24 yaşındayım gireli 5 ay oldu yarıladım 3 aydır sevgilim var Allah kimseye yaşatmasın çok sıkıntılar çektim sevgilim olduğunu öğrendiğinden beri ağzıma etti tabiri caizse ne zaman bulussam eve gelsem suratı beş karış olurdu istemiyor çok üzerime geldi sevgilimi daha görmedi tanışmadı bile çok bunalttı Allaha havale ediyorum bunca zaman hee şeye karıştı bu yaşıma kadar dışarı cikmamdan tutun çalışmama arkadaşlık iliskilerime kadar hep böyle olumsuz etkiler verdi tek bildiği ders çalış ders çalış oku zaten dışarıdan okuyorum ama normal de de pek ders çalışan çalışkan biri değilim evet değilim ne yaparsam yapayım değişmedi 3 gün calissam 10 gün calismadim evde dura dura psikolojim alt üstü oldu kadin arkadaşlarımla gezmeme bile karışan biriydi hala öyle ne yapivam bilmiyorum çok yoruldum evlensem evlendirmiypr calissam calistirmiyor gezsem çık gez demiyor gezince surat asiyor ben ne yapayım gerçekten ne yapayım ama ona sorsan çok merhametli çok seviyor evet evdeysem her şeyi ayağıma getirir ama onun dibinden cikarsam onun boyundurugýndan çıkarsam cehennem eder suretiyla
Aşırı üzüldüm okuduklarıma, bu serzenişe... Ne kadar içten, ne kadar yalın yazmışsın...
Güzel kardeşim, sana bir şeyler önereceğim ama biliyorum ki hiç etik değil. Yine de içinde bulunduğun durum düşünülürse, kabul edilebilir.
Öncelikle şunu bilmeni isterim ki; manevi annenin profesyonel yardıma ihtiyacı var. Muhtemelen Othello Sendromu. Bana kızma bunu söylediğim için. Birinci önerim, onu bir psikoloğa gitmeye ikna etmen. Gerekirse başka bir sebeple ve gerekirse birlikte...
Bunu da başaramıyorsan bir tiyatro oyna. Mesela bir baygınlık yahut kriz... Rolünü iyi oynamak senin hünerin. Sonra ambulans, hastane, acil servis hikayesi. Acilde gerekirse annenin yanında olmasını istemediğini elinle işaret et. Doktor onu dışarı davet ettiğinde, annenin ısrarla yanında kalmak gibi bir şansı olmayacak. Doktorla baş başa kaldığında gayet sakin aç gözlerini, hiçbir şeyin olmadığını söyle, durumu anlat. Buraya gelmek için oynadığın tiyatroyu... Emin ol ne kadar zor durumda olduğunu anlayacaktır.
Sonra ya kendisi annenle bizzat konuşacaktır, ya da bir şekilde psikiyatriye sevk edecektir seni. Annenle oraya gittiğinde, zaten kendisini terapiye alacaklar ve gerekenleri telkin edecekler, göreceksin.
Sen dilediğin kadar çırpın. İstersen hatırı sayılır büyüklerden yardım iste; hiç kimse annene, seni bu kadar kısıtlamaması gerektiğini anlatamaz. Çünkü onun hep haklı sebepleri olacak. 'Ben sana değil, çevreye güvenmiyorum' diye başlayan bahaneler silsilesi...
Lütfen okuyucular da kızmasın bana; bir anneyi telaşlandırmak elbette doğru değil lakin bu genç kızın yaşadıkları da kabul edilemez.
Onun için üzülmek yerine, daha iyi bir çözüm üretebilen varsa ben iknayım.
013 Yorumla
Soran1 yılTesekkur ediyorum yazdığınız yazi için
Soran1 yılOthello sendromu nedir
Soran1 yılKadın sürekli beni kontrol altında tutuyor kameralı kayıt gibi hani işi gücü olmadığından böyle belki de şimdi direkt teşhis de koyamıyorum
Soran1 yılÇocukları yok eşi yok o yüzden mi bana böyle çok güzel seviyor ilgi alaka hepsi güzel ama onun istediğini yapana kadar
- 1 yıl
Othello Sendromu aşırı şekilde sahiplenme, nefes aldırmayacak derecede kıskanma, en yakınındaki kişinin hayatının her noktasına müdahale etme, onun adına karar alma - karar verme gibi belirtileri olan bir kişilik bozukluğudur. Genellikle de bahsettiğin gibi yalnızlık hissi yaşayan bireylerde görülür ve kendilerine tâbi olan bir başka bireyin hayatına bu müdahalelerde bulunurlar.
Aslında biraz araştırma yaparsanız, benden daha iyi ifade eden kaynaklara ulaşırsınız diye düşünüyorum.
Muhtemelen dediğin gibi; senden başka kimsesi olmadığı için böyle üzerine düşüyor.
İkinci bir ihtimal daha var lakin bunu dile getirmek benim cesaretimi aşar.
Soran1 yılAynen dediklerin var işte
Soran1 yılPeki ikinci ihtimal nedir
Soran1 yılSoyleyemediginiz
Soran1 yılÑeden sormayayim gerçekten merak ettim söyler misiniz
Soran1 yılŞizofreni mi nedir
Soran1 yılTamam nedir peki
En İyi Cevaplar
Ekonominin hali ortada kendi özgürlüğünü alamazsın. Tek ve fakir olarak yaşaman için şu an aylık 40k ihtiyacın var. O aile düzelmez hep böyle devam eder zihniyet meselesi. Sonra 30 yaşına gelip evde kaldığında sen onlara saldıracaksın saçma işler. Evde kalma olayını mecaz olarak söylüyorum her kadın her yaşta evlenebilir. Ne kadar yaşlanırsan karşı tarafla takas şansın o kadar azalır. Yabancı lisan öğren work and travel başvur. Yurt dışından yolunu bulursun, başka olasılıkların matematiksel gerçekliği çok astronomik...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSeni çok seviyor. Ve sana çok değer veriyor. Diyor ki yani evlenecekse burası yolgeçen hanı değil gelsin seni istesin. Sen de okulunu bitirirsin nişanlılık döneminde evlenirsiniz. Korkusu sen şimdi sevgilisin sonra ayrılacak seni üzecek sonra ailen ne yapacak hiçbir şey yapamayacak. Hayatını belki de en önemli darbelerinden birini alacaksın. Yüreği gerçekten seni seven biriyse zaten yüzük takmaktan korkmaz gereken müracaatı yapar adını koyar. Ailen seni gerçekten seven unsuru.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılNet bir şekilde artık büyüdüğünü bir yuva kurup çoluk çocuk sahibi olmak istediğini ve bu sorumluluğu alabilecek güçte olduğunu söyle 👍 yanımda olun veya olmayın bunu sizle veya siz olmadan yapacağım de ve erkek arkadaşına söyle 👍 nikah için gün alıp evlenince zaten reşitsin eşinde seni yarı yolda bırakmayacak sağlam biriyse zaten bir süre sonra birde kucaklarına torun verirsen keşke daha önce evlenseydin daha önce torun sahibi olsaydık derler.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Senin durumun bayağı içimi burktu yahu! Bu kadar baskı altında olmak gerçekten psikolojini tüketebilir. Aile, sevgiyle sınır koymayı karıştırırken bazen farkında olmadan insanı aşırı bunaltabiliyor. Tabii onların seni koruma içgüdüsü var, ama bu kadar kısıtlamayla özgürlüğün elinden alınınca insan nasıl mutlu olsun?
Sevgilinle olan ilişkinin yanlış bir şey olmadığı konusunda onları yavaş yavaş ikna etmen gerekebilir. Bence önce aranızdaki diyalogu biraz yumuşatmaya çalış, açık bir şekilde duygularını ifade et. Onlara, kendi kararlarını verebilecek bir yaşta olduğunu anlat. Biraz sabır lazım ama, kolay bir süreç değil! Alternatif olarak bir uzmandan aile içi iletişim desteği almayı da öneririm.
Kendi mutluluğunu öncelik yapmayı unutma. Aşk hayatında kimse seni suçlamamalı çünkü sevmenin yaşı ve zamanı yok. ❤️ Ayrıca gelecekti düğününde Şef Orço’dan şahane yemek tariflerini de alırız, ortamı şenlik yaparız hihi! 🥂 Bu süreçte biraz nefes almayı dene, yürüyüşler ya da arkadaşlarla ufak kaçışlar yap. Unutma, güçlü bir kadınsın! ✨ Peki, sevgiline bu durumu anlatıyor musun? Hislerini onunla paylaşıyor musun? 🧐00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılkonuşarak tabi ki de
00 Yorumla
1 yılEvet üzücü bir durum karşı taraf seni kaybetmekten korkuyor veyada yanlız kalmaktan senin yapacağın kafanda netlik oluştuğunda tanıştıracaksın çocukla olur olmaz baktın istemiyorlar ve çocuk seni istiyor sende onu istiyorsan evleneceksin herkesi karşına alıp
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendini erkeğe sevgili (cinsel 👱👐👩 partrner) yapmış bir de evlilik dışı ilişkime ailem izin vermiyor diye Allah'a havale ediyorum diyor Allah demiyor ki evlenmeden karı koca gibi yaşayın diye
05 Yorumla
Soran1 yılOkudugunu anlama problemin var mi
Soran1 yıl?
Cevap sahibi1 yılAilem sevgilim olmasına karşı ne yapmalıyım demişsin
Ne bekliyorsun ki 'Aferim kızım kendini sevgili olarak cinsel 👱👐👩 partner olarak kullandırıyorsun tebrik ederim" demelerini mi?
Soran1 yılSen herkesi kendin gibi görüyorsun herhalde🤮
Cevap sahibi1 yılHayır ben senin gibi sevgili olmuyorum helal olan evliliği tercih ediyorum Allah evlilik dışı ilişkiyi sevgili olmayı haram yapmış
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılAile evinden uzaklaş... 24 yaşında genç bir kadının sevgilisinin olmasına karışan aile sana sadece zarar verir.
00 Yorumla Annen haklı. Sevgili ne be. Bugün var yarın yok. Otur dersine çalış istikbalini kurtar. 10 yıl sonra anlayacaksın annenin tavırlarını
00 Yorumla
1 yılSenin önce okuyup bir meslek sahibi olmanı, kendi paranı kazanıp, kendi ayakların üstünde durmanı istiyorlar.
00 Yorumla
1 yılGülüm güveniyorsan o erkeğe çek git. En fazla dul olursun. kiz olsan ne olacak. Boş ver ya. aman sende
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİşine yaradığında senden iyisi yok istektileri yapnca çok iyiler ama sen sevdiğin istediğin bir şey surat beş karış oluyor seni en çok yakınların kullanır bunu unutma
07 Yorumla
Soran1 yılAynen dediğin gibi oluyor inanki bak sinirlenmeyeyim diyorum inan elimde değil sinirlenme nedenim ne biliyor musun bunca zaman her şeye burun kivirmalari daha doğrusu kivirmasi eşya alıyorum kazak falan sen o çocuk için mi alıyorsun diye cirliyor gezmeye gideyim diyorum bu çocuktan önce de yani hep boyleydi aylarca evden cikmazdim prensesim bilmem neyim güzelim cart curt hele evden çıkayım bak o suratı o zaman gör yoksa çocuk mevzusu değil bu mevzu hayatım boyunca her şeye tepkiyle yaklaşması her şeye bir kulp bulması bor günde demedi ki tamam sen yaptiysan desteklerimarkandayim
Cevap sahibi1 yılşöyle bu benim sonradan a anladığım bir tepki bu sözü çok severim bazı kalpler kırılma bazı sözler söylenmeli bazı kavgalar çıkmalı sen ne kadar alttan alırsan ne kadar bir şeylere susarsan o kadar kırılır o kadar ezilirsin bu hayat senin hayatın ve hayatın hakkında da kendin yön ver hayatında biri olmasını istiyorsan olur bu senin inançlarına senin duygularına senin düşüncelerini etik sınırların yönelik olsun 24 yaşındasın artık birşeyi anlayacak yaştasın bilmiyorsan öğrenirsin yani bu hayata bir kere geliyorsun ve istediğin gibi yaşa bende yeni yeni yapıyorum
Soran1 yılLafımı esirgemiyorum karşılık veriyorum maalesef ama içime biriktirdigimseyler var ona karşı geçmiyor bir kere görmedim ki bana destek olsn bir kere görmedim ki arkamda dursun ne zaman ne olsun kendimi biraz ileri taşımak istesem ay sana zarar gelir ay şöyle plur böyle gider çalışmamı istemezdi evde oturunca kime ne faydam var benim ne ders çalışıyorum ne başka bisey bomboş oturuyorum evde ne kazandım aylar yıllar geçiyor hala inat etmiş kafası kırık oku diyor ya zaten dışarıdan okuyorum ama ders de çalışmıyorum görüyorsun halimi ver bi ise bir kere değiştir yolumu bir kere yapacağım ise karışma arkamda dur yapamazsam o zaman konuşuruz ama yok evdeysem tamam en iyisi en mubaregi en hayırlısı benim biraz o konumdan çıkayım biraz farklılık yapayım en kötüsü benim suratı beş karış
Cevap sahibi1 yılBu bahsettiğin kişi annenizmi
Soran1 yılManevi annem
Soran1 yılKaldı ki elektrik su dogalgaz bunların parasını o vermiyor kendime kiyafer alıyorum o almıyor yani öyle büyük masrafları olmadı küçük küçük masraflar oldu işte belli zaman kadar onları çok görüyor
Cevap sahibi1 yılBelliki çok dolusun boş ver onları herkes kendi ailesile yaşadığı sorunları var sevgilin aran iyimi hayatına bitini almısın onunla mutlu olmayı bak
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. yarın bir gün de sen ne zaman evleneceksin derler :D
02 Yorumla
Soran1 yılValla hiç diyecek hibi durmuyor bu kadin ancak 29 30 da herhalde der bana diyor ki millet 30 35 de evleniyor senin acelen ne hayatını yaşa hayatımı rvde geçirerek yaşıyorum aynen
1 yılgizliden çıkın. eskiden ikna mı vardı. gizli gizli olurdu her şey
00 Yorumla
1 yılKendi ayaklarının üstünde durmadan iliskiye cok da önem verme derim çünkü hayatimizdaki insanlar ve duygular gelip geçici senin olmasa bile karşı taraf aynı kalmayabiliyor kendine ve hayatina önem ver boş ver iliskiyi falan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPilava kaşık sapla zira bu Türkçeyle derdini anlatabileceğinden şüpheliyim
00 YorumlaHiç bir anne baba çocugunun kötü olmasını istemez elbet ama bazı aileler daha tutucu olur bunu aşmanın yolları var elbet kolay olmasada
00 Yorumla
1 yılÇoğu aile karşı aslında ama gençler sevgili edinmeden duramıyor
00 Yorumla
1 yılAilenle tanıştır onu sevdir.
01 Yorumla
Soran1 yılNasil yapabilirim bunu benim annem nasil biri biliyor musun herkesten nem kapar sonra der kk içim hissetti ben onunla sevgilimi tankstirmaktan dahi korkuyorum ki en ufak şeyinden nem kapar diye
1 yılAilen taş devrinden kalma Fred Çakmaktaş ailesi
00 Yorumla
1 yılİşin mesleğin var mı peki poncik senin
00 Yorumla
1 yılİşin zor valla bacım ne diyim ki
00 Yorumlasonuna kadar haklisin
023 Yorumla
Soran1 yılHaklıyım ama nasıl olacak bu böyle kadın sevgilimden ayrilma ihtimaline bile sevinecek durumda kendisi sanki hiç sevmemiş gibi hareketler ediyor
Soran1 yılEvlenmek istiyor evet ama zaten daha 3 ay oldu ya anlaşılmayan durum şu kardeşin benim hiç sevgilim olmasin mi Allah aşkına sosyal medya da görüyoruz
Soran1 yılSosyal medya da görmüyor musunuz milleti yani ne olmuş daha 3 ay oldu neden bu kadar absrtiyorlar neden tanımama izin vermiyorlar
- 1 yıl
surekli gorusuyorsan 3 ay kisa zamanda degil. cok uzayinca birbirinizden uzaklasmaya baslarsiniz. Turk insaninin yanilgisi abd almanya ingiltere gibi ulkelerle kendini kiyaslamak. Burasi rahat bir ulke degil. Ayni evde evlenmeden yasamaniz da cok mumkun degil. 10 yil sevgili olup ayrilanlar var.
Soran1 yılBak bana diyorlar ki yaşın küçük işte bekle zaten yazin 25 oluyorum kaldı ki 25 küçük bir yas değil zaten açıktan okuyorum evlenmek başka şeyler yapmak çalışmak bana engel değil her şeye kadın kulp buluyor sevgilim olmasına kulp buluyor arkadaşlık iliskileine kulp buluyor dışarı çıkmama kulp buluyor ama onlara sorsan ne derler biliyo musun 24 yaşındasın küçüksün hayatını yaşa hemen evlenme pardon da çalışmak yok sevgili yok gezme yok ben hayatımı nas yaşayayım
Soran1 yılAylarca evden çıkmazdım bir gün çıkar akşama kadargelmezdim surat asardı sevmediği arkadaşıma gittim diye
Soran1 yılOlmaz kacamam o kadar yapmam ya anlamadığın şey şu senin sevgilim var da daha bismillah ya ya ben demek istiyorum ki millet aylarca sevgili oluyor konuşuyor neler yaşıyor brn hayatım boyunca ilk kez birisiyle yola çıktım çok mu 3 ay Allah aşkına biraz tadını çıkarsam ne olur
Soran1 yılÖnceden hep böyle sıkıntı çıkardı bana bizde uzun süre gorusemeyince görüştüğümüz de 4 e kadar 5 e kadar vakit gecirirdiksabah giderdim hemde ama suratını asardi
Soran1 yılYani ben ona kalkıp desem ki ben buluşmaya gidiyorum onunla ona dahi laf eder diyemem o yüzden aslaizin vermez o yüzden yalan söylemek zorunda kalıyorum
Soran1 yılBazen düşünüyorum sorun bende de mi bende anlamıyorum onları diye düşünüyorum ama çok cahiller gerçekten çok cahiller geride kalmış kafaları
Soran1 yılYani adamla gorusturmeden evlendirecek kapasite bi kadar
Soran1 yılKadin
Soran1 yılAnannem onun gibi degildi kadın diyordj ki 2 3 saat otur gel çay iç 1 saat ama bu çok beter buluşmaya bile gönderecek şeyi yok
Soran1 yılYa şimdi her dediği çıkan birisi anladın mi ben sevgilimi bununla tanistirirsam kötü yorum yaparsa yarın bir gün kötü bittiginde diyeek ki ben sana demiştim garip şekilde hissediyor her şeyi
Soran1 yılSözünü dinlesem olmuyor dinlemesem olmuyor
Soran1 yılYa bu kişi de hemen evlenmek isteyen birisi inşallah bekler beni
Gizli Üye(30-35)1 yılsevgilinle aynı evdemi kalıyorsunuz..
02 Yorumla
Soran1 yılHayır tabikide ne alaka
Cevap sahibi1 yılevdeyim diyince aklıma geldi.. Sevgilik dönemde dikkat et.. seviyor diyorsun ama hemcinsleri kızlar böyle kandırıp cinsel amada faydalanıp terk ettiyolar.. diikkat et yani evlenmeden izin verme
Gizli Üye(25-29)1 yılAnnem mi baban mı anlamadım o kısmı
026 Yorumla
Soran1 yılAnnem manevi annem öz değil
Cevap sahibi1 yılSalla onu ya kafana takma hayatına bak çık gez. İşin var mı peki okuyor musun hala
Soran1 yılKeşke o kadar iradeli olsam gerçekten hani kadın bana bağımlı hale gelmiş düşünsene ya aylardır evden çıkmıyorsun bir kre çıktın mı senden kötüsü yoo bu normal mi Allah aşkına
Cevap sahibi1 yılKızların yaşadığı genel problem bu ya ailelerin bakış açısı bu. Ama inan erkeklerde yaşıyor aynısını. Bende öyle her akşam dışarı çıksam geç gelsem sorguya çekilirim. Aile faktörü
Soran1 yılAynı şey değil sen akşamları geç geliyorsun ben gidip gezeyim gündüz de gelsem aynk senaryo
Soran1 yılNiye ben evden çıktım biraz mutlu oldum ya
Soran1 yılEvden çıkmayalım dizinin dibinde oturayım bendeiyis yok
Cevap sahibi1 yılBu kadar bağımlı olma ne derse desin odaya kitlemiyor ya. Ayrıca işini eline alıp ayrı eve de çıkabilirsin
Soran1 yılÇok iyi manipülasyon yapıyor ben senin iyiliğini istiyorum falan filan kafasına giriyor direk
Soran1 yılYa bak onun dibindeyken benden iyisi yok en iyisi benim ama onun istemediği gibk davranirsam işte o zaman değişiyor
Soran1 yılBir kere bile demedi kk tamam yani yaptıysan olsun ne var ya ne var bunda
Cevap sahibi1 yılSenin tek çaren kendi hayatını kurup oradan ayrılmak. Yani evlenmekte değil iş için başka yere git
Soran1 yılEvet gerçekten kurtulmam lazım evet dışarıda da çok güzel hayat yok belki ama böyle gitmez bu kadın yüzünden her şeyden geri kaldım evde dura dura yemin ederim psikolojim bozuldu
Cevap sahibi1 yılBunun tek çözümü de kendi ekonomik özgürlüğünü eline alman
Soran1 yılNasil olacak bu
Cevap sahibi1 yılÇalışmıyorsan çalışarak
Soran1 yılAsgari de olabilir değil mi
Cevap sahibi1 yılCebine para girsin en azından. Şu an ona muhtaçsın bunu biliyor ondan üstüne geliyor. İşini eline al gerekirse farklı şehirde işe gir
Soran1 yılYa o kadar doğru ki en dogru yolrun ya onun eline muhtacım diye böyle yapıyor o kadae doğru ki bak her şeyime müdahale etmeye çalıştı bubca zaman geleyim edeyim yapayım ben izin vermesem zorla gelirdi yapamazsın edemezsin derdi şimdi yaptık ya ettim yaa diye lafını yapıyor sen benim gibisini bulamazsin falan diyor
Soran1 yılÇünkü neden onun eline muhtacım
Soran1 yılCalissam kendim kazansam eve destek olsam dediğin gibi yapabilecek mi acaba
Soran1 yılHayır mesela hani sevgili olmasına laf ediyor ya 1 sene sonra sonra düşün ben kaç yaşında oluyorum 25 çeyrek oluyorum hemen tanıştığın gibi evlenmezsin öyle değil mi, ? Yine küçük evlenmemis olacamm yani
Cevap sahibi1 yılSevgilin olabilir normal bu mesele değil. Senin yaşında kızlar evleniyor. Problem dediğim şey ağırlığın yok muhtaçsın. Bana da ailem derdi kendi ekonomik özgürlüğünü alana kadar ne dersek o diye.
Soran1 yılKaç yaşındasın şimdi sen
Soran1 yılKanka benim yaşımda kizlar evleniyor ama biznkilere gel anlat adam evlilik istiyor hızlansin istiyor bizimkiler geç olsun diyor gerçi ilk 1 seneden önce evlilik olmamalı ama
Cevap sahibi1 yıl24üm ben
Gizli Üye(18-24)1 yılTurşunumu kuracaklarmış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTurşumu mu kurucaksiniz de.
00 Yorumla
1 yılGizli yap
00 Yorumla
1 yılsevgilim ol
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası