Kadin hastaymış "eşine toprağım kuruyunca evlenebilirsin" demiş adam "yok canım senden sonra kimseyle evlenemem ben" demiş kadın "evlen evlen ölenle ölünmez" demiş adam kabul etmemiş neyse kadın ölmüş adam karısın mezarına gitmiş bakmış toprak yaş "neyse yeni gömüldü" demiş bir hafta sonra gene gitmis toprak gene yaş sonra bir ay sonra gene toprak gene yaş "Allah allah demiş bu toprak niye hiç kurumuyor" diye şaşırmış birgun gene mezarlıkta akrabalardan biriyle karşılaşmış hoş beş derken akraba "rahmetlinin vasiyeti mezarimi susuz bırakma bende böyle hergun gelip susuyorum" demis adam sonradan anlamıştı karısı öldükten sonra bile rahat vermemis
Tevafuk bu ki geçen kardeşim bana böyle soru yöneltti. Elbette eşimin benden sonra evlenmesini isterim. Gidenin elbette kişide bir hatırası kalır, kalacaktır da. Fakat hayat zor. Gencecik birinin yalnız yaşlanması ve ölmesi kadar kötü bişey yok. "Sen evlenir misin" diye sorduğunda ise cevabım net olarak; "Hayır" oldu. Yani kimseye zarar vermek istemem. Kimsenin hakkına girmekte istemem. Ama tabiki hayat ne yaşatır onuda bilemem ama en azından şunu söyleyebiliyorum; "Eşim vefat etmiş olsaydı, onun hatırasına saygısızlık etmek istemezdim."
Çok sevdiğim eşimi başkasının kollarında düşünmek acı verse de ben zaten ölmüş olacağım için sorun yok 😊 tabiki evlenmesini isterim. Konfor alanı sağlanmış bir eş zaten arayışa girecektir ama ondan şunu isterdim mantığı ile değil kalbi ile hareket etmesini ve yeniden birini çok sevmesini. Kendimi düşünüyorum bazen ya eşim vefat etmiş olsa diye tabi bu arada bunu düşünürken bile gözyaşlarım pıt pıt 🥲 Evlenmem beeeen diyorum ama kalbe söz geçer mi bilmiyorum 😊
Bu arada bu çilekeş kadın sorusu değil emin ol her evli çiftin ama özellikle kadınların düşündüğü bir soru ve soru olmakla kalmayıp üzerine senoryalar çizilen bir tür dram😅
evet tahmin edebiliyorum teyzemler bugun konustu konuyu o arada bi dusundum aslinda, biraz esprituel olsun diye oyle soylemek istedim. tesekkur ederiim 😊💖
Mezarımda ters dönermişim gibi geliyor. Ya evlendiği kişi çocuklarımıza iyi bakmazsa, ya eziyet ederse, ya kendi çocuklarından ayırırsa. Belki de hiç biri olmaz daha mutlu olur canım kocam ama banane ya çocuklarımızı büyütüp meslek sahibi etsin, sonra evlensin.
2 aile diye bir dizi vardı. Kadın ölünce adamın evlenmesinde bir maruzat görmemiş. Benim ise canım çok sıkılıyor bu duruma. Benden başkasını sevmesin, bana kavuşacağı günü beklesin istiyorum. Çocuklarla ilgilensin. Ne gerek var başkasına? Evet, bencilim.
yerini baskasiyla doldurup belki seni bi daha hic hatirlamayacak oldugunu, seninle yasadiklarini onunla yasayacak ve belki daha iyi hissedecek oldugunu dusunmek cok kotu
Eğer çok iyi ve ona değer verecek birini bulursa evlensin. Ben evleneceğini sanmıyorum hatta ona da bana bi şey olursa evlen diyorum, 36 yılda senle zor evlendim, bi daha zor diyor😅😅 ama karalar bağlasın da istemem. Çocuğum varsa durum değişir, çocuğuma kötü davranacak birini de eve sokmaz zaten
Eşim olacak adamın her zaman benim sevgime sadık şekilde olmasını dilerdim. Benim hatıralarımı diri tutmasını ben varmışcasına beni yüreğinde hissetmesini isterdim. Çünkü bedenler ölür, ruhlar ölmez. Düşündüğün an o ruh seni yaşam alanına çeker. ⚡
Eğer benim yokluğum sana acı verip mahvedecekse lütfen bir kadını yeniden sevmeyi dene ben öldükten sonra. Çünkü yokluğumun seni mahvetmesini istemeyecek kadar çok seviyorum seni sevgilim derdim.
hemen senaryonu soyliyim, 33 yasinda ol hadi amansiz bi hastaliga yakalandin ama evlisin. dusunuyosun bazen olursen ne olur diye. cocugun yok mal varligin da esine de kaliyor ailene de kaliyor. sanki vehbi koc ya mal varligim diyo ahshhahahahsha
Abart skfjndjg genç yaşta ölüyorsam kızda benim yüzümden hayatını bitirmek zorunda değil sonuçta. Tek mutluyum diyorsa evlenmesin, hayatımı tek sürdüremem diyorsa evlensin. Bence olması gereken bu 🤣.
ya oldukten sonra dusunemicem zaten, su an evli olsam ve mesela amansiz bi hastaliga yakalansam olur muyum diye dusunsem olunce kocam evlenir mi acaba desem ve evlenme ihtimalini fark etsem uzulurum 😂😂
Eğer yanlizlik maddi ve manevi zor ise , usulüne göre olduktan sonra neden olmasın. Ölüm, vefat eden içindir. Kalan için hayat ve her sınavı devam ediyor
Hayır, istemezdim. Onun hayatındaki son kadın olmak isterim. Kendisi ölene kadar bana sadık kalmasını isterim. ✨✨ Çünkü benim eşim genç yaşta ölse hayatımın son aşkı olur. 💔
Ben öldükten sonra kimin ne yaptığının inan bir önemi yok böyle saçma sapan kısıtlamalar yaparak ömrünü devam ettiren kişiye hayatı zindan ettirmem yani
Belki bencilce olacak ama istemem, onun yanında bir başkasını nasıl düşünebilirim, ona dokunduğunu, ona sarıldığını, hayır bu hiç kabul edilebilir bir şey gibi gelmiyor bana.
Arkamdan kimse yas tutup ağlasın istemem kaldıkları yerden devam etsinler eşim varsa evlensin isterdim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Ben evlenmesinj isterdim tabi mutlu olsun ölenle ölünmez. bence mezarlığa gittiğinde ölüler le konusuyosun ya seni duyuyo diyolar ölenler icin imamlar falan. O külliyen yalan bence uyuyolar ve bizi gormuyolar izlemiyolarda. Giden gidiyo bence.