Neden hep "Kadınlar şöyle erkekler böyle" diye başlıklar görüyoruz? Neden bir bütün olarak bakmak yerine birbirimizi ayırıyoruz?

Bu ülkeye mi özgü bilmiyorum ama cinsiyetçilik hat safada. Medya bizi neden sürekli birbirimize düşman etmeye çalışıyor? Anlıyorum, kutuplaşma etkileşim kazandırıyor ama artık bıktım. Neden birbirimizi yüceltemiyoruz? Bu sadece cinsiyette de değil. Siyasi olsun dini olsun... Bir kez de birbirimize düşman olmak yerine birbirimizi övsek ne olur sanki? Artık "Erkeklerin hepsi aldatıyor, hayır kadınların hepsi aldatıyor" gibi saçma genellemeler duymaktan bıktım. Niye bir insana bütün gözüyle, insan gözüyle bakamıyoruz? Neden bu hâle geldik? Neden birbirimizi aşağılama yarışına giriyoruz. Neden illa bir kesimi yüceltip diğerini gömüyoruz ki? Yani bir olay oluyor cinayet gibi. Yine sadece tek bir tarafı koruyup öbür tarafı görmezden geliyoruz. Ölen erkek de var kadın da var. Orada ölen insan. İnsanı öldürmek her türlü kötü değil midir? Sırf kadın öldü diye daha mı kötü oluyor? Neden sadece "insan" diyemiyoruz?

Neden hep "Kadınlar şöyle erkekler böyle" diye başlıklar görüyoruz? Neden bir bütün olarak bakmak yerine birbirimizi ayırıyoruz?