Sevgiden yoksun bir dünya da neden sevgiden yoksun erkekler kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı yapıyorlar?

... Kadınlar yeryüzünde ki sonsuz bir bilgelik ve sevgiyle donatılmış en güzel meleklerdir...

Gözlerinde sonsuz bir bilgelik, kalplerinde ise doğanın en saf sevgisi var. İlham veren bir yürekleri, sevginin simgesidir. İlham veren bir bedenleri, sanatın simgesidir.

Dünyanın en güzel anneleri olup hem yaratırlar hem de korurlar. Her erkek anne rahminde hayat bulur. Dünyanın en güzel anneleri olmasaydı erkekler var olamazdı. Erkekler varlıklarını kadınlara borçlular.

Bir erkeğin annesine bakması, sonsuz bir huzurun derinliklerine dalmak gibidir; anne içindeki güç, bir okyanus kadar büyüleyicidir.

Bir insana tapacak olsaydım bu bir kadın olurdu ilk insandan son insana kadar hiç bir erkeğe tapmazdım... İster dini olsun ister milliyetçilik olsun ben sizin taptığınız hiç bir erkeğe tapmazdım.

Sevgiden yoksun bir dünya da neden sevgiden yoksun erkekler kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı yapıyorlar?