Kadın olma yolunda yaşanan zorluklar özellikle erkekler siz bilinçlenin?

19 yaşında bir genç kızım. Üniversiteye bu sene başladım. Yaşım gereği kadınsı hatlarım artık belirginleşti. Yani ergenlikten çocuksu tavır ve beden şeklinde çıkmaya başladım. Bunun için mutlu olmam gerekirken mutsuzum keşke çocuk olsaydım diyorum. Neden mi? En basitinden yaşadığım bir olay üzerinden örnek verirsem bir tane erkek geldi ve beni beğendiğini numaramı istediğini söyledi. Ben elbette gerçek niyetini bilemem ama benim için tanımadığım birine numara vermek doğru gelmediği için vermedim. Bu durumu ailemin yanında anlatmıştım ve bir şey demezler diye düşünürken bir anda üstüme gelmeye başladılar. Çok mu gülüyordun? açık mı giyindin? seni kandırırlar gibi beni suçlayan yorumlarla karşılaştım. Ve gerçekten bunların hiçbirini yapmamıştım. Başkasın kötü zihniyeti yüzünden ben neden istediğim gibi gülemiyorum, giyiniyorum, özgürce konuşamıyorum. Neden bir erkekle konuştuğum zaman sanki bana bir şey yapacakmış gibi kendimi savunmaya alıyorum? Gece yanımda bir erkek geçtiği zaman bana bir şey yapar mı diye telefona sarılıyorum? Maalesef bunun sapkınlığın eğitimsizliklede alakası yok. Bir erkek evukat, doktor, mühendis tanıdım. Dedim ki tecrübeliler bir mevki edinmek için mücadele etmişler yol gösterirler diye. Kişilerin tek niyeti cins el açıdan tatmin olmaktı. Evine bile çağıran oldu. Yani neden bu düzen böyle gitmek zorunda insanlar neyi anlamıyor? Nerede yanlış yapıyoruz?

Kadın olma yolunda yaşanan zorluklar özellikle erkekler siz bilinçlenin?