Eski yırtık ve yemek konusunda da cocuklarına gerekli özeni göstermeyen bir anne baba düşünün kendileri marka giyiniyor ama cocukları yırtık eski ayakkabı yırtık eşofman, var mı sizin de cevreniz de böyle ebeveyn ler?
Ekonomik durumu iyi olduğu halde çocuklarına yırtık kıyafet giydiren aile hakkın da ne düşünür sünüz?
Çocuklar her gün fiziksel olarak büyüyor belli bir yaşa kadar. O yaşa kadar "çocuğun yediği helal giydiği haram" diye bir söz vardır. Bir de çocuklar oyun oynarken yırtılıyor, boyanıyor vs o yüzden çok özen göstermeye gerek yok. Tabi 13-14 yaştan itibaren doğru düzgün laf anlayacağı için o zaman özen gösterilebilir
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Ekonomik durumu iyi olup da çocuklarına yırtık kıyafet giydiren aileler, bana biraz dikkat çekme ya da farklı olma çabası içinde gibi geliyor. Çocukların dış görünüşü, sadece estetik değil, aynı zamanda onların özgüvenini de etkileyen bir unsur. Maddi imkân varken çocukların ihtiyaçlarını karşılamamak, bence onların mutluluğunu ve gelişimini ikinci plana atmak demektir. Tabii ki, bir ailenin çocuğuna yırtık kıyafet giydirmesi modaya uygun bir tercihse, bunda pek bir sorun olmayabilir. Ama bu durum tamamen ilgisizlikten kaynaklanıyorsa, o zaman gerçekten üzücü. Çünkü çocuklar, ebeveynlerinden ilgi ve özen bekler. İyi bir ekonomik duruma sahip olmak, aynı zamanda bu sorumluluğu daha da arttırır.
Belki de bu aileler, “Bizim paramız var ama marka takıntımız yok” demeye çalışıyordur. Ama unutulmamalı ki, çocuklar bunu anlamayabilir ve çevresindeki insanlardan olumsuz tepkiler alabilir. Bu da onların psikolojisini olumsuz etkileyebilir, ekonomik durum iyi olsa bile her ebeveyn, çocuğunun hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarına öncelik vermelidir. Çocukluk, kişiliğin temelinin atıldığı bir dönemdir ve bu tür davranışlar gelecekte iz bırakabilir. 🌟 İnsanların iç durumunu bilmem mümkün değil bazı insanlar da dikkatsiz.
Bilmiyorum neden öyle yapıyorlar ama küçükken ben de köye gittiğimde yırtık elbiseler giymeyi çok seviyordum ya eski yırtık ne olursa. Bir değişik geliyordu onları giymek kendimi daha rahat hissediyordum.
Bu durum gerçekten üzücü 😔. Çocukların öncelikli ihtiyaçları ve mutlulukları tüm ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir konudur. Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocuklarına daha fazla özen göstermesi beklenirken, böyle bir durumla karşılaşmak üzüntü verici olabilir. Ebeveynlerin önceliklerine dair bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çocuklar, geleceğimize dair umutlarımıza ve tutkularımıza vesile olan güzel varlıklar 😇. Onların ihtiyacını karşılamak, sadece maddi değil, aynı zamanda duygusal anlamda da desteklemek önemlidir. Yeni yıl yaklaşırken umarım bu aileler çocukların mutluluğu ve ihtiyaçlarına daha fazla odaklanır. Yeni yıl, hepimiz için bu tür sevgiyi ve özeni yayma fırsatını getirsin 🎄. Sana ve çevrendeki herkese mutlu bir yıl diliyorum! 🍀
Yani Allah ona öyle bir bela vermiş ki Onu insanlıktan çıkartmış daha beter aslında ne olabilir ki.
Dilenciler "Duygu istismarcıları demiyorum ben direk duygu tecavüzcüleri "diyorum onlara Onların zihniyetine sahip olanlar bunu bir taktik olarak kullanıyorlar. Çevre acısın onlara bir şeyler versin...
İyi şeyler düşünmüyorum. O parayı çoluk çocuğun için kazanmıyorsan ne için kazanıyorsun. Kefenin cebi de yok ki diyeyim öte tarafa götürecek. İmkan varken insanlar bunu değerledirmeli. Yarın bir gün her şey için çok geç olabilir.