Yakışıklı, zengin ve başarılı erkeklerin suç potansiyeli daha mı az?

iyi gunler 🫶🏻 mama i'm in love with a criminal ✨️🎶🎧

aslinda suc fenotipiyle ilgili dusuncelerimi şu soruda aciklamis ve soruya cevap veren buyuk cogunlugun da benimle ayni fikirde oldugunu gormustum. ayni zamanda pretty privilege yani guzellik ayricaligi kavramindan bahsettigim şu sorumda da benzer seyleri yazmistim. yakisikli oldugu icin insanlar tarafindan sevilen jeremy ray meeks'ten bahsetmistim.

bugunlerde yeni bir yakisikli mahkum turedi, kendisi Luigi Mangione.

"Amerika'nın en büyük sigorta şirketi Unitedhealtcare'in CEO'su Brian Thompson'ı New York'un göbeğinde vurarak ö*ldürdüğü iddia edilen Luigi Mangione'nin bu kadar ilgi çekici olmasının sebebi;

Liseden birincilikle mezun oluyor, Ivy ligi üniversitelerinden birinden bilgisayar mühendisliği ve matematik alanında yüksek lisans ve master yapıyor, Pokemon'ları seviyor, kitap kurdu, teknolojiyle son derece ilgili, çalışkan, arkadaşları tarafından sevilen bir karakter." (gorseller ve tirnak icindeki kısım instagram, @/bikotbitisortmag sayfasindan alintidir)

tıpkı jeremy gibi luigi de yalnizca eli yuzu duzgun oldugu icin insanlar tarafindan destek goruyor, hayran mektuplari aliyor hatta insanlar kefaletini odeyebilmek icin para biriktiriyor. sebep gercekten yalnizca yakışıklı ve başarılı olmasi. jeremy'yi savunanlari anlayisla karsilayabilirim, malvarligina karsi suclar islemisti ama bu eleman acikca kasten oldurme sucuyla suclaniyor. ve cevresindeki insanlar da, eli yuzu duzgun oldugu icin onun "masum" oldugunu, bu davadan beraat etmesi gerektigini dusunuyor.

peki bu da bir cesit guzellik ayricaligi mi, yoksa gercekten yakışıklı, başarılı, zengin erkekler daha mı az suc isliyor? siz ne dusunuyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
e herhalde ss Süper bir soru sordun 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Yakışıklı, zengin ve başarılı erkeklerin suç potansiyeli daha mı az?