1 yılGünümüzde evlenecek erkeklerin sayısının azalmasının arkasında birçok toplumsal ve psikolojik etken var. İnsanlar, geleneksel evlilik anlayışından daha özgür ve bireysel bir yaşam tarzına doğru kayıyorlar. Özellikle kariyer, kişisel hedefler ve bağımsızlık, evlilikten önce daha fazla ön plana çıkıyor. Hem erkekler hem de kadınlar, hayatlarının kontrolünü ellerinde tutma ve kendi kimliklerini bulma çabasında. Ayrıca, evliliğin sorumlulukları ve beklentileri, birçok kişiyi bu adımı atmaktan çekindiriyor. Kadınlar da artık daha fazla kariyer hedefli ve bağımsız bir şekilde yaşamayı tercih edebiliyorlar, bu da evlilik sayısının azalmasına yol açabiliyor. Bu eğilim, toplumsal normların ve beklentilerin değişmesiyle birlikte, her iki cinsiyetin de bireysel özgürlük ve kişisel gelişim arayışında olduğu bir dönemin yansıması gibi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBenim gözlemlediğim kadarıyla insanlar bir başkasının sorumluluğunu alacak kadar kendine güvenmiyor. Zaten kendine güvenemediği için karşıdakine de güvenemiyor. Ciddi bir güven problemi var.
Birçoğu kolayca yalan söylüyor hem de çok küçük şeyler için. Kolay yoldan zengin olmak kısa sürede kariyer basamaklarını çıkmak istiyorlar beklemeye tahammülleri yok.
Gördüğüm birçok kadın direkt varlıklı bir adama bel bağlıyor. Hayatının tamamını üretmeden, çalışmadan, hiçbir şey için emek sarfetmeden geçirmeye dünden hazırlar. Okumuş mesleğini almış kızlar da farklı değil. Bir arkadaşım sevmediği ve mesleki olarak kendine denk olmadığı halde varlıklı diye bir adamla evlendi. Sevdiğini asla zannetmiyorum söylemlerinden adamla sadece inatlaştığı anlaşılıyor.
Ve daha korkuncu erkekler de kızları maddi varlıklarına göre seçiyor. Kuzenim birçok kızla takıldıktan sonra ailesi "varlıklı bir aile kızı" araştırıp başgöz ettiler. şu an eşine nasıl baktığına ben şahidim gram hoşlanmıyor kadından. Sürekli kıza laf sokuyor kendisi bulunmaz hint kumaşıymış da lütfedip evlenmiş gibi.
Birçoğu da güzelliğine makyajına estetiğine bakarak seçiyor. Ruhun ve karakterin güzelliği kimsenin umrunda değil. Kusurlarıyla kabul etmek diye bir şey kalmadı. Birçoğu dengini aramayı da bıraktı, mükemmeli arıyor. Bu yüzden evlilik büyük bir hayal kırıklığı.
Adam bir sürü kızla inanılmaz şeyler yaşıyor ve sonra evleneceği sıra imana geliyor ne hikmetse muhafazakar bir kız arıyor. Ve evleniyor da üstelik. Bu kanıma çok dokunuyor.
101 Yorumla
Soran1 yılO kadar haklısın ki harfiyen katılıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılEkonomik şartlardan dolayı erkekler olarak evlilikten soğuduk asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir ülkede kiralar 20 bin lira olunca ister istemez evlilikten soğuyoruz. Bu ekonomik kısmı birde işin güven, sorumluluk ve denklik kısımları ile ilgili anlaşmazlıklar çıkınca bekarlık sultanlık kafası ağır basıyor.
Evlilik yapıp çocuk sahibi olduğumda eşime yardım ederim diye 936 saatlik çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bir kursa gittim ve orada bir kızla konuştum (evlilikten ve erkekten beklentisini sordum) aman Allahım sormaz olaydım say say bitmedi. Para, mal, mülk, yat, kat, şan, şöhret, yakışıklılık, itibar vs vs vs normal derslerde aklı başında biri gibi geldiği için ağzını yoklayım dedim. Sonra o kursta tek erkek bendim bana sordu neden bu kursa geldin tek erkek sensin dedi. Bende ilerde evlenince bebek sahibi olunca eşime yardım etmek için burdayım dedim 😎😎 şaşırdı ve senin bir kadından beklentin ne diye sordu. Bende iyi kalpli olsun ve şükretmeyi bilsin deyip taşı gediğine koydum. Yani birazda böyle kendini kraliçe zanneden kızlar yüzünden evlilik istemez olduk.
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Günümüzde artık Evlilik Kurumunun şekli, duygusu, mantığı, bakış açısı değişti.
Bir çok kişi Evliliği KONFOR ALANI görüyor. Ama evlilik bu değil. O yüzden herkes doğru insanı bekliyor. Yoksa da Canım sağ olsun diyor
24 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız. Hayırlısı diyelim
Soran1 yılAmin inşallah
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, aslında bu konu hep gündemde olan bir mevzu. 🙃 Günümüzde insanların beklentileri değişiyor, erkekler de kadınlar da evlenmeden önce maddi, manevi ve duygusal olarak tam hazır olmak istiyor. Biraz da toplumun dayattığı baskılar, ilişkilerde yüksek beklentiler oluşturuyor. 🫣 O yüzden biriyle hayatı paylaşmak herkes için biraz daha zor hale gelebiliyor. Ama unutma, doğru kişi için doğru zaman mutlaka gelir. 🌟
Bu arada, yeni bir yıl geliyor! 🎉 Yeni yılda gönlüne göre birini bulman dileğiyle... 2025 sana mutluluk, aşk ve güzellikler getirsin! ❤️🍀00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,9b cevap paylaştı.
u 1 yılçünkü aşkı bilen yok
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Kadınların özgür giyinişleri cinselliği daha özgür kıldı.. Önceden cinselliği , aşkı evlenince bulan erkek ve kadın.. artık evlenmeden de bulabiliyor.. O yüzden ne evlenilecek kadın ne erkek kaldı.. Çünkü her aradığımızı bunları yapmadan rahatça yaşayabiliyoruz... Niye sorumluluk alalım ki... Yap , yaşa geç...
41 Yorumla
Soran1 yılSende haklısın.
1 yılkapma konusu değilde kadınlar erkekliğe soyunmuş. ben hizmetçi miyim ile başlayıp erkeğin kölesi miyimle bitiriyorlar. kusura bakmasınlarda erkeklerde onlara kadınlık yapmayacak türde kızlarla neden evlensinler. mevzu yataksa iki tarafta birbirine mecbur ve yiyişen yiyişene zaten. boşansalar kanunlar hep kadından yana vs vs.
ben bir faslıyla evlenmeyi düşünüyorum sırf o yüzden
14 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız.
- 1 yıl
teşekkür ederim
- 1 yıl
@Rtyunsss çalışan kadınla işim olmaz.
1 yılŞımarık kızların tüm ailesini zengin etmek için uğraşları yüzünden erkekler evlenmeye korkar oldu. Ayrıca düğün, gelinlik, damatlık, kuaför parası, ev, mobilya, beyaz eşya, küçük ev aletleri, çeyiz derken o kadar çok masraf var ki artık o yüke girmek yerine kızları kandırıp kaçmayı tercih ediyorlar.
20 Yorumla
1 yılBiz erkeklerin evliliğe mesafeli yaklaşması başlıca nedenleri; ekonomik zorluklar, kariyer odaklı yaşam tarzı, bireysel ve özgürlük ihtiyacı. Ayrıca boşanma oranlarının artması, sorumluluklardan kaçınma isteği ve karşılıklı güven eksikliği de önemli faktörler arasında. Modern ilişkilerde artan beklentiler de erkekleri evlilikten uzaklaştırıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanlar çok riyakar. Okursun bu sefer çıkar paran yok der paran olur tahsilin yok der. Bugüne kadar hiç sevgilim olmadı. Şu an yüksek lisans öğrencisiyim. Sevdiğim kız bana senin İstikbalin belirsiz seninle olamayız dedi. Bu dönemdeki insanlar her şeyi dört dörtlük istiyor. Şerefli ve namuslu olmak önemli değil. Evlenmek kolay değil. Çok para lazım. Evlilik için gereken kuvveti teşkil edebilmek için zaman lazım. Ancak kimsenin beklemeye tahammülü yok. Bir şeylerden feragat etmek gerekiyor, fedakarlık yapmak gerek. Ancak her şeyi dört dörtlük istiyorlar. En başta da dediğim gibi, tahsilin olsa paran yok derler, paran olur tahsilin yok derler. Ben artık evlilikten vazgeçtim. Kendimi eğitimime verdim. Hayatımı kızların peşinden koşarak heba edemem kusura bakmayın. Şimdiki kızlar bencil ve riyakar.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.
1 yılEvlenilecek kadın kaynıyor ortalık ta biz istemiyoruz )))))
36 Yorumla
Soran1 yılErkeklerde aynı durumdan muzdaripmis onu anlamış oldum :)))
- 1 yıl
Çok memnun oldum ))
Soran1 yılBendee
- 1 yıl
İyi geceler ;)
Soran1 yılİyi geceler🙂🙂
- 1 yıl
😄😄😄
1 yılEvlilik artık aşk la sevgi ile değil, maddi çıkar üzerine kuruluyor. Artı Kimin ne halt yediği de belli değil.
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın devir çok kötü artık
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılErkek az degil, evlenmek isteyen insanlarin sayisi az
22 Yorumla
Soran1 yılOnu demek istedim bende
- 1 yıl
Cunku evlilik cok zor, kendi ile beraberinde bir cok sey gerektiriyor.
Bu donemde insanlar, altiniydi, eviydi, mobilyasiydi, elbisesiydi vs derken bir evlilik cok pahaliya patliyor.
Cogu erkek te , dogal olarak bu yukun altina girmek istemiyor.
1 yılValla günümüz kızlarında evleneyim de yuva kurayım mantığıyla bakmayıp evleneyim de a*ptalın birine kapağı atıp rahat edeyim diye düşündüğü için çoğunluğu adamlar da koşar adım uzaklaşıyor evlilikten.
10 Yorumla
1 yılIhtiyac yok. 36 kadar kimse olmadı Bu saatten sonra olsa ne olur olmasaa ne olur ne kaldı 40 na ki? Sonra hastalık... vs. hayat bitti. Ben acıları aldım. Hasretim kalsın sizlere.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHepsini kaptılar bize de nerde karı düşkünü kullanmaya çalışan erkekler kaldı gönül eğlendirmeye varlar sadece 😂😂
11 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle 😂😂
Gizli Üye(36-45)1 yılNe istediğine bağlı
Evlenecek Erkek dediğin
Evi
Son model arabası olan
Düğünde tanesi 60 gramdan 9 bilezik alabilecek
Havuzlu düğün
Maldivlerde Balayına götürecek
En az 100 000 maaşı olan biri ise
Çok beklersiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek/kadın ayırmadan, bence kimse artık o sorumluluğa girmek istemiyor kolayı varken..
Haramı helali ayıran insanlar zaten yuvasını buluyor diye düşünüyorum. Birbirine zorlaştırmadan, dünya evine giriyorlar10 YorumlaKadın da az.
Çünkü ikisi de sezon finali yaptı çeyrek asır önce. Şimdi farklı diziler moda.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı. Artık güvenilecek kimsede yok bu devirde dış görünüşe önem verdikleri kadar kalp güzelliğine önem vermiyorlar
10 YorumlaÜlke nüfusu yaşlanıyor artık evlenenlerın sayısı azaldı ınsanlar yalnız yaşam bıcımıne gecıyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılyok kapmadılar erkekler dısarda kadınları okadar kolay elde edıyolarkı neden evlencekler cesıt cesıt tadıyolar herkes ıcın ılıskı cok kolay artık
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılTürk kadını ile evlilik mi ahahah Allah yazdıysa bozsun.
30 Yorumla
1 yılBurdayım burdayım bencede bayan kalmamış herkes alkol zina bide normal biseymis gibi anlatiy9rrlarr
10 Yorumla
1 yılAz mı bilmem ama ekonomik durum sıkıntı ve kızların istek durumları sıkıntı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılPrenses gibiler evlenmek isteseler de kendime koca diye almam bunlarımk
10 Yorumla Çünkü gözümüz açıldı. Sevgili olup kullanmak daha ucuza mal oluyor. Bilezik takı seti al al bitmez nikah olunca. Pahalıya geliyorsunuz. Biraz kızlar kendini ucuza satarsa kendi lehine
00 Yorumla
1 yılEvlenilecek erkekmiyim bilmiyorumda ben kimseyle yatmadım.. Benim farkım o
20 Yorumla
1 yılAz değil. Senin kriterlerine uyan yoktur onları otomatik olarak düştüğün için az gibi geliyor.
00 YorumlaGit göbekli birini bul sana ve senin gibilerine çok bile
02 Yorumla
Soran1 yılKalbiniz o kadar körelmiş ki cümlelerinizden kin nefret kokuyor yazık biraz saygıli olmayı öğrenin
Gizli Üye(18-24)1 yılBence belli bı yaşa göre degisiyor ben istiyorum ama bulamadım daha birisini kızlar artık ne istiyor bilmek güç açıkçası
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAdımları biraz da kız tarafı atmalı bence
Soran1 yılPek hoş karşılanmaz maalesef erkek tarafı kız ararsa birileri kız önerebilir. Ama kiz tarafı sağa sola haber salıpta kızıma uygun bir koca bulun diyemezler
Soran1 yılYani ben görücü usulü düşündüğüm için örnek verdim ordan
Cevap sahibi1 yılTabiki koca bulun demezlerde
Cevap sahibi1 yılGörücü usulü de gelmistir ama işte kriter meselesi olduğu için artık pek taraflar beğenmiyor işte şura şöyle bura böyle diye pek kalp güzelliğine önem veren olmadığı için olumsuz oluyor hel bence
Cevap sahibi1 yılEkonomik şartlar belli birde kızın yaşı tam evlenecek yastayken kimseyi beğenmiolar sonra evde kaldım korkusu sarıyor
1 yılBu devirde güvenilecek insan kalmadıki
22 Yorumla
Soran1 yılHaklısıniz
- 1 yıl
Maalesef keşke haklı olmasaydım ama olanlar bu yani
Herkes eylenme peşinde
29 Yorumla
Soran1 yılÇoğunluk öyle maalesef
Soran1 yılYok ben onlardan olmak istemiyorum
Soran1 yılEvet evlenen kişi imanın yarısını kurtarmış oluyor
- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılyani millet keyfine bakıyo diycem ama evlenmek erkekler icin cok zorlastı
00 Yorumla
1 yılYa başkaları kapmış ya da evlenme arzuları yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 545 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmemek dunyanin sonu degil, uygun birini bulamadiysan evlenme bence daha iyi.
00 Yorumla Kalanlarıda siz görmüyorsunuz
12 Yorumla
Soran1 yılEvden çıkmadığım için olabilir 😅
Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Iyiler gitti biz kötüler kaldik 😂😂
12 Yorumla
Soran1 yılSanırım öyle keşke 2018 lerde bu yaşımda olsaydım
1 yılAslında evlenecek kız sayısı az.
11 Yorumla
Soran1 yılYani size göre öyle olabilir
1 yılMaddi imkansızlıklar, ahlaki çöküş vb çok sebep sayarım sana saysam ama gerek yok
10 Yorumla
1 yılSize siz gibi birileride denk gelicektir nasibinizi bekleyin
24 Yorumla
Soran1 yılUmarım benim gibi biri denk gelir umudum baki ama yinede bazen umutsuzluga düşüyorum
- 1 yıl
Hiç ummadığın anda bi anda açar çiçekler ümidini kaybetme
Soran1 yılTeşekkür ederim 🌼
- 1 yıl
Rica ederim 😊
Gizli Üye(18-24)1 yılGörücü usulü evlenmek istiyorum demişsin. Bana da en mantıklısı gelmeye başladı. Ama çok heyecanlı olmaz mı ilk görüşmee. Düşüncesi bile değişik geliyor bana. Senin bu konudaki düşüncelerin neler peki?
01 Yorumla
Soran1 yılAslında ben kendim birini tanıyıp severek evlenmek isterdim fakat ailem bu konuda katı olduğu için sevgili vs yapmadım hep uzak durdum erkeklerden, görücü usulüne de pek sıcak bakmıyorum ama belli olmaz belki ilk görüşte aşık olabileceğim birini çıkarır karşıma Allah.
1 yılÇok can alıcı bir soru evet erkek üyeler özgüveninizi toplayın yanıtlayın
00 Yorumla
1 yılEvlensek bile sonraki hayat çok mu kolay olacak sanıyoesun?
114 Yorumla
Soran1 yılOrası muamma ama tek başına da zor iki kişi en azından birlik olur belki her şey daha kolay olur.
- 1 yıl
Bu dönemde öyle insan kalmadı. Kızların çoğu zaten şartlar sunuyor. O olmazsa evlenmem bu olmazsa evlenmem diye.
Soran1 yılGeçen gün kuzenim nişanlandı kız tarafı nişan vs gerek yok boş masraf yapmayın aile arası yüzükleri takın yeterli demişler. Bizim akrabalar hemen acaba kızda bir sorun mu var diye düşündüler çünkü bünye alışık değil herkes lüks peşinde. Masrafsız düğün yapalım diyen kızlara da bu gözle bakılıyor.
- 1 yıl
Ben bu dünyaya bir kere geldim kendimi bir kıza yoldurmam.
Soran1 yılKız dediğin eşin olacak sıradan bir kız olmayacak yinede siz daha iyi bilirsiniz
- 1 yıl
Napalım yani kölesi mı olalım.
Soran1 yılİslam’dan önce yaşamış Ümame bint Haris isimli bir anne kizina evlenmeden önce şu nasihati vermiş, Sen onun hizmetçisi ol ki, o da sana köle olsun. Sevdiğine köle olmak kötü değil ki bir gün gerçekten seversen anlarsın
- 1 yıl
Bu devir o devir değil diyorum. Ayrıca da önceliğimiz kendi hayatımız olması gerekmiyor mu?
Soran1 yılAyyy neyse sen kendi bildiğini oku. Evlenip elalemin kızına para yedirtme kendi hayatına bak tek başına çok mutlu olursun inşallah
- 1 yıl
Bilemem. Ben şu an evlenecek durumda değilim zaten. Evlenmeyi düşünmüyorum
Soran1 yılYaşın henüz küçük olduğu için olabilir ilerleyen zamanlarda fikrin değişecektir biliyorum , hayırlısı olsun hakkında.🙂
- 1 yıl
Evliliği kesin bir gereklilik olarak görüyorsunuz. Neden?
Soran1 yılMüslüman bir kadınım ve peygamber efendimiz bir hadiste , Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı için de Allah’a karşı gelmekten sakınsın. demiştir buna istinaden evlenmek istiyorum + yalnız ölmek istemiyorum yuva kurmak istiyorum hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum.
- 1 yıl
Yani mantıklı sebepler.
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evlenecek kadın da az tek erkek değil ki 🤭
20 YorumlaBen de kadınlar için öyle düşünüyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılKadin yok ki erkek olsun
20 Yorumla Geçmişten sadık bir sevgili bulup onunla evlenmek lazım büyüdükçe azalmasının sebebi bekarların yerinde duramaması en son yalnız kalmaları
00 YorumlaBende göremedim öyle biri
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılEkonomi çok kötü.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. İyileri kapıyorlar evet
10 YorumlaEvlenilcek kız daha azdır belki
10 Yorumla
1 yılEskiden de azdi aile baskısı yüzünden evleniyorlardi
00 Yorumla
1 yılSeçicisin
12 Yorumla
Soran1 yılSırf evlenmek için evlenemem biriyle kendi kafamda kurdugum biri var aynısı olmasada benzerine rastlarsam evlenirim çok seçici değilim aslında
- 1 yıl
Merak ettim
Ben kapılmadim da psikolojim bozuk ama
010 Yorumla
Soran1 yılHepimiz aynı durumdayiz aslında hayat kalitemiz berbat Allah sonumuzu hayretsin
Soran1 yılHmm geçmiş olsun
Soran1 yılGeçer ablam
Soran1 yılYok ablam dua ederim
Soran1 yılİnşallah olur neyse ben uyuycam iyi geceler size
1 yılÖyle bir şey yok. Sorun sende.
10 YorumlaDomates seçer gibi insan bakarsanız hormonlu cıkar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı. Varda güven veren yok ki,
00 Yorumla
1 yılBunu söyleyecek biziz kadın yok asıl
00 Yorumla
1 yılMaddi durumlar elverişli değil
00 Yorumla
1 yılİnan hiç bir fikrim yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılevlendim, evlenecek adam sayısı azaldı : )
00 Yorumla Siz ne iseniz nasibinizde odur
20 YorumlaÇünkü herkes çıkarlarının peşindeler
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler