Ev sahibine gerçeği söylemeli miyim?

Biz iki kız aynı evde kalıyorduk şimdi o beni terk etti. Parayı ortak ödemem için arkadaş ama erkek 4 yıldır tanıdığım insanı geçici olarak birkaç aylığına kalmasından yanayım ama mahalle sıkıntı aile apartmanı herkes yanlış anlar ve farklı gözle bakar. Açıkçası kimin ne düşündüğü umrumda değil kimseye kanıtlamak zorunda değilim ama şimdi kirayı ödemek zorundaysam ev sahiplerine bu durumu söylesem bence kabul etmezler dost hayatı gibi bakarlar. Onun da kalacak yere ihtiyacı var her şeyi ortak olucaz. Onun kapısı kitli benim kapım kitli ben şimdi kaçak olarak geçici kalmasından yanayım çünkü kabul edeceklerini düşünmüyorum. Sizce ne yapsam? Çok yanlış kira yeri seçmişim harbi pişmanım burayı tuttuğuma. ya da çıkacaksam çıkarım çünkü ben her ay kira düşünmek istemiyorum. Ayrıca derslere çalışmam lazım. Ben eğer bu evden çıktıktan sonra hala kira verceksem kalmam daha mantıklı. Sizce söylemeli miyim ev sahibine bu 1. Sorum 2. Sorum ise senelik kontrat imzaladım yıl bitmeden çıkarsam para vermek zorunda mıyım? Ona göre davranıcam

Ev sahibine gerçeği söylemeli miyim?