merhaba arkadaşlar. Olaya şöyle başlayayım. Eşim 2 erkek 5 kız kardeş. Kayınbabam düşük maaşla geçinemediği için 2 oğlunu 10 yaşından itibaren okutmamıs ve konfeksiyorlarda çalıstırmıs ve ailesini geçindirmiş. Kayınbiraderim 19 yaşında evlenmiş ve eşiyle 10 yıl aile içinde yaşamış. Kayınbiraderim ailesinden ayrılıp ayrı evde yaşayınca artık eşim çalısmıs ve ailesini geçindirmeye başlamıs. Daha sonra kayınbiraderim bakmıs bir birikimleri olmuyor anca yiyorlar krediyle ev almak istemiş ve o zamanın parasıyla 250.000 tl eşimle ortaklaşa ev almıslar. Eşim gece gündüz çalısıp hem krediye düşen payı ödemiş hem de ailesini geçindirmiş. Bu arada da 100 gr altın biriktirmiş daha sonra benle tanıştı nişan vs oldu. O sırada da kayınbabam emekli oluyor ve ikramıyesiyle yaklaşık 80 gr altın alıyor. daha sonraları eşimin işleri iyi gitmemiş ve karttan yemeye başlamıslar babası emekli maaşını hiç eve harcamaz kendine bırakırmıs eşim de karttan evi geçindirirmiş. kayınbabam ve kayınvalidem umreye gitmek isteyip o altınların bir kısmını bozdular geri kalanını büyük oğullarının ihtiyacı oldğu için vermişler vs. bizim de ev eşyası almaya sıra geldi eşimin biriktirdiği 100 gram altınla ev eşyasını aldık. Eşimin payın düşen daireyinin hissesini satıp düğün için altın aldık düğünden sonra bozup araba alırız diye düşünüyorduk. Düğünü de düğünden gelen takılarla yaptık takıların %90 ını benim ailem getirdi ama ailem hiç dokunmadı ve düğün masrafların karşıladık. Her neyse düğünden birkaç gün sonra eşim kredi kartında 300.000 tl borç oluğunu her ay 13.000 tl faizi olduğunu ve altınları bozup borcu ödemeyi teklif etti ben asla kabul etmedim ve kayınvalidemi aradım, kayınvalidemin bana söylediği tek cümle o borç sizin siz ödeyeceksiniz. Eşim o sıralarda maaşı 25.000 kiraya 10.000 veriyoruz 13.000 de faize veriyorduk birkaç ay idare etmeye çalıstık baktım ki olmuyor el mahkum borcu verdik geri kalanla da orta düzey bir araba aldık. Konuya gelecek olursam kayıbabamların faturalrını eşim, kirayı da kayınbiraderim ödüyor. 2 görümcem çalısıyor ama asla eve katkı sağlamıyorlar paralarını biriktiyorlar. bu 2 aydır kayınbabamın gezme aşkı tuttu nereye istese biletini vs altık gitti geldi her şey çok güzel bu ay eşimin işi iyi değildi daha 2 gün önce gezmeden döndü bugun antalyaya biletmi alın ablamı çok özledim oraya gidicem dedi ben de dayanamadım bunay çok sıkışığz herkesten borç alfık kirayı veremedik diye yakındım. Biz eve dönmek için kalkarken kayınvalidem eşimin eline 1 gram altın tutuşturmus. Eve gelince eşimle çok kötü kavga ettik ben onu ailesinin yanında rezil etmişim onu işe yaramz göstermiş ve küçük düşürmüşüm vs. Şu an küsüsüz ben artık çok bunaldım yoruldum. Borcumuz var diye o kadar çok çocuk sevememe rağmen çocuk yapmadık. Eşim beni anlamıyor ne yapacağımı bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Vallahi okurken yoruldum, sen içindesin neler yaşıyorsun tahmin edemedim..
Benim bu konuda vicdan azabı çekmemem gerekiyor ve aslında için rahat her hafta bir şehre gitmeyebilir kayınbabam mesala bir iki ay sonra gidebilir üst üste gelmesi beni kızdıran olay
Ben bunu okuyana kadar kayınbaban bi araba alır
Kaç yıllık evlisin
Daha 8 ay oldu
Bu problemler erken başlamış peki severek mi evlendin
Eşimi çok iyi biri , seviyorum onu ama ialesi ne derse yapıyor
İşte o da yanlış
Kendi aklıyla hareket etmesi lazım kaç yaşında evlendiniz
Ben 29 eşim 27. Eşim dışardan çok olgun duruyor. Hayata erken atılmıs bu yüzden yaş farkını dert etmedim
Çokta yaş farkı yokmuş zaten ben bekarım ben de 30 yaşındayım neden evlenmedin diye sorarsan tam kafa uyumu olmadıktan sonra evlenmeye gerek yok
Eşim aslında benim kafa dengim nişanlılık döneminde bu tür şeylerle karşılaşmıyor insan. Evlenince ev geçirdirme derdi falan yorucu oluyor
Ailesinin bu istekleri olmasa MaşaAllah biz çok iyi anlaşıyoruz çok yakın iki arkaş gibiyiz
Allah daha iyi etsin inşallah bir abla kardeş olarak evlilik hakkında senin görüş ve önerilerini almak isterim bu benim için çok kıymetli yanlış anlamazsan sana mesaj yazabilir miyim
Ödeme yapmasını istedi
Kaderi öyle demek
Kayınbabam bugune kadar çocukları için bir şey yapmamıs hiç emeği yok. Eşimin kaderi de babasının keyfi için gezmesi için harcamak mı. Biz evlendik balayına dahi gidemedik. Eşim 4 ay sonra biraz durumu iyi oldu oyle bir yerlere gidebildik. Ama kayınbabam iki ay içinde en az 5 şehir gezdi
Haa balayı amaçlı gittiğimiz yere o da gelmek istiyordu biletimizi alın annenizle ben de gelmek istiyoruz dedi ama buna ne eşim ne de ben izin veremezdik
Sende gez
Gezecek para nerdeeee. Benim ailem üzülüyor da bana arada destek çıkıyor arada babam pazardan alısverişimi yapıyor. canım bir şey istese vs ondan harcıyayım diye erkek kardeşim kredi kartını vermiş bana
Ama tutup onların bu iyiliğine karşılık gezio tozup onların parasını çatır çatır yemeye gönlüm razı olmuyor