nasıl yorumlanır bilmiyorum ama benm hayatıma üniversite başlarından beri biri girmek için zorladı. üzüldüm kıyamadım zamanla kabullendim hatta çok ta aşık oldum. o benim en güzel yıllarımı çaldı. inançlarım konusunda da her şey ne olursa olsun allahıma sığınırım. ve onun varlığı ile yaşıyorum. beni yıprattı hatta bekaretimide aldı. çok ağladım çok üzüldüm yemeden içmeden kesildim. ama ona güveniyordum haala beraberdik evlilik düşünüyorduk ama çok yıprattı çok yordu çok üzdü ve bitti. ben ne kimseye yalan söyleyebilirim ne de birini hayatıma alabilirim. ben hiç mutlu olamayacağım sanırım artık:( ailemde inançlı ve bu konuda hassas onlarla paylaşamıyorum çünkü onlara bir zarar gelmesinden korkuyorum. sadece ablamla paylaştım. gelecegim için ayaklarımın üzerinde durmamı istiyor. sizce benim için umut var mı? ben de mutlu bir evlilik yapa bilir miyim?
Cevabın nedir?
Yazık etmişsin kendine. İnançlıymışsın inançınada yazık etmişsin. Ama kız olduğundan dolayı Allah size karşı daha merhametli bu konuda tövbe edersen bundan sonra kendini sakınırsan düzgün bir evlilik yapabilirsin ancak daha önce birliktelik yapmamış biriyle evlenemezsin nikah düşmüyor. Çok sever adam alır kabul eder orası ayrı. O adamın iyiliği olur belki bağışlanırsın belki bağışlanmazsın bu konuda ancak öldüğün vakit öğrenirsin. Yani hayatı kendi kendine zorlaştırdın artık senin için garanti diye birşey. Çok dandik bir evliliğinde olabilir çok iyi bir evliliğinde olabilir. Dandik olursa belki kefareti olur yaptığının iyi bir evliliğin olursada ya cennetin gitmiştir elden ya da Allah bağışlamıştır seni iyi bir evlilik bile vermiştir. Bilemezsin yani
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Mutluluğuna yaşadıkların değil bunların psikolojisi engel olabilir. Yaptıkların doğru veya değil demek benim haddime değil ama mutluluk bekaretten geçmez.. Sen evlenince sadece yatağı değil hayatını paylaşacaksın... Bu kendine olan güvenini yıpratmasın ve insanlarla ilk tanışırken bunu söyleme.. Bu sana farklı gözle bakmalarına sebep olur.. İşler ciddiye binince ve doğru insan olduğuna inandığında yap bunu.. Bundan dolayı kendini suçlama.. Hatalarını tekrar etmemek seni güçlü kılar..
02 Yorumla- +1 yıl
Güven denen şey olmasa insan mutlu olabilir mi sence? Bu artık zor olacak, herkese güvenemeyeceksin, herşeyin altında bir sebep arıyacaksın ama doğru kişi geldiğinde sana bunu hissetirecek.. O seni sorgulamaya değil yaralarını sarmaya gelecek.. Ama onu bulman için kendini kapatman, saklaman değil kendine güvenmen gerekecek.. İp koptuktan sonra tekrar düğüm atıldımı yeni ipin en sağlam noktası orası olur.. Seninde güçlü noktan bu olacak insanlara karşı.. Hemen güvenmemen.. Kendini suçlaman çözüm değil.. Senin ayakta kalman gereken zaman şimdi..
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgili arkadaşım bu sorunun cevabı bende... Bende senin gibi 3 yılımı değmeyen biri için harcadım üstelik bekaretimi de verdim. Evet evlenecektik güya ama biz kaderi hesaba katmadan kafamızın dikine gittik. Ayrıldık. Zor zamanlardı inan ne kendimi ne de bir başkasını kandırmak bana yakışmazdı. Ve derken bir gün aniden hayatıma biri geldi. O kadar masumdu ki kıyamazdım. Bir gün ona tüm gerçekleri anlattım. Evet ikimizde ağladık ama o benim dürüstlüğümü ön planda tuttu ve 2 gün sonra evlenme teklifi etti. şu an nişanlıyız. Nasipse düğün haziranda. Ben kazandım sende yılma kimseyi de kandırma. Allah yanınında olsun Hayatta bol şanslar diliyorum sana... bir dost...
00 Yorumla
Yani her ne kadar yanlış ve üzücü olsa da bakire bir kız istemek için erkeğinde bakir olması gerek bence. Madem eşitlik söz konusu her konuda olsun bu eşitlik
80 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
33Cevap
Bu kızlık zarı denen meret el kol gibi bir vücudun bir parçasıdır bebeklik dönemnde hastalıktan korur allah bizi yarattıysa ve cinsellik hazzını yaşamayı verdiyse bunun nesi günah olabilir neye inanırsan inan sen güzel değerleri yaşayabiliyomusun hoşgörü kalp kırmamak yalan söylememk gibi önemli olan o
yani ilerde seni sen olduğun için seven birisi çıkıcaktır bu yüzden senden vazgeçerse zaten seni sevmemiştir o zarı sevmiştir10 Yorumlayaparsın.. seni gerçekten sevecek birisiyle yaparsın.. dik dur. senin yanlış yaptığın bir şey yok. adam rsp çocuğuymuş. düşünsene sen istemeden yapsaydı bir de zorla tecavüz.. O zaman daha kötü olabilirdi.. senin durumunda bir arkadaşım vardı ve inanki şimdi çok mutlu bir evliliği var başkasıyla. dik dur bozma moralini.
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYahu madem yaşadın ne boka ayrılıyorsun üzdü etti bitti ne arkadaş bu?
Siz hayatın yıpratmasına nasıl dayanıcaksınız ılıskıler bukadar kolay bıtecekse evlenmeyı neden ıstıyorsunuz aptalmısınız?
Sarılıcaksınız ve emınım sen bıtıren taraf olmuşsundur sendede hiç kafa yok yedigin haltın cefasınıda çekeceksin dua etde yanlış adama denk gelme kullanıldıgınla kalırsın ve dönüş yolunda kalmaz. ya açıldıgına dön ya da sırayla yaşamaya devam et.00 Yorumla
+1 yılİyi vallahi sen bekaretini boz sonra bir de iyi bir evlilik iste , başka , bunu istemeye hakkın yok bence , o belki senin bekaret meseleni anlamayacak ama senin için rahat olacak mı , rahat olacaksa eyvallah
12 YorumlaAnlayışlı birisiyle evleneceğin için daha mutlu olacaksın muhtemelen.
22 Yorumla- +1 yıl
Yorumları okudum da tekrar utandım böyle insanlarla aynı nefesi soluduğuma. Bekaretini kaybeden bir kıza, hata yaptığını kabullenip üzerine basa basa pişman olduğunu söyleyen bir genç bayana namussuz diyecek kadar aşağılık insanlar var aramızda.
Namussuz sensin be adi herif. Sokakta kızlara ağzının sularını akıtarak bakan sensin. O kızın bekaretini alanda senin gibi namussuz ve şerefsiz.
Namussuz nedir gençler biliyor musunuz? Namussuz bakire olupta süzgeçe dönmüş kızlara denir. Evli bir adamla aşk yaşayan kadına denir. Zevk için cinselliğini kullanan, utanması olmayan kadına denir.
Sevdiği adamın kumpaslarına aldanıp hata yapmış bir genç bayana denmez. Namussuz diyen namussuzdur...
+1 yılne alaksı var yaa çok güldüm yazdıklarına.. günümüzde kaç tane hatun bakire olarak evleniyor? bakireler evde koca beklerken bakire olmayanlar istediği adamı nikah masasına oturtuyor
02 Yorumla- +1 yıl
sen inançlısın da biz inançsız mıyız ? hem neden hiç bir konuda akla gelmeyen dindarlık söz konusu cinsellik olunca bir anda aklımıza geliveriyor anlamış değilim cinsellik de günahsa her şey kadar günah ne fazla ne eksik. bence bunun dindarlıkla alakası yok yetiştirilme tarzınla eski kafa namus anlayışıyla alakası var. fazla büyütüyorsun.
+1 yılevliliğin veya sağlıklı bir ilişkinin temeli bekaret değildir zaten. hayatına kaldığın yerden devam et.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bekaret namus demektir namussuz olandan hayir yoktur omur boyu boyledir
23 Yorumlaaynı durumdayız ama çok şukur herşeyi atlattım ve geride bıraktım.. Şu an nişanlıyım.. nişanlıma da herşeyi anlattım.. çok mutluyuz.. İnşallah sende aradığın mutluluğu bulursun
02 Yorumla- +1 yıl
bende yaşadıklarımdan 2 sene sonra kiz kardeşime söyledim.. daha sonra anneme söyledim.. zaten onlar bana inanıyorlardı benim asla öyle birşey yapmayacağımı biliyorlardı o yüzden beni anladılar ve anlayışla karşıladılar.. ama annem çok üzülmüştü benim için.. çok kötü şeyler yaşadım.. psikolojim bozuldu ama. atlattım Allaha çok şük7r.. Allah kimsenin önüne kötü insanlar çıkartmasın
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılYasadigim ulkede bakire evlenen insan yoktur ama herkes mutlu?
218 Yorumla- +1 yıl
:) haha butun islami uyguluyorsunuz bir zina kaliyor dimi
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Reaxsy
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
yok ben rahatsız olmadım. sadece tartısma gıttıkce hakarete donusunce onerı yapmak ıstedım. bu arada oylelerıne ıslamı temsıl edıyor gozuyle bakmayın @laurapiggott
- +1 yıl
Laura, gerek yok böyle insanalrla tartışmana. Adam ateizmin ne olduğunun farkında değil. Hangi dine mensup olursan ol günah günahtır diyor. Daha arkadaş islam dışındaki inanışların isimlerinden fazla bir bilgiye sahip değil. Türk, İngiliz, Amerikan ve benzeri etiketlerle insanları da ırklara ayırmamak gerek, lütfen. Kaldı ki, bekaretin çok aman aman bir durum olmadığının farkındayım. Kaba olacak belki ama önemli olan insanın ruhu o* olmasın. Bu tarz adamlara da konuşma fırsatı verme. Bakire olsun diye yırtınıp ilk göz kırpan kadının üstüne zıplamaya çalışır bunlar.
- +1 yıl
- +1 yıl
@laurapiggott @Mijerr etiketlemeyı yanlıs yaptınız. benım nıckımın sonu tek r'dir. diger arkadasın 2 r'lidir. :)
- +1 yıl
Yaparsın ama sorun şu ki karşındaki insan en ufak bir tartışmada bunu yüzüne vurmayacak biri olmalı. Ayrıca şehir önemli. Anca ege gibi bölgelerde insanlar biraz daha rahat bu konuda bence eş seçerken yaşadığı yer etkiliyor
00 Yorumla
+1 yılbekaretimi aldı deme verdim de , bir hata yapmışsın ama bu ilerleyen zaman da kötü bir hayatın olacak anlamına gelmez vicdan yapmazsan neden mutlu olmayasn ki hatasız kul olmaz İnsanız sonuçta
02 Yorumla- +1 yıl
rol yapmak ilerde hayatında olacak insana rol de yapabilirsin ama dedim ya burada vicdan girer devreye herkes hata yapabilir hayat bu yarın ne olacağını bilemezsin beş dakikalık zevk için basiretin bağlanır hayatın kayar bundan sonra daha dikkatli ol derim ben başkasına gelince söyleyip söylememek sana kalmış eğer anlayış sahibi biriyse bence bunu önden gizleme yoksa aksine biriyse söyleme tövbeni et ve hayatını yasyaşa hatalar bizim için
Sadece başlığı okudum. Bana göre düzgün değil. Kişilere bağlı.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik yapa bilirsin tabi ama zina yapmış biri ile ve bunu ona söyleyerek yapa bilirsin.
010 Yorumla- +1 yıl
Zina yapan erkek, ancak zina yapan kadınlara veya müşrik olanlara arzu duyup onlarla evlenir. Zina eden kadın da, ancak zina yapan erkeklere veya müşrik olanlara arzu duyup onlarla evlenir. Bu şekilde zina edenlerle evlenme mü'minlere haram kılınmıştır. Nûr / 3
- +1 yıl
Bu hadis size ilaç oldu anasını satim onca tanıdık nasıl temiz kız alıyor herkezmi haramda arkadaş yürüyün gidin..
- +1 yıl
@nestroyers Nediyon gardaş anlamadım.
- +1 yıl
hadisi bulaştırma yavrum boşa laf. abin arkadaşların zina yapıpda zinacı karımı alıyor senın boş boş konuşuyosn
- +1 yıl
@nestroyers Hadis değil Ayet. Zina yapan zina yapan biri ile evlenir Ayetin hükmü budur hayırdır boş muhabbet yapıyon nerden biliyon insanların zina yaptığını ekmeğine bak.
- +1 yıl
@soran “Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Maide, 5/39
Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”[2] Diğer bir ayette ise şöyle buyrulmaktadır. Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir. Zümer, 39/53
(Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]
Eğer gerçekten hakkı ile tevbe edersen günahı işlememiş gibi olursun kardeşim. - +1 yıl
@zodiaccc
- +1 yıl
Ne demek kardeşim. Allah (c. c) Rahmandır Rahimdir. Elhamdülillah.
+1 yılYapabilirsin tabiki de. Herkes için bekaret bu kadar önemli değil, rahatla biraz. Herkes hata yapabilir...
00 YorumlaBende diyorum ki uyarin birbirinizi yapmayin boyle hatalar.. Senin surumuna gelince bunu pek sorun etmeyen biri olursa veya cocuksuz dul biri olursa mutlu olursun.
00 Yorumla
+1 yılSeni ilerde gercekten sevecek olan birisi seni anlar bunu dert etmez
00 Yorumla
+1 yılYapar yapar ne kaşarlar koca bululuyor. Sen bir hata yapmış ders almışsın, hiç üzülme çok mutlu olursun inş.
00 Yorumla
+1 yılOku ve geriye bakma. Herkes hata yapar. Evleneceğin kişiye bunu anlat. eminim iyi. niyet gösterir çünkü çok. uzun cikmissin doğal. bişey bu
00 Yorumla
+1 yılyapabilirsin tabiki. bekaret kafadadır. bundan sonraki ilişkilerinde dikkatli ol sadece. bu durumu ilk başlarda söyleme ki faydalanmak istemesinler
00 Yorumlamutlu bir evlilik bulamazsın. her zaman yuzune vurulacak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılBirhatadir olmus pismansn bundn snraki hayatnda seni sevecek biri kabul edebilir
00 Yorumla Ablan haklı ayaklarinin uzerinde dur hayatina giren insanlara cok guvenme bosver allahindan bulsun
00 Yorumla
+1 yılBekaretmi kaldi ya yil olmus 2015 millet genel evden cikarip evleniyo kalbin s*kismesin kizim halla halla :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirsin tabikii bu evlenenler hep bâkire mi sanki
00 YorumlaHerzaman şüphe ve güvensizlik hüküm sürer. Ben daha iyi yapmam öyle bir evlilik.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılgünümüzde bekaret konusuna takılmayan erkeklerin sayısıda arttı bence mutlu olabilirsin Allah yardımcın olsun ne deyim ki herkes hata yapabilir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni öyle kabul edecek bir insan sadece kullanmak için ister kusura bakma
02 Yorumla- +1 yıl
Sen mutlu olacağını eşin diyeceğin kişinin geçmişini en ufak tartışmada suratına vurmıyacağını düşündükten sonra gerisi boş boş ver inş seni öyle kabul edecek bir insanla karşılaşırsın.
+1 yılablan doğruyu söylemıs bence kendı ayakların üstünde dur biri kabullenırde evlenırse ılerde ne ala
00 YorumlaVar tabi. Bekaret gitti diye hayat mı bitti sanki. Ruhun orrospu olmasın.
00 Yorumlaartık teknoloji o kadar gelişti ki ne olduğunu anlamıyoruz merak etme :)
00 YorumlaYa bu bekareti takmayin kafaniza bu kadar yil olmus 2015 lutfen.
00 Yorumlahuzur bir evlilik için hayırlı eş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBugünler htırlar gülersin bile :))
00 Yorumla
+1 yılBekaretini kaybeden düzgün evlilik yapa bilir
00 Yorumla
+1 yılSon durumun ne evlendin mi
00 Yorumlakendi yaşamını kendin kurarsın...
00 Yorumlayapablirrr neden yapamasınn
00 Yorumlayaparsin seven birini buldunmu oylede kabul eder
00 YorumlaZor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden yappmasın.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yaparsin
00 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?