- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılKaç yaşında evlenirsen evlen korku olacak gerci 60 70 yasinda evlenirsen korku kalmaz bundan onceki yaslar icin diyelim evlilik kolay bir sey degil anne babandan zaten bunu görüyorsun ama yine de herkesten farklı bir evlilik yasayacaksin senin hayatın düzenin farkli olacak evliligin ne oldugunu bilmeyen insanlar olduk artık evcilik oynar gibi sıkıldım oynamiyorum demek oldu evlilik cocuk oyuncagi degildir cok buyuk sorumluluk demektir başta eş geliyor sonra cocuklar geliyor kadın icin çocuklar çok zor erkek icin hepsi cok zor hayatin kendisi cok zor zaten insanlar daha da zorlastiriyor simdi seviyorum aşığım evleniyorum sonra kavga gürültü ayrılık ne oldu hani nerde aşk sevgi cocuk oyuncagi zannediyordu sevgililik kolay tabi gerci onu bile beceremeyenler var sahi o seks ilişksisiydi zaten ama yine de seksi birak seviyorum aşığım ölüyorum ayaklarını yapamıyorlar daha kaldıki evliligi yapacaklar artık evlilige bir ara verilmeli herkese egitim verilmeli anne babalara cocuklara evliligin ne oldugu öğretilmeli en ufak seyde kaç olmaz zorlukları bilecek nasıl çözecek bilecek bu türk milletine eğitim verilecek seksten ibaret olmadığınü öğretecekler hatta seksi de öğretecekler onu bile beceremeyen bir toplum var akıl bacak arasında ama ne oldugunu bilmiyor akıl evlilikte ama evliligin ne oldugunu bilmiyor artık bunlar gösteriş oldu zaten bizim millet gösterisi sever zaten
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Normal olsa gerek, herkesin ne dediğine kulak asma. Bir uzman terapiste veya psikologa danış gerekirse.
İçine sinmeyen durum olursa ailenle paylaş onları dinle gerekirse. Ailen asla senin kötülüğünü istemez, onların daima yanında olacağını bil. Kendinden ve müstakbel eşinden eminsen problem yok devam et. Dua et hayırlısını iste.
Her düğün dört dörtlük olacak diye bir şey yok, hepimiz saralızade torunları da değiliz. her şeyin mükemmel olmasını da beklemeyin. Biraz zamana ve akışına bırak. Bazı anların heyecanını yaşa sonuçta mutlu günün olacak biraz rahatla.00 Yorumla
korkabilirsin bu çok normal büyük bir sorumluluk alacaksın.. yorumları okudum ful ne kadar da ön yargılı bir tavır takınmışlar.. görücü usulü evlilik ile evleniyorsan muhtemelen bu senin tam olarak kendi kararın değil birde yaşın küçükmüş ailen bu noktada karışmış olabilir haa şimdi bana ön yargılı diyeceksiniz ama bu ön yargı değil.. Tam olarak neyden korktuğunu bulmaya çalış baktın yapamıyorsun ailenle konuş ki düğününe az kaldığını söylüyorsun aslında çok kapalı anlatmışsın biraz açsaydın tavsiye verebilirdik diye düşünüyorum.. hakkında hayırlısı bilemedim
00 Yorumla
1 yılTabii ki normal, herkesin yaşadığı bi şey bu. Evlilik, hayatının en büyük adımlarından biri sonuçta. Birlikte hayat kuracaksın, her şey değişecek. Kendi düzeninden çıkıp, uyum sağlamak, alışmak kolay değil. Özellikle de beklentiler, sorumluluklar falan yük bindirir insana. Korkularını göz ardı etmeye çalışma, aksine onlarla yüzleş. Kendine bu korkuların sebebini sor, hatta nişanlınla da açık açık konuş. Böylece düğün günü geldiğinde aklında soru işareti kalmaz, daha rahat hissedersin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçer korkunuz zamanla
00 Yorumla
1 yılErkekler yaratılış olarak dölleyen ve nesli devam ettiren taraf olduğu için ve cinselliğe her an hazır olarak programlandıkları için evlilikteki en büyük beklentileri düzenli bir cinsel hayatlarının olmasıdır.
Evlendiği kadın sayesinde ev işlerinin düzene girmesi ise onun sosyal hayattaki performansını arttıran diğer ekstralardır.
Ama iş kadına gelince durum biraz değişiyor;
Kadınlar yaratılış olarak Annelik hormonlarından ötürü sahiplenilme, doğacak olan çocukları ve kendi hayatını en konforlu şekilde idame ettirmeye programlıdır.
Bunu başarabilmesi için de onu ve çocuklarını sahiplenip dış dünyanın tehlikelerinden koruya bilen, ona konforlu bir hayat sürüp hayat boyu idame ettire bilen mental ve fiziksel olarak güçlü erkeği bulmak ister.
Bu yüzden kadın evliliği geleceğine bir yatırım olarak bakar ve seçtiği erkeğin ileride yaşayacağı sıkıntılara göre duygu durumu değişecektir.
Bu gibi durumlarda sabretmeli ve erkeğine eziyet etmeden kötü zamanlarda da onun yanında olmalıdır.
Evlilik Adem ve Havva'dan bize kalan bir Cennet mirasıdır32 Yorumla- 1 yıl
Abi ne cinsel. hayatmis sizinkide ya. Bizim cinsel hayatımız yok zaten alınmış. Sifiriz. Yani sizlerde urologa yanımıza 40 larda düşüyorsunuz hocaaam bir sorunmu var? Neden böyle oldu? Olur abicim normal doyoruz sanıyorlardı omur boyu döllenme yapacaksınız. dizinde lilkniz bir yere kadar size pili takanlar biziz biz. . haplar olmasa 40 larda cougunuzun işi bitik. Neyse hihihuh. yani egolariniz vaeya sizin onlara sebep hep. buyuk büyük konuşmalarınız. Yaşın henüz 34 iyi beslen 40 a az kalmis
- 1 yıl
Lütfen papatya çayı için beyninize iyi gelecektir
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 1 yıl18 yaşında evlenmek niye, üstelik karşındaki 26 yaşında? Parkta oyun oynayıp gezip okuman gereken yerde kendine bu kötülüğü niye yapacaksın ben bile bu yaşta evlenmeyi düşünmüyorum bir de ailesiyle yaşayacaksın daha cocuksun sen cok pisman olursun. Ailende aklı başında biri olsa zaten onaylamazdı hadi hepsini geçtim bir de görücü usulu şaka ötesi. Ben sana olacakları yazayım ocak ayında burada soru soracaksın, cok pismanım napcam bilmem ne diye kendine ait alanın dahi olmayacak, 18 yaşında evlenilmez aradaki farkta çok fazla kafa uyumu asla olmaz. Cocuklugunu yaşaman gerekiyor kendine yazık etme derim tercih senin. Hayalperest değil realist yaşamanı tavsiye ediyorum.
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEninde sonunda ilişkilerin bittiğini düşünürek karar verseydin bari. Sevgide aşkta evlilikte sonsuz değil resmi bir anlaşma ile çoluk çocuk bakımı kurumuna giriyorsun. Eee ne diyelim hayırlı olsun iyi hizmetler bari akıllı davranıp çocuk dogurmassin hemen , işinde vardır umarım. Cunki insanı tamda en yakını ve en sevdiği kişiler vurur. Sana evlilikte başına mutlaka gelecek olan aldatma , pişmanlıklar için geçmiş olsun diyelim şimdiden :) iyi tranvalar canım. Ucuz atlatırsın umarım psikolojine dikkat et. Bye
21 YorumlaEğer evlendiğin kişi düzgün birisi ise, korkuya gerek yok. Evlilik, karşında düzgün bir insan olduğu zaman cennet gibidir. Tabii ki zorluklar, sorunlar olacaktır. Bunlar normal hayatımızda da var olan durumlar. Zorlukların ardından elbette kolaylıklar olacaktır. Önemli olan anlayış ve sabırdır. Allah mutlu mesut etsin.
41 Yorumla- 1 yıl
Evlilik her yaşta korkulacak bir kurum. Cunki insanlar değişmez
Biraz aklın olsa evlenmezsin kariyer yapıp kendini geliştirirsin ben sana olacakları söyleyim ilk 2 ay canım cicim ayları sonra gerçek yüzünü görürsün kaynanam larda kalcam diyosun seni köpek gibi kullanıp hizmet ettircekler alacakları mobilyaya bile onlar karışacak sen iç güveysi olarak onların evine gideceğin için söz hakkı her zaman annesinde olcak kısaca ezileceksin 6 ay sonra geçicez diyosun ne malum erkekler köprüyü geçene kadar he derler iş işten geçtikten sonra otur oturduğun yerde diyince ne bok yicen az kafanı çalıştır yol yakınken ayrıl yks çalış üniversite kazan kariyer yap böyle slak saçma şeylere de kalkışma yaşın kaç başın kaç az olgun düşün sonradan pişman olacağın şeyler yapma bu dediklerimi de tek tek yaşıcakskn eğer vazgeçmezsen
20 YorumlaRahatlatacak bir şey yok kişiden kişiye göre değişen bir şey evlilik biri sana çok güzel olacak derse inanma çünkü neye göre güzel olacak onun beklentileriyle seninki bir değil kaderiniz aynı değil o güzel diyen kişiye göre evlenemezsin evlilik bu bu düşünceleri evlenmeden önce sormanız gerekiyor aslında kendinize ben evlilğe hazırmıyım da evleniyorum diye. Gerçekçi olalım çok büyük sorumluluklar sizi bekliyor sevdiğinz insanla bile evleniyor olsanız bu mutsuz hiç olmayacaksınız anlamına gelmiyor.
10 Yorumla
1 yılEvlilik kolay bir şey değil
Yeni bir hayat kuruyorsun
Yeni bir yola çıkıyorsun
Umarım çıktığın bu yolda hep mutlu olursun
Ve hiç bir zaman pişman olmazsın
Hiç birşeyden korkma
Korkularını yen
Eğer seviyorsan güçlü ol
Çok mutlu ol inşAllah❤️✨🌺00 Yorumla
1 yılKaynananın gönlünü kazanirsan her şey kolay olur. Artık gelinlik rolün onu nasıl ne şekilde memnun eder bilemem ama onun gönlünü, ev isinle mutfak işiyle veya ona kim ters ise sen onun yanında olarak gönlünü kazanmaya, kaynananın gönlüne girmeye bak.
Not: en ufak bir yanlışta tüm hersei tersine cevirirsin o nedenle aklın ustalaşana kadar arani hep iyi tut. Ona anne demeye de alış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllah aşkına korkularını kim ne söylerse yeneceksin mesela. Burdaki bir kısım hatta çoğunluk erkekler evli ve avını bekleyen timsah gibiler, evliliğinde problem olan ya da aldatma potansiyeli olan kadın bekliyorlar. Aldatmayan kısımların çoğu mutsuz maddi, manevi çöküşteler falan özellikle uzun süredir evli olanlar. burada sana kim ne yorum yapsın ki için rahat etsin.
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl🙏
1 yılSakin ol prenses Sakin Ol insan olmak beraberinde korkmaya da getiriyor Hepimiz insanız ve hepimizin korkuları var Lütfen sakin ol vesvesene ve şeytana yem etme kendine Rabbim kolaylık ve mutluluk versin şimdiden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvleneceğin kişiye her türlü güveniyorsan o da sana güveniyorsa, birbirinizi gerçekten seviyorsanız, ekonomik ve toplumsal sorunlarla omuz omuza verip sorunların üstesinden gelecekseniz bu evlilik yürür.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılBen seneye 34den gün alacam bence bu aileyle olmaz ve çeyiz falan da yok ama annem sorunlu belki de rezil eder ya da hayır der benim kızım bir şey yapamaz aslında yapiyorum da o takıntılı herşeyin hayırlısı ne derdiniz var yaş kaç?
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKorkmak normal. Hayatında büyük bir değişiklik sonuçta. Düğün salonuna girerken dahi korkuyordum. Ne olacak ne bitecek, hayatımın yeni bir evresine geçiyorum vs. Ama doğru adamsa tüm korkuların geçiyor
00 Yorumla
1 yıl18 yaşındaymışsın anladığıma göre ve bana bu yaşta dünyaları verseler evlenmezdim. Sakın evlenme, istediği kadar düzgün insan olsun 18inde evlenmenin hiçbir mantığı yok. En az 26-27 yaşını bekle, okulunu oku, ekonomik özgürlüğünü kazan ve kimseye bağlı yaşama. Lütfen vazgeç şundan bak insanlar da altta yazmış, benden de duy istedim, 2024 yılındayız 18 yaşında evlenilir mi hiç?
11 Yorumla- 1 yıl
Ben nasıl bu detayı göremedim resmen 18 yaşında üstelik çocuğun evinde yani ailesiyle birlikte yaşamak istiyor bu da yetmiyor görücü üsülü ile tanışmışlar şaka gibi fena oldum gerçekten sakın sakın sakın böyle bir şey yapma burdan da tüm kızlara sesleniyorum yapmayınnnn
Kaderinde ne varsa onu yaşarsın korkm İnşallah güzel bi hayatın olur Hayırlı insan evladi birine denk gelmişsindir. Ve iyi ki evlendim çok mutlu huzurluyum dersin 😇😇
10 Yorumla
1 yılEvlilik kolay bir şey değil
Yeni bir hayat kuruyorsun
Yeni bir yola çıkıyorsun
Umarım çıktığın bu yolda hep mutlu olursun
Ve hiç bir zaman pişman olmazsın
Hiç birşeyden korkma
Korkularını yen
Eğer seviyorsan güçlü ol
Çok mutlu ol inşAllah10 Yorumla
1 yılBirbirinizi seviyorsanız, güveniyorsanız, birbirinize yardımcı oluyorsanız, birbirinizin fikirlerine saygı gösteriyorsanız ve birbirinizi destekliyorsanız her türlü yürür. O yüzden hiç korkma.
10 Yorumla
1 yılBence korkman gayet normal sonuçta yeni bir durum insanoğlu tanımadığı bilmediği şeylerden korkarmış özellikle bu devirde erkeklerin çoğu çok korkunç maalesef hayırlısı artık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılBu tür korku demeyelim de insanın içi bir garip olabilir doğrudur haklısınız ve bu istemeyerek oluşur sizde. Kolay değil sevdiğiniz insanla evleniyorsunuz artık.
00 Yorumla
1 yılKorkularınızı ve endişelerinizi açıkça yazmalısıniz.. yoksa çok genel cevaplar gelecek ve gelen yorumlar işinize yaramayacaktır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılBiz değil evleneceğin insanın rahatlatması gerekiyor.
14 Yorumla
Soran1 yılNeden onun rahatlaması gerekiyor
- 1 yıl
Rahatlaması değil rahatlatması. Sonuçta onunla evleneceksin. Yani bizle yaşamayacaksın ki bizim tavsiyelerimiz ise yarasın.
Soran1 yılHayır öyle değil sadece ailesiyle yaşıycam kendi ailemden uzak o yüzden korkuyorum
- 1 yıl
Çok sıkıntı
Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı. Neyden korkuyorsun yaaaa deli dehşet bir şey korkması gereken erkekler asıl hayaller hayatlar oluyor 😂😂
00 Yorumla
1 yılBir evli olarak korkulacak bir şey yok. Her şey çok güzel oluyor sadece. Evlilikle ilgili takıldığın bir şey olursa sorabilirsin.
00 Yorumla
1 yılRahatlamayı değil her zaman gerçekleri duymaya çalış. Gerçekde şuki; insan hep korktuğu şeyleri yaşar
00 YorumlaKorkuların neyle ilgili mesela?
Almak üzere olduğun yeni sorumluluklarla mı yoksa evliliğin ilk günleriyle mi?00 Yorumla
1 yılilk 2 3 ay canım cicim sonrasında "lan karı ne yemek var" sağda solda çoraplar kavga gürültü
03 Yorumla
Soran1 yılAllah korusun ya ne iç açıcısın ya
- 1 yıl
Gerçekler
Soran1 yılHer insan bir değil bence
1 yılNeden korkuyorsun sevdiğin adam ile evlilik kötü olur mu
10 YorumlaHer şeyi oluruna bırak olur zamanla bir bakmışsın bitmiş bile
00 Yorumla
1 yılKorkuların var bu normal.. O yüzden sakin kal ve pozitif düşün. :)
00 Yorumla
1 yılKorkun olsun olmasın en geç 2 yıl sonra ebeni tersten göreceksin nasıl olsa. O yüzden sal gitsin😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
Neden açıklar mısın merak ettim
18 yaşındaysan sıkıntı yani çokta yürür gibi durmuyor, hele günümüz evliliklerine bakarsan...
00 YorumlaO kadar yazan olmuş hicbirisine de bakmamış cevap vermeye tenezzül etmemis
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılHayırlı olsun hiç korkma inşallah en güzel şekilde mutlu olursun
00 Yorumla Bence çok normal benim de mayısda düğünüm olacak ve çok korkuyorum
00 Yorumla
1 yılbüyük bi sorumluluk altına giriceksin strese girip korkman normal
00 YorumlaÇok normal zaman yaklaştıkça korkuların artacak stresten
00 Yorumla
1 yılBen yalnızım ki. . En azından bir erkek yuzu göreceksin.
00 Yorumla
1 yılKafa oturmadan evlilik peşine düşersen olacağı bu
00 YorumlaMutluysanız sıkıntı etme. Evlilik zaten zamanla sarpa saracak. Sorunsuz evlilik olmaz. Üzgünüm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYazık evliliğinin ilk günlerini doyasıya yaşayamayacaksın bile ayrıca emekli olunca direk gideceğini hiç sanmıyorum yok 3 ay geçsin yok 5 ay geçsin hiç de taşınmayacaklar göreceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKorkmakta haklısın. Evlilik de bir imtihan meselesi olabiliyor bazen.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSana olacakları söyliyim,
Hayatinin sonu geldi artık mutluluk, huzur yok
10 YorumlaBence herşeyi akışına bırak istemediğin konularda eşinle konuş zaten yeni evli olacağınız için çok sıkıntı olmaz ama zaman geçtikçe değişirse hiç çekinmeden derdini anlat hayırlısı olsunn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim ay sonunda balım. Neye korkun var anlat dertleşelim.
00 YorumlaHm bak eğer korkun ilk gece vs. Falansa sıkıntı yapma bu bir zorunlulk değil ilk geceden korkar çoğu kız çünkü başka hangi korkuların var mesela?
00 Yorumla
1 yılSana korkuları yenemediysen bu vakçe kadar işin zor
00 Yorumla
1 yılİlişki terapistiyim dilersen kaygılarını müsait olunca yaz bana konuşuruz
00 YorumlaŞu adamda heryerde, var neyse, bilmem ki, neyden, korkuyosun
00 Yorumla
1 yılNormal, çünkü bağlanmak ve sorumluluk almak tedirgin eder, gayet insani bir duygudur.
00 Yorumla
1 yılEvlenme ben boşanıcam demişti Kızıcılık şerbetinde ya aklıma o geldi :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Neden korktuğunu söylesen ona göre yorum yapardık
20 Yorumla
1 yılAyni evde kalma bence
09 Yorumla
Soran1 yıl6 ay mecbur kalmalıyım çünkü kayınbabam emekli olunca köye taşınacaklar onlar ev bize kalcak
- 1 yıl
Hmm o zaman iyiya sikintu değil ayni evin içinde olunca rahat edemessin diye söyledim korkma eşinin ailesine alışır gidersin
Soran1 yılİnşallah öyle olur
- 1 yıl
İnşallah 18 de niye evleniyonki bide oda 26 yaşmis
Soran1 yılGörücü usulü ve akıl yaşta değil başta ve çok iyi geliyor bana
- 1 yıl
Hmm görücü usulu en mantikli yanliş demiyorum bende öyle olcakda ne bileyim bu zamanda üni filan olmadan bilemedim
Soran1 yılBen bir sözlendim severek hayatımı mahvetti görücü usulü yaptım ve çok iyi ben razıyım rabbimde ondan razı olsun
- 1 yıl
İnşallah mutluluklar
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılhayatının en bcktan yıllarına hazır ol
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılkorkuyorsan evlenme
00 Yorumla
1 yılSabırlı ol her şey olacağına varır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. @cdsinan23 ne diyorsun aşko? Sen bilirsin 😃
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılÇekincen ne ki, her şey yolundadır umarım.
00 Yorumla Bence normal hatta son geceye kadar bile olabilir
00 Yorumla
1 yılKardeşim keşke nikah kıyarken deseydin bu kaygını
01 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım