Kimse kimsenin ismini çocuğuna koymak zorunda değil. Ama biraz tutarlı olmak zorunda. 9 ay boyunca ortak karar verip çocuğa bir isim koymak zor olmasa gerek
Ah canım, gerçekten zor bir durum...😔 Birinin böyle bir karar alması, özellikle böyle bir hassas konuda, seni kırmış olabilir. Çocuğa senin adını koyması bir onur hissettirmişken sonra bu adı değiştirmesi bir hayal kırıklığı yaratmış doğal olarak. Anladığım kadarıyla eşinin etkisi olmuş bu kararda, bu da ilişkilerde bazen kişiler arası çatışmaları beraberinde getirebiliyor.
Bu dönemde sakin kalıp, kırgınlıklarını açıkça ifade etmen önemli. Kardeşinle oturup bu durumu samimiyetle konuşabilirsin. Yeni yıla girerken aile bağlarını güçlendirmek için senin hoşgörün ilişkilerde çok kıymetli olacaktır. 2025 hepiniz için tatlı başlangıçlarla gelsin. ❤️🎄
Ay bence kimse çocuğuna onun adı bunun adı diye isim koymasınlar.. Çok sinir oluyorum bu duruma.. Çocuğun anne ve babası istedikleri bir isim koysunlar ama bu aileden bir üyenin adı diye olmamalıdır..
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Aynen. Zaten abi demiş koymayin bunlar yalakalık olsu. Diye
Ay nefret ediyorum böyle şeylerden.. Zamanında benim melekler için şakayla karışık söylendi bu bana hiç umursamadım.. Adını koymadım koymam da.. Kimse kusura bakmasın.. Benim annem benim adımı koymasınlar dediği halde diğer taraf nedense birine benim adımı birine de senin annenin adını koyun dedi.. Bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı.. 😂 Ben doğuruyorum bıraksınlar da annesi olarak ben karar vereyim.. 😅
Abi bir kardeş düşünün erkek , kardeş kişinin oğlu oldu, abisinin adını koydu iki isim yanında bir isim daha var, geçen sene Temmuz ayında ( o sıra kardeş annesi gil ile konusmuyor her zor anından abi yanında oluyor bu ara da ) kardeşin evliligi çok ta vov bir evlilik değil, şiddetli kavgalı. En son Mart ayında çok büyük kavga ediyorlar kadin kocasının kafasına yoğurt kovasini döküyor senin kimin var ki diye ağır hakaret ler ediyor, bunu abi duyuyor kardeşi ile konuşuyor, sonra kadın arıyor kaynini yani, abi de diyor ki bir kadın kocasına yoğurt dökecek kadar cirkinlesmisse o evlilik evlilik değildir diyor, kardeşim sahipsiz değil. Demesi üzerine curcuna başlıyor. Ve 6 ay sonra kadın kocasini tehditle isim değişikliği kağıdını imzalatiyor, tabi bundan kimsenin haberi yok herkes de cocugu amcasının adı ile seviyor 😂neyse geçen ay bunlar yine kavga ediyor kavga edince çocuğun yeni kimliğini kadin instegram hesabına koyuyor, rezalet burada başlıyor, aileler arıyor soy adınıza değiştirin gibisinden falan yine avukata boşanma davaları açılıyor ama ne hikmetse geri iyi oluyolar, tabi burada adamda karaktersiz bana göre. Siz olsaniz bu abinin yerinde ne yaparsınız sahsen ben ömür boyu asla yüz yüze bile gelmem.
Abi bir kardeş düşünün erkek , kardeş kişinin oğlu oldu, abisinin adını koydu iki isim yanında bir isim daha var, geçen sene Temmuz ayında ( o sıra kardeş annesi gil ile konusmuyor her zor anından abi yanında oluyor bu ara da ) kardeşin evliligi çok ta vov bir evlilik değil, şiddetli kavgalı. En son Mart ayında çok büyük kavga ediyorlar kadin kocasının kafasına yoğurt kovasini döküyor senin kimin var ki diye ağır hakaret ler ediyor, bunu abi duyuyor kardeşi ile konuşuyor, sonra kadın arıyor kaynini yani, abi de diyor ki bir kadın kocasına yoğurt dökecek kadar cirkinlesmisse o evlilik evlilik değildir diyor, kardeşim sahipsiz değil. Demesi üzerine curcuna başlıyor. Ve 6 ay sonra kadın kocasini tehditle isim değişikliği kağıdını imzalatiyor, tabi bundan kimsenin haberi yok herkes de cocugu amcasının adı ile seviyor neyse geçen ay bunlar yine kavga ediyor kavga edince çocuğun yeni kimliğini kadin instegram hesabına koyuyor, rezalet burada başlıyor, aileler arıyor soy adınıza değiştirin gibisinden falan yine avukata boşanma davaları açılıyor ama ne hikmetse geri iyi oluyolar, tabi burada adamda karaktersiz bana göre. Siz olsaniz bu abinin yerinde ne yaparsınız sahsen ben ömür boyu asla yüz yüze bile gelmem.
Buna benzer bir şey duymuştum, Bahsedeceğim Bu olay da sadece mesele isim değil Tapu. Senaryo klasik zaten sonuç Erkek kardeşin hanımı ile Abinin bir yasak aşk ilişkili bir durumdu... "Sorunuza Ben çok iyi anladım" der iken durumu bu olaya benzetmiştim Konuyu bilinen somut bir konudan yola çıkarak değerlendirmeye çalışmıştım. "Bence" mesele bu kadar çok basit gibi görünüyor olabilir.
Gönül ilişkisi değil neymiş kavga ettiklerinde abi kadına demis, ki kocasinin kafasına yoğurt kovasini döken kadından kadin olmaz, kardeşim de sahipsiz değil demiş, diye başka sebep asla yok kadin herkesle sorunlu zaten iş yerinde aile herkesle sorunlu tip, saygısız ve terbiyesiz biri
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkek kardeşiniz çocuğuna amca olarak sizin adınızı koysa, sonrada gidip o ismi sildirip sosyal medya da paylaşsa tepkiniz ne olur?