Sevgi
aşk diye erkeklerin. gözünü boyuyorlar çoraplarına Kadar herşeyin alıp götürüyorlar
dünyaca erkekleri borca sokuyorlar
düğün masraflarını full erkek karşlıyor
çeyizi erkek karşlıyor
altınları erkek karşlıyor
evi erkek alıyor arabayı erkek alıyor
mobilyaları erkek alıyor
ya da erkeğin ailesi
kız aileri ne işe yarıyor cidden
bir sürü genç evlenemiyor sebebi
insanlar birlikte alırız yerine tüm sorumluğu erkeğe vermesi
düğünde gelin tarafı damada hiç bir şey takmaZ
damadın tarafı takar altınları
altınlarda geline kalır
bide her şey en son model en lüks olucak
ben bu kızlara sormak istiyorum siz ne vericeksiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)9 aygençlerin evlenmeme sebebi değil sebepleri desek daha doğru olur. bir kısım genç evlenmek isteyip maddi sebepler yüzünden evlenemiyor. ülkemizde artan işsizlik, atama bekleme ve bunların neticesinde bir hayat garantisinin olmaması hatta çiftlerden ikisinin de çalışmak zorunda kalması insanları evlilikten uzak durmaya zorluyor. bunlar maddi zorluklar. tabi işin içine aileler karışınca oluşan o huzursuzluk da cabası. z kuşağı eski kuşaklara kıyasla biz yandık siz yanmayın denilerek büyütüldü ve gözleri açık. haksızlığa, adaletsizliğe sessiz kalamıyorlar. bu her alanda geçerli. evlilik gibi iki kişi arasında olması gereken ama iki tarafın ailesinin asıl kişilerden daha ön planda olduğu bir durumda gençler kısıtlanmış ve sınırları ihlal edilmiş hissediyor. baktığımızda evliliğin az buçuk ne olduğunu bilen, gören gençler özgürlüklerinin elinden alınmaması için bekarlığı ve yalnız yaşamayı tercih ediyorlar.
baktığımızda erkekler geçmişten beri genel itibariyle hep uzaktı evliliğe. kadınlar genelde ikna edenler olurdu. fakat günümüzde kadınların da iş hayatında aktif olması ve kendilerine idame ettirebilecek seviyeye gelmeleriyle erkeklerin egemenliğinde yaşadıkları evliliklerden uzaklaşmak istemeleri evliliği artık gerçekten istediklerinde ve doğru kişiyle yapmak istemeleri doğal. üstelik teknoloji ve iş ağıyla birlikte sadece mahalleden tanıdığı 10 kişi arasında eş seçen insanlar bugün yüzlerce, binlerce insan görüyor, tanıyor. bu da hep daha iyisini aramaya itiyor ve en ufak bir pürüzde ayrılıklar yaşanabiliyor.
aslında tam olarak doğamıza döndük de denilebilir. insanlar bireydir ve yalnız yaşamaya uygundur. kalabalık gruplar ne kadar hayatı kolaylaştırsa da bazen eskisinden de zor hale getirir. türk kültür yapısı kesinlikle zor hale getiriyor. akrabalar ve aile ile yaşamaktansa birey olarak kendi kararlarını almak ve kendi hayatından mesul olmak en doğrusu. üstelik kadın da en az erkek kadar kendine maddi konfor sağlayabilir. kadın erkek ilişkileri çoğunlukla çocuk için yaşanır. evlilikse çocuğun ve kadının güvenliğini sağlama almak isteyen uzun süreli bir resmi ilişki durumudur. erkekler de kadınlar da yıllarca boşanmanın ayıplandığı bir toplumda mecburi bir evliliğin içinde mutsuzca yaşayıp öldüler. bugünse gençlerin elinde bir seçim şansı var. hatta evlilik kadar boşanmak da normal oldu. biraz bu da korkutuyor insanların gözlerini. doğru kişi mi acaba yoksa biz de boşanır mıyız? gibi şeyler.
kısaca aslında evlilik çiftlerin kararını verdiği ve içinde bulunup yaşayacağı bir hayat kararıdır. en doğrusu da ailelerin sadece ihtiyaçları olduğunda destek olup kenara çekilmeleridir. biz bu ülkede bunu beceremiyoruz. ayrıca gerek erkek annelerinin çocuklarını geçmişten gelen ataerkil ve kadına değer vermeyen, kadını erkeğe hizmetçi olarak gören bir şekilde yetiştirmesi. gerek kadınların mutsuz oldukları aile evinden kurtulabilmek için yaptıkları yanlış evlilikler gerekse türk aile yapısıyla aileleri hep ensesinde büyüyen çocukların nasıl birey ve aile olacaklarını bilmemesinden sorumluluk alamamasından kaynaklı maalesef evlilikler ve ilişkiler uzun sürmüyor.
üstelik baktığımızda birçok yabancı ülkede evlilik gerçekten herkesin içinde bulunduğu bir şey değil. bir çok çift birden fazla çocuğu olmasına rağmen evli değil. çünkü evlilik onlar için çocuk değil ya da birbirimizi seviyoruz artık evlenmeliyiz gibi bir şey değil. evlilik zor ve gerçekten her seviyorum denilenle yapılacak bir şey değil. bunun örneklerini ülkemizde bol bol görüyoruz ama ben en büyük etkinin gerçekten kültür olduğunu düşünüyorum. erkek tarafı sadece oğlunu, kız tarafı sadece kızını düşünüyor ve sevmenin gerçekten birine aşık olmanın ne demek olduğunu bile bilmiyor çoğu insan. işte asıl sebeplerden biri bu. biz nasıl sevilir bilmiyoruz.
19 Yorumla- 9 ay
Çok merak ettim sen evli misin?
Cevap sahibi9 ayHayır. Neden sordunuz?
- 9 ay
Yorumun enfeste kendi seçimi ne oldu acaba diye. Peki aday var mı?
Cevap sahibi9 ayHayatımda hiç kimse olmadı açıkçası olacağını da sanmıyorum.
- 9 ay
Aaa cidden mı ya? Üzüldüm. Peki duygusal boşluk var mı?
Cevap sahibi9 ay@Zamanın_izinde Ben de insanım sonuçta bir kalbim var ve bazen gerçekten hayatımda biri olsun istiyorum ama biliyorum ki istediğim kişiyi bulmam çok zor ve benim birilerini tanıyacak ve onlara zamanımı, enerjimi, yıllarımı verecek halim yok. Büyük beklentileri olan ama aynı zamanda bunların sadece hayal olarak kalacağını bilen bu yüzden de ilişkilerden uzak duran biriyim. Yüzeysel ve zaman geçirmelik, boşluk doldurmalık ilişkiler bana göre değil. Ben gerçek bir şeyler istiyorum. Şu an hayatım istediğim gibi değil çünkü henüz maddi özgürlüğüme kavuşmuş değilim ve en büyük hayalim de bu. Kendi ayaklarımın üzerinde durup özgürlüğümü ilan etmek. Kendimi tanımak. Bir başkasının gölgesinde ya da sorumluluğunda yaşamak değil de kendi içimdeki ışığı bulmak istiyorum. Bunun içinde sadece erkeklerden değil hemcinslerimden dahi uzağım.
- 9 ay
Bu konuda çok yanlış düşünüyorsun biliyor musun? Sitenin en kaliteli sohbeti olacağına eminim. Keşke yazanda biraz konuşsak. Son derece nazik ve kendini bilir tarzda yazacağım kaygın olmasın. Umarım kırmazsın ve umarım vaktin vardır.
- 9 ay
?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)9 ayBenim üniden evlenmeyen az arkadaşım kaldı. Ağzı kulaklarında yüzük fotprafı paylaşan , düğün fotosu atanlar bütün hızıyla devam ediyor. Eski sevgilim de bugün evlenmiş hatta. Yazını çok beğendim bu arada. Senin gibi düşünen nesli tükenmekte kızlardanız. Sorduğun sorunun cevabı da öyle kızların erkeklerin söylemiyle verecekleri şey belli. Tek vadettikleri , tüm evlilik boyu tehdit ettikleri tek şeyleri. Neyse... bir de çocuk doğurdu mu ondan kıymetlileri yok. Altın takılacakmış. Doğum altını diye bir şey de çıkarmışlar
01 Yorumla
Soran9 aypartiler mevlütler sünnet düğünler
hayır süt parası anneye
kardeşlere para
başlık bile istiyorlar
9 ayKorku. Aldatılma korkusu, nafaka korkusu, terk edilirsem korkusu, yetersiz olursam korkusu (ki buna hiç denk gelmedim herkes hep müthiş!)
Herkes doğru insanı arıyor ama kimse kendine yanlış demiyor. Özet bu. En kusursuz en mükemmel benim nidalarını atmaktan kendilerine bir dönüp bakmıyorlar bile. İsteyip isteyip duruyor herkes oysa kendini parlatması, geliştirmesi gerek önce.
Öz güvensiz, şizofren ve takıntılı da çok insan var. Onlara denk gelen de ilişkiden, iletişim kurmaktan soğuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aye*kortluğun modern hali bu. Bedenini satmaktan farkı yok. Yok araba alsın yok ev alsın oldu seninki altından mı? Böyleleri gitsin kendini en yakın yerden falan aşağı atsınlar da insanların hayatlarını mahvetmesinler. İstiyorlar erkek çalışsın kendileri hem popo gezdirsinler yan gelip yatsınlar hem de erkeğe bir yemek evi bir temizleme olmasın. Annem öğretmendi 7 8. sınıfa giden kızlar diyormuş yok zengin kocayla evleneceğim hizmetçi tutacağım kendim gezeceğim daha bu yaşta düşündükleri şeylere bak dertleri erkekleri sağmak. Böyleleri yaşamaması lazım.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik, gerçekten de iki insanın ve ailelerin bir araya gelip hayatı paylaşması gereken özel bir bağ. Ancak yazında bahsettiğin gibi, yükün yalnızca bir tarafa bırakılması adil değil. Her iki tarafın da bu yolculuğa katkıda bulunması daha anlamlı olur. 😊
Hayat birlikte olunca güzel! Maddi sorumluluklar paylaşılırsa, ne evlenmek bu kadar zor gelir ne de bu durum ikili ilişkileri yıpratır. Evlilikte önemli olan karşılıklı destek ve anlayış. Aşırı masraflı evlilik planları da elbette işleri zorlaştırıyor. Daha sade ve karşılıklı uyum içinde bir başlangıç çok daha kıymetli. 🏡✨ Sen ne düşünüyorsun?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
79Cevap
9 ayBen sizi gençlerin niye evlenmeme sebeplerini söyleyeyim mi çünkü evlilikler önceden harama bakmamak Allah rızası için kendine helal eşine saklamak için yapılırmış, kızlarına mahreme bakmamak için elinden geleni yapar erkekler de aynısını yaparmış şimdi herkes birbirinden farklı ahlaksız oldu evlenmeden de ben her şeyi yaşarım aynı evde yaşarım çocuk yaparım onu yaparım bunu yaparım kafasına döndü aynı zamanda dediğim gibi evlilikler Allah'ın rızasına uygun işte ben bir aile kurayım zinadan haramdan korunayım diyerek evlilik yapılmıyor. Evlenirken evlendiği kişinin dini imanı İslam'ı var mı nikahı ona göre mi kıyılacak demiyor sadece düşündüğü nokta ev var mı ne kadar maaş alıyor beni rahat yaşatacak mı? Kızlar maddiyat derden düşmüş erkeklerde kendisine köle peşinde geziyor yani kimse İslamiyet'e uygun yaşamadığı için kimsede sağlıkla evlilik yapamıyor yapan da eninde sonunda kendini mahkeme salonunda bulunuyor. Çünkü haram düşüncesi yok günah düşüncesi yok istediği gibi yaşama şekli var o yüzden ne gençlerle ilgili kaldı ne toplumda ahlak kaldı. Televizyon dizileri de bunu çok güzel bir şekilde destekledi ortam böyle bir ortam oldu
20 Yorumla
9 ayNerelisiniz yöreniz kültürünüz örf adetleriniz nedir bilemem ama kız ailelerinde bizde evin içi ful dizilir tek oturma odasını damat alır
Zaten evin içini dizmek ev almak ile eşdeğer mobilyalar almış başını mutfak eşyaları da beyaz eşyalar da hersey kıza aittir
Damat ev alır araba altin vs diğerleri
Yani hersey ortak eeee peki sonra
Kızın soyadı değişir kütüğü değişir belki baska şehire gider hamile olur 9 ay sıkıntılar yasar doğum ayrı dert çocuk bakmak büyütmek apayrı dert üzerine bir de belki de çalışmak zorunda dır evlenince hem ev hem çocuk hem iş hersey kadinin üzerine biner evlilik asıl erkeklere yarıyor o kadar uzun ki diyeceklerim özetledim. Herseyi almış olsa bile bir erkek kız tarafı bisi yapmasa bile kadının çektiği zorlukların hiçbirini çekmiyosunuz kadın babasının evinde aç değildi ki sizin evinizde aclik çeksin. Ve hiç destek olmuyorsunuz evlenince çocuk istersiniz bende yardım ederim dersiniz asla bakmazsiniz babalık görevi diye de bisi vardır.
CICEKLERI ALIP SU VERMEMISLER SONRA SOLDU DIYE BEGENMEMISLER.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
9 ayYıllar önce evlenirken yatakodasını mobilyasından halısına yatağından perdesine kadar her şeyiyle yapmıştım ayrıca örtüler yorganlar, yastıklar, nevresimler gibi bir sürü eşya da hazırlamıştım. Bunun yanında çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ocak, tencere takımı, yemek takımı, çatalbıçak takımı, ütü, ütü masası vs aklıma gelmeyen pek çok eşya da almıştım. Eşimin damatlığı, tıraş makinesi, çamaşırları, parfümü saatini de almıştım. Kına gecesi için yer tuttum, müziğini ayarladım, çerezi kınayı biz alıcaz dediler ve aldılar. ...
Onlar da salonu mobilyasından koltuk takımına, halısına perdesine kadar yaptılar. tv, buzdolabı vs. bir sürü eşya da aldılar. düğün salonu tuttular, gelinlik, kınalık, şalvar (dimiya) aldılar, kuaför ödediler (ablam ve ben sadece), takı aldılar, ev ayarladılar.
Hayat kurmak tek tarafın üstesinden gelebileceği bir şey değil. Pek çok kız tarafı da yapıyor böyle. Yapması gerekir en azından.
25 Yorumla
Soran9 ayyapmıyorlar çoğu itiraz ediyor bizde sizin gibi yapıyoruz helal olsun ailene abla
- 9 ay
Kız tarafları pek yapmıyor, hazıra konmaya çalışıyor çoğu. Benim eski nişanlımın babası babama utanmadan laf etmiş. Ben nikaha yakın nişan attım
- 9 ay
Valla ben de elimden geleni yaptım ailem de yaptı. Eşimin ailesi de yaptı. Hayat ortak çaba ile kurumazsa sonradan acısı kadından çıkıyor.
- 9 ay
Çıkar tabiki. Ben şimdi eski nişanlıma ve ailesine neredeyse her gün arkalarından kendi kendime laf ediyorum.
- 9 ay
Dört yıldır bu böyle, benim hayallerim örselendi.
9 ayYüksek kira ve ev fiyatları
Düğün masraflarının aşırı pahalı olması
Geçim derdi ve işsizlik endişesi
Ekonomik bağımsızlığın zorlaşması
Kendi hayatını istediği gibi yaşama arzusu
Seyahat, kariyer, hobiler gibi hedeflere öncelik verme
Evlenmenin sorumluluk ve özgürlük kaybı gibi algılanmasıBoşanma oranlarının yüksekliği
Geçmişte yaşanan kötü ilişkiler veya aile içi örnekler
Karşı cinsin güvenilir bulunmamasıGeleneksel evlilik baskısının azalması
“Evlilik şart değil” düşüncesinin yaygınlaşması
Dini veya kültürel bağların zayıflaması
Kendini henüz hazır hissetmemek
Kaygı bozukluğu, depresyon veya geçmiş travmalar. Sorumluluk almak istememek. Aslında temelinde şu var Zorluklar artarken, evliliğin getirdiği güven ve faydalar geçmişe göre daha az cazip görünüyor.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ekonomik sıkıntı olmasa yine evlenmez çoğu kişi. Hatta ekonomisi çok kötü olan afrika ve afganistan gibi yerlerde evlilik oranları yüksek. Abd ve avrupa gibi iyi olan yerlerde ise düşük. Bunun sebebi kadınlarla ilgili. Kadın iş hayatına atılıp eline para geçince artık erkeğe tahammül etmiyor. Eskiden ekonomik bağımlılığı vardı. Şimdi erkek zortlasa kadın off pis koktu der çeker gider. Oy kaybı yaşarız diye hükümetler bunu dile getiremiyor. Ama herkes bu durumun farkında. Modern kadın kavramı evliliği bitirdi ve nüfus erimesi başlattı.
011 Yorumla- 9 ay
Demek ki erkekler kötü davranıyor kadınlara. Suç erkeklerde sorgulayın kendinizi
- 9 ay
Sorumluluk kadınlarda. Suçu erkeklere atan kadınlar önce kendisini sorgulasın!
- 9 ay
@aslı8918 Buna bir söz eden yok. Kadınların bir kısmının geçimsizliğine, açgözlülüğüne ve yeterli evlilik terbiyesini alamamış olmasına laf edenler var.
- 9 ay
Boşanmalara bir bakın. Pek çok boşanma geçimsiz kadınlardan kaynaklı.
- 9 ay
@aslı8918 Kadınların iş hayatına katılımını destekliyorum. Özellikle bazı alanlarda kadınlar oldukça başarılı
Gizli Üye(18-24)9 aySizinkiler yapmıyorsa o sizin sorununuz anne babana de alsınlar çeyinizi eşyalarını herkesi kendi aileniz ya da çevreniz gibi beleşçi sanıyorsunuz. Bizim ailelelerimiz beyaz eşyayı mutfağı komple alır halı perde yatak takımları elektronik ürünleri alır erkek tarafına bohça gönderir çeyiz kızın götürdüğüdür. Siz bunları yapmıyorsanız kendinizi sorgulayın bence çünkü yapan çok var ayrıca çifte takılan altınları damadın anne babası alıyor kusura bakmada geline kalmıyor ayrıca kadın hem çalışıp hem eve gelip yemek yapıp birde üstüne çocuk doğuramaz. Ya çocuk doğurup yemek yapar ya da çalışıp adamda yemek çocuk bakar. Sen bir kadın olarak utanmadan bu soruyu soruyorsun ya görümcesin ya da erkeksin
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Dünyanın en haklı kadınlarından birisin tebrikler👏🏻
Evlenecek, aşık olacağım bu neslin pisliğinden uzak, dürüst, sadık, uyumlu, anlayışlı doğru kadını bulamadığımız için evlenmiyoruz.
Çoğunluğu menfaatçi, yalancı, iki yüzlü, flörtöz, teşhirci olmuş😏
İşte gerçek feminen kadın, işte geleceğin annesi diyebileceğimiz kadın çok az
Samanlıkta iğne arıyoruz20 YorumlaAile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Yanı mesele hangi tarafın ne aldıgı vs değil asıl mesele evlendikten sonra bu geçimin maddi manevi nasıl sağlancağı örnek japonyada artık insanlar evlenmek yerine robot satın alıp onlara sarılıp uyuyo çünki maddiyatta etkilesede aldatma şiddet vb alakasız işlere karısma derdi yok kısaca tek sorun maddiyat değil inandıgın kişiyle yola çıkıp yarı yolda kalmak ve bu haberlerin sıklıgı artık genç nesli bunalttı umarım musmutlu bir gelecek herkesle olur hoşçakalın 🤗
10 Yorumla
9 ayaha erkek kız hesabı açmış sizin gibi çift cinsiyetliler ne işe yarıyor peki 🤣
gençlerin evlenmeme sebebide ortada güvenilecek erkek yok hepsinin gözü aldatmada oynaşta ihanette önüme hizmet edilsin tek derdi paşa sanki 🤣 öyle erkekle olacağıma yalnız ve rahat bi yaşam sürerim daha iyi bi de saçma sapan kıskançlıkları kısıtlamaları16 Yorumla- 9 ay
ya bi sg şurdan a q boş yapma bana
- 9 ay
kuduruk sana ne yorumumdan defol kendi yerine yaz
- 9 ay
böyle de 2 yüzlüsünüz işte
- 9 ay
yorumu kaldırıyorum gene yazıyon oprou
- 9 ay
kaşıntın ne senin asıl senin gibiler evlenmesin kaşar
Namuslu kız yok, aşk yok. Zengin adama kapağı atan kızlar bile eşimi seviyorum palavrası sıkıyor sen paraya zenginliğe tav olmuşsun ne aşkı demek istiyorum öyle kızlara. Zengin erkekseniz bu dünya belki de size cennet gibi gelir ama asla kızlar size duygusal bir şey hissetmez en fazla cinsel hisseder
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı.
9 ayBu senin söylediğin sömüren kitle, ki bunlar bence artık yeni nesilde yok zira Z kuşağı oldukça bağımsız bir kuşak 😀
Gençlerin evlenmeye ılımlı bakmaması tamamen evliliğin özgürlüğünü kısıtlamasını düşünmeleriyle başlıyor fikrimce.. Ayrıca şu boşanma vakalarında oluşan mutsuz sonlar, çevresel faktörler ve ekonomi gençleri evlilikten uzaklaştırıyor haklı olarak..
00 Yorumla
9 ayErkeklerin evlenmeme nedeni olmuş gibi bu soru
Benim nedenim:
Doğru kişi karşıma çıkmadı, sevdiğim kimse yok, bana değer veren gerçek seven erkek yok hoşlandığım begendigim yok yani
Istedigim maddi durumda değilim
Kendimi olgun bir birey olarak görmüyorum nereye attım nerde hayat kurucam bilmiyorum daha ailevi psikolojik sorunlarım var hayata alismaya calisiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı. Gelecek kaygisi var. Şu an bir genc evleneceknde ev alacak da cocuk yapip rahat bi hayat surecek he. Yok oyle bi dunya. Hayati pahalilastirip insanlari fakirlige surukleyerek cok iyi plan yapmislar. Bkylelikle nufus dusecek ve TC devleti 20 yil sonra Turk milleti azinliga dusecek.
00 Yorumla
9 aySenin gibi kadın olsun beni sevsin. Ömrüm boyunca sırtımda taş tasimazsa.. bütün mahalle her gün.. sabah aksam.. yüzüne tukursun. Ama nerde böyle kiz.. böyle kız ailesi şimdi.. kalmadı ki. Kızların aşırı yükselmiş beklentileri.. erkekleri evlilik düşüncesinden ne yazık ki uzaklaştırıyor.
01 Yorumla- 9 ay
Kadın... ben bunları istiyorum ama ben ona ne vericem istediklerinin karşılığında.. karşılığını verebilecek miyim.. hiç kendisini sorgulanıyor. Evden dışarı çıkmamış... neyin ne olduğunu bilmeyen.. okumamış.. meslek edinmemis.. evlenince çalışmaktan uzak kızların bile.. erkeklerle ilgili benzer beklentileri var. Bazı kızlar cidden şaka gibiler.
Gizli Üye(30-35)9 ayDurumun ciddiyeti, bazı para yiyicilerini rahatsız etmiş. Böyle bir başlığı açanın cinsiyetine takılmışlar; “Erkekmiş de bilmem ne…” Yakın zamanda ben de bu konuda bir başlık açacaktım ama fırsat olmadı. Bir kadın olarak gerçekten rezilce buluyorum. Ne söylesek, kelimeler kifayetsiz kalır. Erkekleri evlilik vaadiyle iliğine kadar sömürmenin adı budur. Maalesef toplumun yüzde yetmişi cahillikten kırılıyor.
13 Yorumla
Soran9 ayöyle kadın değilsin diyorlar bide komik benim 7 tane erkek kuzenim var hiç biri türk kızlarını istemiyor sebebi ne diyorum sürekli şunu bana al şunu yap
sevgilisi İsviçreli kadın o kadar sakın sessiz ne altın istedi ne ev istedi ne araba nede saçma sapan şeyler
Cevap sahibi9 ayBizimkilere sorsan, “gelenek” diye saçma sapan bahaneler üretirler. Akıllı erkekler ise bu tip kadın modelleriyle birlikte olmuyor, neden olsun ki? Açgözlü, doymak bilmeyen, sürekli her şeyi erkekten bekleyen bir kadını ben de istemem. Sevgiliyken bile bir sürü istekleri oluyor; pahalı hediyeler alarak gönlünü hoş etmen gerekiyor. Kendi hemcinslerine bakıyor, “Sevgilileri, eşleri pahalı hediyeler alıyor, benim neyim eksik?” diyor. Tipik coğrafya kadını işte.
Soran9 ayniye benim yok demek yerine gidip kendisi alsın
Sen hiç abla falan evlendirmemişsin belli oldu
Evet erkek tarafı daha masraflı oluyor ama abartma istersen
Bu arada sen hiçbir şey istemezsin tamam 😉31 Yorumla
Soran9 ayyoo evlendirdik arabada hediye ettik altın kemerde evde
- Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı.
9 ayÇevremdeki birçok insan da bu sebeplerle. Bakarsan herkes kendine göre haklı. Fakat bence kişisel taleplerden çok toplumsal sıkıntılar daha baskın. Ve ben de evlenmedim düşünmüyorum da..
21 Yorumla
Soran9 ayöyle
Gizli Üye(30-35)9 ayFırsata çeviren kadına ben karşıyım ama kadın ve erkek ikisi çalışırken birbirlerine vakit ayırmaları o kadar zorki. Bende çalışıyorum bekarım ama çevremdeki evli kadın arkadaşlar hep eşleriyle az zaman geçirdiklerini dile getiriyorlar ve geçim sıkıntısı yüzünden yani mecburiyetten çalışıyorlar. Buna çocukların olduğunu da eklediğinizde evde sadece uyurken birbilerinin yüzünü görüyorlar. Maddi durum çok iyiyse kadın çalışması gerekli değil ama erkeğe yüklenmesi de gerekli değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayTövbe ya yazıya gel 😅😂😂 Ben bütün masrafları karşılarım. O birazda karşı tarafa bağlı herkes bunu yapmıyor. Genelleme. Ben şahsen her türlü sevdiğime yardımcı olurdum. Gerekirse ben alırdım. Olay bu değil. Sadakat kalmadı güven kalmadı. Etrafımda eşini aldatmayan insan yok ve bunlar evli. Millet toplumsal çürümede. Keşke her şey maddiyat olsa.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bence sorun sadece ekonomi değil hatta en son etken diye düşünüyorum. Sevgili olarak birlikte yaşayanlar ayrılıyor evlenenler boşanıyor beklentiler farklı.. aile evi ve birlikte yaşanılan ev paralel sorumluluklar içermiyor ve çatışma çıkıyor..
10 YorumlaÇok güzel yazmışsın tebrik ederim.. ama kızlara ve kız ailelerine bu kadar yüklenmenin sebebi sende pembe profilli erkek olabilirmisin acaba 🤔🤷♂️
14 Yorumla- 9 ay
E herhalde gayet açık değil mi erkek olduğu kimseye yazmamış çünkü kadın içgüdüleri yok yazılanlar onu etkilemiyor şimdi yazdığımı görüp yazacak
Soran9 aykadınınim babam bana ev araba hepsinide hediye etti mirasıda verdi sizin ezik gibi başkasının parasına göz dikmedik kendimi genç bir erkeğin yerine koydum nereden getirecekler milyonları
2 ayEkonomi bu haldeyken sadece erkeklerin değil, iki tarafın da sırtındaki yük çok ağır. Düğün ve eşya masrafları artık birer yatırım maliyetine dönüştü. İnsanlar borçla başlamak yerine özgür kalmayı seçiyor.
00 YorumlaHenüz denk gelemedim ya da kaçırdım farkına varamadım.. Hayırlısı olsun diyelim hayırsız sa hiç olmaması olmasından iyidir.. Biliyorum ki o kişi beni mükemmele taşıyacak olan kişi onu da bulmak kolay değil bekliyorum...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı.
9 ayHarun abi neden kız profili açtın kendine. Niye evlenemedin bu sebeplerle mi?
40 Yorumla ekonomik sıkıntılar maddi durum erkek borçları ödeyerek geçircek kaç yılını çocukları olsa nasıl bakcaklar çocuğun istediklerini yapamazlar ve kötü dönemdeyiz insanlar birbirini kullanıyo kimsenin güveni kalmadı birbirine ve mutsuz evlilikler kadınlar yemek yapmak evi temizlemek istemiyo tek erkeğin de yapmasını ister
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - Maddi nedenler
- Etrafta olumsuz, boşanmış çiftler
- Özgürlüğün elimden gider korkusu vs vs
10 YorumlaBunlar da etken tabii, aptal ortaçağ gelenekleri
13 Yorumla
Soran9 aydüğün yapmayalım desen kabul ederler mi sanıyorsun
Soran9 aygelinliğin kirası en az 60 bin TL olucak
Benim ekonomi ile pek alakası yok evlenmememin. Evlenecek bir yapı yok bende. Hem istediğim profilde birisi yok.
00 YorumlaPara yok gelen herkes para pula kendini kurtarma derdine geliyor... zaten toplumda eline almayan kız da kalmadi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Düzgün biriyle aşkı bulsam parasını bile sorun etmem ve daha yeni iş sahibi olmuş biri olarak ilk senesinde evi toplayıp evlenirim
00 Yorumla"ben bu kızlara sormak istiyorum siz ne vericeksiniz"
Sonsuz mutlak sadakat!00 Yorumla
9 aybunlar baştan konuşulmalı bazı erkekler bunu normal buluyor zaten şahsen karşımda saçma düşüncelerde biri olmadıkça bunları sorun etmem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı.
9 ayBen esimden sevilmekten başka hiçbirsey istemiyorum paramizda yuvamizda borçsuz huzurlu olacak kadar olsun @aşksonsuzum ♥️
00 Yorumla Pick me durmuşsun onlarda alan memnun veren memnun bir geleneği sürdürüyorlar sence seni dinleyecekler mi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence tamamen herşeyin evlilik dışı yaşanıp tükenmesiyle ilgili… öyleyken resmi sorumluluk almak neden istesinler ki…
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayNe verecekleri belli de KS kurallarına göre söyleyemiyorum...
Ama bana böyle bir dayatma yaptıklarında
" Satıyor musunuz kızı?" demiştim...
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir saçmalık yok 😎😎
00 YorumlaKimsede para yok, karakter yok, aile yönetecek ve idare edecek popiş yok. Bunlar olmayınca da bir cacık olmaz bu gençlikten.
Maalesef gerçek bu.00 Yorumla
9 ayErkekler de öylelerine kul köle emin olabilirsin. Bir dediğini iki etmiyor ve ağzının içine bakıyor. Hiçbir şey istemezsen kolay lokma olursun. Süründüren sevilir.
21 Yorumla
Soran9 ayöyle zaten sonra o erkekler aldatılıyor
12 güEkonomi gelecek kaygısı ve sorumluluk almamak için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayHayat, geçim derdi, çevrelerinde gördükleri gibi şeyler yüzünden kimse evlenmek istemiyor. Medeni kanunlar çoğunlukla kadını koruyor. Erkekler hemcinslerinin başına gelenleri görüyor. Nafaka olayı erkekleri sömürme aracına dönüşmüş durumda.
Yanlız yaşamak daha cazip geliyor artık. Birlikte yaşayın gerekirse ama imza filan atmayın.
00 Yorumla
2 ayValla evlenmiyorlar çünkü mal varlığına sahip olmadıkları için.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKarşılığında tutulmamış eller, öpülmemiş dudaklar, hatta kullanılmamış bir a. M bile veremeyecek çoğu. Ne gerek var. Aşık aşık sevgili sevgili değil artık. Ben kapattım o defteri.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 aysevmediğim insanları eğlendirmek için o kadar para harcamak aşırı saçma geliyor ama bu fikri kabul edecek kadında bulamamak o ayrı bi saçma
01 Yorumla
Soran9 ayevet
9 aySorumluluk duygusu yok, güvenirlik yok, samimiyet yok, maddiyet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ben evlenemedim çünkü hiçbir çekiciliğim yok ve her yönden yetersizim hayatımda hiç flörtüm bile olmadı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı. Apla ağzın bal yesin yav.. İç sesimiz oldun yeminle.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayIlsikiye girme olayi artik kolaylasti. Iki cift lafla ayarliyorlar kizlari. Sonra hemen bam güm çat. Neden evlensin ki? Boyle daha mutlular dert yok tasa yok olan kiza oluyor tabi
00 Yorumla
9 ayYürü beee helal beee sonunda iç sesimizi dışarıya yansıttın
00 Yorumla
9 aySevgilisi olanın parası yok, parası olanın sevgilisi yok :D
00 Yorumla
9 ayKimse artık bi kilo süt içmek için bi inek satın almıyor işin özü bu😄😄
00 Yorumla
9 ayevlilik o kadar kolay bir şey değil büyük bir sorumluluk
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
9 aybiz düşünmüyoruz zaten bırak evlenmeyi düşünenler bu durumu düşünsün bizi alakadar etmiyor artık
00 Yorumla
9 ayKimsenin kimseyi alttan alıp törpülenmek istememesi. Tek taraflı törpülenme oluyor maalesef.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aySırf bu yüzden evlenmiyorum yemin ederim çevrem kız kaynıyor umarım onlarda bunu düşünüyordur👏👏👏👏👏👏
03 Yorumla
Soran9 aydüşündüklerini zannetmiyorum kullandıkları erkeklerin parasıyla tatile gidiyorlar sonra ayrılıp yeni enayi avına gidiyorlar
Cevap sahibi9 ayKömürlükte yaşıyolar saray istiyolar
Soran9 ayevet evet
Gizli Üye(18-24)9 ayAnladık haeun abiain ya bi de kız profili açmış hahah
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Bir kadın daha özgür yaşayabilsin istiyorum bu yüzden evlenmiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. şimdiki erkekler çalışmayı sevmiyor erken kalkmıyor askere gitmiyor işten kaçıyor dolayısıyla evlilikler olmuyor
00 Yorumla
9 ayAllah senden razı olsun bizi anlayan biri varmış demekki
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBu devirde gerçek sevgi diye bişey kalmadı zina o kadar normallestirildi ki herkes evlenmeden o işi yapıyo zaten işi bitince de ayrılırlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBizim kızlar tipe önem verdiği kadar karaktere önem verse evde kalmazlar zaten awq yakışıklıyi napcan yakışıklı sana sadık kalır mı sanıyorsunuz
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem