Evlilik gibi büyük bir karar konusunda kendi hislerinize güvenmeniz çok önemli. Ailenize bu kararı kendinizin vereceğini nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek faydalı olabilir. İşte birkaç yaklaşım:
Duygularınızı Açıklayın: Onlara evlilikle ilgili korkularınız olduğunu, şu anda hayatınızda farklı öncelikleriniz olduğunu veya kendinizi hazır hissetmediğinizi söyleyin. Anlayışlı bir şekilde dile getirmeniz, sizin bakış açınızı görmelerini sağlayabilir.
Hayatınıza Odaklanmak İstediğinizi Belirtin: Kendi hedeflerinize odaklanmak ve kişisel gelişiminize vakit ayırmak istediğinizi açıklayın. Bu şekilde, hayatınızın bu aşamasında evlilik düşüncesinin üzerinizde baskı oluşturduğunu hissettiğinizi anlatabilirsiniz.
İleride Daha Uygun Olabileceğini Belirtin: Evliliği reddetmediğinizi, fakat hazır olmadığınızı söyleyerek durumu yumuşatabilirsiniz. Böylece, aileniz sizin için en iyisini istemelerine rağmen, bu kararın size bağlı olduğunu anlayabilir.
Olumlu Bir Gelecek Görüşünüzü Paylaşın: Evlilik yerine şu anda kariyerinize veya eğitiminize odaklanmanın size katkı sağlayacağını ve gelecekte sizi daha mutlu bir noktaya taşıyacağını ifade edin.
Aileniz, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamanızı istiyordur, bu nedenle onların iyiliğiniz için endişelendiğini de kabul ederek, evliliğin zamanının sizin için doğru olmadığını belirtebilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılAşka inanmama nedenin hiç aşık olmadığından mı yoksa olupta kendini kapadığından mı bilemiyorum ama aşk diye bir şey var. Bazılarımız bu duygudan ne yazık ki mahrum kalıyor kimisininki kötü sonuçla bitiyor kimisi kavuşuyor. Korkmakta da haklısın ne insanlar var evlenmeden çok iyi görünüp evlenince bir halt olmayan ya da bazıları sevip göremiyor gerçekleri sonuç hüsran. Herkes evlenmek zorunda değil ama yaşlanınca insan yanında birini görmek ister bence. Adam gibi adamı bulursan evlilik mükemmel bir şey tersi sıkıntı hemde baya sıkıntı. Sen ailenin dediklerini önemseme bu kadar ısrarla yanlış bir karar alabilirsin. Evlenmek kadar boşanmakta doğal ama bomboş yanlış bir evlilik yapıp dul kalacağına bekar kalman daha iyidir. Ayrıca kader nasip bu kaderimiz de ne varsa onu yaşıyoruz. Akışına bırak her şeyi olursa olur zaten kaderinde belki seninde biri vardır. Son olarak kendimden örnek vermek isterim. 27 yaşındayım 2012 yılında tanışıp sevgili olup çok sevdiğim biri vardı 5 yıl sevgili kaldık. Aramızda çok kötü şeyler geçti ayrılıp barıştık hep ama sonuncusu damlayı taşıran son damlaydı bitirdim tamamen ( aldatmak gibi bir şey değil ) 6 yıl boyunca yazdı cevap vermedim. Geçen sene aralıkta yazdı içimden bir ses dene dedi ve konuşmaya başladık 2 ay sonra nişan 4 ay sonra da düğünümüz oldu. 12. yılda evlendik yani aşırı imkansızdık olurumuz yoktu biz bile evlendiysek herkes evlenir. Ve ben tek olarakta zaten şanssız bir insandım özellikle bu konularda hep evlenmeyeceğimi düşünürdüm çok karamsardım ama Allah bana geçmişimde en çok sevip istediğimi nasip etti şimdi en yakınım o. 5 aydır evliyiz bizde değişen bir şey olmadı mükemmel anlaşmıyoruz ama önemli olan ne kadar tartışırsak tartışalım sonunda barışıp devam ediyoruz. Kısacası her şey nasip bence ailenin ve senin demenle değil Allahın nasip etmesiyle oluyor.
00 Yorumla
1 yılöncelikle konuya teknik yaklaşmanız lazım. evlenmek ülkemizde erkekler için 1. dereceden ekonomik koşulları yüzünden sorun teşkil eden bi durum. Bir sürü eşini el üstünde tutan ve eşini bebek sever gibi seven erkek var.. kötüye bakıp kötümser olmak yerine iyiye bakıp iyimser olunabilir.. burada karakter sahibi birini aramak ve sevgililik sürecini en az 8 ay tutmak ve sonrasında aileleri tanıştırıp nişan vs ile süreci ilerletmek gerekiyor. ideali 1 yıl sevgili kalmaktır. çünkü birinin yaz kış her mevsim değişen huylarına karşı psikolojisini gözlemlersin. Genelde kızlar erkeğin yakışıklılığına eriyip bittiklerinden öyle biri değildir ya diyerek güvenirler.. sonra olanlar olur.. o yüzden evlenmek için değil hayat yoldaşı seçmek için bir dizi sorumluluğa girmeniz gerekiyor.
ee emek olmadan yemek olmaz.. siz ben emek harcayamam diyerek sorumluluğu almıyorsunuz başta.. Aşk vardır. Aşık olmak isteyecek ve kalbi yanıp tutuşan bir sürü erkek var.. eşim olsada ellerini tutsam öpsem koklasam diyen.. o yüzden ehline denk gelmeyince ziyan olan pırlanta misali değerinizi bilecek ellere denk geleceğinizi umut etmelisiniz.
17 Yorumla- 1 yıl
Umut bir fiyaskodur. Evlenmek zorunluluk değildir. Birini sevmek için evliliğe gerek yoktur.
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir elbette evlenmek zorunluluk değildir. öyle olduğunu söylemedim. evlilikten korkmak için sebep yoktur bunu anlatmaya çalışıyorum. düşünceleri olumsuz tutup sürekli bu kafada olmanın bir yararı yoktur. aksine iyi biri denk geleceğini umut ederek yaşamak ve varsa talibini reddetme cesareti göstermek zor değil. (mesela biri ile tanışırsın hemen evlenmek istiyorsa kesin sorunludur çünkü bu işlerin aceleye gelmeyeceği bilincine sahip olmalı) Ben insan analizi yapamıyorum diyorsanız elbette hiç bulaşmamayı tercih edebilirsiniz ama burada anlatmak istediğim belki biri karşısına çıkacak ve güzel bi iletişimi olacak. kendiliğinden olacak her şey. o yüzden gerek yok bu kadar olumsuzluğu kafada büyütüp durmaya. bunu demek istiyorum.
- 1 yıl
Yazdıklarınızı anladım
Soruyu soran değilim. - 1 yıl
@düşünmektükenmektir sana katıldığım tek konu yanlış düşünmek tükenmektir.
- 1 yıl
Yanlış ne?
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir adın düşünmek tükenmektir ya. işte bence sadece yanlış düşünmek tükenmektir.
- 1 yıl
Hala anlamadım. Düşünmek tükenmektir yanlış bir ifade mi demek istiyorsun?
Eğer öyleyse, bundan bana ne?
Ben, düşünmenin tükenmek olduğunu dusunuyorsam bu budur. Bitmiştir.
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenme tabiki, çalışan bir kadınsın, hem iş, hem evlilik zor olur, yürütmesi zor kadınlar için. Sana katılmadığım tek konu erkeğin değişmesi konusu. Erkekler öyle kadınlar gibi değişmez. Erkekleri kendiniz gibi görüyorsunuz haklısın. Milleti nasıl bilirsin, kendim gibi. Sende öyle. Erkeğe çamur atma. Sen yapamazsın. Sen yürütemezsin. Hem iş, hem çocuk, hem eş. Bunlar kadınların kaldırabileceği şey değil. Çalışan kadınların çoğu boşanmış. Boşanmayanlarsa erkek gibi, erkeklerle lakait. Şimdi feministler gelir yorumuma, eleştirir ama gerçek bu.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılBu konuyu en iui annenle konuşur oda babana söyler gadası
00 Yorumla
1 yılBen de senin gibiyim. Yani evlilik fikri korkutuyor. Kendimi ev hanımı olarak göremiyorum. Şimdi ev işine eşin de yardım eder lafı edeni duyar gibiyim. Çoğunun ederim deyip etmeyeceğine eminim. Bir söz vardır “ köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek” diye. Aynen öyle olduğunu düşünüyorum. Ki aslında ben şu an iş bulup çalışmaya başlayamadım. Senin gibi hâliyle bir arabam da yok ama ortak noktamız evliliğin gözümüzü korkutması. Tamamen sorumluluk isteyen bir şey ve ben o sorumluluğu kaldırabilecek olduğumu düşünmüyorum. Yani normalde çalışmayan kişi ev işini de yapar , zaten tüm gün evde derdim ama beni annem “ Sen, derslerine çalış. Ev işini ben yaparım.” diye diye büyüttü. Temizliği yapsam çoğu yemeği yapmayı bilmiyorum. Annem de elime bak diyor ama ben öyle öğrenen biri değilim. Başımda durup şunu yap, bunu yap diye tarif etmesi gerek ama onu da bir yapıyorsa bir yapmıyor. İnternetten tarifi de ben tutturamıyorum. Yani tek kalsam aç kalmam, iyice hiçbir şey bilmiyor değilim ama çok da iyi sayılmam.
01 Yorumla- 1 yıl
Ve çok şükür ki beni ailem darlamıyor.
Öncelikle, hissettiğiniz duygular tamamen geçerli ve sizin hayatınız, sizin kararınız. Ailenizin beklentileri onları endişelendirebilir, ancak onların beklentilerine uymak zorunda değilsiniz. Evliliğe dair korkularınız, güvensizlikleriniz ve duygularınız, evlilikten önce kişisel olarak üzerinde düşünmeniz gereken konular. Kendinizi zorlamadan, kendi hızınızda hayatınızı şekillendirmelisiniz. Ailenize duygularınızı dürüstçe açıklamak, onları anlamalarını sağlamaya yardımcı olabilir. Unutmayın, evlilik sadece bir seçenek ve herkes için uygun bir çözüm olmayabilir. Kendinizi iyi hissettiğiniz bir yol seçmek en sağlıklısı.
40 YorumlaKendini evliliğe veya ilişkiye çok kapatmışsın şu an için sana çok rahat gelebilir ama inan zaman ilerledikçe yaş ilerledikçe her şey değişiyor ilerde pişamlığını yaşarsın. Karşı komşum var yaşlı bir teyze abisiyle yaşıyordu o da geçen senelerde vefat etti şimdi ne geleni var ne gideni tek başına yaşıyor tek yaptığı şey camdan kedileri beslemek dışarı çıktığını dahi görmedim yapayanlız her gün evde. Ailenin de senin mutlu olmanı istediğine eminim onlar da torun görmek ister veya senin mutlu olmanı... Aceleci davranma derim ama tamamen de hayır deme.
17 YorumlaBence evden ayrılıp kendi yoluna bak.. hem ailen üzerinde böyle bir imaj oluşturmamış olursun. Çünkü onlar muhtemelen çevresel baskılardan dolayı halen evlenmemiş kaç yaşında kızları var demelerinden çekindikleri için böyle diyorlar. Bence çok normal bir durum saygı duygum. En azından sırf eğlencesine biriyle evlenip o kişinin hayatını karartıp sonra boşanmaktan ise böyle düşünmen daha erdemlice bir davranış. ya da ailene anlat bir evlilik istemiyorum. Ne evlenip sizi utandırmak isterim nede kendimi ve o kişiyi üzmek isterim söyle. Eminim anlayacaklardır. Kimse kızlarının mutsuz bir evlilik yapmasını istemez.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılsana bir şey diyim mi sakın evlenme beni seven bir adamla evlendim aynı mezhepten akrabaların tanıştırmasıyla birbirimizi tanıdık ben güzel bir kadınım ağır başlı oturmasını kalkmasını bilen biriyim beni görür görmez bana tutuldu zaten beni tanıdıkçada daha çok sevdi benimle evlenmek için can attı hayatının şansı olduğumu söylerdi nasıl ki evlendi annesi teyzesi babası bacısı dayısı halası derken bu adam değişti 1 2 ay içinde hemde inanır mısın adam bana canavar oldu hayatımın hatasıydı evlenmek 1 sene sürmedi boşandım ama kırılan gururum mu dersin ailemin düştüğü aşağılayıcı durumlar neler neler yaşadım aradan 5seneyi geçiyor ayrılık yapmışım hala ben ne yaşadım diyorum sakın evlenme hayatta bir ömür insan yediği lafları unutmuyor
445 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 sağ ol sende erkeksin hayatınıza aldığınız kadınlara değer verin yazık günah insanlara güvenip evleniyor kadınlar o evliliği o evi dar ediyorlar yaşanmaz bir hal alınca kadın gidiyor erkek gene demiyor benim hatam diye kısa sürüde başka bir kadının hayatına giriyor ona da hayatı çekilmez hala getiriyor büyük vebal bu yapmayın sevmeyeceseniz benimsemeyecekseniz hiç evlenmeyin
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 o kadar kullanılmış bir adam hala kadınlara sevgi besler mi dili yanan insan korkar uzaklaşır
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 ilk görünen şey dış kabuğumuz olduğundan hakta vermek gerek sevmeden göze güzel gelmeden insan sevemiyor nasıl olur bu işte aynı ortamda olursun kızla senin karakterini zamanla anlar kalbini sever dış görüntün onun gözünde güzel görünmeye başlar eğer orta ya da çirkin bir erkeksen tek şansın bu
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 anladım hakkında hayırlısı olsun
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi evet hiç hoş olmayan hatırlamamak istediğim hatta hafızamın silinmesini istediğim günlerdi aylardı şiddet yoktu ama adamın ağzı yılan gibi zehirliymiş meğersem biz kadınların akıllı olması lazım aslında belkide bir yerlerde belli etmiştir kendini ben konduramamış olabilirim ama bir insan ancak bu kadar yanıltabilir birini kimseye güvenmiyorum o yüzden allaha havale ettim kendisini
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 belkide maddiyattan kaybediyorsun kadınlar haklı olarak durumu kötü olan bir erkekle evlilik düşünmüyor
- 1 yıl
Tekrar hatırlattığım için kusuruma bakma abla, okuyunca kanı çekiliyor insanın. Sevdiğini geçtim sevmese bile böyle şeyler yapması ne insanlığa sığar ne erkekliğe. Kıyaslamıyorum tabii ama ben aldatıldığımda bile tek kelime etmedim ama herhangi bir suçun yokken sana böyle davranması cidden karaktersizlik. Allah'a havale et, umarım hepimizin karşısına sadık, saygılı ve sevmeye değer birisi çıkar, artık tek duam bu.
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi amin güzel kardeşim neler yaşıyoruz biz insanlar ayrıldıktan sonra benden için iyi kızdı kötü diyemeyiz fazla gururlu dediklerini duydum sen ne dersin böyle pişkinliğe kendime yaptığım en kötü şeylerden biri budur evlenmek
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 iyi insanı iyisi bulmuyor ki hayatın bu konuda dengesi yok
- 1 yıl
Valla abla ben artık insanların ne dediğini umursamayı bıraktım, her zaman yaptığım gibi beni yine susardım. Zamanında derdimi anlatırdım ama baktım insanlara bir şey anlatsanda anlatmasanda kendi kafalarındakine inanıyorlar onu fark ettiğim zaman bıraktım. Kim ne düşünüyor diye kafamıza takacak olursak bu hayat işkence olur bize, salla gitsin. Nasıl mutlu olacağımızı bizden başkası bilemez, o yüzden takmamak lazım. Allah kurtarmış seni, beraber mutlu olabileceğin biri çıkar umarım karşına.
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 aynen senin yaş kaç
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi çok doğru salacaksın başarabiliyorsan çok şükür üzülmüyorum artık o dönemleri zaten yaşadım her şey bitermiş oda bitti şükür işte insanda bazen birşeyler bırakıyor bende evlenmek gibi bir düşünceyi alıp götürdü bir erkeği hayatımda istemiyorum gerekliği yok artık benim için bu kendiliğinden oldu önceden de evlilik gibi bir aman aman bir isteğim yoktu şimdi hiç yok akıllandım yani
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 daha gençmişsin istiyorsan bir yuva kurmak geç bir yaş değil insanlar 50 yaşında bile evleniyor
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi sende haklısın büyük konuşmamak lazım kalbin güzel senin belli temiz çocuksun vicdanlısın okumuş etkilenmiş yazmışsın senin gibi dikkatli insanlar çok az sana tavsiyem acele etme gönül işlerinde çok fazla hayal kurma temkinli git ilişkiye bırakma kendini
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 Amin Allah ne verirse hayırlısını güzelini versin inşallah
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi güzel hayaller çok çalış iyi paralar kazan karına çocuğuna iyi bir hayat yaşat maddi sıkıntılar insanlarda mutsuzluğa sebep oluyor sakın ola aileni karından çocuğundan üstün tutma bir kadın bunu yaşarsa kocasını sevmez mutsuz olur mutsuz oldukça bilinçli ya da bilinçsiz mutsuz eder
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi aferin sana
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 benim mi 37
Cevap sahibi1 yıl@erkekişi sende sağ ol :D
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 Yok çocuk yaş dediğin rakam olmuş ne ara bu yaşa geldik anlamıyorum bazen
Cevap sahibi1 yıl@Pool34 Ne konuşmak istersin
- 1 yıl
Üzülme canım 18 yıl sonra kocamın pis yuzunu gördüm. münafık giniynis bana iyi davranirken aslında arkamdan ne lislikler dondurmus. Beni borca sokmuş ödememiş. Bankadan gelen her faturayi gizlemiş. Yıllar sonra tam bosanacagim zaman çıkarıp öde bu karı dedi. . sonra Allah'ın himeti tekrar bir araya geldik o ara boşlukta evime baska kadinalro sokmuş ama bu adam tanıdığım adam değildi bir anda yüzü çıktı ama yıllar sonra tabiki güvenim sarsilti ona bir gram güvenim kalmadı. uzak duruyorum aynı evdeyiz ama şimdi dedim umarım yasattiklarini yaşamadan olnezsin dedim. Ve inan helsi başına bela gibi çöktü. Ben başkasına aşık oldum. Kendi paramı kazanıyorum kendisini kaz gibi yoluyorum acımam. kalmadi merhamet etmiyorum. Bana kul köpek oldu yaşı geçince bunlar böyle oluyorlar ama bana yapmış olduğu iliyuzlulugu ona iade ediuorum birgün gerçek yuzumle karsilastiracagim. ben onu.
Cevap sahibi1 yıl@Papatyaadası senin yaşadıkların daha zormuş bence kendine saygından dolayı bir arada kalma o adamla kendi ayaklarının üzerinde duran biriymişsin zaten boşan bu adamdan kendi hayatına çeki düzen ver intikam gibi şeylere girme allahından bulur zaten o seni kaybetmesi bile ona verilen cezadır
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlen diyorlar cubki Başkasına emanet etmek istiyorlar. Kocası baksın gibi. Arkasında onu koruyacak birisi olsun diye ama kardeşim bu devirde en çokda kocaya güvenilmez sana abla tavsiyesi. Eğer aldatilmayi göze aliyorsan evlen. Bunu genelde büyükler kadınlara şöyle ek evliliğin en temel taşı güvendir ya hah öyle bir şey yok o güveni yikiyorlar eninde sonunda aldatarak erkeklerin ilk yaotiklari şey aldatmaktir. Bunu göze aliyirum diyorsan evlen. Ailene evlenmek istemedigini söylenene gerek yok istemiyorum cinsel olarak hazır değilim de. Bir erkeği istemiyirum de.
01 Yorumla- 1 yıl
Cinsel olarak hazır olmak nasıl bir şey merak ettim doğrusu?
1 yıl10 yildan uzun suren evliligimi manevi olarak bitirdim. Resmi olarak da bitmesini bekliyorum.
Aileni gerekirsa kir. Arana mesafe koy, ama asla emin olmayacagin bir evlilik yapma.
Bak ben emindim. Cok da mutluyduk. Ilk 5 sene. Sonrasi yokus asagi. Bir cok insanin icinde ruh hastasi bir manyak var. Ne zaman aciga cikip hayatini zehir edecegi belli olmuyor. Olc bic, tart, en ufak sari bayrakta hemen kac. Insan insana iyi gelmiyor her zaman.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sırf birisi veya birileri evlilik için zorlayamaz dediğin gibi büyük bir sorumluluk ve yanlış bir kişiyle yapıldığında dünyan başına yıkılabilir ve eziyete dönebilir hayatın. Karşına doğru bir kişi çıkınca göze alınabilecek bir şey. İstemiyorsan ve maddi gücünde yerinde ise (dediğine göre öyle) kendi evine çıkabilirsin ve net bir şekilde belirtebilirsin evlenmek istemediğini.
10 YorumlaMerhaba, ailelerin ya da toplumun baskılarından dolayı insanlar kendi hayatlarını kendileri planlamakta ve yaşamakta zorlanıyor. Evlilik çok ciddi bir karar, bunu durup dururken hadi evleneyim diyerek alamaz insan, hayatında olmalı evleneceği insan bir süre, tanıdığı biri ya da çevresinden birileri vs.. ancak senin düşündüğün kadar derine inersek sadece evlenmek değil yaşamamak ta gerekir, sokakta, is yerinde işe yeni alınan biri nasıl çıkacak onu da bilemiyor insan
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. evlilik ile diğer konuları bagdastırmanı anlamadım. arabam var demişsin ama. erkeklere bakısın kötü sanırım. hayat bu bence yaparsın. balıklar nasıl yüzerken acaba bogulurum demez. bence evlenirsin halledersin ya.
ama tabi karar senin aileni ikna etme konusunda bence edemezsin. onlar ihtiyar:D anlamazlar. sabretcen artık:D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynen öyle kimseye güvenilmiyor, o kadar şiddet gören öldürülen kadınlar da bunu bilse evlenirler miydi, kimin içinden nasıl bir canavar çıkacağını tahmin edemezsin, o yüzden bekarlık yalnızlık en iyisi, kimseyi başımıza bela etmeye gerek yok, ailenden ayrı eve çık çenelerinden kurtul, kendine yeten bi insanın kimseye ihtiyacı olmaz.
30 Yorumla
1 yılSenin kafa yapın evlilik müessesesinin ağırlığını kaldırmaktan uzak. O yüzden sen evlenme hatun... Takıl böyle kafana göre. 3-5 sene sonra eve bir köpek alır sonra da ölünceye dek takılır gider, yapayalnız ölümü beklersin evde...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürk erkeğiyle evlenilmez. Rus erkeğiyle evlen.
Türk erkeği, özellikle yeni kuşak çok kalitesiz , ucuz.
Rus erkeklerini bizim erkekler hep kavgacı kötü bilir. Sebebi de Rus kadınlarının onları karalamak için uydurduğu yalanlardir. Rus erkekleri çok tatlı, ilişkisine ve ailesine aşırı düşkündür.
En kötü Avrupa vatandaşı erkek bile Türk erkeğinden daha adamdır. Senin nesil çöp, söyleyeyim. Yeni nesil çok kötü.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKaralamak değil kafalamak
1 yılRahatına bak canım. bir kilo süt için inek beslemeye değmez.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılPatla. Bir daha söylediklerinde bunu diyen herkes oradayken öyle bir carla ki tekrar konusunu açacakları zaman tekrar düşünsünler. Afallat onları. Korku en çok iyi bir eğiticidir. Doğru ve ayarında kullanmalı sadece.
00 Yorumla
1 yılburada asıl konu ne? Aile baskısı mı yoksa evlilik korkusu mu.. Eğer konu aile baskısı ise; ailenin baskısıyla evlenen aynı baskıyla boşanırda.. Evlilik korkusu konusunda ise diyeceğim bişe yok
00 Yorumla
1 yılKimseyi kendi istemediğin şey hakkında ikna etmek zorunda değilsin. O yüzden sınırlarını iyi belirlemeli ve hayatına bu kadar karışan insanların, senin sınırlarını ne kadar istismar ettiğini fark etmelisin (ki bu anne baba olsa dahi)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılAynı şekilde bende kızlara güvenmiyorum evlendikten sonra bambaşka birisi çıkabilir. Erkeklere güvenemiyorsan evlenme o zaman ya. 30 yaşını geçirirsen evlenmen daha da zorlaşacak.
01 Yorumla
Soran1 yıl30 a ne kaldı şurda 1 yıl kaldı zaten. Güvenmiyorum ki güvenmek de istemiyorum her lafları yalan geliyor
Evlenme ben 35 yaşındayım aklım basıma geldi evlilikten korkmuyorum huzurum rahatım bozulacak ondan korkuyorum
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılAçıkça konuş paramı kazanıyorum kendi işimi yapıyorum evlenipte ne diye işimi ikiye çıkarayım kendi g. tunu temizleyemeyen erkekler ile kendimi yakacak değilim de
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de sorunun Türkçe meali tam olarak bu :)
Bence babanı karşısına geçmen gerekiyor. De ki ; Baba ben evlenmek istemiyorum. sevmedigin birisiyle evlenmek istemiyorum. bu dogru degil , Evli insanlar birbirine katlanıyorsa , sevdiği için katlanıyorlar. Ben sevmedigim birisiyle evlenmek istemiyorum. Sevdigim birisi veya hayatımda kimse yok. bu cümleyi kurarsan seni anlayabilir. Deki : bana baskı kurmayı bırakın. bunu anlat.
10 Yorumla
1 yılSen hayattan korkuyorsun birazda bencilsin evlilik paylaşmaktır. Sen ve araban gez dolaş sen ve yanlız hayat boş hayat haklı olabilirsin ama günü sunu evlilik var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıl1+1 küçük bir ev al ve ailenin yanından taşın 👍 nasıl olsa araban var. İstediğin zaman aileni görürsün, evlilik konusu bir daha açılırsa ziyaretede gelmem de.
00 Yorumla
1 yılBence evlenmek güzeldir ama doğru insanla doğru insanı bulmak için de doğru insan olmak lazım ve dua etmek lazım doğru insanın karşınıza çıkması için evlilik gerçekten ciddi bir mesele
00 Yorumla
1 yılBence burada maddi imkanim iyi arabam var gibi konuşma. Neyin ne olucagi belli olmaz. Zamani geldiginde olur bence senin icin dogru zaman degil demekki. Hem birileriyle tanismadan guvenip guvenemiyecegini bilemzssin ama bu internet olmasin her zaman yakin cevren, tanidik vs.
00 YorumlaSaçmalama istersen abim 32 yasinda gününü gün ediyor. Annem ona kız bulmak için akla karayı seçti o yine istemedi. burada senin ne istediğin önemli, ailenin değil. Hiç mi gündem okumuyorlar anlamış değilim ayrıca. Kendink ne zaman rahat hissedersen nasıl iyi hissedersen isteklerinin peşinden git. Her şey sana bağlı ailene değil. Psikolojik olarak elbette yorar ama bir müddet sonra vazgeçerler <3
00 Yorumla
1 yılGöğsünü gerip elini masaya vuruyorsun ve diyorsun ki ben ne zaman istersem o zaman evlenirim ama kalın bir ses tonuyla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl2 farkımız var. Benim arabam yok senin var. Ben yalnız kendi evimde kalıyorum sen ailenle. Geriye kalan her şeyde hemfikiriz. Maskelere bürünmüş o kadar kişilerin içinde güvenip evlenmemem. Evlendikten sonra bambaşka birileri oluyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılZorla evlenecek halin yok ya. Kararından asla vazgeçme! 💪💪
Gerekirse Cennet Mahallesi'nde Sultan gibi kismetlerini kaçır. 😄😄😄😄10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. boş ver bekarlık sultanlık yalnız yaşlanınca sıkıntı olabilir
12 Yorumla
Soran1 yılYaşlanınca bana baksın diye düşünerek yapılan çocuklar var çok yanlış ki o çocuklar da evli barklı oluyor sizi unutuyor zaten. Yaşlanırsam da kendime bakarım kimseye gerek yok
1 yılKendini düşünceni ailene iletmelisin ve seni evlilikte korkutan şeyin ne olduğu bulursan sorunu çözersin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYaşınla söylediğin yaş tutmuyor, sanırım bu soru kurgu, ki öyle..
29 yaşında kendi kararlarını verebilmen gerekir, tabi ama onlarında hakkı ölmeden önce seni mutlu mesut coluklu cocuklu görmek, torunları sevmek diye düşünüyorum.01 Yorumla- 1 yıl
Türkiye’de insanlar her yaşta aileden baskı görüyor sadece çocukken değil
Kesinlikle ani bi karar vermemelisin baskıyla. Ama çevrenden tespitlerine güvendiğin insanların tavsiyelerini de kulak arkası etme derim.
00 Yorumla
1 yılEvlilikten korkma ama mutlu evlilik kuracağını tahayyül edemediğin rastgele bir seçimden kork...
00 Yorumla
1 yılOlmuyorsa olmuyordur. Kabullenecekler. İstemediğin bir yola sürükleyemezler seni 29 yaşında aklı ergin bir bireysin sonuçta
00 Yorumla
1 yılSen istemiyorsan evlenme kimse sana zorla bir şey yaptıramaz, demek ki senni istemiyorlar yuk olarak goruyorlar.
00 Yorumla
1 yılBana neden da neden evlenmedin diye sorduklarimda 40 yaşında? hayırlısıyla dedikten sonra kimse de benimle ilginemez artık
00 Yorumla
1 yılİstemiyosan evlenme. Sırf ailen istedi diye olacak şey değil. Ayrı eve çık
10 Yorumla
1 yılİkna etmek zorunda değilsin. Sen ne istersen odur. Cevap bile verme. Sessiz kal.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok zorluyorlarsa ayrıl o evden.
Gizli Üye(25-29)1 yılKendine yetebiliyorsan ailenin bence bu durumda ısrarına gerek yok hayat senin hayatın zorlamaları çok anlamsız
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı. Akışa bırak takma bu kadar çevreden gelen baskıları duymazdan gel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılSen peki karşıya güven verebilecenmi degisicenmi bu işler karışık lı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle evlenmeyecegim de direkt ihtimal bile vermiyorum de
01 Yorumla- 1 yıl
Bu konu hakkında konuşmayın de
1 yılSen aileni dinleme evlilik sandıkları kadar iyi değil günümüzde
00 Yorumla
1 yılBu devirde böyle diycem de, aslında eskiden de öyleymiş, sadece duyulmuyomuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılikna değil kararını direk açıkla ve söyle noktayı koy
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılEvliyim konforunun bozulacağını düşünüyorsan hiç evlenme
00 Yorumla
1 yılSana kimse karışamaz, istemediğin bir şeyi asla yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBelki de bu korkunun sebebi erkeklerden bu yaşa kadar uzak kalman olabilir Daha önce hiç erkek arkadaşın oldu mu mesela?
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBende evlenmeyi düşünmeyen ve 34 yaşıma rağmen hayatında hiç kız arkadaşı hatta flörtü bile olmamış bir
erkeğim. kadın fobimi onlara bu kadar yabancı ve uzak kalışima bağlıyorum. Sanırım sizde de aynı durum söz konusu yanıtlarsanız sevinirim?
Cevap sahibi1 yılGuncelliyorsun da bir şey sordum neden cevap vermiyorsunuz?
Cevap sahibi1 yılBenim annemden başka tanıdığım bir karşı cins olmadı seninde öyle büyük ihtimalle korkun ondan bence sonuçta karşı cinsi tanımıyorsun yabancısın?
Soran1 yılGörmemişim kusura bakmayın ama eski yorumların bazılarına bu sorunuzun cevabını vermiştim. Benim ilişkilerim oldu ama durum ciddiye binince ayrıldım
1 yılEvleneceksen ortalama üstü durumu olan biriyle evlen. Senin maaşında gözü olmasın.
00 Yorumla
1 yılBende korkuyorum yanlıslş bir karar vermekten incitmekten ve incinmekten
00 YorumlaÇok haklısın. Sizin istediğiniz hayatı yaşamak zorunda değilim de.
00 Yorumla
1 yılhesap vermek zorunda değilsin sizene de geç kötü biri çıksa arkanda bile durmazlar
00 Yorumla
1 yılKeşke senin gibi zihniyette birileri olsa çevremd e.
00 Yorumla
1 yılÖyleyse en kısa zamanda kendi evine çık ancak öyle susarlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı.
1 yılÖn yargılarınızı bırakın doğru insanlar var ama doğru yerde aramak gerek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik ciddi sorunluyum ister böyle mutluysan düzenini bozmaya değmez
00 Yorumla
1 yılEvlenmek istemiyorsan kimseyi dinleme kendi yolundan ilerle evlilik bir ise de yaramıyor sıkıntıdan dertten baska bir şey değil. Düzen bozmaya huzur kaçırmaya hic gerek yok (bende evlenmeyi düşünmüyorum ve doğru yoldayız bence )🫠
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik olmadan olmuyor ailen seni düşünüyo
Bence korkma her erkek öyle değildir06 Yorumla
Soran1 yılNiye olmasın ya evlenmek zorunluluk değil
Cevap sahibi1 yılTabi ki zorunluk değil ailenden senin anne olmanı istiyor düzenin olmasını istiyor
Güvende olmanı istiyor
Ben evlilik zorunludur demedim zaten
Soran1 yılBen böyle güvendeyim zaten asıl evlenınce kadının canı tehlikede oluyor
Cevap sahibi1 yılEvlenince neden tehlikeli olacaksın ki?
Ailen ne zamana kadar yanında olur
Evlilik yaşını geçsin bak seni kapı dışarı ederler yapa yanlız kalırsın
Kötü erkekler var mı
Çok gerçekten
Ama çok çok iyi erkeklerde var
O artık senin seçimin
Düşüncelerine saygı duyuyorum
Soran1 yılEvlilik yaşını geçsin kapı dışarı ederler çok kötü bir düşünce değil mi sizce? Ve onlardan ayrı yaşıyorum zaten ne alaka yani
Cevap sahibi1 yılÖzür dilerim biraz mizahim sert oldu sanırım
Haklısın
Ama genelde baskı yapıyorlar evlen diye zaten paylaşıminda söylemişsin baskı yapıyorlar diye
- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat