Güncellemeler
1 yıl
Sanki onlara açıklama yapmam lazım yaranmam lazım çok önemli varlıklar gibi hissediyorum tabi böyle bişe yapmıyorum ama zihnim bana bu oyunu oynuyor eğer öyle olmazsam yine bana zarar verirler diye korku oluyır
Hep olumsuzu konuşan bir ailem vardı panik kaygılı takıntılı depresif insanlar ağır şiddet gördüm hem fiziksel hem psikolojik anlatsam hayaliniz şaşar deli mi bunlar dersiniz. Ben de orada anksiyete panik atak olmuştum. Yok sayılıyordum bundan dolayı öfkelerim vardı sinirliydim. Evlendim. Terapi vs aldım. Düzeldim. şu an çok daha iyiyim sinir kalmadı stres düşük seviye. Ailem bu halimden memnun değil gibi sürekli beni kışkırtmaya çakışıyor. Ne zaman arasam saçma sapan triplerdeler ne güzel düzeldin ettin yerine beni üzmeye çalışır tarz hakrwleri var. Konuşmadım uzun süre evime geldi özür dilediler. Şimdi mesafeliyim. Yine memnun değiller onlarla olumsuz şeyler evliliğim geçmişteki olumsuzluklar hakkında konuşmuyorum ya sarmıyor muhabbetim. Aramıyorum bu kes trip yine. Ben napıcam. şu an zaten onların gözündeki insanların gözündeki duruşum benim için çok önemli (sorun bu bunu terapistimle çalışıyoruz) bu bedenle çok tetikleniyorum. Ne önerirsiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sadece senin ailen olumsuz değil ki bu genel olarak bütün insanların sorunlu problemi ama onları da anlamak gerekiyor bence sonuçta onun evladısın saçlığın teline zarar gelsin istemiyorlar
Ben zarar vermek istiyorlar gibi yorumluyorum neden mutluluğumla mutlu olmuyorlar sırf onların evine gitmiyorum mesafeliyim diye tuhaf davranıyorlar herşeyden tribe giriyorlar
Ben 2 sene öncesine kadar anneme adalar'a gideceğim demiştim o da bana gitme ya gemi batarsa diye cevap vermişti ben de demiştim ki ne gerek var hani böyle düşünme hep olumsuz düşünme demiştim o da bana demişti ki Titanik bile battı o mu batmayacak ben isteyerek bunları düşünmüyorum ben seni düşündüğüm için böyle düşünüyorum şimdi senin olayında bu şekilde ailen istiyor ki mutlu huzurlu ve sevimli neşeli bir hayatın olsun tabii ki de elden bir şey gelmeyince onlar da birazcık huzursuz oluyorlar
Evlendiğimde eşimle çok sorun yaşadık şimdi mutlu olduğuma inanmıyorlar
inanmıyorlarsa inandırmak veya göstermek zorunda degilsin ki sen yaşa onlar kendisi görsün?
Öyle yapıyorum ama sürekli işte bana geçmişi ima ediyorlar veya onlarla mesafe koyduğum için üzüldüklerini belli ediyorlar. Benim psikolojimi onların bozduklarını eşim ve ben onların yüzüne acı şekilde vurduk diye tepkililer
bak birisi sana zarar veriyorsa veya kırıyorsa konuşmamak susmak en güzel cevaptır bence sen söyledin ama anlamadıysa susacaksın bırak o konuşsun söyledikleri askıda havada kalsın?
Ama üzülüyorum işte evet şuna susuyorum tepkisizim ama üzülüyorum kaldıramıyorum beynimin içine etmişler öyle kaygılarım var ki kafam hiç rahat değil onlar yüzünden yıllarca bana zArar verdiler
karşılıgını susarak alacaksın?
Anlamadım
Tamam susuyorum ama ben bu sorunlarımı çözerken çok yoruluyorum
Sürekli bunalıma giriyorum
bu durumda her şey eşinde bitiyor benden demesi
Destek oluyor şu an ama ben terapi felan alıyorum çok yoruldum gerçekten eşim elimi sıcaktan soğuğa sokmuyor.. her istediğimi yapar ama ben hayattan çok bunaldım
bu durum zamanla seni bitirir benden demedi eşini kendinden soğutursun
Evet napcam ben
Zihnim bi türlü rahat etmiyor
tarafını seçrsin ya ailen ya eşin ama unutma ki ailen bi yerden sonra gidecek ama eşim ömür boyu yanıdna kalacak?
Ya zaten ben eşim tarafındayım eşimle birbirimize çok düşkünüz ben burada kimseye yansıtmadığım zihnimdekileri paylaşıyorum. Teravi aldığım için yoruluyorum bunalıyorum
her ne kadar eşinin tarafında oldugunu desen bile bunu ona vermen gerekir his duygu olarak?
Veriyorum o da farkında zaten sorun yok evliliğimizde
eşin sana o hissi vermiyor ama içten içe çöküyor erkekle böyledir merak etme?
aile konusuna o kadar takılı kaldın ki evlilik durumunu unutuyorsun benden demesi?
Nasıl yani? Evlilik durumundaki neyi unutuyorum mesela nasıl bir çıkarıma vardın ordan
Gerçekten çöküyor mudur neden çöksün ki ona bi kötü davranışım yok
eşim şu an seni seviyor ilgili * a sen üzülme diye ama bunu sen üzülme diye yapıyor ve gösteriyor
Niye normalde ilgili sevgili olmayacak mı bu durumlar olmasaydı
hayır ya sen aile durumunu kafaya takarsan eşin bunu görmese bile hisseder ve anlar bu durumu hisseden eşin evliliği bozuldu diye düşünür yani demem o ki ailene sırtını dön görme duyma bilme eşine odaklan?
Evet eşimde bunu istiyor bence. Biz sürekli benim terapilerim ailemin canım davranışları hakkında konuşuyoruz bence de bıkanikir bana ben bıkmıyorum ama üzülüyorum seni bu hale getirdiklerine ama sen düzeldin kafaya takma artık diyor …
eeee bak bende aynısı diyorum sana ilerleyen zaman da eşin evlilikten tat almaz sorunu sende bulur takıntılısın der sorunlar yzünden evliliğin biter
Tamam ne tapmam lazım ben tedavi alıyorum ve bu tedavi zor bi tedavi beni yoruyor dertleşesin geliyor eşimle dertleşmiyim o zaman ona yansitmiyim. Zaten bitmek üzere tedavim
tedaviden sonra eşine mutlu yaklaş ve sevmeye çalış olanalrı unuttugunu ve iyi oldugunu göstermeye çalış?
Zaten şu an tedavi olduğum günler yorulduğumda eşimle dertleşiyorum ve eşim çok düşünceli olduğundan o beni benden çok düşünüp beni dert ediyor. Ben sıfır sinir çok iyiyim bakımlıyım eşime ilgiliyim fakat ailemin davranışları beni üzüyor tedavi sürecinde olduğumdan çok tetikleniyorum. Acaba şey mi yapsam eşim bi daha sorar ederse umrumda değiller felan mı desem belli etmesem? Ona bu konuları açmasam? Dimi yoksa ben takıntılı değilim sadece çok yoruldum …
Bir de baya para gidiyor terapiye onu da dert ediyor mudur etmiyorum diyor ama
Aileni zkm