi veren bircok vakif bulunmakta ancak erkeklere yonelik hiç yok, tek tek yazmak istemiyorum o vakiflari google da mevcut.
Toplumumuzda erkek çocugunu insan degil hayvan gozuyle bakarlar ama kiz cocuklari sevimlidir. Hiçbir sucum olmadigi halde ilkokulda yillarca dayak yedim kufure hakarete ugradim ama kimse sesini cikaramadi, bir kiz ogrenciye yanlislikla bagirdiklarinda okul ayaga kalkmisti mesela.
İş bulma konusunda kurumsal firmalarin "gender equality" veya "Diversity, equity, and inclusion" gibi programları bir incele. Tüm kalifikasyonları saglayip onlarca kere basvurdugum o firmalara stajyer olmak istedim bana aninda red maili gelirken instagram sayfalarinda cinsiyet esitligi olsun diye daha cok kadin almaya ozen gosteriyoruz diye reklam yapiyorlar. Birçok firma ve öğrenci toplulukların sadece kadın stajyer aradıklarını bile gordum. Bahsettigim sektör teknoloji ve mühendislik sektoru lokantacilik ve kafecilik degil yani
Cocuklugumdan beri kadin ustundur erkekler eksik varliklardir erkek calisacak ailesini gecindirecek kadin da tatil yapacak eglenecek kafasuyla buyutuldum.
Ilkokuldaki ogretmen de feministti ama erkekler sakat ve eksik yaratiklar diyordu kadinlar boyle soyle iyi derdi.
Ben yillarca stres cektim saclarim dokuldu sinir krizleri, bunalimlar, akittigim terler, aylarca yasadigim izolasyonlar gibi bircok cile cektim okuyabilmek icin ama bir tanesi bana sen okuyorsun iş ariyorsun hadi sana burs verelim iş verelim demiyordu. Iki kurus para elime gececek diye aylarca firmalar tarafindan oyalaniyorum. Intiharin esiginden gectim bu surecte ama babadan simartilmis platin sacli erkeklerin pervane oldugu protez tirnakli feminist bir asko kuskonun önüme geçip geminizmi savunmam imkansiz
İlk birkaç cümleyi okumam yetti cidden saçmalamışsın. Kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti bu kadar batirleştirmen bile kadınların savunmaya ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteriyor.
Okumazsan boyle eksik yorum yaparsin. Siz kadin cinayetini sisiriyorsunuz. Ama kimse erkeklerin kadinlara gore neden üç kat daha çok intihar ettigini soylemiyor? Erkeklerin toplumsal baskilardab dolayi intihar sayisi çigirtkanligini yaptiginiz kadin cinayetinden geri kalmiyor. Burada bu ölsün su ölsün diyen yok ama erkekler ölsün kapatilsun bitsin diyen çok kadin var
İşine gelmiyorsa bilemem.
Yok erkolar kapatilsin, keske ölseler, dünya bizsiz daha iyi vs. Bir erkek bunları deseydi incel deyip zorbalardiniz ama kadın diyince ne derse hakli
"Erkekler kapatılsın"
"Karımı 30 yerinden bıçaklayıp polise teslim ettim ve iyi hal indirimi aldım"
Aynı şey mi cidden?
Ikisi de berbat
Ama alttaki oluyor diye neden üsttekini söylersin? Ayni şakayı kadinlara yapsalar linçlersiniz
*kocasi bicaklar ve öldurur*
Kadinlar: "oh iyi oldu hep erkekler mi öldürecek"
Bu normal mi peki?
Kaç tane böyle örnek var ya? Haberi bile yapılmayan kaç tane kadın cinayeti kaç tane kadına şiddet var haberin var mı? Sadece haberi yapılanlara bile kıyaslasan yine erkekler suçlu. Bunu uzatmanın anlamı yok ki. Ha bak eğer haklı çıkmak istiyorsan bana cevap verme ben de sana yazmayayım uzatmayalım sen de haklı çıkmış ol. İyi geceler
Üste çıkmaya çalisan sensin şu anda. Kadin cinayetleri asil medyada çok yeri var. Tek argumanin da bu yalniz. Erkeklere yapilan cinayetler bunlarin katlarca azi ama hâla takmışsin buna.
Iki tane suçlu kansiz suç işledi diye tüm cinsiyeti potansiyel katil ilan edeceksen bir psikiyatriste gorun saglikli degilsin.
Erkeklere atilan iftiralar var kimse umursamiyor, ben de kadınlara düşman mı olayım şimdi?
Otur bir düzgünce dusun çevreni düzelt akıl sağligindan emin ol. Hadi iyi geceler
Aslında yazdığın şeyleri iyice düşünsen ne kadar fazla çelişki olduğunu görürsün de neyse
"İlk birkaç cümleyi okumam yetti" bunu dedigin icin kaybettin. Sen sadece kadin cinayetleri uzerine yogunlasiyorsun.
Bana laf yetisturecegine yazdiklarimin hepsini okusaydin bu cevabi vermezdin