Herkesin kendince geliştirdiği bir yöntemi vardır kafa karışıklığından kurtulmak için. Kimileri yazarak yapar bunu, dizelere döker, şarkılar besteler. Kimilerine göre çıkıp yürümek, kimilerine göre arabasına binip öylece gaza basmak olur nereye gittiğini bilmeden. Kimileri içinse yalnızca bir sigara yakmaktır.
Benim yöntemim mutfağa girmek. Tüm o karmaşık düşüncelerin, bulanıklığın ardından güzel sonuçlar yaratabilmek.
Ben genelde uyurum gündüz çok yoğun düşüncelere zamanım olmasa da, akşamları ister istemez oluyor o sırada uyurum ya da bir şeyler ile meşgul olurum düşünmek bir intihardır milim milim yer bitirir insanı bu yüzden elimizden geldiğinde çok fazla kafaya takmamak lazım her şeyi, eline sağlık bir arada.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Düşünmek kimi zaman acı bir intihar olabiliyor, evet. Yine de meşguliyet edinip, zihni rahatlattıktan sonra uyumak en sağlıklısı. 🌺
Sen şu an beni evimden vurdun ya ne güzel olmuş şekerparelerr. Ellerine sağlıkkk. Yoğun düşüncelerden ilk olarak kendimi bildiğim için kurtuluyorum aslanım diyorum bu hayat üzgün stres ile bitmemeli. İyisin diyorum hadi bakim devam. Sonrasında kedilerim geliyor. Gidiyorum eve bir onu öpüyorum bir diğerini öpüyorum. Onların varlığı aklımda olumsuz olan her şeyi alıyor zaten
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Yaa ne güzeeell. Bir kedim bile yok 🥲 Bakımından anlasam sahipleneceğim ben de ama maalesef, tek başıma olmuyor. Kendini motive edebiliyor olmana sevindim. İnsanların %70'i bunu ne yazık ki başaramıyor.
Bilmiyorum ki işte. Hiç evde bakmadım, eskiden hep bahçemizde, sokakta vs. besler bakardık oynardık. Birkaç yakınımın evine gidince onların kedilerini de sever oynarım falan. Ama ben hiç evde bakmadım. Kısa süreli iki kedim oldu yavru, onlara da geçici bakıp sahiplendirdim. Kısa sürede bile çok zorlandım 😕 Bir de yavruları pek tutamıyorum, içimde hep bir korku oluyor canını mı acıtırım, yanlış mı tutarım diye 😕 İnanır mısın, bebek bakımı daha kolay ya
eline sağlık sevmesem de bu tatlıyı güzel görünüyor çok kafama takılan beni üzen bir şey olduğunda içimde yaşıyorum kimseyle konuşmak gelmez içimden bu siteye girer milletin derdini dinler yorum yaparım bende
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya 😕 sen de benim gibisin demek ki, derdini içinde yaşayıp kendine yaslanıyorsun. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, ne kadar güzelsin, adeta için güzelliği yansımış.
Canım benim ♥️ Geçiyor gibi hissettiren şey, aslında yalnızca daha da derinlere gömüyor tüm sorunları. 😕 Farklı uğraşların da varsa eğer, uyumayıp bunlara yönelmelisin. Aksi halde uykuya teslim olduğun her an, tüm o sorunlar birikip birikip, bundan belki yakın belki uzak bir süre sonra, en olmadık anında üzerine yığılacak. İşte o zaman altından kalması çok daha zor ve dayanılmaz olacak. 🌺
Bazen tanımak için tanışmış olmak gerekmez. İnsan yüreğiyle de hissedebilir. Ve hislerimde yanılmıyorsam, ki genelde yanılmam, senin de narin, zararsız ve iyi biri olduğunu seziyorum. 🌺
Merhaba Baran, yoğun düşüncelerle baş etmek için mutfağa girmek harika bir yöntem! 🍪 Hem düşüncelerinle baş etmek hem de lezzetli sonuçlar elde etmek gerçekten harika bir terapi olabilir. Ekmek yapmak, kek pişirmek veya senin gibi şekerpare yaparak, zihin berraklaşır, anda kalmanın tadını çıkarabilirsin. 🌟 Yaptığın şekerpareler harika görünüyor, resmen iştah açıcı! 😋 Kendi deneyimimden yola çıkarak doğada kısa yürüyüşler yaparak ya da meditasyonla zihin sakinleştirmek harika olur. Her birimizin bu süreçte kendimize uygun yöntemi bulmamız önemli. 💖 Kendi yöntemlerinle huzurlu ve mutlu kalman dileğimle!
Maalesef bazen o kadar yoruluyoruz ki, hiçbir şey ile baş edemeyecek kadar halsiz hissedebiliyoruz. Zorlanmanı çok iyi anlıyorum. Lütfen böyle anlarında duygularını yaşa, içine atma, kendini ifade et. Ve en önemlisi pes etme. 🌺
250 gram tereyağ veya margarin 2 çay bardağı irmik 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek) Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 1,5 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 3,5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su (800 ml) Birkaç damla limon suyu
Önce şerbeti kaynatarak başlamalısın. Fokurdamaya başlayınca bir 5 dk kaynatıp sonra limon suyunu ekle ve kısık ateşte 5 dakika daha kaynat. Kıvamı şurup gibi olacak. Şerbeti hazırladıktan sonra kenarda soğumaya bırak.
Hamur için önce 2 yumurtayı, birinin sarısını ayırarak yoğurma kabına al. Üzerine 1 paket margarini, irmik, pudra şekeri, karbonat, k. tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğurmaya başla. Malzemeler birbirini buldukça unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam et. Unu ekledikçe yoğurması zorlaşacak, yavaş yoğurabilirsin, kolay toparlanır. Hamur kendini tutunca orta yumuşaklıkta bir kıvam alacak. Bu şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp ister yuvarlayıp, istersen görseldeki gibi şekil verip tepsiye dizebilirsin. (Ben büyük tepside pişirip fırından alınca borcama aktarıp şerbeti döktüm.) En son yumurta sarısını sür ve 180°C fırında 25-30 dakika, tamamen kızarana kadar pişir. Fırından çıkınca sıcak tatlıya soğuk şerbeti kepçe veya kaşıkla yedirerek dökebilirsin. Tamamını şerbetledikten sonra dinlenmeye bırak, çeksin serbetini.
Dikkat etmen gereken en önemli noktalar; - Margarinin oda sıcaklığında, yani yumuşak olması. - Unu kontrollu bir şekilde eklemek. - Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak. - Şerbeti döktükten sonra kaşıkla kenarlardan alıp tatlının üzerine gezdirerek, daha iyi çekmesini sağlayabilirsin.. -Tatlıyı mutlaka en az 2-3 saat dinlendir ki iyice çeksin şerbetini.
Yemeklerde çoğunlukla kendi tariflerimi geliştiriyorum. Tatlılar, unlu mamüller veya hamurişi gibi şeylerde bazen eski yemek kitaplarına bakarım, bazen sosyal medyada önüme çıkan tariflerden hoşuma gideni uygularım. Ama en çok Oktay ustanın tarifleri tercihim. Bazen yemek. com veya nefisyemektarifleri gibi sitelere de bakıyorum. Biraz da okuduğum tarifin aklımdakiyle uyuşmasına bağlı, hangisi hoşuma giderse seçiyorum.