Yani kırmızı çizgi derken karşı tarafın aşmaması gereken fikir çizgisinden bahsediyorum. Düzgün şekilde tartışmaya devam etmeye devam etmeleri için ön şartları nedir?
Çirkin üslupla tartışan kim olursa aynı üslupla cevap vermek ve/veya tartışmayı bitirmek haktır ancak femnişstlerin kendilerinin üslubu bozmadan tartışmayı kişiselleştirmeden tartışmaya devam etmeleri için karşı tarafın hangi fikir çizgisini aşmamaları gerekir.
Mesela gayet düzgün bir üslupla "erkekler kadınlardan her bakımdan üstündür ve daha üstün tutulmalıdır" diyen ve gayet de fikrini argümanlarla savunan birine saygı gösterip tartışır mısınız?
Ya da mesela erkekler üstün değildir ama çok farklı olduğumuz bir gerçektir ve bu farklılıklar aile içinde düzenin erkek egemenliğine dayanmalıdır diyen ve gerekçelerini sunan kişiye karşı tavırları nasıl olur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence feminizim cok yanlış biliniyor, feminizm sadece erkeklere karlı kadınları degil aslında sadece magdur olan tarafın yanında olup o tarafı destekleyip yanında dırmakktır cinsiyetcilikle allakası yok (bir kadın kocasını dövse) bu durumda tabikide. Kadını savunmayız…
Teoride öyle ama pratikte öyle değil biliyorsun.
Ben şahsen oyle degilim tabikide sonuna kadar hemcinsimin arkasındayım hakaret eden o erkelerin hakkından gelmeyi bilirim ama daha once de bir kadının durduk yere kocasını dovup öldürdüğünü görmedim hep haklı bir sebap vardı. Erkelerin hiç bir haklı sebebi yok hastalar tedavi olmaları gerek
Durduk yere kğmse kimseyi öldürmez. Bir cinayette öldürülen kendi cinsşyetğnden olunca başka erkek başka bşr erkek tarafından öldürülünce başka şekilde yaklaşan ve "kadın cinayeti' diye bir kavramı ağzına alan bir kişi nasıl cinsiyetçi sayılmaz?
Bu ülkede öldürülen her 1 kadına larşılık 4 erkeğin cinayete kurban gittiği gerçeği karşısında "ama onları da başka erkekler öldürüyor" diyen biri nasıl olur da "içi erkek nefretiyle dolu" olarak nitelendirilmez?
Biri "kadın cinayeti" ifadesini kullandığında "cinayet cinayettir ölen kişinin ve katilin cinsiyetine bakmak insanlık ayıbıdır" demeyen biri nasıl olur da cinsiyetçi bir nefret ideolojisinin temsilcisi olarak görülmez?
Eşim üstüme saldırdı ve ben mevcut yasalarda ve uygulamalarda eğer kendimi savunmak için bir hareket yapacak olursam suçlu duruma düşeceğimi bildiğim için çocuğumun önünde tekme tokat dayak yedim.
Ve sonunda hakaretlerine cevap verdiğim zaman da aynı yasa ve uygulamalara güvenerek "sana uzaklaştırma aldırırım" diyerek tehdit etti...
Bu cesareti kendisine veren yasanın kendi ailesinde kuzeni olan kişiye nasıl uygulandığını ve adamın erkek olarak nasıl yasalarca devletin mahkemelerinde mağdur edildiğini gördüğü için böyle tehdit edebildi beni... evet bana uyguladığı şiddeti benim ispat etmem gerekirken o sadece "beni dövdü" dese beni evimden sokağa attırabilir.
Bu duruma "kurunun yanında yaş da yanar" veya "istisnai bir durum" diye mi bakıyorsunuz yoksa erkeklerin sırf erkek oldukları için kadınlar karşısında bu kadar aciz ve çaresiz kalmasına sebep olan bu kanunun ve "kadınım beyanı esastır" ilkesinin kaldırılması için gereken mücadeleyi veriyor musunuz?
Bunlar istisna olaylar. Ülkede işlenen kadın cinayetlerinin sayısı senede 350-400 kadar ama bunların en fazla 10-15 tanesi bu dediğiniz gibi. Özgecan olayının üzerinden 10 sene geçti böyle uzun bir süre içinde tecavüze uğradı öldürüldü şeklinde kaç kişi sayabiliriz? 20 tane isim bilemedin 30... hadi ben 20 daha koyayım 50... 10 senede bunları sayarsın. Senede 5 yapar...
Peki öldürülen erkekler için "hak etmişler" diyen sen değil misin?
İşte içinizden çıkardığınız şey tam bir nefret.
Bir hemcinsimiz şiddete maruz kaldığında eğer biri onun yaptığı şeylerden ve şiddet uygulayan tarafın neden bu öfkeyi duyduğundan bahsederse hemen ne diyoruz?
"Şiddetin haklı nedeni olmaz" diyoruz değil mi? Yani ortada şiddet varsa o şiddete uğrayan bunu asla hak etmiş olamaz diyoruz haklı gerekçesi olamaz diyoruz.. acaba şiddeti uygulayan erkeğin bir haklı sebebi var mıdır diye konuşmayı ve sorgulamayı bile reddedip kadın düşmanlığı sayıyoruz... tamam güzel... Peki ama öyle yapıyorsak cinayet de şiddetin en fenası. Ama öldüren kadın öldürülen erkek oldupunda "haklı neden var" diyebiliyorsan "şiddetin haklı nedeni olamaz" diye kestirip atmayıp katilin ifadeleri üzerinden ölmüş ve kendini savunamaz haldeki bir adamı "öldürülmeyi hak etmiş" olarak tanımlıyorsun...
Demek ki bir kadının ve bir erkeğin mağdur sayılabilmesi için kriterin çok farklı.
Bu şimdi cinsiyetöilik olmuyor mu?
Evet ben şahsen ben ve benim gibi erkekleri mağdur eden bu yasa ve uygulamalar hakkındaki fikrinizi merak ediyorum
Feminizm kocayı buluncaya kadardır
Şimdi öfkelendirme lğtfen milleti
Umurumda mı?