Ne zaman böyle ateist ya da deist birisi ile konuşsam ona dini aktarsam ondaki negatiflik bana geçiyor. Sanki bi şeyler beni rahatsız ediyor. Bazen boğazımı * gibi hissediyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Nasıl yani? Bir ateist veya deist sizden daha az şey bilip sizin malum dini ona aktarmanıza müsaade mi ediyor doğru mu anladım? Şaka gibi, Müslümandan daha az İslam'ı bilen ateist, deist, panteist ve agnostik pek bulamazsınız, size bilgisizi denk gelmiş. Normalde size inandığınız ama hiçbir şey bilmediğiniz dini öğretir, suya götürüp susuz getirirler ama tesadüf bilgisizleri hep de sizi bulmuş ne şans.
025 Yorumla
Soran1 yılPek önyargılı bir kişiliksin anlaşılan. Evet hatta cevap vermedikleri de oluyor ve sonunda küfür ediyorlar. Hakaret ediyorlar. Ne sorduğum soruya adam akıllı cevapları var ne de başka bir konuya.
Sen Allah'a inanmayan, fakat evreni atomların idare ettiğini düşünen, patlama sonucu tesadüf ler eseri kurulu bir düzen oluştugunu iddia edenlerden misin. Evet bunlar, bilimin açıkladığı fakat altını çizerek söylüyorum ki süreci anlatan şeylerdir. Yani nasıl oluyorda, bir cansız atom bir sıvıdan, aklı olan gözleri, kalbi olan bir varlıga Dönüşebiliyor kısmını açıklamayor sadece var olanı acıklayıp, keşif yapıp anlatır. Fakst, bir sinek dahi yaratamaz kimse. Ne ölümü geri çevirebilir ne de yaratım yapabilirsiniz. Olanı kullanır üretim yaparsın ama kimse yoktan var edemez!
Soran1 yılDeist gibi değil kuranı devamlı okuyan bir insanım meali ile diyor ki, iman edip, salih amel işleyenler kurtuluşa erenlerdir diyor. Aslınsa tüm özeti bu. Tek Allahın varlıgına iman ediceksin ve ona teslim olucaksın, ardından iyilik yapıcaksın. Evet kolay değil bir çok sorunlulugu var ve insanlar bu sorumluluk tan kaçıyorlar. İşlerine gelmiyor, alkol içmemek, zina etmemek, aldatmamak, Allah terazide adaleti sasmayın diyor, bu da işlerine gelmiyor, faiz yemeyin diyor, işlerine gelmiyor, sadaka verin zekat verin diyor, işlerine gelmiyor, yetim bakın diyor. Ana babaya of bile deme diyor...
Soran1 yılBir kere saygı arkadasım saygı... Ben karsımdaki insana saygı duymasam insan olduğu için değer vermesem cevap bile vermem. Çünkü kuran diyor ki; Allah tüm kullarını sever.
Evrenin sırları demişsin.
Evrenin tesadüf eseri oluşma olasılığı
Prof. Roger Penrose: Hayat oluşturacak bir evrenin tesadüfen oluşma ihtimali 10 üzeri 10 üzeri 123'te Şimdi güzel kardeşim, adam demiş ki evrende hayat oluşması ihtimali 1/[10 ^(10^123)] tür değil mi? Bu matematiksel olarak imkansızın da imkansızı demektir. Artık tesadüf kelimesi arkasına siginamazsiniz. 2 ihtimal var, ya diyeceksin ki, bütün cansız atom ve elektronların kendine ait bir zekası var, gücü var, mantıgı var, matematik bilgisi, sanat bilgisi, ve yaratılan tüm varlıgı tanıma bilgisi, kodlama bilgisi, yönetme kabiliyeti, bilgi aktarımı, hafıza işletme kabiliyeti ve daha fazlası var diyeceksin. ya da hayır bu mantıklı değil, evren tesadüfen oluşmadigina göre, cansız atomlar ancak tek bir yerden komut alabilir, bir amaca hizmet edebilir diyeceksin. Yahu kocaman kainat, her şeyin bir amacının olması dahi, tek basına yaratıcının kanıtıdır. Gözlerin 576 megabiksel görme kabiliyeti, vücudundaki tek bir damarın bile birbirine karısmadan kan akısını sağlaması ve GÖREVİNİ yapması. Bilim adamlarına göre, organların bir zekası var, düşünebiliyor musun, her bir organın bir görevi var. Bir amacı var. Topragı düşün, topraktan, bir tohumdan devasa ağaçlar çıkıyor tatlı kokulu faydalı yiyecekler. Bilim süreci açıklıyor evet ama bilim YARATAMAZ. bilim sivrisinek bile yaratamaz. Ancak olanı üretip kullanır..
Soran1 yılBiliyor musun sana üzüldüm sadece kalbinde herhangi mutluluk olmayan birinin sözleri bunlar. Bilim konusunu açmadım beni tanımıyorsun. samimi bir konuşma yapmak istemiştim fakat sizin gibilere fazla bile. Ateistin takımının ne kadar kaba olduğunu bir kez daha kanıtlamış bulunuyorsun. Seninle maddi ya da manevi her hangi bir tartışma yapılmaz çünkü çok negatifsin. 👋
Soran1 yılYazdıklarının tamamını okumadım ama hakaret falan da içeriyor yazdıkların kim neden sizin gibi mutsuz ve kaba insanların tarafında olsun ki. Hani yazmıssın şu hocayı edim falan, bak istisnasız ne kadar ateist tanıdıysam hrpsi senin gibi saygısız kaba, hiç bir görüşe saygısı olmayan mutsuz insanlardı seni şikayet etmeden bana yorum yazma üslubumu bozmak istemiyorum.
Soran1 yılAy bir de katliam dinî yazmıs sençn gündemden de haberin yok boş ya 😄 git arastır öğren öyle konuşalım. Kuran'dan savaşla ilgili ayetleri atarım burada rezil ederim seni uzaaa
- 1 yıl
Negatif ne demek? Bir şey ya vardır ya yoktur, varmış gibi yapıp pozitif olacağına olmadığını bilip negatif olurum, böyle bir saçmalık mı var? Benim adıma üzülme, senin gibileri çok gördüğüm için artık nasıl konuşmam gerektiğini çok iyi çözdüm, hepinize aynı muamele. Nasıl olsa laftan anlamıyorsunuz, zırcahil kafasız vs. dendiğinde bari utanır da haddinizi yerinizi zeka seviyenizi bilir böyle çok bilmişlik yapıp atarlanmaz azıcık rencide olursunuz da yüzünüz kızarır diye sert çıkıyorum artık, yumuşak davranınca saçmalamayayınız yok yıldım artık sizin gibilerden. Ateist değilim, agnostik olduğumu yazdım ama onu bile anlayamadın mı? Aradaki farkı dahi bilemeyecek zeka seviyesinde misin gerçekten? Daha yolun başındasın o zaman, hele hele tüm inançsızları ateist sanıyorsan çok daha büyük facia. Dediğim gibi kendini geliştir, biraz genel kültürünü arttırmaya çalış en azından ki kuracak 2 mantıklı cümlen olabilsin. Kalbimde mutluluk var sen merak etme, bende bu iğrenç İslam denen saçma inançtan olacak şekilde doğdum büyüklerim Müslüman olduğuma karar vermiş merak etme geçtim senin geçtiğin yollardan, o zamanlar mutsuzdum şimdi çok daha mutluyum, uyduruk öteki dünya saçmalıkları gerçek olmadığı için aldığım her nefesin kıymetini biliyorum ve bu beni mutlu ediyor sen kendi derdine yan. Samimi konuşma da öyle çok bilmişlik yaparak olmaz, insan gibi ben şu konuyu bilmiyorum yardım eder misin deseydin ta en başından insan yerine koyup saatlerce emek verip bir şeyler katmaya çabalar tane tane laf anlatırdım ama değmezsin, daha yorumuma ilk cevabın ofsayttı o samimiyeti hak etmedin. Hadi maneviyi anladım da maddi tartışma ne alaka? Bir yerden duyup duyup yazmıyor musunuz çıldırıyorum arkadaş, kimse zeka seviyesini sorgulamıyor mu şu memlekette aklımı çıldıracam yahu.
Soran1 yılAhahaha tuhaf olan ne biliyor musun. Karşıt görüşlere tahammül olmaması, ben seni görmeyeceğim sen de beni. Birde sormak istesem kaba bir insana sormam zaten. Sana (MUTLU?) hayatında başarılar ;)
Soran1 yılSavaş ayetlerinin olması dinî katliam dinî mi yapar yoksa savaşa yönelik bilgilendirme mi? Peki oku o zaman ; Ne oluyor size ki zayıf ve aciz erkeklerle kadınlar ve çocuklar, Rabbimiz bizi ahalisi zalim olan şu şehirden çıkar, bize katından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla deyip dururlarken siz, Allah yolunda savaşmıyorsunuz?
- 1 yıl
Azıcık zeka sahibi isen 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatıyorum bak, ilk yorumum gayet kibardı, nazik bir şekilde onu gömdüm bunu gömdüm şuna din öğrettim gibi gereksiz özgüvenli halini eleştirel nitelikte kibarca yorumumu yazdım, leş bir cevap aldım ve öyle cevaba böyle nezaket, şimdi anladın mı? Çok uğraştırma beni, anlama kabiliyetin yoksa tekrar tekrar anlattırma boş yere işte. Adabı muaşeret benim özümde var, asil cevabımı hak etmediğin için sana hak ettiğin tarifeden muamele ediyorum anlaması neden bu kadar zor? Rencide etmemin sebebini gerçekten karşıt görüş olmana falan mı bağladın doğru mu anlıyorum? Daha bakalım bu güzler neler görecek, 5 parmağın 5i de bir değildir derler ya hani hemen hemen herkes bir fikirde ayrışır yani özde herkes birkaç konuda karşıt fikirlidir, her karşıt fikirliye azar kayacak olsak ohohoo. İnsan gibi cevap yazsaydın insan gibi yorum alırdın, hayvan gibi yazarsan hayvan gibi yorum alırsın, etkiye tepki mi diyeyim daha mı kolay anlarsın o zaman? Çevremde kim var kim yoksa Müslüman yahu, karşıt görüşe tahammülüm olmasa hayata devam edemem yani sırf cümle kurmuş olmak için bu saçma şeyleri de yazmazsın artık, insanda biraz mantık olur veya utanma olur, şunu yazarken hiç yüzün kızarmıyor değil mi? Ben hayatımda başarırım merak etme, sen bir şeyi başarabilir misin? Zannetmiyorum.
Soran1 yılKendilerine zulmedilmesi dolayısıyla, onlara karşı savaş açılana (mü'minlere, savaşma) izni verildi. Şüphesiz Allah, onlara yardım etmeye güç yetirendir.
Oku bakalım neden savasma izni verilmiş!
Soran1 yılAllah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi, ülkenizden çıkarmayanlara iyilik etmenizi, onlara karşı insafla, adaletle muamelede bulunmanızı nehyetmez; şüphe yok ki Allah, adaletle muamele edenleri sever mümteine 8
Soran1 yılÖzellikle mümteine 8. Ayeti oku savaşla ilgili olan!
Sonra kendi yazdıklarını da oku :)- 1 yıl
"Haram aylar çıkınca müşrikleri Nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir." Tevbe5
"Gerek yaya olarak, gerek binek üzerinde Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." Tevbe41
"Allah, ehl-i kitaptan, müşrik ordularına yardım edenleri, kalelerinden indirdi ve akıllarına, kalplerine korku düşürdü. Bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz." Ahzap26
"Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır." Bakara191
"Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir." Enfal39
"Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü'min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin." Tevbe15
"Ey iman edenler! Kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir." Tevbe123
"İnkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onları çökertip etkisiz hale getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın. Artık bundan sonra ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. Savaş sona erinceye kadar hüküm budur. Eğer Allah dileseydi onlardan öc alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek için böyle yapıyor. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmayacaktır." Muhammed4
"Yeryüzünde düşmanı tamamıyla sindirip hakim duruma gelmedikçe hiçbir peygambere esir almak yakışmaz." Enfal67 - 1 yıl
Al birkaç örnek, bunları okudukça midem bulanıyor, tiksiniyorum, kusmamak için kendimi zor tutuyorum. Midesi olanlara bol şans ne diyeyim. Çiçek böcek 3-5 Ayet ben bilmiyor muyum yazmayı okumayı? 1 tane barış Ayeti var diye 50 tane savaş Ayetini görmezden gelecek kadar kör müyüm? Hadislere hiç girmiyorum bile, sahih dahi olsa kabul etmeyeceksiniz işinize gelmez. Namaz kılmayanı öldürün, sakalını kesen erkeği öldürün, kertenkeleyi tek vuruşta öldürün diye saçma sapan hadisler var kutubi sitte de. Kısacası sen giderken biz dönüyorduk, benim bilgimin zekatı sende olsa kendini alim ulema zannedersin, o yüzden şimdi yerini bilip ustana biat edeceksin.
Soran1 yılNe 1tane 4 tane ayet yazdım buna benzer 10 ayet daha atarımm o zaman ne diyeceksin
Soran1 yılSahih hadis kuranla çekilmez. Kuranla çelişen hadis hadis değildir. Peygamberler kendilerinden konuşmazlar ancak Allahın sözlerini iletirler.
Soran1 yılAttıgın ayetlerin neresi mide bulandırıcı de dün attıgım ayeti okumadın mı kuran bir Bütündür orada diyor ki; siİ yurtlarınızdan çıkarıp zulmedenlerve savası ilk baslatanlarla savaşın ve onları Öldürün. 1. Onlar öldürmezse eğer, müşrikler müminleri öldürüuorlardı. Türlü işkence ve yurtlarından dillerinden döndürmeye calısıyorlardı.
Soran1 yılSana şimdi bir örnek vericem ülkene savascı ve işgalci askerler geldi, ne yaparsın, tıpkı terörist gibi bulduğun yerde öldürmez misin. Ülkenin birliğini korumak adına. Kuran'da aynı şeyi söylüyor sırf islam için önyargılı olduğunuz için karalamak adına konuşuyorsunuz. İslam ışıgı sözle sönmez. Sen Ölene kadar bu davadan vazgeçme islam büyümeye devam edicek. Sizin yanlış algı ve öğretileriniz le değil... Bekleyin bizde bekliyoruz nasılsa ölüm gelip hepimizi bulucak...
- 1 yıl
Bak balım, insan gibi sana dininin inceliklerini anlatayım şekerim, güzel güzel kibarca anlatayım ki o kafana girebilsin. İslam'da nasih mensuh diye bir şey vardır, hatta bunun üzerine Ayet var eğer Allah size bir Ayeti unutturur veya hükmünü kaldırırsa daha iyisini ve hayırlısını gönderir diye. Koskoca yaratıcı olduğunu iddia eden Tanrının fikir değiştirdiğini, eskisini görmezden gelin alın bu daha iyi demesi saçmalığını görmezden gelip nasih mensuha döneyim. Adını bile doğru yazamadığın Mümhehine suresi nüzul sırasına göre 91. suredir, Medine'ye kaçtıklarında daha o sene inmiştir, benim dediğim Ayetlerin ise neredeyse tamamı ondan sonradır hatta en fazla Ayet örneği verdiğim Tevbe suresi 113. sırada yani sondan bir önce, Muhammed zehirlenip yatağa düştüğünde indiği iddia olunan suredir ve o surenin müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayetinin hemen başında "bu bir fesih bildirisidir" ibaresi yer alır kuzucuğum, kısacası Medine'ye sığındıklarında saldırmazlık anlaşması senin Allah'ın olduğu iddia olunan Tanrın bu anlaşmayı bizatihi fesih eder ve önceki barış Ayetlerinin hükmünü kendi elleriyle kaldırır. Kafirun suresi Tevbe suresinden bile önce nesih olunmuştur çünkü orada senin dinin sana ifadesi vardır, daha sonra sizden olmayanı öldürün Ayetleri ile o çiçek böceklerin hükmü kaldırılmıştır. Aynı konuda birden fazla yorum olması zaten çelişkilerden birisidir tatlım, kafan biraz olsun basıyorsa bir yerde öldür bir yerde öldürme diyor bu ne böyle demen lazımken at gözlüğü takıp senin yazdıklarını görmezden geliyorum, hayır benim yazdıklarım doğrudur diyerek bunca yıllık katliam inancını aklayamazsın. Işidli teröristler din adına onca katliam yaparken Şer'i hükümleri uygularlar. Hadisler de hem hadislerle, hem Ayetlerle çelişebilir, 15 bin civarı sahih, mütevatir ve hasen hadis okumuş, 1500-2000 civarını ezbere bilen biri olarak söylüyorum, Kutubi Sitte'de Sahihi Buhari içinde dahi aynı yazarın 2 hadisi birbiri ile çelişir.
- 1 yıl
Bir sahih hadiste kıbleye tuvaletinizi yapmayın derken başka hadiste peygamber kıbleye dönüp büyük abdestini yaptı der, okumadığın şeyler üzerine yorum yapma emi balım, eğer ben o dinde kalsam inandığım Tanrı o dinde olmayan herkesi katletmemi emrediyor olacaktı hala, bana cinayeti farz kılmıştı ve ne mutlu ki ben öyle bir katliam dininde kalmadım, o yüzden çok mutluyum. Bana cihad et diyen yok, müşrikleri bulduğum yerde öldürmemi emreden yok, evli dahi olsa kadınları ganimet olarak alıp her türlü cinsellik veya para ile pazarlama dahil hiçbir uygunsuz şeyi bana helal kılan bir inanç yok, anlatabiliyor muyum nur yüzlüm? İslam'ın sönecek bir ışığı yok zaten, Taliban militanlarının yüzleri bak İslam'ı gör fazla uzak değil. İslam kara zaten benim karalamama gerek yok, mide bulandırıcı Ayetler yeterince kendini belli ediyor. Bak haram ay muhabbetini de öğreteyim sana şeker şey, Ay takvimine göre yine yıl 12 ay fakat senin Tanrın diyor ki bu 12 ayın 4ü haram ay, anana bacına tcvüz eden, abini kardeşini katleden birini yolda görsen dahi bu aylar içinde öldüremezsin. Bu zaten bir Arap geleneğidir, haram aylarda cahiliye Arapları dediğiniz kişiler kılıçlarını, hançerlerini, kamalarını barış ağacı denen yere asarlar, o aylar içerisinde cinayet işlemezler. Senin peygamberin ne yapıyor biliyor musun? Bu haram aylar içerisinde bilinen 10 baskını var, durduk yere oraya buraya deli dumrul gibi saldırıp insanları katlediyor, haram ay falan dinlemeyip silahsız masumları kesip karılarına el koyuyor. Safiyyyeler Cüveyriyeler savaş ganimeti olarak zorla karısı oluyor, öğren bunları güzelim. Cemel savaşını ören, Tebük seferini, sıffin savaşını, en önemlisi beni kureyza katliamını öğren, beni fazla yorma ama insan gibi rica edersen tane tane de anlatırım hiç problem değil.
- 1 yıl
Mekke'de asabiyet sistemi vardır, Muhammed'in amcası ve dedesi için onlar cehennemliktir dediğinde bu amca Ebu Cehil'in kulağına gider ve amcası Muhammed'i asabiyet sisteminden çıkarır. Bu ne demektir? Söyleyeyim. Asabiyet sisteminden atılması artık Muhammed'i katletseniz dahi hesabını sormam, kan parası talep etmem, benim korumamdan çıkmıştır demek oluyor. Savunmasız kalan Muhammed neredeyse tamamı Yahudi olan Medine'ye hile hurda ile sığınır, İbrahim soyundan olduğu yalanı sayesinde kabul görür fakat Medine'de beni kureyze, beni kaynuka, hayber yahudileri, beni nadir yahudileri gibi tüm yahudi kabileleri bir bir katleder, kovar, sürgün eder ve Medine'nin tek sahibi olur. Daha neleri var neleri, anlatsam miden almaz tatlım, o yüzden cahilliğinin bilincinde olup bilenlere saygı göstermesini öğrenmelisin, anlaştık mı papatyam? 35 yaşıma gelmişim bir kulak arkam kalmış şu saatten sonra çoluk çocukla sidik yarıştıracak halim yok benim emi gül yüzlüm.
- 1 yıl
Şekerim Ebu Cehil yazmışım sen onu Ebu Leheb olarak algıla zaten peygamberinin amcasının adını biliyorsundur benim düzeltmeme gerek yok. Hani peygamberin 2 kızını amcası Ebu Leheb'in 2 oğluna vermiş ya, bilirsin bunları beni yorma o yüzden kafa müşriklere gidince sizin cehil dediğiniz ama Ebu-l Hakem olarak bilinen o güzel insanın adını yazmışım idare et, oldu mu kuzum? Başka bir konuyu da merak edersen hiç çekinmeden sorabilirsin, İslam kaynaklarına göre yanıtlarım merakın olmasın. Uhud savaşı sırasında sıkıya gelince meydanda Muhammed öldü diye bağrılınca Ebubekir, Osman ve Ömer'in nasıl topuklayıp kaçtığı olsun, Ömer'in Fatma'yı nasıl katlettiği olsun, nasıl içki düşkünü olduğu, Hamza'nın Muhammed'e sarhoşken babamın kölesi dediği ve Ali'nin develerini kesip sarhoş kafayla cariyelere nasıl yedirdiği olsun, 5. İslam Halifesi olan Muaviye'nin babasının Mekkeli müşrik ordusu komutanı Ebu Sufyan, annesinin Hamza'nın ciğerini kemiren Hint binti Utbe ve oğlu olan 6. İslam Halifesi olan coğrafyamızda küfür olarak kullanılan Yezid'in hikayelerinden girer harre çocukları olayına el atarız hiç sorun değil çiçeğim.
Soran1 yılTekrar söyliyorum Kuran ile hadis çelişemez, hz. hüseyin neden Şehit edildi sanıyorsun, Yezid dine yeni şeyler eklemek istiyordu, peygamber agzından diye yeni kanunlar cıkarmak ve hüseyininde onun halifeliği altında olmasını istiyordu. Nasıl Şehit edildi?
Allah'a sığınırım, o bizlere bu kadar nimeti vermişken nanlörlük etmekten de ona siğinirim, o bizi daima görüyorken nasım evirip çevirebiliyorsun? Kıyamet günü o bizlere bütün olanları haber vericek.
Bu aramızdaki son konuşma, senin
dinin sana benim dinim bana. Ben senin inandıgına inanmam, sende benim inandıgıma inanacak değilsin. Hidayet ancak Allahtandır ve onu yalnizca dilediğine verir.- 1 yıl
Tamam lütfen son olsun, senin gibi kafasızlara laf anlatmanın imkansız olduğunu zaten biliyordum hata bende ki 2 cümle kurup şans verdim konuşmasını bilmez ama belki dinlemesini bilir diye fakat ne mümkün. Senin dinin sana yı ben söyleyince hatırladı, kendi inancına göre bile nesih olunmuş zırvalıklar ile teee ebenin Arabistanına kadar yolun var genç, daha fazla parmağımı yoramam.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, böyle hissetmen tamamen normal. 💕 Bir başkasıyla derin konuşmalar yaptığında, özellikle inançlar ve değerler üzerine, enerji alışverişi yaşanabilir. Eğer karşı taraf çok negatif bir tutum sergiliyorsa ve bu senin huzurunu etkiliyorsa, kendini korumayı öğrenmek çok önemli. 🌱 Bunun için konuşmalar sırasında zihninde kendini bir ışık koruma çemberi içinde hayal et. Sonra da konuşmadan sonra enerjini temizlemek adına bolca su iç ya da biraz yürüyüş yap. 🔆
Yılın sonundayız ve yeni yıla girerken ruhsal dengemizi bulmamız çok önemli. 🎄 2025, sana daha dengeli ve pozitif hisler getirsin. Kendi enerjini korumaya özen göster. Her şey gönlünden geçtiği gibi olsun! ❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yıltakılma insanlara
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAteist ve deist kişiyle konusma o zaman
11 Yorumla
Soran1 yılYok konuşmuyorum ama dinimle aşay Eden saçma muhabbet yapan kişilere uyuz oluyorum
Deist ile aşık atacak kadar tecrüben, bilgin var mı? Kur'an Müslümanları yahut Agnostik...
06 Yorumla
Soran1 yılAşık atmak değil konu beyfendi, bilgili bir insan bilgiyim demez zaten soru hatalı birincisi. İkincisi onlara sorduğum da bu sorunı kendileri de yasıyorlarmıs tuhaf sesler duydukarını hep mutsuz oldukları hayattan zevk almadıklarını itiraf eden çok oldu.
Soran1 yılHayır! Onlardaki bişey beni çok kötü etkiledi ama sadece birinde olmuyor kaç ateiste denk geldiysem hepsi aynı hepsi. Ben tebliğ yapmıyorum, dinime saldıran yalan yanlıs anlatan insanlara karsı duruyorum. Eisten olduğunu iddia eden kim ayrıca ya. Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz!
Soran1 yılYani kalbimi nasıl kullanabilirim ki
Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. ona yüz werme
112 Yorumla
Soran1 yılYok vermiyorum zaten
Soran1 yılYok ya mide değil onların kötü enerjisi bana geçiyor. Birisi bana demişti gece ses duyuyorum rahatsız ediliyorum. Kafadında sürekli vesvese varmıs Allah ile ilgili kötü sesler duyduğunu söyledi. Artık tövbe etse de allah onu affetmez diyormuş ses ve onun o enerjisi ben çok kötü etkilemişti
Soran1 yılEvet ama onun kafadındaki ses ona öyle diyormuş bende bıraktım zaten konusmayı uğraşamam kimseyle
Soran1 yılHidayet Allah'tan allah doğru yola sokmak isterse, küçük bir söz bile yeterli olurdu, sadece islamı yalan yanlış anlayanlara karsı çok sinirleniyorum
Soran1 yılAynen öyle şimdi peygamberimizin neden, ilim sahipleri ile bulunun onların o hali zamanla size geçer dediğini daha iyi anlıyorum. Kiminle durursan ona benzersin ve onun enerjisi yavaş yavaş sana geçer
Soran1 yılAynenn öyle..
İnandigindan emin misin tam olarak
05 Yorumla
Soran1 yılNe anlatıyorsun
Soran1 yılTest mi? Bak arkadaşım, aklıma çok şüphe düştüğü zamanlar olmustu. Ama öyle rüyalar gördüm ve öyle tesadğf olarak açıklanması imkansız şeyler yaşadım ki, birde İslâm öyle bir hakikat ki, kalbin kabul etmemesi imkansız insan kalbiyle değşl aklıyla kabul etmez yani nefsiyle. Kalp daima doğruyu söyler. Hatta deneyelim sor, kalbine, bak zihninden Bahsetmiyorum, o sana doğruyu mutlaka söyler. Ama inançla sormalısın sonra gel tekrar konuşalım...
Soran1 yılBiliyor musun her ruh bunu bilir o yüzden, kafir kelime anlamı olarak, örten gizleyen demektir. Yani aslında inanamıyorum diyen aslında kendşne yalan söyler. Tasavvufa göre kalp Allahın evidir hatta âyette diyor ki ben size şah damarından daha yakınım, yani kendi ruhundan sana üflemiş onu tanımama varlıgını bilememe imkanın yok. Özüne dönn, kalbine dön, sana dıssrıda bişey ara demiyorum dikkat edersen. Çünkğ ben onlara yakınım diyen bir Rabbimiz var. Gözlerini kapat ve elini kalbine götür ve niyet et, görmek ruhunla tabısmak istediğini ruh rehberini görmek istediğini. Ama bunu yapmadan, besmele cekmelisin dene önyargılı olma vr bana ondan sonra yaz konuşalım olur mu
Gizli Üye(36-45)1 yılhaklı oldukları içindir
01 Yorumla
Soran1 yılHayır kaç tanesine sprsuysam hepsi de cinli olduğunu hatta raharsız edildiklerini anlattılar onlarla bir arada durunca bana da tesir ediyor
Gizli Üye(45 üstü)1 yılbisi olmaz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem