Statü önemli mi? Ben ünv mezunu. Erkek arkadaşım ünv mezunu ancak ticaretle uğraşıyor. Yanı bu çok takıntı yapılcak bir şey mı çok da seviyoruz uyumluyuz bırbırımızle çok değer verir bir dediğimi ıkı etmez
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılOoo gören de çok büyük çkok kaliteli üniversite okudunuz zannedecekler sizi üniversite şu anda kıytırık şeyler oldu ülkenin ne olduğu ortada hukuk diye bir şy kalmadı tıp diye bir şey kalmadı öğretmenliği zaten baş taci ama gel gör ki hukuk tıptan daha aşağı beter oldu üniversite okusan ne okumasan ne bir de erkek arkadaşım doğmamış çocuğa don biçme başlanmış türk kızları çok sever üniversite dediğin fuhuş yeri oldu okumaya gidilmiyor artık erkek arkadaş sevgili dediğin fuhuşluk zaten bağlanma sevme aşık olma sonrası duygularımla oynama oluyor olmak zorunda olmadan olmuyor sevgililik evlenecez edecez zaten havalarda uçuşuyor onu bunu geç önemli olan para zaten ev araba faln filan bunlar varsa tamamdır bir tanesi yazmış sanyici adamla doktor öğretmen olamaz edemez falan filan eğer olamaıyorsa doktor olanın staütüsü yok zaen gelişememiş ayrıca bu ünvanları şişeren tek millet türk millet şu çok sevdiğiniz Avrupada doktorları şunları bunları şişirmiyorlar bu bir meslek insanlık değildir meslek iş yerinde meslektir ünvandır dışarda normalsindir bu ülke bu yüzden gelişemiyor işte asla da gelişemiyecek eğimi olsaydı bu soru sorulmazdı mllet bu halde olmazdı o çok sevilen Avrupa ülkelerine hayrınlıkla bakılna ülkelere ters taraftan değilde doğru taraftan bakılsaydı yine bu millet bu halde olmazdı eğitim bitti artık üniversiteler mi kaldı
07 Yorumla
Soran1 yılEv araba iş var zaten öğretmen
- 1 yıl
Tamam iste senin istedigin bu sen buna bakacaksin senin icin önemli olan ne oldugu degilki para var mi ev var mi araba var mi senin icin onemli olan bu gerisi degil statuymus meslekmis önemli degil para ev araba gelsinde nasil geliyorsa gelsin yeterki gelsin
Soran1 yılÖnemli olan para yanı sadece
- 1 yıl
Napolyon ne demiş?
Para Para Para.
Türk Kızı ne demiş?
Para Para Para
Soran1 yılAslında şanslıyım hem okul okumuş hem de para getiren iş yapıyor memurluk da mı para mı var sankı
- 1 yıl
Memurluk daha iyi düzgün iş düzgün maaş para desen senin harcamana bagli sen dersenki ben sadrazam sıpasıyım ben çok harcarım dersen sana milyonlari verseler zaten yetmez yetmeyi birak daha borc yaparsin para olunca isteyecegin sey parayi harcamak olacak öyle tutumlu olayim idareli harcayim gereksiz seylere para harcamayayim demezsin para var nasil olsa para geliyor nasil gelidigi beni ilgilendirmez ben yemeye bakarim dersin bugun var yarin olmayabilir demezsin zaten önemli degil adami aldatirsin bosarsin parali erkek bulup ona kacarsin olacagin bu her türk kızı gibi türkiye de kız olmak var lafa gelince kadin olmak şöyle böyle diyorlarda laf işte görüntüye bakiyorsun 250 gram var tamamdir erkeklerin pesinde kosma paralarini yeme parali erkek bulup evlenme sonra bir sey oldugu zaman da erkekler şöyle böyle türk kızlarında karakter kisilik yok adsm insanlik yok o yüzden bunlari niye yapiyor ediyor demeye de gerek yok karakter kisilik adam insanlik önemli degil bir cift meme 250 gram a. mmmaa bakar
Soran1 yılTovbeeeee
En İyi Cevaplar
1 yılBen de derece yaparak Marmara Üniversitesine girdim. Aktif şekilde ticaretle ilgileniyorum. Bu soruyu yapay zeka mı karşıma çıkardı bilmiyorum ama biraz önce işi bırakmayı düşünüyordum statü sebebiyle. Açıkçası karmaşık bir konu. Öncelikle şunu söyliyim statünün düşük olmasının sana bir zararı yok yani konu senle alakalı değil. Ben şöyle zararını gördüm sadece şimdi sen böyle bir iş yaptığın için insanlar senin fakir çok para kazanamayan böyle düşük statülü bir insanmış gibi görüyorlar. Bu da saçma sapan insanların senle gelip sohbet etmesine neden oluyor. Staj yapmam için bana teklif edilen maaşları görsen gülersin resmen. Onların bana teklif ettiği parayı ben bir haftada kazanıyorum nerdeyse. Yani dolayısıyla ben statüye değil de para kazanmaya daha çok önem veren biriyim. Ama dediğim gibi bu mahalle ve yakınındaki bazı geri ze ka lı ların benle sohbet etmeye çalışması ve bu kişilerden hoşlanmamam statü konusunu aklıma tekrar getirdi. Ama ben bunun yaptığım işle de alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu benle konuşan geri ze ka llı kişi muhtemelen daha önce buna beni durdurup para istediği için tekrar benle konuşmaya çalıştı. Ki bahsettiğim kişi biraz mal, sokakta insanları durdurup para isteyen biri. Eğer birbirinizi seviyorsanız bu ticaretle ilgilenmesi mevzusunun hiçbir önemi yok bence böyle saçma şeylere takılma. Ama burada beni rahatsız eden başka bir şey oldu yazdığın konuda. Söylediklerimi ikiletmez demen biraz garip geldi. Eğer ilişkide sen dominantsan o da itaatkar biriyse o ilişkiden hiçbir şey olmaz sana söyliyim esas ortadaki sorun bu bence. Buna odaklanın ve bunu çözmeye çalışın. O dominant ve lider olması lazım ilişkide
04 Yorumla
Soran1 yılIkı etmez derken söylediklerime ve bana değer verir asla ikimizde bırbırımız üzerinde egemenlik kurma çabasına gırmeyız
- 1 yıl
O zaman iyi. Allah mutluluk versin.
Soran1 yılteşekkür
- 1 yıl
Rica
1 yılBende üniversite mezunuyum. İşletme bitirdim. Ticaret e atılıcam inşallah. Bence meslek fark edebilir. Şöyle söyleyeyim. İlkokul veya lise mezunu sanayi de dükkan sahibi olan birisi ile hemşire olan birisi olmaz. ya da mahalle de bakkal işleten birisi ile avukat ya da bir muhasebeci olmaz. Anlaşamazlar. Tabi istisnalar kaideyi bozada bilir. Gönül işine akıl sır ermez. Ama üniversite mezunu olup ticaret ile uğraşan birisi ile doktor da olabilir, pilot ta olabilir, hemşire de olabilir. Çünkü ikiside üniversite mezunu. Eğitim statüsü aradaki sosyal statü farkını ortadan kaldırabilir bence. He bu arada ilkokul mezunu veya lise mezunu hemcinslerimi küçümsemiyorum. Ticari kafa herkesde bulunmaz. Ticaret yapmak, helede küçük ten başlayıp, işini büyütüp şahıs şirketinden, limited veya anonim şirkete çevirmek her baba yiğidin hakkı değildir. Ülkemizde eğitimine önem vermeyip küçük yaşlarda ticarete atılıp holding sahibi ya da pahalı marka olmayı başaran çok girişimci var. Örnek; Vehbi Koç. Sakıp Sabancı. Sakıp sabancı nın yazdığı kitaplar üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders kitabı niteliği bile taşır. Yine başka örnekler; Abdullah Kiğılı var mesela, adam lise mezunu ama Kiğılı markası bugün ülkemizin tekstil alanında devlerinden birisi, Nusret Gökçe mesela. Daha çok başarılı insan var örnek verebileceğim. Biraz uzun oldu ama kusura bakmazsınız artık.
26 Yorumla
Soran1 yılIkımızde ünv mezunuyuz
- 1 yıl
Biraz ekleme yapmak istiyorum. Ticaret riskli bir iştir. Bugün iyi kazananan bir işletme yarın batabilir. Garantisi yok ticaretin. Birde ticaret dediğin zaman bir sürü şeyi kapsıyor? Yurtiçi mi yurt dışı mı? Alanı nedir? Pazarladığı. Ürünün geleceği var mı? Zor bir iştir ticaret. Adamı yorar. Sen mesela hangi alana atılmayı düşünüyorsun?
- 1 yıl
@KomserBaretta Dedikleriniz kesinlikle doğru. Ben şu an e ticaret pazar yeri yazıyorum. Web sitesi yazıyorum. Tasarımı bitti. Front end deniliyor o aşama tamamlandı. Şimdi back end aşamasındayım. Sonra mobil uygulaması yazılıcak ama onu yazılım şirketine yazdırmayı düşünüyorum. Onun yanında hayvancılık alanına da atılmak istiyorum. Büyük açık var. Üçüncü girişim hedefim de gerçi bu sadece bana ait olucak. Kendi yatırım portföyümü oluşturan bir yatırım şirketi. Ama sadece menkul değer değil, gayrimenkul yatırımı da olucak.
- 1 yıl
Hepsi e ticaret çatısında birleşse ve pazarlamaları internetten yapılsa yönetmek daha kolay olur.
Soran1 yılYani tıcaret daha ıyı diyorsun
- 1 yıl
Ben pek anlamam bu işlerden ama anladığım kadar söyleyeyim. Öğretmenliğin, hemşireliğin kaymağını 2000 senesinden önceki nesil yediler. Tamam para belki çok yoktu ama itibar oldukça çoktu. Şimdi kıymeti kalmadı çünkü mezun çoğaldı. Memleketin ekonomik durumu malum. O yüzden öğretmenliği yedekte tutup ticarette şansını denemek daha iyi. Öğretmenliğe tekrar dönersin kaçmıyor ki elinden. Benim bir tanıdık var öğretmen eşi avukat. Haftanın beş günü kadın çalışıyor adam çocuğa bakıyor. Adam sadece özel ders veriyor haftasonları bir iki öğrencisi varmış sınava mı ne hazırlıyor. Yani kadının maaşı daha yüksek ama anlaşabiliyorlar.
Hayırımsı evet, evetimsi hayır
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence kesinlikle mesleği bir takıntı yapmana gerek yok! ✨ Hayatın içinde en önemli olan şey, seni gerçekten anlayan, değer veren ve sevgiyle sarıp sarmalayan biriyle bir hayat kurabilmen. Erkek arkadaşın sana değer veriyor, uyumlusunuz ve bu önemli olan asıl şey. Statü ya da meslek, mutluluğunuzu tanımlayan bir detay değil. 💖
Ticaretle uğraşıyor olması onu vizyonlu, çalışkan ve riski göze alabilen biri yapar, bu da harika bir özellik bence! Hayatta birbirinizi desteklemek, ortak hedefler oluşturmak ve mutlu bir ilişki sürdürebilmek önemli. Eğer siz birbirinizle mutlusanız, başkalarının ne düşündüğünü dert etmeyin. Yeni bir yıla girerken sevginize odaklan ve mutluluğun tadını çıkar! ✨❤️10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır değildir mesleğe bakmam
00 Yorumla Beyaz yakali olup karakteri 5 para etmez leri gördükten sonra adam olsun çöpten karton toplasın satsın, karakteri insanı insan yapar kravatı essek te takar ama eşektir, tabiki çok bilgisiz yetersiz biri ile bilgili biri anlaşamaz ama zaten ona da ona göre birileri denk gelir
10 Yorumla
1 yılstatu meslekle mi alakali? kazanc onemli bu devirde. evde oturan fakirken çalışmayan birisiyle evlenmem. bana denk kazanci olan caliskan birisiyle evlenmek isterim. guzellik kriterim degil ama buna takılırım. zaten cocuk olunca her türlü islere ara vericek. cocuk olana kadar cocuk icin azicik birikim yapip ilerde rahat ederiz. yoksa tek maasla hicbir sey olmaz
10 YorumlaMeslek önemli değil o soru memur zihniyetli alt kesim için geçerli. Ticaretle uğraşıyorsa en iyisi...
12 Yorumla
Soran1 yılNeden alt kesim ıcın gecerli
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılErkek arkadaşın doğru kararı vermiştir Ticaret yaparak ülkeye bak üniversite mezunu çöplüğüne döndü birçoğu BİM'de kasiyerlik yapıyor
114 Yorumla
Soran1 yılEvet kendısı ticareti tercih etti kpss ile ugrasmadı ev araba sahibi oldu atama bekleseydı😁
- 1 yıl
En mantıklı şey Ticaret ama batması da var çıkması da var memur zihniyeti ile hareket etseydi hiçbir şeyin sahibi olamazdı
Soran1 yılDaha atama bekliyor olurduk 😁
- 1 yıl
Senin önünde uzun yıllar var hala bekleyebilirsin
Soran1 yılNeyı beklerım anlamadım
- 1 yıl
Atama😀
Soran1 yılİnşallah 😇
- 1 yıl
Bence sen de erkek arkadaşın yanında işe başla ona destek ol
Soran1 yılKpss calıscam ben belki bir gün atanırım😁
- 1 yıl
Ümidini hayran kaldım
Soran1 yılOkadar umutsuzca bir şey dimi atama artık hayal oldu😢
- 1 yıl
Eskiden kimse devlet memuru olmak isterdi Şimdi de herkes devlet kapısına kendini atmaya çalışıyor Ne duruma geldi ülke
Soran1 yılÜlke cehenneme dönmüş zaten her acıdan
- 1 yıl
Çok haklısın
1 yılArtık üniversite mezunu olmanın günümüzde pek bir önemi kalmadı. Sana değer veriyor mu, ailene değer veriyor mu bunlara bakmak lazım. Önemli olan insanlık, insan olamadıktan sonra Oxford'u bitirsin, hiç bir önemi yoktur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani benim akrabanın oğlu temizlik görevlisi olarak atandı, 50k+ maaş almasına güvenip anası öğretmen, psikolog hatta doktor kız bakıyor. Ben hayret ediyorum kusura bakmayın, böyle aymazlık olmaz. Her türlü hakareti hakediyor bu insanlar. Zira kızına muhasebeci diye kimseleri layık görmüyor mühendis damat istiyorlar.
Burada ölçü kendini karşı tarafın yerine koyup olaya bakmaktır. Kendi kızına temizlik görevlisi adayları istemiyorsan oğlun adına da o kadar yüksekten uçmayacaksın.
13 Yorumla
Soran1 yılDenklık
- 1 yıl
2, 3 netle mühendislik bölümünü kazananlar da mühendis oluyorlar maalesef.
- 1 yıl
Ben öğretmenim, öğretmen olsun isterim ama ilk önce sevmem lazım, ailesi çok önemli, ahlâkı çok önemli benim için. Bunlar olmadıktan sonra öğretmen olsa ne olur? Hiç umrumda olmaz.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılPara meslek olur ama insanlık karakter yoksa boş bence
14 Yorumla
Soran1 yılHepsi var
- 1 yıl
Ee sorun ne peki?
Soran1 yılBenım canım sorun😆
- 1 yıl
Sorun çıkarma sende canım
1 yılBen de esnafım. Üni mezunuyum. Yabancı dilim de var. Eee?
.
Adam evine ekmek getiriyorsa, kadınına sahip çıkıyorsa, bir de dengin olduğuna inanıyorsan kaçırma. Ticareti herkes beceremez. Tebrikler erkek arkadaşına👏03 Yorumla
Soran1 yılZeka işidir doğru diyorsun
Soran1 yılÇok yönlü gelısmıssınız tebrikler ne iş yapıyorsunuz
- 1 yıl
İç giyim, perakende mağazacılık
1 yılBen iktisat bitirdim, finans üzre master yaptim. Hoşlandigim çocuk doktor, şimdide uzmanlik okuyor. Acaba doktor erkek sadece doktor kiz istermi diye düşünüyorum😂
110 Yorumla
Soran1 yılOoo doktor sevgili demek şanslı kız seni
- 1 yıl
Ben de fena değilim yani 3kirmizi diplomam var😂
Soran1 yılHelal olsun ne mutlu sana
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim. Sizin sorunuza yanit olarak uni mezunu biriyse ticaretle uğraşması sorun olmaz. Önemli olan ortak ilgi alanlarinizin olması, birlikte konuşacak ortak konular bulmaniz bence
Soran1 yılIkımızde öğretmeniz. Kendisi tıcareti tercih etti. Kafa yapısı olarak çok uyumluyuz. Çok anlayışlı ılımlı merhametli
- 1 yıl
Ne güzel işte, daha ne olsun😂 mutluluklar🙏
Soran1 yılDoktor isterim ben de🤣
- 1 yıl
Siz doktoru kafaya koymuşsunuz, öğretmeni fazla oyalamayin o zaman😂
Soran1 yılYok yok şaka yapıyorum 🤣
- 1 yıl
😂😂😂
Meslek önemli değil de statü önemli evlenınce erkek kadından az kazanıdsa bunu gurur yapıyo ezık duş müş gibi oluyor. Ama yine de kişiler bunu sorun etmez ise aşılabilir
11 Yorumla- 1 yıl
Ankara'da böyle güzel kız var mıydı yahu
Bu soruyu sorduğuna göre ıcıne sinmeyen birseyler var? Soruna gelıcek olucak onemlı degıldır helal kazanıldığı sürece
10 Yorumla
1 yılValla bu devirde statüden önemlisi vicdan allah korkusu
20 Yorumla
1 yılOkumus olsun isterim sahsen bana denk olmasi hoşuma gider. Fakat is yapabilmesi onemli. Okumanın da pek anlami kalmadı. Fakat kendini geliştirmiş olmasi benim için önemli. Hayata ayni pencereden bakmak isterim
00 Yorumla
1 yılBazı erkeklerde statü farkı eziklik olarak görülüyor ve bu psikolojiyle ilişki sağlıklı ilerlemiyor. Sizinkinde öyle bir durum görünmüyor. İki tarafın da eğitim seviyesi aynı ve işinde gücünde.
05 Yorumla
Soran1 yılEvet ıkımız de öğretmeniz
- 1 yıl
Ben de öğretmenim. Öğretmenlikle biraz zor olduğu için geçim (atanmamışsanız özellikle) başka alanlarda çalışmak çok normal. Size mutluluklar diliyorum 🌸
Soran1 yılYanlıs anlamayın öğretmenlik de para yok zaten ticaret daha mantıklı o yüzden
Soran1 yılAtandınız umarım😇
- 1 yıl
Maalesef özel sektör
Mesela ben yüksek statüdeyim buradan açıklayamam. Eşim köy kızı olsun, inek sağsın davar gütsün istiyorum. Statümtatü boş şeyler bunlar. Önce insan olsun
03 Yorumla
Soran1 yılEşin neden böyle olsun onu anlamadım🤣
Soran1 yılAnlatın anlayalım
1 yılStatu degil ama genel kultur farki onemli esimin genel kulturu bana gore cok zayif haliyke bazen olumsuz yonde etkiliyor
16 Yorumla
Soran1 yılMesela
- 1 yıl
Mesela esimin cografya, matematik bilgisi sıfır neredeyse hatta aylari, mevsimleri bile bilmiyordu bazilarini ogrettim. Cografya olmayinca bir yere nasil gidecegi bile bilemez insan. Matematik olmayinca paranin hesabini yapamiyor. Mevsimleri ve aylari bilmeyince tarihe dayali plan bile yapamiyor bu yuzden butun hesaplamalari planlari yolculuklari ben yapmak zorunda kaliyorum
Soran1 yılOoooo sizin iş baya zor
- 1 yıl
Oyle ama seviyorum cok tatlidir eşim sevgini kusuruyla sevmekde guzel herkesin bir kusuru vardir
Soran1 yılYaa Allah mutlu mesut etsin. Nasıl sevmek
- 1 yıl
Sagolasin
1 yılÖnemli değil. Helal kazanç ise.. birey çaliskan ise.. kazancın sürdürülebilirliği var ise.. evleneceği kızın meslegine yakın... denk ise bence önemli değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılE okumuş işte
Kafaniz uyuşuyorsa hayalleriniz hayata bakışınız uyuşuyorsa
Onunla ortama girdiğinde utanmıyorsan
Ticaret yapan erkeklere kızlar hasta fjfjfj
Hem ticarette işi eline aldığında daha çok para var
01 Yorumla
Soran1 yılBende de hem okul okumuş hem de tıcaret yapıyor daha ne ıstıyosam😀
1 yılEve ekmek getirmek erkeğin vazife ister erkeğin bu becerisi varsa mesleği statüsü diploması önemsiz Yeter ki erkek merhametli olsun ve eve ekmek getirme vazifesinin şuurunda olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılBirbirimizi seviyoruz değer veriyoruz ama mesleği önemli mi... adam zaten ticaretle uğraşıyormuş daha ne yapsın
01 Yorumla
Soran1 yılÇok zengin olsun 😁
1 yılTabiki önemli, statü farkı değil. Üniversite mezunu olmayıp gece 5'e kadar çalışanlar var. Maaşlar zaten çöp. Hangi meslekte olursa olsun, diplomasız bir yer ekstra stres ekstra sinir demek..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Mesleği basarisi önemlidir kim onemsiz desede koca bir yalan herkes az çok kendi dengini ve üzerini arar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. İki kişi birbirini sevdikten sonra geri kalan hiçbir şeyin önemi yok.
12 Yorumla
Soran1 yılAllah Allah
1 yılBenim için bir sıkıntı yok yasa dışı bir şey yapmadığı sürece ben üniversite mezunuyum diye eşimde olacak değil başkasını bilemem ama
00 YorumlaÖnemli değil.. sonuçta herkes doktor, mühendis olacak diye bir şey yok
02 Yorumla
Soran1 yılOlsa fena mı olur
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılÖnemli ama senin durumda dengi gibi oluyor sıkıntı yok.
01 Yorumla
Soran1 yılBencede
Gizli Üye(25-29)1 yılEskiden statuye önem vermezdim. Tecrübelerime dayanarak maalesef bence önemli ama şöyle hayatı dar yaşamışsa vs vs. Atıyorum ben şehir dısında okudum karşımdaki insan yaşadışı şehirden dışarı çıkmadıysa bi ortamı olmadıysa vs çok farkediyor.
00 YorumlaÇalışamayı sevsin adam olsun insan olsun merhametli olsun.. Meslek hiç önemli değil isterse hambal olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek için statü önemli değil. Erkek hakimle işsiz lise mezunu kız evlenebilir mesela. Ama kadın bir doktor gidip temizlik görevlisiyle evlenmez. Mesleğim yüzünden 2 kez terkedildim. Türk kadınları böyle maalesef
04 Yorumla- 1 yıl
Ben su ana kadar hicbir okumus yuksek bir adamin okumamis kendini gekistirmemis kadinla evlendigini gormedim bir kere kafalari uymaz anlasamazlar bile
- 1 yıl
Herkes kendisi gibi olanla evleniyor kafalar uyuyor anlasiliyor
Cevap sahibi1 yılBen kendim bizzat şahit oldum
- 1 yıl
Neydi mesleğin?
Gizli Üye(36-45)1 yılMadem sorun etmiyorsun neden soruyorsun? Büyük ihtimalle etraf ne der kaygın var. Bence Allah nasip ederse evlilik işi önemli değil. Doğru insan olduğuna inanıyorsan mutluysan güveniyorsan milleti salla gitsin!!!
10 Yorumla
1 yılEvet önemli.
Aynı dilden konuşabilince çok daha iyi oluyor zannımca10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen mühendisim nişanlım lise mezunu kaynakçı. Statünün bi önemi yok bence seviliyorsanız ve anlaşılıyorsanız
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca ticaret herkesin yapabileceği bişey değil zaten
Soran1 yılAynen zekı insan işi😁
Cevap sahibi1 yılYani. Hem de kendi işini yapıyor onun bunun emrinin altında değil. Bence böylesi daha iyi statü farkı sayılmaz.
Soran1 yılTakıntı yapmıyım dımı
Cevap sahibi1 yılSen neyin kafasını yaşıyon ya apwmxnn statü farkı falan yok. Adam işi büyütünce senin bi senelik maaşını bi ayda kazanır. Üniversite mezunu olmaksa mesele o da üniversite mezunu. Ayrıca üniversite mezunu olmak bişey ifade etmiyor artık. Ara sokaklarda bile var üniversite.
Soran1 yılCansın ya teşekkür ederim bu güzel yorumun için ben de böyle düşünüyorum
Kimse bana yok önemli demesin kumar oynayan pavyonda çalışan jigololuk yapan kadın ticaretiyle ugrasan uyuşturucu kaçakçılığı ve başka kaçakçılık yapan adam öldüren hapis yatan biriyle ASLA VEDE AMA ASLA olmaz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı.
1 yılBiraz olabilir çünkü çok çalışmasın istemiyorum üzün saatler ile
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani önemsiz diyemem. bu konuda herkesin kişisel fikri vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılUniversite mezunu olmak artık bir statu mu bilemedim.
Ortaokul mezunu ile aynı maaşı veriyorlar...
Askeri ücret...
02 Yorumla
Soran1 yılAsgari
Cevap sahibi1 yılBilerek yazdım. Askeri 😂😂
1 yılGece kulübü yerlerde çalışmasın eve belli bi saatte giren meslek olsun yani önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇalışmaktan kaçmıyorsa hiç önemli değil bence, maalesef etrafta çok var çalışmayı sevmeyen kadından bekleyen. Kadında tabiki çalışıcak ekonomi malum ama öyle dönemler varki insan çalışamıyo mesela hamilelikte, doğurduktan sonra bir süre çalışamıyoruz e o zamanda koca bize bakamayacaksa neden var yani, tabi bu erkekler içinde geçerli Allah korusun bir şey oldu çalışamıyor o zaman da kadın adama bakacak.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılbirtakım meslekleri yapan kişilerin kesinlikle evlenmemesi gerekir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. Kesinlikle çok önemli. Evde huzurla yaşayıp yasamiycağın bilr bazen buna bağlıdır
00 Yorumla
1 yılevet önemli
uzun saatler çalışan birisi olsun istemem00 YorumlaYasa dışı işler yapmadığı sürece bir sorun görmüyorum. Kimse avukatlarla mahkemelerle uğraşmak istemez
00 Yorumla
1 yılMuhim olan aşk , sevgi , ilgi vs. Meslek önemsiz
00 Yorumla
1 yılÜniversitenin havası kaldığını mı düşünüyorsun?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılbiraz önemli evet aynı seviyede olmak isterim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
1 yılsen coktan takıntı yapmışsınki soruyoorsun. önemli değil diyen hiçbir kıza inanmam
10 Yorumla bu düşüncedeysen bence hiç evlenme cano önemli olan anlaşabilmek zengin olupta anlaşamadıktan sonra tüküreyim evliliğe
01 Yorumla
Soran1 yılZenginlik ne alaka şu an anlamadım
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi adıma önemli. Benimle aynı statüte olmalı bu da okul okumakla olmuyor zaten mesleki olarak saygınlık da mühim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSende mi ticaretle uğraşıyorsun yok yani ülke komple üniv mezunu da senin bir artım yokken mesleği sorgulaman da ilginç..
00 Yorumlaİşi olması önemli ekonomik özgürlüğünü sağlıyor olması güzel bir şey ama mesleği bence çok fark etmez bugün bir sanayide usta dr dan daha fazla kazanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKazandigi para ona sayginlik ve takinti olup olmayacagini gosterecek
00 YorumlaŞöyle bir şey var tabiki önemli şöyle de bir şey var ki tembel deyil çalişkan olmasi önemli kendiniz çoçularınız geleceği için maddiyyat iş önemli bence
00 Yorumla
1 yılEvet önemli tabiki de ileri de çocuğuma ve bana bi hayat sunması gerek aman aman bi meslek değilde bakacak kadar olması gerek illaki erkeği de tek çalışmasına da gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır değil tabiki de önemli olan karakter eğip
00 Yorumla
1 yılİlerisi önemli
Erkek yüksek statü kadın düşük statü sorun olmuyo
Ama tersi sorun olabilir
00 Yorumla
1 yılEtrafındaki insanlar seni çok eleştirir
01 Yorumla
Soran1 yılIkımızde öğretmeniz
Ticaret kötü bir şey mi ki?
07 Yorumla
Soran1 yılKötü mü
Soran1 yılKötü değil tabı ama okul da okumuş olsun
Soran1 yılDemımmı
Soran1 yılAy evet pardon ıkımızde ogretmeniz
1 yılBence sorun var ama sorun sende
05 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
Adam üni. mezunu ticaretle uğraşıyor sen üni. mezunusun ne statüsünden bahsedıyorsun
Soran1 yılDeğil mı ben de böyle düşünüyorum ıkımızde okul okuduk sonuçda
- 1 yıl
Allah adama sabır versın
Soran1 yılHahahahah neden ya naptım ki
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBen takıntı yapıyorum
03 Yorumla
Soran1 yılİlimizde ünv mezunuyuz ama
Soran1 yılIkımızde*
- 1 yıl
O sana kalmış ya
- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi