Manipülasyona karşı susmamak hata mı?

Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına diye bir söz var. Benim de adabım bozulmadı yine ama sinirim bozuldu sanırım.

Ofiste bana mobbing uygulayan bir grup vardı, sadece bana değil, benim arkadaşıma da mobbing yapan bir grup. Amaçları biz oradan kalkıp başka yerde oturmamız. Geçen de ben ofise geldiğimde masamda onlardan birisi oturuyordu. Ben zaten onlar varken orada oturmak istemem, eşyalarımı aldım başka yere geçtim, bazı kalan eşyalarım için de sonradan geldim masama. Yani benim yerimde oturmak için izin almış olsa amenna. Molasında geldi benim yanıma, bir sorun mu var falan diye konuşuyor. Söylemediğim şeyleri söylediğimi, onun bana söylemediği şeyleri söylediğini falan uyduruyor. Neyse geri yerine gitti, oradaki diğer kızlar da konuşuyor, ben olsam döverdim falan, ben de duyuyorum. Kim kimi dövüyor ya. Kesinlikle mahalle karısı üslubuna sahip ve ergen. Ben de molaya çıktığımda yanlarına gittim arkadaş olmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız dedim, beni ortamdan yoksayma gibi davranışları vardı, bunları söyledim, içimi döktüm. Ama içlerinden birisi var ki tam cingan, zaten çingene galiba, esmer bir şey. O çok fena, mahalle karısı gibi laf dalaşına girmeye çalışti. Benim de molam bittiği için yerime gittim ama kendimi kötü hissediyorum böyle bir duruma girdiğim için.

Arkadaşım da masanın en başında oturuyor, onun kulağının dibinden masanın diğer tarafına gelmiş bağırıyormus birisi. Bu arkadaşıma da bir saldırı ve mobbing. Arkadaşıma da dedim zaten sen de gel burada beraber oturalım diye. Ama niye amaçlarına bu kadar kolay ulaşsınlar ki? Yöneticimize onların yaptıklarını, arkadaşıma da yaptıklarını, çevreyi rahatsız edecek şekilde defalarca uyarmamiza rağmen telefonda yüksek sesle bir şeyler izlediklerini falan söylemeyi düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Arkadaşım da zaten kendi takım liderine şikayet etmiş.. ben takım liderine değil, direk onun üstünün üstüne söylemeyi düşünüyorum..

Manipülasyona karşı susmamak hata mı?