11 ayHerkes Müslüman olduğu için değil, fıtrat buna yakın olduğu için. Ahlak, merhamet, tevazu, aile gibi kavramlar insan doğasına en uygun hâliyle İslam’da yer alır. Ayrıca "zorla inanç" olmaz, bu zaten İslam’ın da reddettiği bir şeydir. Yani iddia ettiğin gibi bir "dayatma" ile değil, bir "içsel kabul" ile olur. Gönüllerle oynayan bir dine sadece dış etkenlerle yönelindiğini sanmak, insanı küçümsemektir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 679 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü dinine sen karar vermiyorsun ailen başka bir dinden olsaydı sende ailen ile aynı din den olacaktın, dünya üzerinde çok nadirdir aileler izin versin de çocuk kendi dini seçsin
10 Yorumla
s 1 yılÇünkü üreme hızları ateistlere göre daha yüksek😂
Ateist insanların çoğu 1 çocuk ister, ona bile güzel bakabilir miyim, bu ülkede olur mu? Diye endişe ederler😀
Ama Müslümanlara bakıyoruz, savaşın ortasında doğuruyor karılar🙂)10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- Diğer konusunda 93,9b cevap paylaştı.
u 1 yılben değilim.
10 Yorumla
1 yılAile, çevre ve devlet dayatmadığı sürece kimse müslüman falan olmaz. Sakın bana, "somradsn müslüman oldu" diye göze sokulan delileri örnek vermeyin.
Bir insana sorgulayacak, seçecek özgür bi alan açarsanız dinle falan ilgşlenmez bile010 Yorumla- 11 ay
StenkaRazin, yazdıkların fazlasıyla indirgemeci. Din, sadece çevre dayatmasıyla var oluyorsa; peki neden senin gibi düşünen, tamamen ‘özgür ortamda’ büyümüş Batılı insanlar bile araştırıp Müslüman oluyor? Yusuf Estes, Kristiane Backer, Jay Palfrey gibi isimleri sen 'dayatma'yla mı açıklıyorsun?
Ayrıca ‘insan sorgularsa dine yönelmez’ demek, insan doğasını hiç tanımamak demektir. Tarih boyunca milyonlarca insan tam da sorguladığı için iman etti. Sırf senin etrafında sorgulayıp inanmayanlar var diye herkes öyle zannetmen, bilimsel düşünceye değil, dogmatik inançsızlığa işaret eder.
Dine inananı cahil, inanmayanı zeki sanmak da artık eskimiş bir ezber. Günümüzde Oxford mezunu Müslüman da var, Harvard’da İslam felsefesi anlatan akademisyen de.
Gerçek özgürlük, sadece bir inancı eleştirme hakkı değil, o inancı seçme hakkıdır. Sen ‘özgürlük’ diyorsun ama senin özgürlüğün sadece kendi dünya görüşüne alan bırakıyor gibi. Samimi olalım. - 11 ay
StenkaRazin cahili! senin düşünce yapın, sorgulayan insanın dine ulaşamayacağına inanacak kadar sığ. Belli ki dinlere değil, kendi önyargılarına iman etmişsin.
Senin mantığına göre Yusuf Estes, Kristiane Backer, Jay Palfrey, Anthony Green gibi kendi isteğiyle Müslüman olan yüz binlerce Batılı da mı 'devlet baskısıyla' inandı? Adamlar doğup büyüdüğü Batı'nın seküler kültürünü sorgulayıp İslam'a geçti. Bu senin yetersiz sorgulama kabiliyetinle açıklanamaz, çünkü senin “sorgu” dediğin şey, sadece kendi fikrini haklı çıkarmaya çalışmak.
Kendi iç dünyasında Allah’ı bulan milyonlarca insanı “çevre, devlet, aile” zırvalarıyla küçümsemek, sadece çaresizliğinden. Gerçek sorgulayıcı senin gibi değil, kendi fikrini de, karşıtını da korkmadan araştırandır. Seninkisi kör ideolojik bir fanatizm.
Bir de “kimse Müslüman olmaz” demişsin… Tarih ve günümüz senin suratına tokat gibi çarpıyor. Her yıl binlerce insan özgür iradesiyle İslam’ı seçiyor. Bu gerçeğe hâlâ gözlerini kapatıyorsan, senin sorunun din değil, gerçekle.
Kısacası, senin bu seviyesiz yorumun, ne dinleri çözümler ne de inananları susturur. Ama seni ciddiye alan bir Müslüman, sana önce nezaketle, sonra da ilimle haddini bildirir. - 11 ay
Batılı 3-5 deliyi örnek göstermeyin dedim, aynısını yapmışsın. Bir o kadar da budist olan, saçma sapan scientology inancına sahip deliler de var. Bi anda "yüzbinlerce batılı müslüman oldu" dşyorsun. Uydurma.
Organize dinler, toplumu dizenlemek için ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla aile, çevre, kurumlar ile bunu dayatır. Bunda anormal bir şey yok. Bütün ideolojiler öyledir.
Git dışarıda müslüman olanlara sor. Kaöı kuran okumuş, hadis okumuş? Bunları öğrenip mi müslüman olmuşlar, yokss çevresindeki etkiden sonra mı öğrenmişler?
Başka türlü de olamazdı zaten. - 11 ay
Organize dinler toplum düzenlemek için uyduruldu" demişsin ya… Çok bilmiş bir dille söylemişsin ama her zaman yaptığın gibi klişenin dibine vurmuşsun. O cümleyi yazarken bile Google’dan bulup kopyalarken yorulmuşsundur. Bari üzerine düşünseydin 🤣🤣🤣🤣
Ah benim cahil StenkaRazin'im!!! Bilimsel zannettiğin bu cümle aslında ideolojik çamur. Çünkü bu mantıkla gidersen demokrasi de, hukuk da, insan hakları da "düzeni sağlamak için uyduruldu." Ne yapalım? Onları da çöpe mi atalım?
Ayrıca İslam’ın dünyada en çok kabul gören din haline gelmesi seni öyle rahatsız etmiş ki, herhalde rüyanda ezan sesi duyunca bile uyanıyorsundur. O kadar sayıda Batılı Müslüman olmuş ama sen hâlâ "çevresel etki" diyorsun. Hepsi birer birey, araştırmış, bulmuş ama sen hâlâ "yok canım onlar da delirmiştir" diyorsun ama insanları robota dönüştüren ideolojik komünist olanlara deli demiyorsun.
Kardeşim senin sorunun inançla değil, kompleksle.
Ve bir de şu "deliler", "Scientology’ciler", "Budistler" falan… Senin için herkes deli, bir tek sen akıllısın ve Marksist Leninistler akıllı Çok orijinal (!) gerçekten. Ama şöyle söyleyeyim:
İslam’ı seçenlere deli diyorsan, seni seçmeyen dünyaya ne demeli?
Hadis okumuşlar mı, Kur’an okumuşlar mı diyorsun… Asıl sen okudun mu hiç? Dindarları cahil sanmak cahilliğin ta kendisidir.
Özetle: Senin gibi kibirli ama boş insanlar için İslam bir tehdit çünkü ne kalbinde onu anlayacak derinlik var, ne de beyninde onu tartabilecek kapasite.
Ve son olarak…
Bu kadar lafı ettiğine göre senin esas "organize" olduğun yer ateizm değil, ego tapınması. Hadi oradan! - 11 ay
Uyduruldu demedim, ortaya çıktı dedim.
Şöyle söyleyeyim, İslâm'ı, bir çok müslümandan daha iyi biliyorum. Ama bu beni onlardan daha üstün kılmaz. Camiye gidip namaz kılan adamdan daha çok biliyor olmam, beni daha zeki de yapmaz.
Burada bir gerçeği ortaya koymaya çalışıyorum. Dinler böyle yayılır, böyle yaşamını sürdürür. Ortada özgür seçim yoktur. Her zaman zorlama da yoktur, ama öyle bir atmosfer vardır toplumsal yaşamda. Müslüman mahallesinde büyüdüysen, gristiyan olmazsın. Bu kadar basit - 11 ay
Ya bu kadar dansöz gibi kıvırma ya önce dinle inananlarla dalga geçiyorsun sonra da ben dini küçümsemiyorum diyorsun 🤣
- 11 ay
45 yaşına gelmişsin ama hâlâ 15 yaşındaki bir forum trolü gibi davranıyorsun. Fikir zannedip öfke kustukların ne bilgelik barındırıyor ne de insanlık. Zeka yaşıyla biyolojik yaş aynı olsaydı belki söylediklerin daha ciddi alınırdı. Ama senin hâlâ ruhun lisede kalmış, belli ki mezun olamamışsın 🤣🤣🤣🤣🤣
- 11 ay
O zaman senin annen, baban ve mahallen de komple komünist olduğu için sen de komünistsin ha cahil 🤣
- 11 ay
İslam’ı Müslümanlardan daha iyi biliyorum” demişsin… Hani şu klasik "Hiç yapmadım ama teoride ustayım" kafası. Formula 1 pilotuyum çünkü direksiyon çevirdim gibi bir şey.
Camide namaz kılanlardan daha çok biliyorum deyip “bu beni üstün yapmaz” diyerek de kendini hem şişirip hem patlatmışsın. Oturduğun sandalyeye hem oturmuş hem çelme takmışsın, bravo.
Toplumun inanç yapısını ‘zorla’ diye tanımlayıp sonra özgürlük dersi vermek de ayrı bir ironi. Kendi mahallende “bana kimse inanç empoze etmedi” deyip, başkasının mahallesine "onlar zaten özgür değil" diyorsun. Kafada barış yok ki ağızdan adalet çıksın.
Ve tabii ki vazgeçilmez final: “Müslüman mahallesinde büyüdüysen Müslüman olursun.” Belli ki senin büyüdüğün mahallede ve ailede mantık hiç uğramamış ve herkes bağnaz komünist olmuş.
Sen İslam’a değil, kendi egona secde ediyorsun ama farkında bile değilsin. - 11 ay
Daha hiçbir şey söyleyemiyorsun Söz bittiğinde sessizlik konuşur. Seninki çok şey söylüyor.
Gizli Üye(18-24)1 yılHerkes derken Türkiye de namaz kılan kişi sayısı %18 sadece bu mu Müslümanlık
00 YorumlaSadece nüfus kayıt örneklerinde müslüman yazıyor
10 Yorumla- Diğer konusunda 958 cevap paylaştı.
11 ayçünkü islam ülkesiyiz
00 Yorumla
1 yılBen değilim kendi adınıza konuşun
00 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. bunu ciddi sorduysan, soru çok komik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılO kadar cahil Değilim Tanrı'ya şükür.
028 Yorumla- 11 ay
Ooo! Cahil değilsen neden 1400 yıldır milyarlarca insanın iman ettiği, Nobel ödüllü bilim adamlarının saygı duyduğu bir inancı çöpe atabiliyorsun?
Yoksa senin IQ’n 180 falan mı? Elon Musk bile kıskandı şimdi seni.
Hadi oradan. Cehalet değil, kibir seni boğmuş.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi hangi nobel ödüllü bilim adamlarmış onlar? İsim ver ve nerede hangi demeçleri var tek tek linklerini at. Seni bekliyorum.
- 11 ay
Senin merakın öğrenmek için değil, inkârı pekiştirmek için. Nobel sahiplerini değil, ön yargılarını referans alıyorsun zaten. Ama madem Google yokmuş gibi davranıyorsun, buyur, ‘Maurice Bucaille’ ile başla. Gerisi gelir, yeter ki samimi ol.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi hangi nobel ödülünü almış ben araştırdım bulamadım. Ayrıca ben de mısır kraliyet ailesi doktoru olsam ben de yalandan!!! Müslüman olurdum. O kadar paraya ne belden gelen sperm ne çamura batan güneş ne 6 yaşındaki kızlara yapılan sübyancılık ne de diğer milyon tane bilme aykırılık ve sapıklık umurumda olmazdı tabi.
- 11 ay
Sen bilimi de ahlakı da sadece içinde nefret taşıyan bir kabın içine tıkmışsın. Neyse, seni fazla zorlamayayım. Google’a ‘kültür, nezaket ve saygı’ yaz, çıkarsa şaşırma.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi boş yapma. Sen bana şu sorunun cevabını ver. Bir eve bir görev için gidiyorsun kapıyı 6 - 7 yaşlarında bir kız çocuğu açıyor sonra içeri giriyorsun içeride 50 küsür yaşında bir dayı var. Dayıya "torununuz çok tatlı Allah bağışlasın " Diyorsun. O da sana " o benim torunum değil karım" Diyor.
Ne o dayı hakkında ne düşünürsün ne yaparsın. Bana bu sorunun cevabını ver önce.- 11 ay
Bunu kurgulayan zihin kendini ele verir. O ‘dayı’ değil, bu senaryo seni ilgilendiriyor gibi. Benden tavsiye: Ahlâki pusulanı kaybetmişsin, önce onu bul.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi sen bana sorunun cevabını ver yoksa pis sübyancı sapık mısın?
- 11 ay
Bu kadar kendi kurgunla rezil olman üzücü, ama durma devam et… insanlar seni tanısın.
Biraz daha hakaret et ki insanlar senin ne olduğunu daha iyi görsün
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi dansöz gibi kıvırtacağına bana sorumun cevabını ver. Bende her şey belgeli delilli. Pis bir sübyancı değilsen bir süzme kuzum değilsen vereceğin cevap belli. Evet bekliyorum
- 11 ay
Ben cevap verdikçe sen daha da çırpınıyorsun. Dansöz dedin ya... Evet, bu dansı senin zihnin yapıyor şu an. Gerçekler etrafında kıvranıyorsun. Kendi kurduğun pedofili senaryosunu bana yamamaya çalışman, bilinçaltındaki çürümeyi gösteriyor. Ama üzgünüm, ben senin gibi ahlak fukaralarına değil, gerçek düşünenlere hitap ederim. Şimdi belgelerim var demişsin… Hadi o belgeleri açıklasana? Ne belgeymiş görelim, yoksa sen de iftira cambazı bir klavye soytarısı mısın?
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi ahhh bu cahil Arap dincileri ahhh. Abi ben g** etmekten gömmekten yoruldum ama bunların biri bitse yenisi geliyor.
Basit bir soru soruyorum bana net bir cevap veemekten aciz gelmiş bana ahkam kesiyor. Bana net bir cevap ver
50 küsür yaşındaki bir dayının 6 yaşındaki zavallı bir kız çocuğunu zikmesi normal mi.
Bana tek bir kelime söyleyeceksin evet ya da hayır. Ondan sonra ben de sana istediklerini verecem. Tek bir cevap bekliyorum- 11 ay
Senin gibi sapkın bir zihin, kendi pisliğini başkalarına projekte ederek kendini aklamaya çalışıyor. Anlamaya çalış: bir kişi çocuk istismarı sorusuna 'hayır' demediğinde değil, senin gibi iğrenç bir kurguyla bunu ısrarla tekrar ettiğinde rezil olur. Cevabım net: Hayır. Ama asıl soru şu — sen neden sapıklıkla bu kadar meşgulsün? Bu kadar net ve kirli senaryoları aklında döndürüyorsan, sorun karşındakinde değil sende demektir. Şimdi git, içindeki karanlığı bir terapiste anlat. İnsanlık seni kurtaramaz.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi tamam ben cevabımı aldım. Teşekkürler. O zaman başlayalım mı?
- 11 ay
Başla bakalım
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi
https://islamansiklopedisi.org.tr/aise
Bana sadece ayşenin doğum tarihini oku. Bak bizzat diyanetin kendi yayını. Diyanet islam ansiklopedisi- 11 ay
O ansiklopediyi sen tam okudun mu yoksa sadece işine gelen kısmı mı cımbızladın? Orada farklı görüşler olduğunu da yazıyor. Bilgiye değil, kafandaki yargıya delil arıyorsun. Bu tartışma seninle vakit kaybı gibi duruyor.
- 11 ay
Bilgiye ulaşmak isteyen biri bu şekilde üslup kullanmaz. Diyanet dahil birçok kaynak farklı görüşleri aktarır, ama sen sadece kendi fikrini dayatmak istiyorsun.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi yaa tipik bir Arap dincisi gibi köşeye sıkışınca yine başladın dansözlüğe. Bana ayşenin doğum tarihini oku. Bu kadar net ve açık bir soruya bin tane saçmalık yazmak nedir abi yaa
- 11 ay
614 dediğini biliyorum ilahiyat mezunuyum
- 11 ay
Senin bu konudaki yaklaşımın, ne yazık ki meseleye ön yargılı ve yüzeysel baktığını gösteriyor. Hz. Aişe’nin yaşıyla ilgili farklı rivayetler var ve İslam tarihi ilmi açısından bu hâlâ tartışmalı bir meseledir.
Bazı sahih hadislerde yaş küçük geçse de, tarihsel tutarlılık açısından ele alındığında bu rivayetlerin o dönemin evlilik yaşlarıyla uyuşmadığı görülüyor. Mesela, Hz. Aişe’nin ablası Esma ile arasındaki yaş farkı hesaba katıldığında, evlendiğinde en az 17-19 yaşında olduğu yönünde ciddi bilimsel değerlendirmeler mevcut.
Üstelik bu evlilik, bugünün ahlaki veya hukuki anlayışıyla değil, o dönemin toplumsal normlarıyla değerlendirilmelidir. Bu yüzden kendi 21. yüzyıl ahlak normlarını 7. yüzyıla projekte etmek ciddi bir anakronizmdir.
Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan, tek bir kaynak yerine birçok farklı İslam tarihçisi ve oryantalistin eserine başvurmanı tavsiye ederim. Ama sadece çamur atmak ve dini provoke etmek niyetindeysen, üzgünüm ama ben o oyuna dahil olmam.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi pardon hangi ahlakmış lan o? 50 küsür yaşında 68 tane kayıtlı belgeli karısı ve cariyesi olmuş bir dayının 6 yaşındaki zavallı bir kız çocuğunu zikmesi hangi devrin nerenin ahlakı. Ben öyle ahlakın da savunanın da anasını bacısını 7 sülalesini zikeyim.
Daha sen islam silsilesini bile bilmiyorsun ya da diğer islamcı dansözler gibi işine gelmiyor
İslamda silsile
1 sapığın yazdığı arap masalı kuran
2 sahih hadisler
3 iseviyet ve israiliyat
4 rivayetler
5 sapık savunucusu güya alimlerin içtihadı sırasıyla gider
Ne olduğu belirsiz rivayetlerle bu sapıklığı örtemezsiniz
Hadi onu örttünüz daha kendi gelini var. Herif bir de utanmadan tanrı ağzından milleti susturmak için ayet yazmış kitabına
Yaa say say bitmez arap masalı desen tamamen bilime ters. Bu kadar nasıl sağır ve kör olabilir bu kadar insan aklım almıyor yaa- 11 ay
O kadar sığ pencereden konuşuyorsun ki kelimelerinle bile kendini belli ediyorsun. Ahlakı konuşuyorsun ama ahlakı önce kendin edinmen gerekirdi. Ağzındaki laflar ne bilgiyle ne etikle ne de asgari insanlıkla bağdaşıyor. Senin söylediğin şeyler, bakış açın tarih bilimine tamamen ters.
Şimdi Sana basit bir kavramdan bahsedeyim: Anakronizm. Yani geçmişi, bugünün değer yargılarıyla yargılamaya çalışmak. 1400 yıl öncesindeki toplumu, bugünkü bireysel ahlak anlayışınla “yargılamak” bilimsel değil, sığ bir yaklaşım.
Peki gelecekte 3100 yılında birileri senin bu çağda yaşadığın “normlar” için de “vahşice” demeyecek mi sanıyorsun? Bugün doğal kabul ettiğin şeyler, 1000 yıl sonra “ahlaksızlık” olarak yorumlanabilir. Çünkü ahlaki normlar, tarihsel ve toplumsal bağlama göre şekillenir.
Ayrıca dinin kutsalına hakaret ederek "aydın" olunmaz. Sadece öfke ve nefretinin kölesi olmuş biri gibi görünürsün.
Gerçek bilginler —ister Einstein, ister Kant, ister Gandhi olsun— hiçbir zaman senin gibi hakaretle konuşmaz. Çünkü onlar bilir ki, bilgi ukalalıkla değil, saygıyla yaşar.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi ulan 50 küsür yaşindaki dayının 6 yaşındaki zavallı bir kız çocuğunu * normal mi yani. Bana bunu söyle bana laf salatası yapma. Dansözlük yapma. Evet ya da hayır bu kadar net
- 11 ay
Sen ‘normal mi’ diye soruyorsun ama hangi çağın, hangi coğrafyanın, hangi sosyal yapının normundan bahsettiğini kendin de bilmiyorsun.
Bugünün konfor koltuğundan 1400 yıl öncesini sorgularken o günün evrensel değerlerini değil, kendi çağının öfkesini konuşturuyorsun.
Ayrıca laf salatası değil bu; buna tarihsel okuma, ahlaki evrim, normatif bağlam denir. Evrensel Ahlak İlkelerinin yorumları tarih, nesil ve şartlara göre değişkenlik gösterir
Ama senin için fazla ‘dansözlük’ gelebilir.
Ve evet, şu anki senin gözünde ‘normal’ değil. Ama 1000 yıl sonra senin şu cevabın da normal bulunmayacak.
Tarih sana cevap veriyor, sen hâlâ caps lock açmaya çalışıyorsun.
Cevap sahibi11 ay@gündüzüngüneşi lan bi s.. Git a.. M... K... Kanı bozuk sapık sübyancısı. Siz insansanız ben insanlıktan iatifa ediyorum. Herif gelmiş vana 50 kğsür yaşındaki dayının 6 yaşındaki kızı zikmesinin normal olduğunu laf salatalarıyla ispatlamaya çalışıyor. Dünya boşuna tiksinmiyor bu müslüman denen canavar yaratık sürüsünden. Alayı sapık ve kanı bozuk
- 11 ay
Ya bi yürü git kendini aydın sanan cahil g*zekalı
Hakaret eden sensin provokatörlük yapan sensin
Genelleme yapan sensin
Şimdi de kendini yağ gibi üste çıkarma - 11 ay
Senin bu hakaretlerin bile senin ahlaktan bahsedecek en son insan olduğunu gösteriyor zaten
1 yılLafta herkes
10 YorumlaDegiliz
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılDeğil.
00 Yorumla - Diğer konusunda 308 cevap paylaştı.
1 yılNasıl?
00 Yorumla
1 yılSence neden
00 Yorumla
1 yılişleirne geldikçe
00 Yorumla
1 yılHerkes değil ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılLaçin gelişi o emirlere uyan mi var
00 Yorumla
1 yılnasıl
10 Yorumla