Parası olmayan insanlar neden evlenir üstüne bir sürü çocuk yapar?

Bence bir erkeğin evi arabasi olmadan evlenmemesi lazim.

Benim çevremde böyle düşünen eekekler var ama tam aksini düşünen de var. Kimisi ben evlensem nasıl gecindiricem iyi sartlarda bakamam derken , kimisi de asgari ucret alirken evlenmeyi en az 3 çocuk yapmayı düşünüyor.

Ben fakir ailede büyüdüm. Babamın işleri kötü gitmişti. Yaşım 9 falan. Ustumde kışın giydiğim incecik mevsimsel bir mont. Hocanin tüm sınıfın önünde montun yok mu dediğini unutmam. Saf saf bu işte demiştim.

Sonra sırayla fakir olanlari toplayıp belediye yardim yapmıştı mont bot falan vermişti. Hepimiz aynı montları giymiştik.

Aklima geldikçe gözüm dolar. şu an hala bir evimiz bir arabamız yok. Ben universiteye gidecegim dusunup duruyorum çok masraf olur mu? Ne yapsam ne etsem diye.. Yazları çalısıyorum para biriktiriyorum tek kuruşuna dokunmadan kenara koyuyorum.

Şimdi neden zengin erkek istedigimizi anladiniz mi? Ben elbet okuyacagim calisacagim ama çocuğum benim gibi olsun istemiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Ya ben yazın dönemsel işe girdim. Tezgahtarlik. Aldigimiz para 780 tl biraz da agi prim falan yatinda 900 tl oluyor.

Bu parayla 2 kişi zor geçinir. Sen gidip üstüme bir çocuk yapiyosun. Cocugun bir sürü masrafi olacak. Çantası okul kiyafeti... Hadi onu dusunmeyen adam gider milletin eskisilerini giydirir. Dusunmez hic cocugu yine. O baba digeri anne sifatini aldi yeter.

Cocuk gezilere gitmek ister. Para yok.
Oyuncak almak ister para yok.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben oyuncakcida çalıştım. Zengin ailelerin çocukları bunu istiyorum dedi aldi gitti. Fakir olanlarin çocuğu ne yaptı dersin? Ağladı saatlerce lutfen alalim diye. Istedigi şey 5 tl.

Kimisi ağlamadi. Dokundu hayran hayran bakti. Istesede alamayacagini biliyor zaten. Ellerinde oyuncak kutulariyla kasaya giden cocuklara bakti. Üzüldü. Bende üzüldüm.

Kimsenin bunu bir çocuğa yasatmaya hakki yok !
Parası olmayan insanlar neden evlenir üstüne bir sürü çocuk yapar?