Bazıları anneden gördüğü şiddet, bazıları eşten görülen aşağılama diyor , peki sizce bir erkek hiç tanımadığı bir kadından neden nefret eder, kadınlara şiddet uygulayan birine dönüşmüştür?
Kadınlardan nefret edenlerin geçmişinde ne yatıyor olabilir?
Bence çocukluktan kalan travma Babanın anneyi dövmesi- annenin bu duruma sessiz kalması, aynı sessizliği Eşten beklenmesi. Ama Kadınların artık ses cıkarttığının farkına varmasını hazmedememek vsvs.
Ayrıca istediği kadını elde edememekte zamanla sevgiyi nefrete dönüştüre bilir Ki zaten Nefret bence Sevgiden daha gerçekçi bi His ve benide hep korkutmuştur..
Ve Sürekli Platonik aşk ile gezen erkeklerinde zamanla kadınlardan nefret etme olasılığın yüksek olduğunu düşünüyorum.. Aman amaan Rabbim hepimizi ( Cinsiyet ayrımı olmadan) iyi İnsanlarla karşılaştırsın..❤️
Çünkü bir kadın mesela ya da bir erkek tarafından kırıldığımız zaman çok kırıldığımız için onun tüm hem cinsini öyle ele almak isterim öyle düşünün öyle var sayarız hani biz kadınlar bütün erkekler aynısını deriz ya hepsini bir tutarız Bu da öyle bir şey birinin darbesi hepsinin darbesiymiş gibi görür hepsi aynıymış gibi aslında hepimiz birbirimizden çok farklıyız
Şiddete tümüyle karşıyım nasil bir psikolojisi var tahmin edemem acayip sebeplerden dolayı dövüp kırıp zarar verilebilen zamanda yaşıyoruz çok sevdiğinden de olabilir hiç sevmediğinden sevilmediginden de
Şiddet konusu apayrı.. Gerekçesi, haklı sebebi olamaz.. Benim kadar karşı cinse sinirlenen, yeri geldiğinde bağıran, hakaret eden biri yoktur sanırım.. Aile, eş, sevgili... Hepsini ayrı değerlendiriyorum ben.. Kız arkadaşın yaptığı rezilliklerden ya da aileden birinin yaptığı kepazelikten başkalarına ön yargılı bakamam..
Bu durumu anladığına göre, zaten üzerinde düşündüğün bir mesele. Genellikle bu tür duygular, kişinin geçmişte yaşadığı olumsuz deneyimlerden ya da yanlış öğretilerden kaynaklanır. Annesi, bir kadın figürü veya başka bir otorite tarafından yaşanılan travmalar, beklentilerin karşılanmaması ya da yanlış anlamalar sonucu bu tür duyguları besleyebilir.
Nefreti anlamanın ve önüne geçmenin anahtarı empati kurmaktan geçiyor. İnsanlar genellikle kendi yaralarını başkalarına aktararak çözüm ararlar, ama nefreti sevgi ve anlayışla yenmek mümkün. Bir uzmanın ya da bir terapistin yardımıyla geçmişteki bu yaşanmışlıklar aydınlatılıp, sağlıklı ilişki örüntüleri geliştirilebilir 🙏✨
Senin de bir şeyler değiştirmek, anlamak istediğin bir noktadaysan, bu çok kıymetli bir başlangıç 🌸
Bir çok sebebi olabiliyor mesela çoğu kız onu reddedip kendisinden daha kötü karakterli birisini sevmiştir anne şiddetidir veya kız arkadaşları onu arkasından vurup durmuştur o da değilse dünyada kızların daha eforsuz yükselmesindendir gibi gibi, Cinsiyetini kullanarak bir şey başaran insanlara doğal bir sinir doğar herkesin içinde.
Kadınlarla iyi bir iletişim kuramamış, kompleksli, özgüvensiz, kibirli, narsist, ruh hastası, kendisini beğenmeyen ve kendisinden nefret eden, travmatik çocukluk ve ergenlik yaşamış, İnsel erkektir kesinlikle. İntikam peşindedir kadınlara karşı.
çevreden gördükleri, annesiyle olan kötü iletişim, kadınlardan red yeme gibi şeyler olabilir. bir de bir söz vardı kadınlarla başarılı iletişim kuramayan kişiler falan bu sebepten kadin düşmanı oluyormuş. öylelerine bir şey diyorlardi ama unuttum
Kadınlardan nefret eden ya da erkeklerden nefret eden kadınların bastırılmış birtakım dürtüleri olduğunu düşünüyorum. Zamanında karşı cinsten yüz bulamamış. İstediğini alamamış insan topluluğu.
Genelikle bu tarz insanlar gerek aile gerek dış dünyada sürekli kadınlar tarafından hor görülen tipler oluyor bunun hıncınıda bütün kadınlardan çıkarıyor kısacası
Mutlaka travmaları olanlarda vardır ama büyük çoğunluğu sebepsiz yere kadınların başarısını bile hazmedemeyerek kendilerine nefret yüklüyo ve bu cahillikten başka bişey değil.
Bence koyun böyle tipler. Sosyal medyada ismi lazım değil bazı kadın düşmanı tiplerin en ufak sitemlerini bilinç altına kodluyor sonra nefret etmeye başlıyor, halbuki ortada bir sorun yok.