Gizli Üye(25-29)1 yılBen de köyde büyümek zorunda kaldım. Bu ailesine de bağlı biraz. Ailem benim bahçe ya da hayvanların işleriyle uğraşmamı istemezlerdi zaten öyle çok büyük bir bahçemiz ya da düzinelerce hayvanımız yoktu. Bu yüzden evde bir sürü boş zamanım vardı ve sürekli bilgisayardaydım. Film, dizilerle büyüdüm diyebilirim. Şehirdekilerden tek farkım evin konumuydu ha bir de sosyallik. Fakat köy var bir de gerçekten köy var. Bizim yaşadığımız şehir çok küçük ve 15 dakikalık mesafe olan yerlere köy deniyor. Bizim yaşadığımız köy ise genelde emeklilerin yerleştiği yer. yani nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama köy denince akılda canlanan yer değil kesinlikle. Fakat bazı yerler hala çok geriden geliyor. İnsanları çok cahil. Eğer erkek arkadaşının köyü de öyleyse hayatta yapamazsın. Emin ol orada yaşayanlar şehirde yaşama şansı olsa koşarak gelirlerdi. Çoğunun hayattan haberi yok ve o köyde yaşamaya ailelerinin bulduklarıyla evlenmeye mecburlar. sen hayatta yapamazsın öyle bir yerde. sanıyorsun ki ben anlaşırım onlarla her işlerine de yardım ederim diyorsundur da unut onu güzelim. Onlar seni köle yapar haberin olmaz ben nerden düştüm buralara dersin ben aslında erkek arkadaşın neden köyde yaşamak istiyor onu anlamadım. ailesiyle falan yaşamak istiyorsa arkana bile bakma zaten kaç.
25 Yorumla
Soran1 yılBabası kalp krizi geçirmiş erken yaşta vefat etmiş annesi yaşlı küçük bir kzı kardeşi var onları bırakamıyor
Soran1 yılBide köye alışmış şehiri sevmiyor
Cevap sahibi1 yılvalla kaç derim biz de dedem ölünce babaannem için taşındık köye bir gün huzurumuz olmadı. Köyde yaşayan kadınlar eskilerden ne gördülerse onu devam ettiriyorlar. Kaynanalık yapıyorlar yani. Hayatını mahvedersin benden söylemesi. Kendi evinin kraliçesi olmak varken gidip kocanın annesine kız kardeşine hizmet edersin bir değerinde olmaz. Onlara sessiz sakin uyumlu hayat görmemiş saf biri lazım. Sen evlensen de katlanmazsın çünkü.
Soran1 yılZaten olmıyacak belli
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılErkek arkadasinda kusura bakma ama mal yani genellikle kızlar köyde yaşayamayız diyorlar köylerde eskisi gibi değil ki yol olmasın şebeke olmasın elektrik su olmasin bizim köy sehirden güzel tek eksi yani sıkılabilir oda eşin kafa dengiyse köyde bile çıkar dolasirsin dağ bayır hayvan varsaki eskisi kadar zor değil her şey teknoloji vakit geçirirsin alıştın mi sahsen şehirde yaşamak istemezsin yılda bir iki defada tatile gidebilirsin evde başka kişilerde varsa burada önemli olan kafa dengi ve arkadaşlık yapacak bir eş şahsen ben köyde yaşıyorum eşim olsa her hafta sonu çıkar gezeriz evde eglenebilecegin bir sürü imkan oluştururuz yani yeterki kafa dengi olmak ve birazda bilgili olmak sığ kafalı kişilerle hayat geçmez
00 Yorumla
1 yılhangi şehirden nasıl bir köye gideceksin hangi ilde ki köye gideceksin?
29 Yorumla
Soran1 yılAntep
- 1 yıl
şehir merkezinden köye gitmek her insanın kaldırabileceği bir şey değildir. fakat şehir hayatıda bir yaştan sonra zaten akıllı insanın tabiatına uygun değildir. yani erkek arkadaşın senin iyiliğini düşünüp böyle bir uyarı yapıyorsa bu nokta da senin mantıklı bir şekilde hareket etmen gerekiyor. köy hayatı mahrumiyetlerin bol olduğu huzurunda bol olduğu bir yerdir. kaldırabileceksen bu yükü sırtlanırsın. Şayet erkek arkadaşın köy hayatının sana uygun olmadığını söylerken senden kurtulmaya mı çalışıyor gerçekten iyi niyetle mi bunu diyor iyi anlamalısın bu daha önemlidir...
Soran1 yılOnu bende bilmiyorum
- 1 yıl
yani bu konuda emin olmadığın gibi aslında şüphelerin var. anladım. bence sen onun dediğini yap ve onu bırak. bakalım sonrasında ne yapacak.
Soran1 yılGaliba ben onu çok sık boğaz ettim
- 1 yıl
nasıl yani
Soran1 yılSürekli kısıtladım herşeyine karıştım benden ufak tefek şeyler istedi hiç birini yapmadım daha bir çok şeyler
- 1 yıl
ufak tefek şeylerde kısıtladığınızı belirtmişsiniz. bu bence de biraz onu yormuş olabilir.. fakat yine de prensiplerinizi korumanız herşeyden daha önemlidir.
Soran1 yılOnu kaybetmemek için yaptım ama kaybettim
1 yılYaparsın hatta bir hafta uygulama yapın birlikte
117 Yorumla
Soran1 yılNasıl uygulama yapayım Allah rızası için o Antep te ben İstanbul tarafında hem şu an askerde
- 1 yıl
Askerden dönünce bir hafta misafirleri ol senden ne bekleniyor onu öğren, sosyal çevrenin orada olmaması sana problem olur mu ons dikkat et Antep merkez mi yoksa köyü mü belki de sevgilin haklı çıkacak
Soran1 yılKöy
- 1 yıl
Hayvancılık ile uğraşıyorlarsa adapte olabilir misin o işlere
Soran1 yılBilmiyorum
- 1 yıl
Sen üzülme son dk yıkılma diye söylemiş gibi geldi bana ama diyor sanki ben sevdiğimin yanında her şeyi alırım zaten İstanbul hayatından mı sıkıldım diyorsan şehir hayatından neden olmasın hayat kısa bir illüzyon kararı vermek senin elinde
Soran1 yılO yok şu an ayrıldı ben hala kendimi parçalıyorum
- 1 yıl
Ama maç bitmiş sanırım buradan döner mi dersin ben şuna kızıyorum önceden neden sevgili olmuş seninle
Soran1 yılBende öyle diyorum
Soran1 yılBana dedi ki ben o zaman inanıyor dum şimdi yok olmaz senle ben olmaz diyor
- 1 yıl
Bir halt karıştırmış olmasın ya da senden alabileceği muhabbeti ve tadı aldı mı
Soran1 yılNasıl yani
Soran1 yılSöyle
- 1 yıl
Özel şeyler yaşandı mı ilişki kaç yıl sürdü gibi detaylar
Soran1 yıl8 ay oldu
- 1 yıl
Süreç tamam demek ki sevgilin olgun düşüncede değilmiş bence
Soran1 yılNasıl yanii
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
1 yılBu ben öğretmen çocuğuyum şehirlerde büyüdüm seneler sonra depremden sonra bı ev yaptırma kararı aldık köye önce bahçe yaptık sonra evi toprağı hayvanları seviyorum toprakla uğraşırken hayat buluyorum rahatluyorum mutlu oluyorum huzur buluyorum ne iti ne kurdu korkutmuyor gözümü ama bı yeşil çekirge görsem kaçacak yer arıyorum ha bu arada yaş 26
Şimdi sana gelelim sehirdelerde buyumussun ve bi köye taşınmayı düşünüyorsun inan bana her köy aynı değil bizim köy tatil köyü gibi köyün %90-95 i okumuş kültürlü bilgili insanlar o yüzden rahat oluyor bizim köy ama yakın bı arkadaşımın köyü var çocuk köyde büyüdü hergun bir kavga bir olay bı toprak davası hepsini geç taciz onun bunun karısına kızına göz dikme geri kafalilik falan mide bulandırıcı bı köy beraber büyüdük çocukla 3 kere içeri girdi çıktı köy başını yaktı çocuğun bizim köye gelir arada sizin tatil köyü der biz dışarda desteyle paramızı bıraksak calmazlar onlar kapının önüne çürümüş meyve koysalar calirlar
sen şehirden köye gidiceksin köyde yapabilirmiyim diyorsun köyde yaşayabilir miyim değilde bu tip insanlarla muhatap olabilirmiyim de önce insanları duzgunse okumussa serefliyse orası cennet olur yok canım saçma insanlarsa cehennem olur sadece sevgilinden bahsetmiyorum köy halkından bahsediyorum ha şehirden gidip köyde yaşayan çok ama başını yakanda çok çift taraflı değerdir bu işi sormak istediğin bişey olursa sorman yeter10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Benim eski kız arkadaşım da senin gibi sorun yaşamıştı. Kız arkadaşım bir erkekle hiç beklemediği bir gün aceleyle evlenmiş, daha sonra kocası köyde büyüdüğü orada yaşamak istemiş sütçülük yapacakmış falan ama kız arkadaşım dağ başı bir yerde alışık değil şehir de büyümüş ama beraber gidip köyde 1 kaç aydır durmuş ve dayanamamış bebeği hastalandı diye köyde durmak istemedi temiz hava alması gerekiyor diye. Kocasıyla anlaşamamış İstanbul'a gelmiş daha sonra barışmış tekrar köye gitmiş. Bir şekilde anlaşamamış kocası kıza "İstanbul'a gideceksen git ama ben gelmem burada kalacağım" demiş. Sonrası ne oldu bilmiyorum.
O yüzden kendini düşün, erkek arkadaşınla sen aynı değilsiniz ayrılmanız daha iyi olacaktır.50 Yorumla
1 yılDuygularını bir kenara bırakıp sadece şu soruyu sor kendine. O zaman cevabı bulacaksın bence;
Sevgilin olmasaydı yine de şehir ortamından çıkıp, şehirdeki tüm imkanlardan daha uzak sade bir hayat yaşayabilir miydin?
Cevap evetse bence yaparsın. Cevap hayırsa yapamazsın. Sevgi her türlü problemi çözmüyor. Eğer gerçekten köyde yaşamak senin içinde varsa ortaya çıkacaktır. Şehrin tüm konforunu unutman gerekiyor. En basiti kombi yok, her istediğinde sıcak su yok, sıkıldım bi’ bara gidelim desen yok. Zaten başta sosyal çevren de yok. Orada tek başına kalacaksın bi’ an’da. Bunların hepsini düşünüp karar vermelisin.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende benzerini yaşıyorum şu an ama hiç Zorluk yasamadim çünkü bağ bahçe hayvan vs ilgilenmiyorum. İleride zaman ne gösterir bilemem. Sadece benim yolum biraz uzak merkeze ama arabamiz var kendim de az çok kullanıyorum bu sorunu da hallettik sayılır onun dışında havasi karsimda çok güzel bir dağ manzarasi yani şu an havali gibi düşünmeyin ama lüks evim yani evet ilk başta bi noluyo ya diyorsun ama sonradan alışıyorsun yasitlarim var misafir gitmeye ve misafir kabul etmeye başladım bu sekilde alisiliyor zaten surekli evde bir iş kosturma ekstra olarak ben çalışıyorum. Yani bu şekilde kapalim giyim kusamim bir çoğuna göre değişik ve bakislarindan bunu anlasam da onlar beni ilgilendirmez eşimle benim aramda öyle kafana konu komşuyu takmazsan güzel ama köy yerinde böyle değişik bakışlar tavırlar konusmalar daha çok oluyor sonradan geldiğin için dikkat çekiyorsn.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSeni isteseydi yapabilecegini düşünürdü zaten. Ayrıca demekki yardım etmeyecek destek olmayacak. Yaşın küçük belliki bazı kelimeler geleceği gosterir. Sen köyde yapabileceğini sevginin desteğinden alıyorsun peki o. Hiç umudu yok belliki sevgi gelip geçicidir. Aşk değil bak sevgi evliliklerin çoğu iki yılda tükenir. Ama ayrılmaz siniz neden hayatınızı başka insanların hayatlarına taşımak istiyorsunuz kızlar ya. . ablacım canım benim yokmu senin hayatın? Senin hayatına girebilecek değilde beden hirneye calisanlarin peşindesiniz ya. Bakın bu yaşlar gelip geçer sonra olgun yaşa geldiginizde düşünmeye geriye dönüp kendin için ne yaptığını sorgulayacaksin kadınların en büyük pişmanlığı evlilik oluyor. Hiç araştırınız mi bunu. İyi yapmiyir bizi bu birliktelikler kendinize odaklanın aşkınızı sevginizi yaşayın evlensende kendin için önlemleri al başarılar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle adamla nasıl çıkıyorsunuz anlamıyorum. Ben kızlarla tanıştığım memleketimi sorduklarında, İzmir 'de büyüdüm aslen köken sivas diyorum yüzleri düşüyor. Başka soru sormayıp, konuşmuyorlar 😅 sen kökeni köy olan kişiyi değil. Köyde büyümüş birini seçmişsin. Ya senin yaşın çok genç, ya da adam ilk tanıştığınızda bunu sana söylemedi
29 Yorumla
Soran1 yılSöyledi
Cevap sahibi1 yılYaşın kaç, adamın yaşı kaç?
Soran1 yılİkimizde 20
Cevap sahibi1 yılBen dedim gençsindir diye. Bak genç çıktın. 25 yaş üstü olsaydın sümüğünü atmazdın ona 😅 gençsin toysun oyüzden normal. Kıroyla da çıkarsın , kekoyla da. Nereye çekerse oraya 😅
Soran1 yılJsksksksksks
Cevap sahibi1 yılBiraz ben uğraşsam, benle bile çıkarsın yani 😅 şartlar durumlar el verdikçe çıkmayacak kız. Sevmeyecek kız yoktur. O yaşlarda hele
Soran1 yılNe alaka
Cevap sahibi1 yılÇok alaka. Toysun, nereye çeksek oraya gidersin.
Soran1 yıl🙄🙄
- Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı.
1 yılBende köylüyüm taşı sıkar suyunu içerim 192 boyundayım. Gücüm yerinde 25 Dönüm tarlam 25 tane inek 10 dana 3 tosun 1 traktör 3 katkı villam 125 küçük baş tavuk 4 kangal 1 motosiklet 2 arabam bir 3 kecim var hepsi de benim üzerime ama aylık maaşım yok :(
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ne kadar lüks içinde olursa olsun köy köydür. Börtüsü böceği bitmez, imkanları kısıtlıdır. Bir ömür şehirde yaşayıp oraya uyum sağlayabileceğini sanman polyanna işi. Aksiyon arama kendine. Kaldıki çocuk ayrılıktan bahsetmişken senin hala evlilik kafasında olmanda ilginç.
20 YorumlaBenim eşim de köyde büyümüş ben şehirde büyüdüm evliliğin ilk aylarında 4 ay köyde kaldım o kadar zordu ki herseyle karşılaşacağının farkına varman lazım önce şehirde olduğum için evde böcek yok sinek yok köyde hersey var örümcek böcek yılan inek kuzu koyun tezek kokusu bahçe hasat işleri komşular. Hele bir de benim gibi beraber oturacaksan kesinlikle sacmalama ben eşimi o 4 ay da şehire inelim diye çok zor ikna ettim evlenmeden önce seni kandırmak için tamam aşkım köyde oturalım düzenimizi kurunca geçeriz şehre seni kandırmasına fırsat verme senin fikirlerini senin ne istediğini şimdiden anlamayan insan ilerde hiç anlamaz sana şimdiden bu sebepten ayrılalım diyorsa o ayrılmayı çoktan aklına koymus köy bahane bitanem benim canım çıktı ikna etmemden yine de sen bilirsin Şu an şehire indim eşim herseye alıştı köye gitmek istemiyor
20 Yorumla
1 yılKöy hayatına alışmak ilk başta zor olabilir ama imkansız değil. Erkek arkadaşına, doğayla iç içe olmanın sana huzur katacağını ve daha sade bir hayatın hoşuna gidebileceğini söyleyebilirsin. Onunla birlikte bu yeni düzene alışmaya hazır olduğunu, ikinizin de köyde mutlu bir hayat kurabileceğinizi düşündüğünü anlat. Bu, ona orada birlikte yaşayabileceğinize dair güven verebilir.
20 Yorumla
1 yılBiraz zor. Benim erkek arkadaşım da köyde büyümüş küçükken. O da benim köyde yaşamamı istiyor fakat ben kesinlikle yapamam şahsen. Herkes yapmak zorunda da değil. Ben deniz olan bir şehirde kasaba gibi bir yerde yaşarım interneti de varsa şehir merkezine yakınsa bir de. Bu fikirlerimi ona söylediğimde de hak verdi ve ortak bir karar aldık. Fakat senin erkek arkadaşının yapamazsın ayrılalım demesi de çok absürt olmuş sanki ayrılmaya dünden hazırmış gibi. Benim tavsiyem böyle söyleyen ve sana pek saygı duymayan bir insandan çok geç olmadan ayrılman olur ortak bir karar alamıyorsanız.
20 YorumlaKöy hayatı çok da zor olmuyor. Tabi kişiden kişiye göre değişebilir. Ama sen seversen ve azmedeesen yaparsın. Disiplin önemli onun dışında çok bir şey yok. Ulaşım zor olabilir bazı şeylere ama artık çok köyde kolaylaştı. İşte eşya almak falan. Tek sorun istediğin zaman bir kafeye gidemezsin. Tatile gitmek istersin bahçe işiydi tavuk işiydi gidemeyebilirsin. Ama sen sadece sevdiğim yanımda olsun o yeter bana dersen alışırsın hatta belki de seversin.
10 YorumlaYazdığın cümlenin içinden sadece"Ayrılalım"kelimesine odaklandım. Bir insan ayrılalım diyorsa onunla zaten bir ilişki yürümez. Hele de farklı kültürlerin insanıysanız. Sana yaşayacağı yeri bahane ederek "Yollarımızı ayıralım"demek istemiş. Ayrılmak isteyen için bahane çoktur. O seni zaten kafasinda bitirmiş. Kendine kendin gibi bir sevgili/eş bul. Ortak zevkleriniz olsun, eğitim seviyeniz eşit olsun, hatta memleketiniz de aynı ya da yakın olsun. Anası, babası, kardeşleri ile olan ilişkisine bak, en yakın arkadaşlarını incele, cümlelerine"Bizim orada şöyle olur/Bizde adet böyle/annem/babam/ben diye giriş yapıyorsa uzak dur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı. Yanii şöyle bir durum var herkes uyum sağlayamıyor tabii ama benim şahsi düşüncem şehirde yaşayan birisi köyde de yaşayabilir fakat köyde yaşamış olan birisi kolay kolay köye uyum sağlayamaz
150 Yorumla
Soran1 yılO Antep ben Kocaeli
Soran1 yılAyrıldı zaten her yerden engelledi
Soran1 yılYanlış kişiye yorum yapmışım dkdkdkdkd
Soran1 yılLafta öyle xkdkdkkd
Soran1 yılAntebin köyünde yaşıyor
Soran1 yılHeer yerden engelledi
Soran1 yılGeri gelmesi imkansız
Soran1 yılOlmuyor işte öyle
Soran1 yılElim çatladı
Soran1 yılYok sinirden elimi vurdum
Soran1 yılİnşallah barışırız
Soran1 yılAdak falan adadım
Soran1 yılNasıl konu aç
Soran1 yılGene anlamadım
Soran1 yılCuma dan beri kafam o kadar yerinde değil ki
Soran1 yılAlkol benlik değil
Soran1 yılNasıl yani
Soran1 yılBu gün eski manitam ondan önceki gene yazdı Bi kere yazmıştı hayatımda biri var demiştim bu gün yazmış ayrıldın mı diye hayır dedim tüh ya diyo
Soran1 yılHiç bir şey bulamıyorum yapacak
Soran1 yılBekliyorum ablasıyla konuştum başkası mı var acaba diye imkansız falan dedi
Soran1 yılNasıl yanii
Soran1 yılKardeşim de diyor ki çok sıktın çocuğı bunaldı o yüzden ama 1 2 haftaya dönecek sana
Soran1 yılHaber veririmm 1 2 haftaya
Gizli Üye(36-45)1 yılSoru trol deyilse cvp veriyorum Aman diyim sakin boyle bir hatayi yapma köyde yasiyorum yapmadigim iş kalmadi daha gecen bir kamyon odun tasitilar ailem bide sana el oglumu aciycak sana el bebek gul bebek bakicak sana piskolojim acayip bozuk bazen benim kuşla bile insan gibi konusyorum bu hale getirdiler beni kulandilar hep iyj niyetimi cok zor gunler yasadim yasiyorum sana benden kardes nasihati ya o gelsin yanina ya da ayril benim gibi olursun sonra
310 Yorumla
Soran1 yılTrol değil
Cevap sahibi1 yılOzamwn uzak dur simdiden uzulmek sonradan uzulmrkten iyidir
Soran1 yılZaten olmamız imkansız gibi bir şey her yerden engelledi
Cevap sahibi1 yılSoyledinmi istemiyorum diye
Cevap sahibi1 yılYa kendini dusun birak onu benim kuzen bir kiz buldu bursadan kendi İstanbul'da oturuyor ordaki tapuyu evib arabayi ustune yaptirdi sen niye köyu kabul edyorsun
Soran1 yılO zaman ayrılalım dedi ben ayrılmak istemiyorum dedim köye gelirim dedim ama istemedi sen burada yapamazsın şehire alışmışsın dedi
Cevap sahibi1 yılDogru demis hic kurcalama insanlar benim iyligimi dusunmuyor benim icin hic kimse iyi olsun istemiyir ama ben oyle deyillim dogru ne ise onu soyluyorum kimsenin kotu olmasini istemem köy hayati gercektem cok zor ben İstanbul'da dogmak isterdim orada kendime ait evim olsun isterdim ama olmadi işte kaderi degistremiyoruz mecburum boyle yasamaya
Soran1 yılBenim gözüm kör oldu galiba hiç bir şey görmüyor gözüm ondan başkaa
Cevap sahibi1 yılSen zorla kasiniyirsun basina gelceklere hazir ol
Soran1 yılOlan oldu artık bu gün tam 1 hafta oldu 1 kere bile arayıp sormadı her yerden engelledi...
Ablam seven her türlü kabul eder. Umudunu kırmak istemiyorum ama çocuk kafada seni bitirmiş köy falan hikaye
11 Yorumla
Soran1 yılBana da öyle geliyor artık
Neden köy hayatını bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz ki... Aslında temiz hava ve kendine daha fazla vakit ayırabilme Fırsatınız oluyor ben yılın neredeyse 8 ayı köyde yaşıyorum ve gözlemlerime göre şehirden kesin dönüş ve şehirden kız alma yaygınlaştı
12 Yorumla- 1 yıl
Köyde kadın olmak ve erkek olmak maalesef çok farklı yani bir kadının köy hayatı sandığınız gibi kolay olmuyor
Soruna cevap vermek yerine şunu söylemek istiyorum. Sen burada yapamazsın ayrılalım nasıl bir cümle ya. İnsan sevdiği için herşeyi yapar. Sen yapamazsan ben gelirim der bi çaresine bakalım der. Olmayanı oldurur. Verdiği cevaptan anladığım şey. Evime bir karı arıyorum senden olmaz demiş. Kırıcı olduysa kusura bakma
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 629 cevap paylaştı. Tezek kokusu, hayvan kokusu , internet in zayıf olmasi. Süt ün inek lokması sehirde yaşayan kizkar. Balin dondugunu bilmez akici. Sahte bala alişmişttir sahte tereyağı tereyağı acır mesela mavi bakteri olusur tekrar kaynatmak gerekiyor. Bunlar ilk alismaniz gerekenler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evet belli bi zaman zorlanırsınız ama bi zaman gectikten sonra köy hayatı size daha iyi gelicektir
Temiz hava temiz gida tarlalar
Kuş sesleri inekler
Ohh miss valla
Keske Şu an köyde olsam ama herhangi bi köyde 😔
20 Yorumla
1 yılO adam seni bir çiçek gibi görüyor sakın onu üzme.
19 Yorumla
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
Köydeki insanlar hassas olur temiz kalpli olur
Soran1 yılAma istemiyor beni
- 1 yıl
O zaman sende yoluna bakacaksın unut onu
Soran1 yılUnutamıyorum
- 1 yıl
Neden
Soran1 yılÇok seviyorum
- 1 yıl
Nesine aşık oldun
Soran1 yılBeni tüm hatalarıma rağmen sevdi ne dediysem yaptı sevdiği hissettirdi
- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
1 yılBiraz zor sana çünkü ister istemez kılık kıyafet her şey degişir örf adet gelenek çok herşeyi evde elde yaparlar elalem ne der ne demez lafı var köy hayatı severim ama tatil olarak kalıcı ve evlilik te yani çok iyi düşünmek gerek
10 Yorumla Kişilikleriniz ve hobileriniz uyumlu ise sorun olmaz. Ama attım erkek arkadaşının hayvancılık senin ise partilerde gezmek favorin ise evet sorun yaşarsınız büyük ihtimalle. 😅
20 YorumlaKöyde yapamazsın. Ev işleri ağır gelir.. onları geçtim oradaki insanlarla uyum sağlayamaz sin.. memleket neresi. Biz rizedeki insanlar hem köyde hem de şehirde yaşarız
12 Yorumla- 1 yıl
Ah siz gerikafalilar köyleriniz cennet ama insanlarımız gulyabi gibiler
- 1 yıl
@meraklıtospağa sen bunu bana mı diyorsun. Yani söylediğin kurduğun cümle saçma sapan
1 yılİstersen sağlarsın ama gerçekten de İstersen karakterin yapın vesaire köy yaşamına müsaitse... yani mini etek ve topuklu ayakkabı giyip bol bol kuaföre gitmeyi falan düşünemezsin 😁
10 Yorumla
1 yılKöyde büyüyüp şehirde yaşayıp tekrar köye döndüm. Zorluğu da var kolaylığı da. Mesela ben aşırı sıkılıyorum, bu sebeple online oyunlara daldım
24 Yorumla- 1 yıl
Çünkü insan yok ki oturup muhabbet edecek, sosyalleşecek. Deşarj için 2-3 ayda 1 hafta şehir dışına çıkmaya çalışıyorum
- 1 yıl
Online arkadaşlıklar dışında pek çözüm yok. Köylerde genç yok, olan da dünya görüşü köyü kadar oluyor genelde.
1 yılBence olur hatta koy hayatı biraz daha iyi yerine göre bence arada şehir hayatında yaşarsın (bende şehir hayatı yaşıyorum)
10 Yorumla
1 yılBen şahsen doğuma büyüme Almanya'da istikamet ediyorum ama ama köylüyüz Türkiye'de yani şehre o kadar alıştım ki köyde yapamam diye düşünüyorum
110 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka sizin şu ön yargılarınız yok mu orada yaşıyoruz diye zengin mi oluyoruz yani hayret bir şey Ağzı olan konuşuyor
- 1 yıl
Tabii canım milyonlarla oynuyoruz annelerimiz babalarımız Sabah kalkıp gece üçte hastanelerin boklu çamaşırlarını çamaşırhaneye temizlemeye gitmiyorlar kral dairesinde yaşıyoruz hizmetçiler her şeyimiz var çok şükür. Tövbe tövbe
- 1 yıl
Hangi aynadan bakıyorsanız bana da haber verin de biz de o aynadan alalım bari millet her şeyi toz pembe görüyor biz burada ay sonunu kıl kılına getiriyoruz milletin derdine bak hayret bir şey ya
1 yılYaparsın, bence köydeki işleri kolay nasıl yapılabilir diye araştırma yapmakla başla. Karadüzen bir yaşam iki tarafı da bezdirir.
10 YorumlaTertemiz duygularla seni sevdiğim için bana köylü diyorsun ben köylüyüm sevgilim şarkısını çalar sende dinlersin işte ne güzel.😃
10 YorumlaKöy güzel ama tatil zamanı yaşamak biraz zor gelir hele de şehir hayatına dolaşmaya alısverişe her imkanın elinde olmasına alışkınsan çok zor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Yapamazsın , bir hafta on gün sonra mızmızlanmaya başlarsın
20 YorumlaDüşünsene, misalen tavşantepe diye bir köye gidiyorsun. Oh ne tatliş köy, doğa, temiz hava falan diyorsun... Sonra başına bir iş sarıyorlar jandarma, polis üç ay uğraşıyor çözemiyor.
Ezbere köy güzellemesi yapmayın yani. Köylerin çoğunun kendi içindeki bağnazlık ve enteikalarını az çok biliyoruz. Şehirde nüyüdüysen şehirde devam et. Hayat, maceralara harcanamayacak kadar değerli.20 YorumlaÜzerinde çok durma böyle şeylerin. Bittiyse bitti
10 Yorumla
1 yılsaglanir ama bazi konularda zorlanablirsiniz
10 Yorumla
1 yılMadem ayrıldınız kendini niye parçalıyosun? Bu kendine zarar vermekten başka hiçbir şey değil
10 Yorumla
1 yılNeden olmasın sende insansın önemli olan karakter
10 Yorumla
1 yıltaşınma bakımından rahat edemeye bilir 2 tarafta
10 Yorumla
1 yılGenelleme yapacak olursak köy hayatı zordur. Şehirde büyüyen biri köyde yapamayabilir.
10 Yorumla
1 yılAyrıl
Hemen
Yapamazsın
Macera arama
10 YorumlaTabii ki uyum sağlarsın. Köy hayatı temiz havasıyla sağlığına da iyi gelecektir. Köy hayatı şehir kalabalığından uzak huzurludur
12 Yorumla
Soran1 yılO yapamasın diyo
- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılDoğru söylüyor sen köyde yaşayamazsın ama o şehirde yaşayabilir
10 Yorumla
1 yılZaten böyle diyorsa kendi sana ayrılmayı teklif ediyorsa ayrıl gitsin
10 YorumlaBence aydın insanlar köylere tekrar dönmeli
Atatürk hep köylüyü desteklemiş
Ve köylü milletin efendisidir demiş
O yüzden kararında hiç bir yanlış yok10 YorumlaYani sehirdeki imkanlar maalesef köy ortaminda yok ama maddiyat varsa köyden çıkmam
10 Yorumla
1 yılYaparsın hem sana havası iyi gelir temiz bol oksijen ne güzel işte git gez kafan dağilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı.
1 yılAlışırsın köyde de eşli yaşam kalmadı şehir gibi ılsunher imkan var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani köy sıkıcıdır sosyal aktivite pek yoktur. İnsanları dar görüşlü muhafazakardır. Canlı değil sessizdir genelde köyler. Yinede sen bilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZorlanırsın bence. Artık koydekiler bile şehire taşınıyor. Ama koy hayatı da güzeldir aslında. Artıları da var eksileri de. Çok iyi düşün.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. köyde ki şehirde zorlanır ama şehirde yaşayanlar artık köy hayatına geçmeye çalışıyor bence yaparsın ama adamdan emin ol bence
10 Yorumlaİmkansız değil bizzat denendi 🥲😅
Ama ilk sıkılıyorsun tabi bir süre sonra artık o hayatta alışıyorsun ben tekrar döndüğüm de şehir hayatında afallamıştım 😂20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılAyrılın o zaman. Madem istemiyor seni vazgeç.
Bu sana sahip çıkamaz. Kafasında seni bitirmiş. Mevzu köy mevzusu değil.
00 Yorumla
1 yılYani bence tam tersi olabilir de o biraz zor ya ben yapamazdim yaoarim dersin de bi vakitten sonra sıkar zoe bi duzene alisiyorun cunku zordan kolaya alisabilirsin ama kolaydan zora..
10 YorumlaUyum sağlaman gerçekten çok zor, iyi düşün derim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSevgi varsa, kolaylık vardır..
kalbinin sesini dinle o yanıltmaz.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen hangi şehirdesin. O nerde köyde. Ve nasıl tanıştınız
10 YorumlaKöylerde iş desen her şey makineyle yapılıyor artık eskideki gibi zorluklar yok , köy hayatını sevmez o ayrı ona bişey diyemem ama köylerin çoğu mahalle oldu artık bence olur 👍
10 Yorumla
1 yılDenemeye değer en fazla pişman olursun yapmadan pişman olacağına yapıp pişman ol artık köylerde eskisi gibi değil daha modern elektrik su internet var sonuçta
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAyy tam tersi olur da o olmaz canım ya çok umutlanma sen bi 100 kere falan düşün
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen nişanı attım öyle soyliyim sana olmuyor
10 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler