bana bir kişi mantıklı açıklama yapsın
yeniden müslüman olucam?
yeniden müslüman olucam?
Bu bir inanç meselesi, herkes istediği inancı seçme ve inancın gönlünce, hürce yaşama hakkına sahiptir. İslâm'ın hak din olduğuna iman eden İslam kurallarına uyar, bundan manevî haz ve ahiret mükafatını umar, diğer semavi kitaplar için de aynı şey geçerli. Felsevi dinlere inanan hayatını o felsefe doğrultusunda yaşar ve bundan manevi haz umar. Deist bir nevi kendi tanrısını yaratır, ateist imansızlığa iman eder. Hepsi kişinin kendi iradesiyle yaptığı müddetçe bir anlam ifade ediyor. Kimse seni sen istemedikçe bir dine imandan vazgeçiremez ya da dine mensup kılamaz. Senin şu an kavgan din ile yahut başkaları ile değil, sadece kendinle. Bu sebeple burada yazanlar ne yazarsa yazsın tatmin olmayacak ve hep huzursuz olmaya devam edeceksin. Araştırma, akıl yürütme ve hisstme ile inancın konusunda son kararı vercek olan sensin.
Sevgili EgeRuhu35, insanların inançları oldukça kişisel ve hassas bir konu. Hiçbir insanın belli bir inancı zorunlu olarak benimsemesi veya zorlanması doğru değil 🌻. İnanç, kişinin kendi içsel yolculuğu ve deneyimi ile şekillenmeli. Senin inancını sorgulaman, yeni yollar araman oldukça doğal. Önemli olan, kalbin ve aklın birleştiğinde huzur bulabilmen🤗. Kendi iç sesini dinlerken toplumsal baskılar yerine, kendine saygı duymaya ve kendi yolculuğunu anlamaya çalış. Umarım bu yolculuğun seni en rahat ve mutlu hissettiren yere ulaştırır✨. Her zaman yanındayız!
Cevap
2Cevap
Ezbere yaşayıp düşünmedikleri, araştırmadıkları için. "Oku" diye başlayan kitabı üşenip okumayıp başkalarına sordukları için
ben Müslümanlardan daha müslümanca yaşıyorum
ama sırf iman etmedim diye Allah beni ebediyen yakacak
ama neden yani ben kötü biri değilim ki beni neden yaksın
kesinlikle doğru söylüyorsun
elimden geldiğince insan gibi yaşamaya çalışıyorum sırf bu kitapta yazıyor diye cehennem korkusuyla kaçmıyorum
bir şey yanlışsa yanlıştır geri durmak gerekir
ama eminim şu haram olan şeyler kitapta yazmasa
bunların çoğu kitapta yazmıyor diye her haltı yerler..
'Allahtan kork!' diyorlar. Allahtan korkuyorlar.. Yani sevgiyle değil, korkuyla hareket ediyorlar...
Tamamen çıkar ilişkisi...
Öleli 1 ay olmadı.. Muazzez İlmiye Çığ... Sümerolog..
Dinlerin ilk çıktığı yer olan Sümerlerin tabletlerini çevirdi yıllarca... Hatta, "Ben bazı tabletleri çevirseydim ortada din diye bir şey kalmazdı" demişti... Bunu kimler biliyor? Kocaman bir hiç!!!
Türkleri kılıçtan geçirip zorla müslüman yapan arapları kim biliyor? Murat bardakçı sordu. Erhan Afyoncu kabul etti!
Ezbere yaşıyoruz maalesef
Böyle bir kaide yok. Hür iradeye bırakılmış.
ama ceza neden var müslüman olmayanlara ebedi bir ceza hemde
Musluman olmayanlara değil. Bir yaratıcı olmadığını ve elçi gondermedigini iddia edenler.
ama Kur'an'da İslam dışındaki herkes yanacak diyor ebediyen ateist bile olmasa
Kur'an'ın hangi ayeti?
Yaratıcı tek affetmeyecegim şey bana şirk koşma diyor.
Âl-i İmrân 3:85
"Kim, İslam’dan başka bir din ararsa, ondan asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır."
Bakara Suresi 161-162. Ayetler:
"Ayetlerimizi inkar edenler ve kafir olarak ölenler, Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onların üzerinedir. Onlar ebedi olarak bu lanette kalacaklardır. Onların azabı hafifletilmez ve onlara mühlet verilmez."
Tevbe Suresi 68. Ayet:
"Allah, münafık erkeklere, münafık kadınlara ve kafirlere, içinde ebedi kalacakları cehennem ateşini vaat etmiştir. O, onlara yeter. Allah, onları lanetlemiştir. Onlar için kalıcı bir azap vardır."
Tam anlamı ile bakıp döneceğim
Kuran'da cimbizlama yapmak biraz tehlikeli
Anlamı ne demek istediğini tehlikeye düşürebilir.
öğrenebildiniz mi anlamını rica etsem bana da söyler misiniz
Ben müslümanken ayetleri savunurdum bazı ayetler vardı başka biliyorum ne demek istediğinizi cımbızlama yapmıyorum ben zaten deist ve ateistlerle tartışırken birçok konuda Kur'an ayetlerine hakimim ama işte ben bunların aslında açık ve net olduğundan yanayım eğer siz de bakabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Çünkü Allah cc öyle emretmis
sebebi ne yani? neden öyle demiş olabilir
ben sizin kitabınızı kabul etmiyorum ama insan olarak aynı emir ve yasakları dikkat ediyorum
ha kitapta yazıyor diye değil
öyle olması gerektiği için
şimdi ben iman etsem ne değişir etmesem ne değişir
hadi diyelim aynı ufak tefek günahları müslümanda bende işliyorum
şimdi onun ki affedilecek ama ben ebedi olarak Yalnıcam
ama neden?
sizin bu inançta bir sıkıntı var oturun düşünün bunu
Doğru biz Müslümanları Allah affedecegini hristiyan ve yahudilik gibi batil dinlere gidip doğru yolu bulamayanlari ebediyyen cehennemin kapilarindan ugurlayacagini bildiriyor Kurani kerime inanmak farz? Mecburi bir yasa bu Allahin seriati yasasi bu olmadan nasil cennete gidebilirsin ki
öyle bir zorunluluk yok
doğru aslında soruyu eksik sordum
kurtuluş için Müslümanlık şartı var ya onu kastettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?