helal haram anlayışına herkes sahip değil. sahip olmak zorunda da değil. ikili ilişkilerde tarafların isteği varsa size burnunuzu sokmak pek de düşmüyor gibi. sizin fikir yapınıza uyan birini bulun o zaman. niye herkes bunu onaylasın, öyle yapsın istiyorsunuz? ben helalinden başkasına dokunan erkeğe adam demem (!). ‘adam değil’ sözünü bu konuda değil de başka yerlerde mi kullansak acaba. k*tile, tac*zciye, tec*vüzcüye mesela. gerçi bu ‘adamlık’ sıfatı da fazlasıyla ataerki bi yapıya sahip de neyse.
Başka yerlerde kullanmadığımı nereden çıkardın acaba? Kat*le, tac*zciye, tec*vüzcüye vs. onların hepsine de ben bunu kullanıyorum zaten. Ayrıca adam değil dediğim ataerkil bir toplum yapısından gelen bir şey olarak değil insan olarak görmediğim için öyle dedim. Yani erkek kavramın anlamında değil. O insanlar düzgün insan değillerdir ve hayatlarında mutlaka bir yamuk vardır ve o insanlarla ilişki içerisinde olanların mutlu olması mümkün değildir ve aldıtılma olasılıkları daha yüksektir. Ayrıca Allah'tan korkmayıp zina yapan bir insandan da her kötülük beklenir.
nice insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok demiş Mevlana. tabi bastırılmış toplumlarda tabudur cinsellik, bunu yapanlara öcüymüş gözüyle bakılır. mühim olan bir insanı cinsellik üzerinden değerlendirmek değil, insanlığına göre değerlendirmektir. tabii anlayana…
Mevlana'nın sözüne katılıyorum ama nikahsız ve gelişigüzel cinsellik yaşayan insanların kötü insan olma olasılığının, nikahsız ve gelişigüzel cinsellik yaşamayan insanlara göre daha yüksek olduğuda bir gerçektir.
Cinsellik yaşayan insanlara öcüymüş gözüyle bakmıyorum. Tam aksine gayet doğal ve hayatın içinde olan bir şey olduğunu düşünüyorum ama ben bu soruda nikahsız ve her önüne gelenle gelişi güzel cinsellik yaşayan insanlara karşı olduğumu söylüyorum, cinsellik yaşayan insanlara karşı olduğumu söylemiyorum.
Helal haram anlayışında herkes sahip değil sahip olmak zorunda da değil ikili ilişkilerde tarafların isteği varsa sizin burnu sokmak pek düşmüyor diyerek kendi doğrularını nesnel bir yargıya empoze eden sensin ve ayrıca benim dediğim şey araştırılsa kanıtlanabilecek bir şey birçok insan tanıdım ve ortaya çıkan sonuç bu geliş güzel konuşmuyorum.
Çok şükür olmadı bu saatten sonrada olmasın sözlerine dikkat et yanlış bir laf söyleme Laf söylemek ile bitmiyor kendini karısına saklayan bütün erkeklerin günahına girmiş olursun
Ben yanlış bir laf söylemedim. "Helalinden başkasına dokunan adam değildir."dedim. Sen dokunmuyorsan sana bir sözüm yok. Kendi üstüne alınacağın bir durum yok demektir.
Estağfurullah söylüyon demedim Üzerimede almadım sadece dikkat et dedim yani yanlış bir söz bütün herkese o günahı istinat etmiş olursun herkestende helallik alamassin o manada yani
Ben yanlış bir şey söylemedim. Sözüm yapanlara yapmayanlara değil. O yüzden yapmayan insanların üstüne alınacağı bir durum yok ve onların günahına girdiğim de yok.
Duygu hanım söylüyorsun demiyorum Bu durum demirin arasında altın aramak gibi bişey Benim içinde bu durum söz konusu Ama bazen insan umutsuzluğa kapılıyor öyle bir insan yok bile deseniz yanlış olur demek istedim sadece
Peki böyle kadınlar nerede sadece erkeklerde mi oluyor kadınlar elletecek sonra ellemeyen erkek arayacak elleyen erkekler gibi öyle kadına da kadın denmez zaten
Siz kadınlar diye genelleme yapamazsın bu bir. Ben karşı tarafını yapmamasını istediğim bir şeyi kendimde yapmam bu iki. Maske ardından genele yönelik bir genelleme yapamazsın bu da üç.
Benim ne istediğimi sormadın ama siz kadınlar bakire izleyip oradan başka her şeyi yapıyorsunuz sözüne karşılık olarak cevap verdim Yani senin benim soruma karşılık olarak yazdığın yoruma cevap verdim Yani benim soruma kendi düşüncesini belirterek cevap veren bir insana kendi düşüncemi belirtme hakkım bu da iki.
Yokkk sorun severim kadin dedigin tatli sert olucak disil enerjisini gosterecek. Ki ben ona ustunlugumu gosterdigimde kale fethetmis komutan gibi olayim. Ezik herseye boyun egen kizlari pek sevmem. 😁🥲
Tamamen sert olmak da tamamen yumuşak olmak da doğru değil. Yerine göre sert yerine göre yumuşak olmayı bilmek gerek yoksa tamamen sert biri de çekilmez, tamamen yumuşak biride çekilmez. Her şeyde denge önemlidir. Bu konuda da olduğu gibi.
Ayrıca ben sana sertlik ve yumuşaklık konusunu değil helalinden başkasına dokunmama konusunu kastederek"Dediğim gibi misin sen?"diye sordum.
Sertlik tabi saga baktin sola baktin deyip bagirarak degil. Bu hanzoluga girer. Sertlikten kastim lafini gecirebilmek. Helalimle yaptim ama helalim gitti karatoprak aldi.