Gizli Üye(30-35)1 yılYorumlarda soylemisler zaten. Bende baska bir sey soylemek istiyorum buna benzer. Kadin olmak hep suç zaten. Dunyada suc ulkede daha da suc. Erkek yapinca normal olup, kadin yapinca, kadinin olumsuzlukla karsilastigi durumlar var. Mesela meslek hayati.
Dis hekimligini dusunelim. Ahmet diş hekimine gidip 20 lik dişini cektirecek diyelim. Kadin hekime gidip bu islemi yaptiriyor. Sonra Ahmette sıkıntılar oluşuyor. Basi agriyor, belki yanagi şişiyor, agrisi var vs vs. Ahmetin dusundugu sey şu. Kadin hekime gittik ondan boyle oldu, gucu yetmedi, keske gitmeseydim, param haram olsun, kadinin yaptigi işten hayir mi gelir diye seyler dusunuyor.
Peki Ahmet 20 lik disi icin kadin degil de erkek hekime gidip dişi cektirmis olsun. Erkek hekimde de islemden ayni olumsuzluklari yasadi, agridi, sizladi, sisti vs. Ama erkek hekim yapinca soyle dusunuluyor daha cok. 20 lik diş zor zaten. Ben bunlari yasayacagimi bilerek cektirdim. Ha belki baska hekim olsa iyi olabilirdi ama adam islem sirasinda şak diye cekti dişi, eli de hafifti, gecer herhalde diye dusunuyor.
Oysaki o diş bir sekilde agriyacakti. Ha kadin hekim cekmis ha erkek hekim. Ha hekim kaynakli sorun olabilir mi elbette. Ama sorun meslek hayatinda bile erkeklerin yaptigi yanlislar, kadinlarin yaptigi yanlis islemlere gore daha normal daha insancil karsilaniyor. Kadinlar meslek hayatinda da cok olumsuzlukla karsilaniyor. Ulkece mesleklerin cinsiyetten ziyade beceri, tecrube, teknik oldugunu öğrenemedik.
Mesela benim bir 20 lik disimi erkek hekim cekti. Zor oldu. Digerini kadin hekim cekti hicbir sıkıntı yaşamadım, eli cok hafif, nazik biriydi. Örnegi dis hekiminden verdim ama her konuda boyle.
Biz kadinlar meslegi iyi yapiyorsak guzel ama kotu yapiyorsak, insanlik haliyle bir seyi yanlis yaptiysak ya da her seyi dogru yaptiysak bile karsi tarafta kendinden, yapisindan kaynakli olumsuz seyler olustuysa bu durumda buyuk oranda cinsiyetimiz öne getiriliyor. Hayatta erkekler hep basarili.
Ameliyat eder cok iyi yapar, dis ceker cok iyi yapar, araba surer cok iyi sürer, davayi savunur cok iyi savunur. Ama bunlari kadin olarak bir yapama, bir olumsuzluk olsun cikarip duvara civiyle asiyorlar. Erkeklerin basarisizliklari daha kabul görüyor, ustunde pek durulmuyor. Meslekte bile erkekler hata yapinca normal, kadinlar yapinca ayip oluyor, yapamadi oluyor, cinsiyetinden kaynakli oluyor.
Yahu bir disi erkek hekimde cekemeyebilir, arabayi bir erkekte iyi suremeyebilir, davayi bir erkekte kaybedebilir, iyi ameliyat edemeyebilir, iyi bir doktor olmayabilir vs vs. Ama bunlar erkeklerde daha kabul edilebilir. Sanki dogustan bircok konjda dokunulmazliklari var.
Zina ederler normal, meslekte basarisiz olurlar normal, eslerini aldatirlar normal, c*klerine dugun yaparlar normal,10 defa evlenir bosanirlar normal say say bitmez yani. Ozellikle bu ulkede birak cinselligi, meslegi cinsiyeti kadin olmak komple sucmus gibi hissediyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılOdasında yatağında kendini tatmin etmesinden tutun da birinden hoşlanıp gidip tanışmasına varana kadar kadın ne yapsa ayıp ne yapsa hata. O kadar istiyorum ki birine gidip tanışalım mı demeyi. Hiç cesaret edemedim ne gözle bakacakları belli çünkü
01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, ne yazık ki bu tür durumlarla karşılaşmak hala mümkün 😔 Bu tür toplumsal normlar hala varlığını sürdürüyor. Örnek vermek gerekirse; bir kadının gece yalnız dışarı çıkması hâlâ bazıları tarafından ayıp olarak görülüyor ama bir erkek için sıradan bir durum! Ancak, unutma ki bu bakış açısı değişiyor ve bu değişime katkıda bulunmak da bizim elimizde 💪
Yeni yıl için umarım toplumsal eşitlik daha çok güçlenir ve herkesin aynı özgürlüklere sahip olduğu bir dünya olur 🎉🎄. Sana harika bir 2025 diliyorum! ❤️✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılDost tutmak gadası 🙃
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılaldatmak.
10 Yorumla
1 yılKadın yüksek sesle kahkaha attığında "ayıp" diye eleştirilirken, erkek aynı şeyi yaptığında "ne kadar eğlenceli biri" denmesi gerçekten düşündürücü. Toplumun bu çifte standardı, kadınların davranışlarını sürekli kontrol etmesine neden oluyor. Oysa insan olmak, özgürce gülmek ya da duygularını ifade etmek cinsiyetle sınırlı olmamalı. Bu, ne yazık ki sadece toplumsal beklentilerden kaynaklanıyor ve asıl değişmesi gereken de bu zihniyet. Herkesin eşit şekilde yaşama hakkı var, kadın ya da erkek fark etmeksizin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılo kadar cok var ki. gece disariya cikmak mesela sadece en basit ornegi. aldatmayi erkege mesru kilip "erkektir yapar nefsi kaymistir" diyen, kadin icin ayni durumda adini cikaran bile var bu ulkede. hangi cins yaparsa yapsin karaktersizlik olmasina ragmen
31 Yorumla Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Bacaklarını ayırıp oturmak,
Yaka bağır açık dolaşmak,
Sokakta yüksek sesle konuşmak, küfür etmek, kahkaha atmak,
Fiziki kavgaya karışmak,
Gece geç saatlere kadar kadın - erkek karışık arkadaş grubunla içki içip sohbet etmek ve bunu sık sık tekrar etmek...
Bu liste gider de gider. Kadını cendereye sıkıştıran bir düzenin içerisinde yaşıyoruz son tahlilde.
30 YorumlaCinsiyet farketmeksizin Bazı şeyler kötü ve yapılmamalı kimse savunmasın. bunu bence. Şu zina işi iyice normalleşti zaten mesela bunun erkeği kadını yok, bazı aşırı özgürlükçü kadınlar çıkıp yok ben yaptım iyi bir şey diye savunmasın aynı şekilde erkekler de, zaten bunun neyi övülecek bir şey orası da muamma
20 Yorumla
1 yılAldatmak..
- Erkektir yapar..
- Elinin kiridir.. gibi söylemler çok olur maalesef..
33 Yorumla- 1 yıl
İğrençler
- 1 yıl
Kesinlikle.. Karekter olmayınca işte böyle savunma yapıyorlar..
- 1 yıl
🙄
Gizli Üye(25-29)1 yılMöge aplaaa dhsjjsj o kadar çoo var ki baci hangisini sayim? En basiti sevgili yapmak. Erkek yapinca oo kimmiş o kiz bi tanistir nereli aferin sana bilmem ne, kiz yapinca 3. Dunya savaşi.
21 Yorumla- 1 yıl
Möge aplan kurbaneee shshhs
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Bence anormal davranış anormaldir yani cinsiyeti yoktur
27 Yorumla- 1 yıl
Bence var ya yorumlarda bile birsürü örnek çıktı
- 1 yıl
Evet. Küfür ve argo bende yakıştırmıyorum ama onun dışında erkeklerin yapınca normal görülen şeyden diğeri sevgili meselesi mesela
- 1 yıl
Ne iyi öyleyse
1 yılSevgili yapmak, cinsellik yaşamak bazı kişiler için, nude atmak falan
13 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yaparsın bunu nasıl zkzkkz
- 1 yıl
Yaparım dedim
- 1 yıl
Sözünde durduğun için gözümde puanın yükseldi skskkz
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılGece geç saatte dışarı çıkmak , aldatmak , çok eşlilik,
17 Yorumla- 1 yıl
Yolsuz derler üzerine
- 1 yıl
Aynen öyle 👍 çünkü namus kavramı Türkiye'de sadece kadınlara yüklenmiştir , erkek yapar ama kadın yapamaz bu toplumsal baskıyla büyütüldük
- 1 yıl
Kadın sus denilen ve cehalet kokan bir toplum
- 1 yıl
Aynen öyle 👍 ve asırlardir bugünümüze gelmiş bir statü ve hala devam ediyor sanki kadının hiç birşeye hakkı yokmuş gibi bir yaşamın içinde yuvarlanıp gidiyoruz oysaki kadına ayipsa erkeğe de ayıp ama maalesef toplum bunu kabul etmiyor
- 1 yıl
Aynen öyle abla
- 1 yıl
👍🥺🥺🥺🤗😊🌺🥰
- 1 yıl
💝🥹
Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. Bir çok şey hala aşılamadı devir değişiyor kadının toplumdaki yeri hala gerilerden geliyor. Kadın ne yaparsa yapsın erkekten hep daha ayıplanacak konumda olur o yüzden spesifik örneklere gerek yok.
10 Yorumla
1 yılToplumumuz maalesef öyle bir algıya sahip oysa ki empati yapma anatomisi kimse de yok ben yapayım ama kadın yapmasın yani bance kısıtlama olmasın ben karşıyım kanka
10 YorumlaHangisini soylesem ki bitmez
Aldatmanın kadını erkeği yoktur ama erkektir yapar
Ama kadın yaparsa büyük o... p olur..
Hatta öldürülür..
10 Yorumla
1 yılArtık pek yok gibi.
Bazı kadın için, ortalık yerde sigara içmek. O da bazen.
Gereksiz kahkaha derdim de, o erkekte de itici. hak yemeyelim
10 Yorumla
1 yılGece geç saatlerde gezmek
Alkollü mekanlara gitmek
Sokakta sesli gülmek
Çapkınlık yapmak
Beraberlik yaşamak
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılEn bariz bilineni seks.
Ama ona gelene kadar bacak bacak üstüne atmak, sakız çiğnemek vs bile ayıp çoğu kültürde.10 Yorumla
1 yılDüğün erkek pipisini kesince göster amcalarına derler kız regl olunca sakın kimseye söyleme derler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıltanismak amacli erkeklerle konusmak bile yasak bize, "ay o kizin konusmadigi cocuk kalmadi" etiketi yapistiriliyor. bu arada kizceler yakin kiz arkadaslariniza bile bahsetmeyin en cok guvendiklerimizi yapiyor bunu !!
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 368 cevap paylaştı.
1 yılKüfür etmek sigara içmek seks yapmak vs vs daha bir sürü şey varda hangi birini aklımda tutayım
12 Yorumla- 1 yıl
Küfür, sigara, zinayı marifet mi zannediyorsun.
- 1 yıl
@cetin_solhanli zannetmiyorum özellikle zinayı... Evet seks falan biraz boş oldu ama küfür ve sigara konusunda hala aynı dusuncedeyim
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılGece dışarıya çıkmak, arkadaşlarla buluşup yiyip içip sohbet etmek, hala belirli yerlerde çalışmak dahi ayıp kabul ediliyor😌
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Çok şey var hangisini söylesen hepsi de seni kötülüyor doğrular insanları neden bu kadar çıldırtıyor hiç anlamıyorum
10 Yorumla
1 yılToplumu fazla kafaya takıyorsunuz. Ayıp kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir, herkes içinden geleni yapıp keyfine bakmalı.
10 Yorumla
1 yılYani sokakta işemek ve karşımda bir sürü işeyen kız görmüşlüğüm var yaşadıklarımı anlatsam aklımız almaz o kadar çok yaşadım
12 Yorumla- 1 yıl
Biz niye yaşamadık hep sizemo denk gelmiş. nerelerde geziyorsunuz gazino arkalarındami
- 1 yıl
Güvenliğim metruh Bi yerdi kadıkoyun ortasında
1 yılBugün kafam durgun ya aklıma gelmedi şu an ama gelicek
20 YorumlaAldatmak, gece dışarı çıkmak.. Daha varda aklıma gelmiyor
20 Yorumla
1 yılÇok var ya seninde dediğin gibi hangisini söyleyelim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Cinsellik yaşaması dışarda yüksek sesle konuşması kadına ayıp sayılır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılKüfür, argo konuşmalar kadına hiç yakışmıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılToplumda aldatmak falan filan bunlar söyleniyor ama ikisi için de ayıptır. Ama tam tersini söyleyeyim kadın erkekten numara isteyince normal erkek isteyince taciz oluyor.
10 YorumlaBacaklarını açarak oturmak. Gerçi erkeğe de yakışmıyor o
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı.
1 yılS*x. Bi ortamda kahkaha atarak gulmesi kadinin. Daha varda yeni uyandim beyin firtinasi yapamiyom
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılAlkol içmek sigara içmek gece dışarıda dolaşmak gibi gibi bu liste uzar da gider
10 Yorumla
1 yılKarşı cinsle ilgili her şey. Gezme, konuşma, seks vb
10 Yorumla
1 yılSevgilinin olması dışarı çıkıp rahatca gezmek istediğin işte çalışamamak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGece vakti dışarı çıkmak , ya da yüksek sesle gülmek sayacaksam çok fazla şey var. Oyüzden söylemiyorum. Ben konuşursam olay büyür.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılÇok net seks, gece geç saatlere kadar eve gelmeme, dövme falan
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılHangisini sayacaksin ki en basiti akşam dışarı çıkmaları
Dışarda gören kesin yollu bu der
20 Yorumla
1 yılOluum hadi gezmek filan yine bir nenze kadinin basina is gelir diye korkuyolar ama ennn ilginci sevgili olmak. Erkek tek basina sevgili olamaz e neden o yaoinca normal kadininki anormal
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeks, içki içmek, geç saatte dışarda olmak, eğlenmek vb bir sürü şey
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı.
u 1 yılKıllarını salıvermeleri. Dfghj
18 Yorumla- 1 yıl
Iğğ cidden
- 1 yıl
İstenmeyen tüy dfg
- 1 yıl
Erkekler kapatılsın
- 1 yıl
Derhal cfu
- 1 yıl
Deehaal
- 1 yıl
Buton nerde, bulamadım. Dıır
- 1 yıl
Sen kaçırmış olma
- 1 yıl
O zaman sen kapatacaksın beni. Dj
Misafir geldiği zaman evin kızının oturması evdeki erkek bireyler için hiç sıkıntı yok
10 Yorumla
1 yılAtaerkil toplum yapisi
30 YorumlaNefes almak..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKadın olarak dünyaya gelmek ayıp 😏
20 Yorumla
1 yılBir şey ayıpsa ister erkek yapsın ister kadın, her türlü ayıptır. Ayıbın cinsiyet ayrımı yoktur, yani olmasın artıktır.
00 YorumlaTam tersini sorsan birton şey söylerim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. erkektir yapar saçmalığı askfafasdsaa :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılHangi birisini söyleyeyim
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kahkaha atmak, gece dışarıda olmak
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. diş fırcalamak
10 Yorumla
1 yılGece dışarıya çıkmak ve sevgili olmak
10 Yorumla
1 yılAldatmak sadece bu gerisi önemli değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çapkınlık en akla gelen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı.
1 yılKadın ve erkek aynı değildir.
14 Yorumla- 1 yıl
Doğru değildir ama öbür dünyada yaptığımız gunahlarda zina vb şeylerden aynıyız
- 1 yıl
Mesela Allah ne demiş erkek seks yapabilir evlenmeden ama kadın yapamaz aynı degikdirmis yazsana şuraya arkadaş sen bu toplumda buyumussun din kulturunde gorumussundur kadın ve erkek günah ayrımımi var.
- 1 yıl
@Papatyaadası günah ve haramlar konusunda eşit durumdayız. Ancak dini olarak bakacak olursak kadına bir değer verilmiş ve iffetli olan kadınlara ziynet “ mücevher “ denmiştir.
Bir mücevher değerlidir ve binbir tane insanın elinden geçip kırılıp, çizilip değerini kaybettikten sonra neden kimse beni sevmiyor yoksa ben sevilmeyi hak etmiyor muyum diye ağlaması tuhaf.
- 1 yıl
Tekrar söyleyim kadın ve erkek aynı değildir. Ne kadar felsefe yapıp kaç satır yazı yazdığının bir önemi yok. Kadın ve erkek aynı değildir. Nokta
1 yılAlkol almak sigara içmek
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı.
1 yılDışarda yürürken sigara içmesi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılİlk akla gelen seks oluyor 🤔 dul olmak
16 Yorumla- 1 yıl
Dul olmak ne ya kocası ölunce kadın niye utansın
- 1 yıl
@Papatyaadası utanmaktan bahseden mi var. Toplumda dul kadını yatağa atılacak kadın olarak görüldüğü bir gerçek. Evlenmiyorsa yolludur düşüncesi yaygın. Böyle düşünen kadın da var erkek de
- 1 yıl
Neyin gercekgi siz erkekler yaptınız bunu. Kadınları bu alandada mahvettiniz. burada birde bu skeilde yazıp hala algı yapıyorsunuz. dul kadın eşi olmuş kadındır zor durumda kalmış bir kadındır Allah kötü dusunebleri bildiği gibi yapsın
- 1 yıl
@Papatyaadası ben bir şey yapmadım git yapanlara söyle bunu 😉 erkek düşmanıysan erkeklerle muhatap olmazsın olur biter
- 1 yıl
Ben erkek düşmanı değilim ama sizde çok kadın düşmanı var.
- 1 yıl
@Papatyaadası aldatan çok kadın var o zaman, sen de aldatıyorsun. Evli olduğunu bile bile bir erkekle birlikte olan kadınlar var. O zaman bütün kadınlar böyle buradan bakarsan kadınlar evlenilecek canlılar değil. Senin mantıktan gidiyorum herkes ufku kadar bakar benim ufkum bu kadar dar değil. Fikrini de kendine sakla ne düşündüğün umurumda değil. Umurumda olursa sorarım söylersin. Görüşüme salça olunmasını sevmiyorum.
Cok var be abla
10 Yorumlaküfür etmek 😀
10 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler