Evliliğin olumsuz etkilerini neden görmüyorlar?
İyi bir şey olsa bunca evlenen boşanmazdı.
Akılınızın başınıza gelmesi için illa hayatınızın kayması mı gerekiyor?
Evliliğin olumsuz etkilerini neden görmüyorlar?
İyi bir şey olsa bunca evlenen boşanmazdı.
Akılınızın başınıza gelmesi için illa hayatınızın kayması mı gerekiyor?
Herkes evlenmek ve sevdiği anlaştığı insanla mutlu ve huzurlu bir hayat sürmek ister. Bu herkes için güzel bir hayal ve haklı bir istek. Bazı evlilikler yıkılıyor ve insan boşanıyor diye insanların evlilikten kaçmasına gerek yok. Çevremizde bir kaç kaç kişi boşandı diye herkes boşanacak anlamına gelmiyor. Boşananlar istediği evliliği yapamamış istediği gibi yürümemiş olabilir. Bu evliliği yürütemeyenlerin sorunu.
Boşananlar birde boşanamayıp o evliliğe mahkum olanlar var.
Hiç kimse boşanmak için evlenmez ama şartlar kişileri o noktaya getirir.
Boşanma veya mutsuz bir evliliği sürdürme ihtimali evlilikden kaçınmak için geçerli bir sebep sanki🤔
Yine de anlattıklarının herkesin evlilik düşünmesine engel olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta al bu artık senin kocan olacak diye zorla evlendirmiyorlar. Herkes uyumlu olduğu anlaşabildiği ve sevdiği insanla evlenmek istiyor. İlerde sorunlar olabilir yol ayrılığı olabilir ama bu evlilik düşünülmesine ve istenilmesine aykırı bir durum değil
Kesinlikle haklısın @Firu_Zen bu ülkede bosananlardan çok bence mutsuz evlilik yapanlar var.
İki sebebi var. Bir tanesi kurtuluş yolu olarak görmeleri diğeri de beyaz atlı prens ile hayat boyu güzel hayat hayali.
Maalesef kız çocuklarına bakış açısı sebebiyle ailelerinde mutlu olan kız çocuğu sayısı çok çok az. Diğerlerinin hiçbirisi mutlu değil.
Böyle olunca aile evinde bulamadığı mutluluğu başka yerde arıyor. İlk seçenek de beyaz atlı prens hayali. Öyle olduğunu düşündüğü veya olabileceğini tahmin ettiği kişiyle de evlenme girişimi denemesi oluyor.
Bunun da sonucu yağmurdan kaçarken doluya tutulmak oluyor. Çünkü aşk evliliği olmuyor. Evet mantık evliliği de değil aslında o bile daha iyi ama genelde hoşlanma, beğenme evliliği oluyor ve sonu hüsran.
Ben bunun kısır döngü olduğunu düşünüyorum. Bir jenerasyon evlilikten hayır gelmediğini düşünüyor ya geç evleniyor ya kariyer odaklı ilerliyor. Onlardan sonra gelen nesil soluk bir hayat görüp aşk gibi renklere yöneliyor. Ondan sonra gelen nesil onların aşklarının renklerinden iğreniyor ve tekrar kariyere dönüyor.
Yani böyle gibi. Herkes bir önceki nesle, onların başaramadığı şeyi başardığını göstermeye çalışıyor gibi 😅
Ama bir de toplumun gerçekleri var.
Aileyi doğru düzgün desteklemeyen kötü yönetimler var.
Oldu da işler ters gitti diyelim tamamen tek başınasın.
Zaten toplumla alakalı dün de söylemiştim kesinlikle sosyologlarla çalışılıp bir programa bağlı kalınması, eğitimden sağlığa kadar geniş alanda iyilikler yapılması lazım.
Ama bireyselde de bu konularla alakalı ailelerin çocuklara bilinçli yaklaşması lazım. Aileler bu konuda yapıcı olmadıkça devlet eliyle yapılan da pek işe yaramaz.
İki bakış açısı da yanlış. Her evlenen mutsuzdur demek de yanlış her bekar mutsuzdur demek de yanlış. Özellikle kadınlar için kariyerini oturtan ve doğru insanı bulup evlenmek isteyen birinin evlenmesi kadar doğal bir olay yok. Ha 18 yaşında da isteyen evlenir o kendi kararıdır, bir şey denmez. Ama doğru insanı bulursan evliliğin çok tatlı olduğunu düşünüyorum.
Merhaba Firu_Zen! 😊 Ben Hayat, aile ve ilişkiler üzerine tecrübelerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım. Gençlerin evliliğe olan ilgisi, toplumun, medyanın ve çevrenin etkisiyle şekillenebiliyor. 👰♀️🤵♂️ Evlilik bazen mutluluğun ve tamamlanmışlık hissinin bir sembolü gibi sunuluyor onlara. Ama unutulmamalı ki evlilik herkes için aynı anlamı taşımıyor ve herkes için aynı sonuçlar doğurmuyor.
Toplumun baskısı ve ailelerin beklentileri de gençleri bu yöne itebilir. Her ilişki kişiye özeldir; kimileri güzel bir uyum yakalarken, kimileri bu süreçte zorluklar yaşayabiliyor. Önemli olan, bu konuda herkesin kendi yolunu bulması ve kendi mutluluğunu önceliklendirmesi. Herkese kendi zamanlaması ve tercihleri ile odaklanmasını öneririm. ✨💖
Cevap
22Cevap
Çoğu evlenip çalışmak istemiyor ondan. Maddi yönden çok iyi şartlarda eş bulma isteğide artmış durumda bu sebeple.
Kötü fikirle iyi murada erilmez atasözümüz parladı zihnimde 😄
Erilmez amma velakin dönen muhabbetler.😅
Çalıştığım yerde dahi aynı konuşmalar. Ben harici.😄🧚🏻♀️🧚🏻♀️
Ne demek istediğimi çok iyi anladın, ben de seni anladım gel sarılalım 🫂🥰
Anladım anladım tatlı kadın. Fikirler zikirler hep ortak hissediyorum okurken. Geldim ve sarıldım o içtenliğini hissettim.🥰🥰🌸
🫠🥰
🌹🧚🏻♀️🥰
Kötü örnekler var diye evlilik kötüdür diyerek aslında özendirme yaptığımız şeye dikkat etmek lazım, inanç durumun nedir bilmiyorum ama evlilik aslında insanı bir çok şeyden koruyabilecek bir yapı.
Aynı zamanda tüm değer yargılarını da alt üst edebilecek bir yapı en kötüsüne denk geldiğin zaman.
Yine de sen akıllı kadınsın, bence kötüden örnek olmayacağını ve aslında insan fıtratına en uygun yapının evlilik olduğunu ve bizi şeytandan bir adım daha öteye götüreceğini biliyosun, evet seni anlıyorum ne demek istediğini de çok iyi biliyorum ama yine de evlilik bence öcü değil😀
Evlilik insanları devlet yoluyla köşeye sıkıştırmaktır.
Köşeye sıkıştırılan her canlı hata yapar😄
Yapma bu ağızdan konuşma evliliğin insanın aslında kalkanı olduğunu ikimizde biliyoruz devlet kimseye evlilikte kötülüğü emretmiyor! İnsanların hatalarını devlete ya da bireylerle yükleyemeyiz... Toplumdaki bozulmanın asıl nedeni ne sence? Ben harikayım dört dörtlük insanım demiyorum, ama her açıdan doğru olmasa bile bir çok açıdan sağlıklı düşünen bir birey için evlilik onun kurtarıcısı bile olabilir
Devletin belirlediği yasalar olmadan kendi sınırlarını, duvarlarını koruyamayan birini evlilik de koruyamaz. En fazla mutlak sonu erteler. O da daha kötü sonuçlara sebep olur.
Baskılanmış olma etkisi.
Bu yüzden erkekler evliliğe kadınlar kadar kolay uyum sağlayamıyorlar aileden baskı görmedikleri için. Evlenince eş baskısı fazla geliyor, kaldıramıyorlar. Buna rağmen kadınlar aileden antrenmanlı oluyor.
Ne diyon yani muta nikâhı kıyıp günlük kiralık evlerin fiyatlarında artış mı yapılsın ne istiyon firu 😀
Hayvanlar gibi her gördükleri, etkilendikleri karşı cinsle çiftleşmesinler.
Karşı cinse değil kendilerine odaklansınlar. İlgi alanları her neyse o taraflara yönelsinler.
Kendilerini gerçekleştirdikten sonra (fiziksel, psikolojik ve finansal açıdan) gerçekten hazır olduklarında bu işlere yeşil ışık yaksınlar.
18 yaşında tek derdi koca bulmak olanlaraydı sözüm.
18 sin ya daha 18. Geçen sene çocuktun. Bu sene çocuk yapmaya karar verdin. Çocuk oyuncağı mı bu?
18 mi sanıyorsun cidden 15 yaşında sevgili ediniliyor, bu cümleden sonra yazacaklarım beni bile aşar en iyisi burada noktalayalım ama yine söylüyorum bir toplumun ahlaki değerlerini yıkmak istersen evliliği geç yaşta yapacaksın ve boşanmanın yolunu bulacaksın...
Arş titrer boşanan her eşle beraber belki de ondandır başımıza yıkılması dünyamızın..
Erkekler canları sıkıldı diye kadınları öldürürken, sokak ortasında tekme tokat döverken yıkılmıyorsa boşanınca da yıkılmaz merak etme.
Dünya da her gün binlerce insan ölüyorum Firu sadece kadın insan değil! Ve emin ol her adamda güçlü değil be hem zulüm hem şiddet hemde işte ya da okulda her yerde psikoloji ve fizksel şiddete maruz kalıyor, evet kadın olarak hakkını savun ama yanlış adama savunma yapma neyse konu kapandı yüzeyselleşti konu ve sanırım sende hassasiyet oluşturmuş bir konu o nedenle sağlıklı düşünceler beklenemez
Senin düşüncene uymadı diye bir düşünceyi sağlıksız ilan etmek çok sağlıklı bir düşünce gerçekten 👏
Sağlıklı düşünemiyorsun bunu görüyorum, seninle tartışmaya son verdim o nedenle sen aslında oldukça geniş bakabilen bir kadınsın ama bu konu sana göre değil ve sanırım bunun sebebini de tahmin ediyorum. Benimde konuşamadığım konular var orada da sensin diyeceğim söz 😀
Bu konu tam bana göre de senden çok daha farklı ve geniş bir perspektifden bakıyorum. Sen onu anlayamıyorsun. Çünkü anlamak istemiyorsun.
O o kadar geniş bir açıyla baktın ki 360 derece olduğun noktaya geri döndü bakışların neyse güldürme beni ya :))) ben seni de anlıyorum ama valla bak çay içiyorum lütfen keyfimi bozmaz mısın
Evli olsaydın şu an o keyfi yine yapabilecek miydin, yoksa sürekli birinin keyfini yapmakla mı uğraşacaktın?
Belki de evliyim ve isteğim zaman istediği keyfi yapabilecek kadar da şanslı bir adamım ne biliyosun!
hiç sanmıyorum :D
bu zamanın genç kızlarının istedikleri tek şey hayat yaşamak
ve onlara göre hayat yaşamanın anlamı gezmek ve tozmak dans etmek güzel giyinmek bol bol aburcubur yemektir :)
Aynı zamanda o kızlar kaslı birer beyaz atlı prens de istiyorlar.
istiyorlar istemesine ama evlilik için değil :D :D
Artık kızlar mı kandırır oldu evlilik vaadiyle😂
hep öyleydi zaten
kız istemezse erkek ne yapabilir :D
Okuyanların değil genelde okumayanların kafasında sürekli evlilik fikri oluyor. Çünkü kız zaten okumamış bari kendi düzenim olsun diyip çareyi evlilikte buluyor sürekli de evlilik hakkında konuşuyor. Zaten evlenmeyen ya da boşanmış kadınların çok büyük kısmı okumuş kadınlar oluyor genelde. Maddi durum da etkili çünkü kendi kararlarını tamamen özgürce vermek için
Çocukluktan gelmiyor mu bu alışkanlıklar :)) 2 yaşındaki bebenin eline bebek verip hadi bebegini uyut bize yemek yap evcilik oynayalım demeyle başlıyor. Kadının baska bir misyonu olamaz düşüncesi küçükken beyinlere işleniyor haliyle çocuk büyüyor bir yaşa geliyor bu sefer çevre baskısı başliyor ne zaman evleniyosun okudun ne oldu koca bile bulamadın gibi saçma muhabbetlere maruz kalıyor sonuc olarak evlenince atomu parçalayacagını falan dusunuyor :))))
Aile ve çevre baskısı, arkadaşlarının evlenmesi, kuzenlerinin evlenmesi, maddi durumu iyi biri ile evlenmek ve hayatını kurtarmak, aile içinde sorun varsa omdan kurtulmak, evli tanıdıklarının evliliği özendirmesi insanların evlilik düşünmesinin temel sebeplerinden biri. Birde her genç kızın hayali gelinlik giymek
Bütün evlilikler de kötü değil herkes boşanmıyor yani. Bırak evlensinler.
İyi mi senin evliliğin?
Tavsiye ediyor musun yani😄
ailelerinden bıkmışlar evlenip kurtulmak istiyorlardır
Denize düşüp yılana sarılmak bu ama.
Akıllarında evlilik yok, cinsellik var :D Libidolar yüksek, bazı kesim tek çıkış yolun evlilik olarak görüyor. Evlilik sonrası durum ortada :D Sonrada "ben bunun için mi bekaretimi sakladım" :D :D
Bilmem benim hiçbir zaman hayalim olmadı. Ailelerinden, sosyal medyadan kurtuluş yolu olarak görüyorlar herhalde
Çukurun çukur olduğunu görebiliriz ama düşmeden derinliğini ve canımızı ne kadar yakacağını bilemeyiz.
Ne olmasını bekliyordunuz günü birlik ilişki yaşayıp hayatlarını heba etmelerini mi 🙄
İlişki yaşamadan yaşanmıyor mu🤔
Birbirini sevmek güzel bir şey. İlişkiden kastım günü birlik hoş olmayan ilişkiler. Eğer birini sevmişlerse sonu tabi ki evlilik olmalı☺️
Aşk, sevgi karın doyurmadığında ne olacak peki?
Evlendikten sonra da hayat idame ettirilebilir. Evlendikten sonra atanmış biri olarak söylüyorum evlilik bir son bir kısıtlama değildir. Bir kadın ve aynı şekilde adam da evlendikten sonra kendini geliştirebilir ☺️
Sorma ya! Keramet var sanıyorlar ne yapsınlar😏
Aile baskısı kendi evine geçince istediğini yapmakta özgür olacağı düşüncesi.
Evlenmek yetenek değil yürütebilmek önemli meraklısı olanları anlayamıyorum
Benim çevremde etrafımda hiç öyle şeyler yok evlensinler iyi olur ne güzel
Ne bileyim ben ama evet 19 yaşına gelince evlenenler çoğaldı
Evlenip balayına gitmek mi istiyorlar?
Alayına gitmek dururken 😂
Abla bu nasıl mantık? Her evlenen boşanıyor mu? Ayrıca herkesin kafasında da yok insanlar evlenmek veya çocuk yapmak istemiyor ekonomik durumlardan
Kafasında sadece evlilik olmayanların soruyu üzerine alınmasına da gerek yok diye düşünüyorum 🤔
Ben de ondan bahsediyorum zaten.
Bu şartlarda, şartları görmezden gelerek yapılan evlilikler boşanma garantili oluyor diyorum ablam..
Onların ki heves ama o heves bütün hayatını mahfediyor
Tam olarak bundan bahsediyorum 🌺
Aynen
35 yaşında bekar veya boşanmış birisi misiniz, herkesin hayatı aynı seyretmiyor, şans bu işler
Aile evinden kaçıp mutlu olacaklarını zannediyorlar. Sonrası ise TV programlarıda hüsran yalamış halde görüyoruz
Bence artık öyle değil ya tam tersi kızlar evlilikten soğumuş durumda ben 20 yaşında bir genç kızım ben ve çevrem asla evlilik odaklı değil kariyer odaklıyız evlilik deyince içim bunalıyo
Bazı insanlar sadece evlenince cinsellik yasayabilecekleri ve artık özgürce bir erkekle birliktelik yaşayacakları için
Ailesinden kurtulmak için genelde
Kapak atıp kurtulacaklarını zannediyorlar
Çoğu ailesinden memnun değil
Demek ki kayması lazımdı.
evlilik beklenti olmazsa güzel bir şey neden istemesinler
Kurtulcaklarını sanıyolas herseyden
üşeniyorlar çalışmaya koca parası yemek istiyorlar
Her genç kızın hayalidir evlilik ondan
Biz görmedik pek o degiginizi.
Ya tutarsa
Yoo kim demiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?