Sizce ben miyim paragöz , o mu?

Arkadaş vasıtasiyla tanistık evlilik niyetli olarak. Bana ilk buluşmada dedi ki ; "Benle görüşmeden evvel evi var mı diye sormuşsun. Evim olmasaydı benimle görüşmeyecek miydin?" dedi. Ben de "Hayır görüşmeyecektim" dedim. Bozuldu ve "Bu en hafif tabirle ham bir insan tavrı" dedi. Ben de ; " Bu yaşina kadar ev alamamış adamin bir sorunu vardır. Ya kumarbazdır, ya karı kız ayakları vardir, ya savurgandır bir sorunu vardır" dedim. O da "madem öyle senin neyin var buyur say" dedi. Ben de "Hiçbir şeyim yok, olmasına da gerek yok, erkek değilim, ev almak, düğün yapmak, ev geçindirmek gibi sorumluluklarım yok" dedim. Halbuki var ama mahsus söylemedim. Cok bozuldu. "O zaman sen maaşini da vermezsin eşine" dedi. "Evet vermem sadece borcu varsa yardim ederim, borcu yoksa evi geçindirecek maddi gücü varsa niye ben maaşimi vereyim ki? " dedim. "O zaman evde erkeğin sözü geçer. Demin deniz tatillerini severim demiştin, ben sevmem gitmem" dedi. Ben de ; " Eğer eşim tatile gitmek istemiyorsa, işleri yoğunsa ya da tatilde memleketine gitmek istiyorsa, gerekirse ben tek başima tatile giderim. Bütün yıl çalışıyorum, tek keyfim deniz, hayat kısa, kimsenin keyfi için kendimi mahrum edemem" dedim.

Benim için "paragöz, zengin koca arıyor, ben istediğimi yaparım kimse karışamaz kafasinda, bencil, dikbaşlı, bu kizla uğraşılmaz" demiş.

Sizce kim haklı?

Sizce ben miyim paragöz , o mu?