+1 yılsaygıdeğer hanım efendi şayet boşanmaktan bahesetmeseydiniz herhangi bir yorum yamayı düşünmüyordum ama konu yıkılan bir yuva olunca acizane bir iki kelam etmek istedim kabul buyuyrursanız...peygamber efendimiz boşanmanın cenabı allah tarafından en nefret edilen helal olduğunu bildirmiştir.yuvanızı kurtarmak içni yapılacak bir çok şey vardır mutlaka herşeyi yaptım olmadı demeyin,mutlaka birşeyler vardır,kapanma konusnuda eşinizin dindar olmaması soru işaret oluşturabilri ama kapanmanın asıl gayesi başınıza bri bez parçası geçirmekten ibaret değildri hadi işin dini boyutunu bir tarafa bırakalım her erkek kadınının sadece kendisine ait olmasını ve bir başkası tarafından farkedilmemesi ister yanisi sizi bir başka erkeğin görmesini istemiyor demektir dahası size olan bakışı ile sizi beğendiği güzelliğinize hayran olduğu ve bundan dolayı sizi kıskandığı anlamınada geleblir.hadi bunuda bir tarafa bırakalım eşiniz için yatakta fantazi kıyafetler giyiliyorda dışarda neden eşin istediği şekilde giyinilmesinki? bu sözüme elbet bir çok muhalif olacak hatta geri kafalılıkla bile itham edileceğim ama yaş aralığı olarak ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum ayrıca evlilk gibi kutsal bir yuvayı kurtarmanın çabasının nedemek olduğunu ancak siz bilrsiniz...eşinizle bir süredir ayrı yaşadığınız yazmışsınız ama eşinizin ve sizin birbirinize olan sevgisinden aşkından bahsetmemişsiniz şayet bu halen var ise inanaın bana yuvanızın kurtulması içni yapılması gereken birç ok şey daha vardır ama arada sevgi saygı kalmamışsa ...bu söylediklerim elbet siz tarafıdan yapılması gerkeenler gibi görünsede eşinizinde aynı fedakarlıkla size karşı size sahip çıkması gerekmektedir evlilk adece gençlik ateşi ile cinselliğin sorunsuzca yaşanabileceği bir kurum değil karşılıklı saygı sevgi hoşgörü sabır ve fedakarlıkla yürütülmesi gerkeen bir kurumdur.iş konusnda ise bu sorunun cevabının kesinlikle eşiniz vermeli sizi çalıştırmak isteyip istemediğini öğrenin çalışmanınzda bri beis yoksa gerçekten kapanan hanımlarında sizinle aynı işi yaptığını unutmayın onlar elbet bir yöndetm bulmuşlarıdır sizin işnize yarayacak rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun...rabbimden en kısa zamanda güzel haberler vermenizi niyaz ediyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sizin sorununuz kapanmayla ilgilisi yok bence ayrılık önce yatakta başlar (ve bunu kimse kendine bile itiraf edemez)bundan kaynaklı ayrılık evliliğin diğer alanlarında bahane aramaya başlar ve sizdeki bahane kapanmayı bahane olarak görmeye başlamış bence yatak odasını ve yaşayamadıklarınızı gözden gecirin boşanmak çözümdeğil evliliklarin yaşam kaynağı %60 oranında yatak odanın tadına bağlıdır orda tad kalmayınca diğer alanlarda üzümün çöpü armudun sapı vaziyetşnde sorunları oluturur bence birlikte yaşam koçuna gidiniz boşanmak ikinizide çok yıpratacaktır emin olabilrsiniz birdaha düşünün herkes bulunduğu noktadan bir adım geri atarsa herşeyin düzelmesi daha kolaylasır ama akıllı uslu insanların aranızda olmasına dikkat etmelisiniz çünkü şeytan bu durmları çok seviyor... mutluluk çaba göstemeden ulaşılacak birşeydeğil eğer mutlulk ayak altı istemeden bulunabiline bir duygu olsa idi bu kadar kıymetli olmazdı yıkmak kolay yapmak zordur ve mükafatı huzur ve mutluluk vede aşktır yanlış yerde ve bakış açısı ile bakarsanız bulama vede göremezsinizz bence bidaha düşünün ::)
015 Yorumla
Soran+1 yıl3 haftadır iki günde bir aile danısmanına gidiyoruz.Bunu ben teklif ettim az zamanımız kaldığını bu süreci destek alarak geçirirsek daha iyi olacağını söyledim ikna oldu.Sürecin sonunda tamam ya da devam sonuç ne olursa ikimzde kabul ettik bu durumu.Danısman esime anlasılması zor bir bir insansınız bu evliliğiniz bitse ve hayatnıza baskası dahil olsa siz onunla da aynı sorunları yasarsınız dedi.
- +1 yıl
olabilir ama bunu danışmanın öyle demesi öyle olduğunu göstermez bence danışmanda eşenizi çözememiş hatta eşinizin sizin iliş kinizle ilgili gün yüzüne çıkarmağı hatta bastırmaya çalığtığı problemleri oldunu gösteriyor farkında olmadan yaptığınız bir hareket veya bir kelime onun iletişim kanallarını kapatmaya vesile olabilir bence ikinizde yatak odanızdaki problemi çözün prob.orda anladığım kadari ile (bu bir sır gibi hiç bir erkek yatakta kendisini mutlu eden kadından her şartt asla vazgeçemez)
Soran+1 yılEsim o denli cinsel yetiye sahip biri değil.Cinselliğe çok öenm veren bir erkek değil yani.
Soran+1 yılEksi ya da artı bunu düsünmedim benim düsüncem eksi ya da artılarıyla kabul etmek karsımdakini.Amacım evliliğimi sonuna kadar yürütmek esim gibi olumsuzu görünce olayı kesen biri değilim.Düzeltmek için mücadele ediyorum.istediği yapılamayacak ya da imkansız birsey değil.Benim kabullenemediğim bana saygı duymadan hiçe sayarak bunu yaptırmaya çalısması.
- +1 yıl
Eşini düzeltemezsin mümkün değil. Durduk yerde sana boşanma davası açan, seni evliliğinde de çok üzen bir eşle tekrar biraraya gelmezdim ben yerinde olsam. Hele sana kapanmayı dayatması tamamen saçmalık. Eşinin sana karşı sevgisi de yok. Olsaydı seni olduğu gibi kabul ederdi.Öyle değil mi?
- +1 yıl
problemin kaynağını bulduk iştebu ona sana yetmediğini sanırım bişekilde hissettirdiğini anlıyorum ki oda bu yüzden (seni kaybetmemek için kapanmanı istiyor )olabilir şöyle düşünüyor olabilir bu kadın açılısa birilrinin ilgisini çekebilir( bende eksim zaten )ve kadın uymasa bile şeyten ona bulaşabilir ve ben onu kaybederim düşüncesi olabileceiğini düşünmelisi seni aldatımış olarak kaybetmektense şimdi kaybetmeyi göze alabilir böylece üstünü örttüğü cinsel eksikliği ortaya çıkmamış olur
Soran+1 yılHiç bu açıdan düsünmemistim.
- +1 yıl
Bu açıdan da düşün bakalım. Ben de hanımefendiye yardımcı olmaya çalışıyorum. Bana kalsa kesinlikle boşanmalı. Eşi bayanı sevse onu olduğu gibi kabul eder, kapanmaya zorlamaz. Diğer taraftan bayan açıkça itiraf ediyor, eşinin cinsel yetiye sahip olmadığını. Bayan mahkemeye başvursa eşim cinsel yetiye sahip değil, bu yüzden boşanmak istiyorum dese, mahkeme bu yüzden boşanma kararı verir. Öyle değil mi?
- +1 yıl
bu açıdan çok derinnn düşünmelisin hata kolay yapılır ama tamiri zordur tamir olsada izi kalır
hem kardeşim sizin işiniz gücüüz yokmu neden birbirinizi mutlu etmeye çalışmıyorsunuz onu birbirinizin mutlu olduğu şeylerden mutlu olmayı başarısanız hayat çok güzel işte ozaman günlerin nasıl geçtiğini anlayamassınız bile - +1 yıl
spry67 kadeşim söylediklerinde haklısın bazen sevdiğin gelim nasırına bassa canın yanığında o sevgiden vazgeçesin çünkü canın yanıyordur dışarıdan bakıncada cananı sevmiyor görünüyor olabilirsin ben herzaman yıkmaktan değil yapmaktan yanayım hayatta nefes olıyorsam çözemeyeceğim problem yok fesefesinden hareket ediyorum buda beni mutlu ediyor ve çevremdekilerde mutlu oluyor
+1 yılbu nasıl bir despotluktur? eşin de olsa zorla bir şeyleri dikte ettirmesi hele ki söz konusu olan inanç ise çok kötü bir durum.hadi bugün onun için kapanmak istedin, sırf evliliğini kurtarmak adına .bunu yapınca sorunlar bitecek mi? eskisi kadar sevecek misiniz birbirinizi?
ayrılık çok zor bir şey ama etraflıca düşünmek gerek.00 Yorumla
Canım kapanmayı dene o zaman belki senin için daha hayırlı olur.Ben dayatma ile olan bir şeyi asla yap demem ama anlaşılan senin için boşanmak daha sıkıntılı olacak :(
113 Yorumla- +1 yıl
herşey karşılıklı anlayıştan geçer
Soran+1 yılBir örtü için yuvamı yıkamam diyorum ama diğer taraftan bakınca karsı taraf bunun için yıkabiliyor düsüncesi çıkıyor ortaya.saçma sapan bir durumdayım.
Soran+1 yılArkadaslarını bile ben seçerim diyen birinden ne kadar anlayıs bekleyebilirim.Kafa yapısı böyle adamın.
Soran+1 yılHayır baska sorunlarımızda vardı ama aile danısmanı esliğinde astık onları.Sırfı bu anlasmazlıklar yüzünden 5 yıl çocuk yapmadım düzeldiğinden emin olmadıkça da yapmam zaten.Bilmiyorum aklıma hersey geliyor herseyi asıp bu konuda tıkanınca acaba esim bitirmek istiyorda onun için mi bu kadar zorluyor beni diye düsünüyorum.
- +1 yıl
Haklısın böyle düşünmekte zaten boşanma davasını açan da o ymuş.Ama şimdi boşansan daha zor olacak ki kapanmak çok güzel bir şey bence tabiki zorlama ile olmamalı ama içinde en ufak bir istek varsa kapan bir daha açılmak istemezsin eminim.Baktın bunda da başka şeyleri sorun ediyor hiç akıllanmmıyor o zaman sen boşanma davasını açar kurtulursun tatlım .
- +1 yıl
Başka sorunlarını keike buraya da yazabilseydin. O sorunlarınla tekrar yüz yüze geleceksin bence yeniden aile olursan.Ne demek senin arkadaşlarını o seçecek. Bu düşüncesi bile onunla tekrar birlikte olmaman için geçerli bir sebeptir bunu unutma.Eşin bitirmek istiyor, bana da öyle geliyor. Çok iyi düşün kızım.
Soran+1 yılHaklısın insallah beni utandırır kapanırsam da iyi ki yapmısım buna değermis derim.
Soran+1 yılKeske dememek için her zaman bir umut vardır bu söze inanıyorum.Belki çok sans verdik olmadı ama bu defa olmayacak diye birsey yok.Durumum ve sartlarım dahilinde karra vermek zorundayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Kapanmak dinin emridir evet. Bunu kişi uygular ya da uygulamaz bu kişinin özgür iradesine kalmıştır. Nitekim Allah kullarına seçme hakkı vermiştir.
Eşinin kapanmanı istemesi hem dini hemde şahsi olarak isteğidir. Nitekim erkekler kadınların dan sorumludur bir yerde. Dini açıdan bu yüzden istiyordur kesinlikle,
Ama şahsi olarak kıskançlık söz konusudur. Eğer ki fiziği düzgün görüntüsü göze hitap eden bir tip iseniz doğal olarak sizi kıskanıyor ve bunu istiyor.
Şart olarak koşuyor olmasının sebebi de kendi istediğinin olmasıdır, kendine göre sebepleri de vardır elbet konuşmak öğrenmek lazım.
Kapanmak size birşey kaybettirirmez aksine kazandıracaktır. Bunu düşünmenizi tavsiye ederim. Denemeden yapamam demeyin öncelikle.
Eşinizin bunu sizden isteme hakkı olduğunu da unutmayın.
İzlediği yolu onaylamıyor olsam da bize laf düşmez ama bu konunun eşiniz için önemli olduğunu evliliği bitirme noktasına kadar getirmiş olmasından anlayabilirsiniz.03 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir nokta yakalamıssın evet esim kapanmaı benden sorumlu olduğu istediğini söylüyor.Ben bunun dini boyutunu arastırdım.Çıkan sonuç: es isteyebilir tesvik edebilir ancak zorlayamaz.Kisi yapmazsa bundan kendisi sorumludur.Bunun içinde erkek karısı bosayamaz.
- +1 yıl
Erkek ya da kadın herhangi bir sebepten eşini boşaya bilir. Senin eşin de doğru ya da yanlış sebep olarak bunu sunmuş bunu seçmiş. Kutuplaşmak zıtlaşmak yerine ona doğru bir adım atarak en azından istediği şeye önem verdiğini göstere bilir bu konuda uzlaşma sağlayabilirsiniz. Tabi evliliğin bitmesini istemiyorsan.
+1 yılOna beraber Hacc'a gitmek istediğinizi, orada kapanacağınızı söylerseniz sorun zaten kendiliğinden çözülecektir.
"Eğer ben kapanacaksam benimle beraber Hacc'a gel. Bu görevimizi yerine getirelim ondan sonra sonsuza kadar kapanırım" demeniz kâfi gelecektir. Eğer böyle bir şeyden size dayatma yoluyla kapanmanızı istiyorsa cahil düşünce vardır.
Ekstra olarak kendinin de 5 vakit namaz kılmadığını, onun ibadetini tam olarak yerine getirmesini isteyin.
Eğer bunlara rağmen at gözlüğünü çıkarmıyorsa üzülerek söylüyorum ki olmayacak bir şeyi bahane edip sizden ayrılmak istiyor.06 Yorumla
Soran+1 yılBunu istemek için zamanım yok açılmıs bir bosanma davamız var ve bir kaç güne kadar gerçeklesecek.zamanım kısa hızlı ve mantıklı karar vermeliyim.
- +1 yıl
Şöyle bir şey var ablacım. Boşanma davası açması hiç bir şeyi değiştirmez. Sırf kapanmadınız diye boşayamaz sizi :) Her boşanma davası olumlu sonuçlansa Türkiye'nin h�li ne olur.
6 aydır ayrı yaşamanıza üzüldüm gerçekten. Bir yerde de eşinizi kaybetmek istemiyorsanız buna razı gelebilirsiniz. Eğer aşırı inat yaparsa ona boşanmadan dolayı ödeyemeyeceği miktarda tazminat ve nafaka ödeteceğinizi bunun hakkınız olduğunu söyleyebilirsiniz. Boşanmak istemediğinizi onu sevdiğinizi söyleyin...
Soran+1 yılTek sebep bu değil esimin bazı sartları var hepsini kabul ettim ama gelgör ki bu konuda tıkandık.geri adım atmıyor.Evliliğimizde kuaramadığı otoriteyi efendi-köle iliskisiyle tekafi etmeye çalısıyor.Ben kendimi öyle hissediyorum açıkçası.
- +1 yıl
Böyle hemcinslerim oluyor evli bekar yüzüne tüküresim geliyor. Karaktersiz adi insanlar. Sen kendine ömrünü adayıp mutlu olabileceğin eş mi aldın yoksa ömrüne kadar hizmet edecek köle mi? Allah onun belasını vermesin. Siz ne yapın biliyor musunuz? Onun ailesini evinize çağırın. Annesi ve babası sizde misafir olsun. Ona durumdan haber edin, ailesinin sizin evde olduğunuzu söyleyin. Sıkıntınızı da annesine değil, babasına anlatın. Hiç bir baba evladının böyle olmasına razı gelmez. Deneyin...
Soran+1 yılAilesi mi? onlardan hiç ama hiç umudum yok...Malesef 5 aydır 1 kere bile ne halde olduğumu sormadılar.Ne iyi ne kötü hiç bir günümüzde yanımzda değillerdi.Bu asamada hiç yanasmazlar.Suan yasadığım yer berbat bir semt ve beni buraya getiren oğulları bunu da bilmelerine rağmen tepkisizler.basıma birsey gelse umurlarında değil.o kadar diyeyim anla...
Bak canim ben tesetturluyum, 5 vakit namza da dikkat etmeye claisirim, esinin durumu biraz tuhaf, dinde zorlama yoktur bu bir, kapali olmadigini gormedi mi evlemedne once bu iki, sen bsini kapatsan ama bu icinden gelmedigi icin seni mutlu edecek mi bu uc, zaten iliskininz kopmak uzere demissin kapanmak sorunlari cozecekmi? Eger anlayisli bir erkek olsaydi ben senin kapanmani isterim ve bu beni mutlu eder deyip karari sana biraksaydi? Sen bilirsin ama bunlari dusun!
06 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim bunları senin için küfür ederek takacaksam o örtüyü bu bana sevap olarak değil günah olarak dönecek dedim.Bak karsılığında ne dedi''ilerde kızımız olurda kapanmasını söylersem annemde açık der kapanmaz''.
Soran+1 yılHerkesin yorumunu değerlendiriyorum.
- +1 yıl
Ne alaka var, onemli olan bas kapatmak mi? Tesettur teferruattir hic camilere gitmismi bir baksin ne bayanlar var baslari acik ama hepsi abdestli namazli, tesetturluler var kapali guya ama yapmadigi halt yok, ayrica senin kizin olacakta buyuyecekte basini kapatmasimi kaldi? O zamna kade belki sen isteyeceksin kapanmayi, ilk inen ayetler dikkat etsin iman,uzeine namaz, oruc zekat hac sonra gelir kapalilik guzel ama zorla olmaz
Soran+1 yılKapalı bir bayan olarak çok objektif değerlendiriyorsun tesekkürler.
Aileni düşünme bence. Hiç bir anne baba kızını yarıyolda bırakmaz. Yapacağın şudur. Evli iken yaşadıklarını düşün öncelikle, buna şimdi bir de KAPANMA eklendi. Yok eğer bir şans daha vereyim deneyeyim diyorsan bu senin bileceğin bir şey. Onunla tekrar aile olursan aileni de karşına alacaksın biliyorsun. Allah sana sabır ve kolaylık versin.
03 Yorumla
Soran+1 yılEndiselerim var ben kapanınca hersey düzelecek mi ?esim bir gün yine eften püften bir sebepten dolayı evden gider mi? Bunlar olursa ailem arkamda durmaz onları da kaybederim.
- +1 yıl
evden gider mi?
Nikah düşmüş neyin davasındasınız anlamadım.
2. Kapanmaksa evli kadın göğüslerini kapamalı. Kur'an arapça bir bilen iranlıya sor. Ki onlar gayet iyi bilir orada saç kapamak yok. Onlar saçlarının üstüne ürtü örter. Geleneklerinde var.
+1 yılarkdaş evet kapanma yüzünden evlilik sona ermez ama eşinin isteklerine uyman yuvanı kurtaracaksa o zaman kabul edebilirsin sanırım...şimdi burda herkes biraz özgürlükçü düşünmüştür yorumları okumadım ama baş örtüsü yüzünden evliliğin biterse o zaman yazık olur çok saçma bir ayrılık sebebi olur...iyi düşün ve öyle karar ver ablacım...ama yorumlar baktımda önceden kapanırım demişsin öyle saçma şey olaz şaf ağızdan bir kere çıkar...
00 Yorumlabende yeni evlendim herşey bir anda oldu şimdi baştan konuşulması gereken şeyler anlayışda önemli bana dediki kapanmamı istermisin bende ona karışamam zorla başını örtecek halim yok içinden geliyosa kapanırsın giyimine özen göster dar elbiseler giyme dedim aynen şuan dediklerimi uyguluyor zorla kapatılmaz zorla namaz kılındırılmaz içinden gelmesi lazım yok illa kapalı istiyorum diyosa onu baştan düşünecekti
ama sen başta kapanırım deyip sonradan kapanmıyosan haklı bu konularda zorbalık olmaz05 Yorumla
Soran+1 yılBana basyan kapanmamı söylemisti.Yaparım dedim hatta 3-4 ay kadar kapandım yapamadım.Beni ilk bu halimle gördü kapalı değildim o zaman.yaparım demekle yapmak çok farklı seylermis belki bu konuda haklı ama onun için deneyip yapamadığımı görmesi lazım.
- +1 yıl
şimdi eğriye eğri doğruya doğru sen kendine göre haklısın oda kendine göre benim eşimde kapanırım dese şimdi kapanmasa huzursuz olurum kandırmak gibi bişey ama inşallah kapanmaya çalışırım elimden geldiği kadar özen gösteririm dedi bende kendi haline bıraktım içinden gelirse diye tabi benim düşüncelerim k.bakma herkezin ki farklı olabilir
Soran+1 yılSen anlayısla yaklasmıssın ve esine bunun için zaman tanısmıssın.Esimde kafasında bana bir zaman biçmis.5 yıldır bunun gerçeklesmesini beklemis benden ama su varki dini tam anlamıyla yasamayan ve böyle olmayan bir evlilikte zaten gönülsüzken bunu tek basıma nasıl basarabilirdim.
Ne kadar zor durumda olduğunu ben anlayabiliyorum arkadaşım. Belkide senin ileride kendi kalbi düşüncenle kapanma düşünceni şu an o baskıcı bir tavırla yaptığın için, işi inata bindirmişsin.Bana öyle geliyor. Seni farklı şeylere itmiyor, Allah c.c nun emrettiği bir şey için farkında olmadan baskı yaparak kapanmaya itiyor. Tesettür lü olmayı düşün bu son bir kaç saat içerisinde biraz. Olabilir mi? Allah yardımcın olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç saat neki kardesim sabaha kadar bunu düsünmekten uyumadım kafayı yedim zorla olması itiyor insanı.İnançsız biri değilim Allah'a sükür ama uzatılan gülde olsa önce dikeni uzatılınca canı yanıyor insanın.
- +1 yıl
İşte şu an tek sorun; baskıcı ve itici bir tavırla seni kapatmya zorlaması... Al karşına ve "kapanma mı gerçekten istiyor musun? baskıyla olmaz!" gibisinden cümleler kurarak, atmosferi hararetlendirmeden konuşmayı dene bence. Cihazlar ile son sözlerinizi söylemeyin birbirinize yahu.
bence boşan gitsin.. KEndi görevlerini yerine getirmeden senden böyle bişey istemesi çok saçma kaldıki dayatmayla olmaz dediğin gibi. Bence bahane arıyor
212 Yorumla
Soran+1 yıl5 yıldır 5 vakit namaz kıldığını görmedim sadece cumaya gider.hepsi bu.
Soran+1 yılEsim dün çok ağladı bana yaptıkları ve isteklerinin neden bunlar olduğunu anlatırken koptu gitti adam.
- +1 yıl
çok garip demeki psikolojiside bozuk. Umarım mutlu olursun ama ben kesinlikle olmucağını düşünüyorum . Çünkü bir erkek eşine bişeyler yaptırmak için asla zor yollara başvurmaz telkin eder motive eder yönlendirir. Ne yani şimdi her bişey yaptırmak istediğinde snei mahkemeyemi verecek
Soran+1 yılAçık konusmak gerekirse ben biraz dominant bir kadınım esim bunu isteyerek bendeki dominantlığı kırmaya çalısıyor.
Soran+1 yılbu dediğin 6 ay önce olsaydı haklı olurdun doğduğuna pisman ederdim.6 ay sonra ortadaki tablo üzgün ve psikolojisi çökmüs bir adam ve evliliğinin kurtarmak için çırpınmaktan yorulmus bir kadın.benim durumum esime göre daha iyişu anbu yüzden yapıcı olmam lazım.
Soran+1 yılAmin saol.
Annesinin, kız kardeşinin tesettürlü olması eşininde tesettürlü olacağı veya baskıyla kapatacağı anlamına gelmez .İslam çerçevesinde bir bayanın vücut hatlarının belirgin olmaması ve tesettürlü olması gerekir.Fakat bu herkesin kendi seçimidir. Madem öyle evlilik gerçekleşmeden bu sıkıntısını seninle konuşup öyle kararını verseydi.
00 YorumlaEşinin seni kapanmaya zorlaması kabul edilemez asla. Eğer eşin seni sevse idi, seni olduğu gibi kabul eder ve seni kapanmaya zorlamazdı. Son kararını verirken yapılan yorumları göz önüne al derim.
00 YorumlaBelli ki inançlı olduğu için değil kıskançlığı yüzünden bunu istiyor.Yapamayacağın en önemlisi zorlama ile olacak bir şeye evet deme daha mutsuz olursun.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşkasının zorlamasıyla kapandığında ne anlamı varmış ki onun.. bunu düşünemiyor mu eşin, nasıl bir kafa yapısı bu anlamadım. kapanırsan boşanmayacaksınız? hayret ya.
13 Yorumla
Soran+1 yılOna Allah için yapamadığımı kulu için yapamam bana sen mi sevap yazacaksın dedim.Yok kabul etmiyor kafasında belirlediği yasam tarzı buymus.
Cevap sahibi+1 yılO zaman seni kaybetmeyi göze alıyor demekki. Üzücü bir durum ama boşanın o zaman. Kendi yaşam tarzına uygun birini bulsun madem,eğer tek kriter kafadaki örtüyse onun için.
+1 yılrabbim mübarek eylesin:) yuvanızdan mutluluk muhabbet sevgi saygı hiç bir zaman eksik olmasın:) bu güzel haber için teşekkür ederim:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaferin benim eski nişanlıma da demiştim bir zamanlar ...itsin dedi..şimdi arkadaşlara ulaşmış kapanacam demiş...geçte olsa anladı o da başkasını sevmem demiş...senide onu da tebrik ederim...::D
03 Yorumla
Soran+1 yılSen neden kapanmasını istedin nisanlının? yani öyle biriyle evli olmak için mi yoksa kıskandığın ya da sevdiğin kadının baska erkekler tarafından haram sekilde görülmesini engellemek için mi?payalasırmısın lütfen
Cevap sahibi+1 yılharam yerleri görünmesin günaha grimesin diye...onnun saçınnın teline kıyamam ben yanarken görmek istemem...
Soran+1 yılBunu böyle anlatın böyle isteyin zorla yaptırmaktan daha etkili olur.Esim bana böyle söylese zorlanarak kapanmam.
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. kapanmanı evlilik öncesinde konuşmuş olmalıydınız. o kadar zaman geçti de neden şimdi istiyor onu öğren .
00 YorumlaAllah daha çok mutlu etsin sevindim adına anlayış çok önemli inş. benimde sorunlarım düzelir :(
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah düzelir lütfen olumlu bak üstesinden gelmek daha kolay oluyor.
Soran+1 yılDaha çok yenisiniz sorunun olmaması sorun olurdu.
kendi tercihlerine ve hür iradene biraz saygın varsa evet bitirilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevliliğini kurtar bu kadar katımısın kapanma konusunda seni ney zorlayabilir eger calışıyorsan bunu eşine anlat ş yerinde acar çıkınca kapatırsın yapma yuva kurmak zor yıkmak kolay bu sebepten yuva yılmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılKatı değilim zorla yaptırılmaya çalısılması hos değil benim için bunun bir zamanı var ama simdi değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin kararlarına ve goruslerine saygı duyması lazım. Sacma buldum esinin sırf bu sebep yuzunden bosanmak istemesini. Sana fikrini soyler sen yaparsın veya yapmazsın sırf bu yuzden evliligi bitirmesini dogru bulmadım.
10 YorumlaEşin aklı basında biri olsa seni zorlamazdı zaten . Güzellikle bir yolunu bulurdu
10 Yorumla
+1 yılaçık bir bayanla evlenirsem
birgün kapanacam derse tam destek veriririm
Erkek adam namusunu dışarıya göstermez00 YorumlaEvli değilim ama ileride eşim kapanmaya karar verirse ilişkiyi gösden geçirmem gerekir. Zihinsel amaları sevmiyorum.
00 Yorumlakendinin de kapanma şartıyla olabilir belki. baş örtüsü takmaya razı mıyımış sor bakalım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsadece bu nedenden dolayı bittiğine inanmak istemiyorum altında başak nedenlerde vardır
02 Yorumla
Soran+1 yılVar zaten sorunun açıklamasında da bahsettim ama asılamayacak sorunlar değildi ki aile danısmanı esliğinde hallettik onları ama kapanma konusuna gelince tıkandık.
Cevap sahibi+1 yılhımm bence evliliğini kurtarmak için denemelisin bu zaten dinimizim emrettiği farz kurallardan bu yüzden yıkma evliliğini zamanla herşey dahada güzelleşir emin ol çok pişman olursun hem şimdiki kapalılık öyle eskilerdeki gibi değilki her yerde rahat rahat giyebilecegin kıyafetler var bence denerim de bişiy kaybetmezsin bu kadarda asla yapılamaz birşey değil... sonuçta din değiştirmiyorsun dimi müslümansın
tekrar allah mutlu mesut etsimm inş.
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin saolun.
+1 yılbahane arıyormuş bulmuş
00 Yorumlaboşan kurtul o zaman prenses boşandım rahatım
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri