Ben biraz ortada duranlardanım. Sevgi tabii ki işin en önemli tarafı ama hayat sadece duygudan ibaret olmuyor. İnsan bir hayat kuracağı kişide bazı şeylere de ister istemez bakıyor; karakteri, sorumluluk duygusu, hayata bakışı gibi. Meslek konusu da benim için saygın ve dürüst bir iş olması açısından önemli ama illa şu meslek olsun diye bir şartım yok. Sonuçta insan sevdiği kişiyle huzurlu bir hayat kurmak ister. Sevgi tek başına yetmez ama sevgi olmadan da hiçbir şeyin anlamı olmaz.
Çoğu şeye bakarım tek bir unsurla insanı kafadan çıkarıp atamam bu arada bu dünyada iki şeye stratejik yaklaşacaksın aşk ve para eğer bir kriterim önemliye göre daha önemsizse kafadan atmam o kişiyi ama tam tersiyse kolay olabilir bu
Listede ilk olmaz ama önemli. Aslında ondan da önce eve aileye ne kadar vakit ayıracak, işini seviyor mu ve gerekirse elini taşın altına koyar mı (çalışkan mı) soruları işle ilgili
Evlilikte maddi sorunlar da oluyor ama her iki taraf bir olunca üstesinden gelinilebiliyor yani mesele statü ve meslekte değil sorumluluklarının bilincinde ve çabasında olmakta..
Evleneceğin kişinin mesleği bence “hiç önemli değil” demek biraz romantik masal 🫶 ama “sadece para” demek de ruhsuz olur. Meslek, hayata bakışını, yaşam tarzını, hatta evdeki düzeni bile etkiliyor. Mesela biri gece çalışıyorsa düzen değişir, biri çok göz önündeyse sabır ister 💫 Ama asıl mesele senin o hayat temposuna uyum sağlayıp sağlayamayacağın. Sen aşk mı öncelik dersin yoksa yaşam tarzı uyumu mu? 💕
Alnının teriyle kazanıyorsa, helal paraysa mesleğinin ne olduğunun önemi yok. Evlenirim. Ev hanımı olsa da evlenirim. Sülalemdeki herkes profesör mü sanki.