Aslında güzel bir uygulama olabilir evet. Çevre şartları içinde israf içinde önlenebilir güzel şeyler olabilir. Düşündüğün zaman baksana o kadar kağıt israf oluyor ki davetiyede onun yerine bu şekilde davetiyeler olsa gerçekten güzel olur. Yani insanlar bir şekilde bu tasarruf tedbirlerini alıştırabilsek yani gerçekten güzel şeyler olabilir. Dünya için artık bazı şeylerin yapılması gerekiyor. Nüfus artıyor kalabalıklaşıyor teknoloji gelişiyor hayatın getirdikleri kolaylıkları kullanmak lazım.
Zamana ayak uydurmak lazım diye düşünüyorum. Eskiden böyle bir imkan yoktu davetiye bastırılıp verilirdi. Şimdi imkan varken neden değerlendirilmesin, ayrıca gerek yokken baskı yapılmasının israf olduğu ve çevreye zararlı olduğuda bir gerçek. Adetlere geleneklere sahip çıkılması güzel bir şey ama sırf bu yüzden günümüz şartlarını da yok saymamak gerek. Bazı şeyler sadece anılarda kalabilir. O yüzden ben bir sakınca görmüyorum bunu yanlış bulanlar o zaman e-fatura, e-reçete gibi şeylere de karşı olmalı, doktor reçete yazdığında “bana ne ben bunu almam bana eski reçetelerden yaz üstelikte yazın okunamayacak kadar kötü olsun” desin.
Tamam bu zamanda ayağımıza kadar getiremeyebilirsiniz malum şehir trafiği ve zamansızlık. Ama telefon edip davet eder ve sonra bilgiler için davetiye fotoğrafını atarsınız.
Bence bu tür şeylerin uzak yakını olmaz. Büyük şehirlerde mesafeden ziyade her yere ulaşım zor olabilir. Ama telefon açıp söylendikten sonra davetiye atılabilir.
Kesinlikle öyle bir sosyal medyadan atılan davetiyeler , birde toplu bayram kandil mesajları bana hep vok samimiyetsiz geliyor toplu mesajlara hiç cevap vermiyorum