Londra'da bir kadın, zorunlu başörtüsü nedeniyle İslam rejiminin ahlak polisi tarafından taciz edilen ve elbiseleri yırtıldığı için durumu protesto eden İranlı kadına dayanışma için destek verdi.
Kadınların zorunlu başörtüsü hakkında ne düşünüyorsun?
İslam dininde zorlama olmadığını söylüyorlardı. Senin dinin sana, benim dinim bana (Lekum dinikum veliye din) diyorlardı.
Durumun hiçte böyle olmadığı İslam devleti tarafından netleşmiş oldu!
Ne düşünüyorsun?
İslam dininde zorlama yoktur yalanını söylüyorlardı. Senin dinin sana, benim dinim bana diyorlardı. Ne düşünüyorsun?
Yaşını 59 olmuş ama 59 dakikada öğrenilecek şeyleri öğrenmeden İslam'a saldırıyorsunuz. Aşağıda öğrendim falan 40 yıl diyorsunuz da hiç bir şey öğrenememişsiniz,
İslam müslümanlardan değil, Kuran-ı Kerim ve Sünnetlerden öğrenilir.
İslam'ı kabul edip yaşantısında yanlış uygulayanlar, İslam'a değil kendilerine ve sizin gibi şekilcilere zarar verir ancak.
Sizin anlamanız açısından basit örnek vereyim yoksa anlamanız mümkün olmayacak.
Atatürkçü düşünce yapısını benimseyen biri haksız yere birini öldürürse, hırsızlık yaparsa, insanlığa yakışmayacak her hangi bir şey yaparsa ;
Atatürk'e ve Atatürkçülüğe dil uzatmak doğru olur mu?
Bu durumdan Atatürk'ün ve kendisinden sonra oluşturulan bir akımın ne suçu olabilir.
Sizin bu yaptığınız Bursa' lı birinin yaptığı bir yanlışı tüm Bursa' ya ve Bursa' lılara mal etmekten başka ne anlamı var.
Normalde böyle provokatif sorulara görüş yazmam ama konu dinim ve sizin haddiniz bildirilmedikçe saldırmaya devam etmeniz olunca dayanamadım.
Yöneticiler kanunlara uymaz iken sence islamın kurallarina mı uyar islam dininde problem yok problem onu keyfi niyetine kullananlarda en basit bizim ülkemizde bile dini kullanan istismarcılar yok mu
İslam dininde elbette zorlama yok. Kuran bunu son derece açıkça belirtiyor. Din adı altında insanlara kendi istediklerini yaptıranların suçunu dine atamayız.
Dünyada inananlarının hoşgörüsüzlük ve baskı oranının en yüksek olduğu din İslam'dır. Mensuplarının kendinden olmayana, farklı düşünene, sorgulayana tahammülü yoktur. Kuran'da net olarak bir çok kez sizden olmayanı önce uyarın, sonra dışlayın, en sonunda dövün der. Ayrıca dinden ayrılan kişinin (mürted) öldürülmesini emreden bir din nasıl hoşgörü dini oluyor?
İslamda senin dinin sana benimki bana diye bir şey yok. İslam kendinden olmaya bolca domuz maymun kafir münafık müşrik diye fişliyor ve öldürülmelerinden tut arkadaş dahi olmayın diyor kendisininde cehennemde yakacağını söylüyor. Ve insanların yaşamınada fazlasıyla karışan bir din.
birincisi dinde zorlama yok diye diger dinden islama gecmede zorlama yoktur islam dinin benimsemis bi müslüman alllahın kurallarına uycak sen bi is yerine girip girmemekte özgürsün lakın ise girersen ordakı kurallara uymak zorundasın olay basıt
ozaman bilmedigin din hakkında yorum yapıp karalama ögren ne olursa olsun ögren dogruyu söle insanların aklını kendi düsüncelerinle rahatlıgına göre zevkine göre isine geldıgı gibi yorumlama
Merak etme Ben bu dini 40 yıl hatmettim Yaşadım İçlerine girdim İnlerine kadar birlikte oldum iğne deliğine kadar öğrendim Hep üçkağıt menfaat sahtekarlık alavere dalavere
sen senin gibi sahtekarlarla karsılasmıssın dinin sadece yasam tarzını almıssın manevayatını almamıssan biseylere vakıf olamassın bilimin bi gercegi vardır moral inanmak hazır olmak ve beyinmsemek bunu yapamadıgın taktırde sahtekarların icinde ancak sahteyi görürsün gercegi istiyosan inanmak istemek ve bütün benligini vermen lazım akletmezmisin der kuranda o yüzden aklını kullanarak maneviyatı birlestirerek ulasırsın yoga yapar bi insan spor yapar psıkologa gider bir sürü sey yapar iyilesmek icin ya da saglıklı olmak icin herseyi barındırır halbukı islam kuran kuranda bi kelıme 40 kez tarif edilir lakın en dogrusu senin anladıgın sekilde degildir herkes bi kelımeyı hep kendisine ceker sen sahtekar üc kagıtcı insanların yanında dini ögrenirsen böyle olur işte
Dinlere inanmam da Zorlama yoktur diyen kitapları Yöneticiler kitabı kendine göre uyguluyorsa din naosım, Muhammed mezardan çıkıp düzeltecek hali yok ya
sana cennetti vadeden bir din elbette bunun karsiliginda kurallara uymanı isteyecek!! din secmede özgursun herkes zorla müslüman olacak diye bir kaide islamda yoktur başını ortmeyen muslüman kadınin cezasını şahislar değil Allah verir!! siz müslümana camur atmays meyilli kisilersiniz samimi olsaydınız dinin aslını ögrenmeye calisirdiniz
ayetler yasanan olaylar uzerine nazil oldu Kuran tek seferde inmediki iki zıt ayeti karsilastirinca bak celiksi var diyesin.. senin niyetin samimi olsa olayların aslını incelerdin sacma sapan inanıs demek kolaya kacmak demek isinize bu geliyor tabi
Her dinde zorlama vardır ki İslam kurallara uyarsan sonunda cenneti vadediyor!! sen hem istedigim gibi yasarim diyorsun hemde cennetti istiyorsun bu dedigin hicbir dinde yoktur ancak hicbir dine inanmayıp istedigin gibi yasarsın fakat ondanda cennet vaadi yok!
Başörtüsü sadece İslam da değil her İbrahimi dinde olması gereken bir din geleneğidir kara çarşaf da iki kez Yahudi camiasında ortaya çıkmıştır orta doğu da kadınlar sıcaktan bunalmasin diye siyah ve bol giyinmelerinden dolayı ortaya çıkmıştır şimdi buna İslam geleneği densede yanlıştır
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslam dininde zorlama yoktur yalanını söylüyorlardı. Senin dinin sana, benim dinim bana diyorlardı. Ne düşünüyorsun?