Her akrabanın sülale içerisinde neredeyse tipik özellikleri ve farklı sevilmeme sebepleri vardır.
Neden pek sevilmezler?

Her akrabanın sülale içerisinde neredeyse tipik özellikleri ve farklı sevilmeme sebepleri vardır.
Neden pek sevilmezler?

Her şeye karışıp, bunu sokup, arkandan konuşup, geçipsiz insanlar oldukları için. Halaların var babaanneme 2 hafta bakmıyorum mesela babaannem bizde kalıyor. Yıllardır bizde ama onlar iki hafta bakamıyor. Annem yazık kadın bize gelmek istiyor Ankara 'ya gelemiyor babaannem olduğu için. Teyzemler var mesela bahçe komşumuz anlaşamıyoruz. Mahkemelik oldu babamla eniştem. Bahçeyi de biz verdiğimiz halde onlara suçlu biz olduk. Zamanında babam bahçeye alıyor annem de diyor ki onlar da bir kısmını alsın diyor 4 dönüm bahçenin üçünü biz atıyoruz bir dönümünü onlar alıyor daha ilk günden yer kavgası başlamıştı biz bu tarafa alacağız biz burayı istiyoruz diye teyzemler. Bizimkiler gönülleri hoş olsun dediler istedikleri yeri verdiler. Sonra bahçeye ağaç dikme sosu geldi sınıra kiraz ağaçları büyük olur kiraz ağaçları dikmeyelim dediler biz kiraz ağacı dikmedik şeftali falan diktik onlar kiraz ağacı dikti. Babam da sinirlendi sök dışarı tıraşlarını kiraz ağacı dikti. Şimdi sizin ağaçlar büyük bizim ağaçlara gölge yapıyor diye söyleniyorlar. İşte böyle sen ne yaparsan yap akrabalara yaranamazsın.
Bu bahçe, ağaç, ev demek kavga mahkemesi her akrabada var. Daha bu temaları duymadığım tek kul çıkmadı🤣
Evet miras kavgalar oluyor ama bu miras kavgası bile değil. Biz aldığımız bahçeye onlara teklif ettik almaları için yoksa biz tek başımıza alıyorduk. Sırf onların da yeri yurdu olsun diye.
genellikle kötü oldukları için olabilir. ama kişiye göre değişir. Akrabalar arasında genellikle yüksek beklentiler ve belirlenmiş roller bulunur. Bu roller, zaman içinde değişen bireysel ihtiyaçlar ve değerlerle uyuşmayabilir. Bu durum, çatışmalara ve hayal kırıklıklarına yol açabilir. Yakınlık ve Gizlilik Arasındaki Çatışma: Akrabalar, birbirlerine yakın olmalarına rağmen, herkesin kişisel sınırları ve gizli tutmak istediği alanları vardır. Bu sınırların çiğnenmesi, ilişkileri zorlaştırabilir. Farklı Değerler ve Yaşam Tarzları: Aile içindeki bireyler farklı değerlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip olabilirler. Bu farklılıklar, özellikle büyük kararlar alınırken veya önemli konularda görüş ayrılıkları yaşandığında sorunlara neden olabilir. Kıyaslama ve Rekabet: Akrabalar arasında kıyaslama ve rekabet duygusu, özellikle başarı, maddi durum veya sosyal statü gibi konularda sık görülür. Bu durum, kıskançlık, rekabet ve olumsuz duygulara yol açabilir. Geçmişten Gelen Sorunlar: Çocukluk dönemi travmaları, aile içi anlaşmazlıklar gibi geçmişten gelen sorunlar, yetişkinlikte de akrabalar arasındaki ilişkileri etkileyebilir. Her bireyin farklı bir kişiliği vardır ve akrabalar arasında da bu farklılıklar, anlaşmazlıklara neden olabilir. yine de Unutmayın ki, her aile farklıdır ve her ilişki benzersizdir. Akrabalarınızla sağlıklı ilişkiler kurmak için çaba göstermek, hem sizin hem de onların mutluluğu için önemlidir.
Akraba makalesi görüş özeti gibi olmuş @Barış_LonelyForever👌🏻👏🏻😁
@biscolatagirl Teşekkür ederim komşu :D 🙏☺️
Rica ederim komşucum😆✌🏻☺️
:D 🌸☺️
💫✨☺️
Valla saymakla bitmez ama ben sana başlıca sebebini söyliyim
Fitne fesat nedesen onlarda var
Buyuzden ben bir ikitane akrabamı tek seviyom
Peki sen seviyor musun ya da sevmiyor musun
Nedeni var mı
Benim aram iyi veya nötr kimisine. Nefret ettiğim yok.
İyi iyi 👍
:))
Akraba böyle bişey işte
Eic icin teşekürler 🍀✨
Ben de sevmem özellikle baba tarafını,
Çünkü kıskançlar ve işleri sadece dedikodu.
Baba tarafı akrabaları çoğu kez az sevilen taraf😁🫢
Teşekkür ederim 💞🌸
Rica ederim🩷🩷
Cevap
44Cevap
Çünkü hasetler akrabalarının birisinde zenginlik iyi şeyler gördüklerinde yükselişini veya da yenı bir sey aldığında hazmedemezler sankı dunya tek onların etrafında dönsün baskası alcalsın ısterler ya da kendılerıyle aynı sevıyeye getırmek aynı duruma düsurmek için cabalarlar sadece bu akraba degil kardeşler arasında da olur basaramayınca ne arar ne de sorarlar aslında hep ıyı nıyetlı davrandıgımızdan ötürü o benim akrabam yapmaz düşuncesi onları ıyıce uzerımıze salmamız anlamına gelır netıce de bunlar insan çig süt emmıs ıstersen neyin olursa olsun ama insanın ailesi gibi asla ve asla olamaz aile yerine koyulmaz onlarla hıcbır sekilde hıcbır sey konusulmaz sır verilmez onlar zehirlı akreptir baska seye de kullanabilirler akraba akreptir baska insan yapsa bu kadar acıtmaz yakın oldugu için onlar baska akraba uzerınde hakları hukukları oldugunu zanneden sadece bir zavallılar ben öyle görüyorum herkesi kendisi gibi asagıya seviyesine çekmeye çalışırlar ama başaramazlar bunu da iğneleyici sözlerle karsı tarafı rahatsız ederler o yüzden akrabalar hiçbir zaman insan olamadı eskiden de böyleymış ama diyorlar akrabada olsa iyi davran diye Akraba neden zordur biliyor musun? Çünkü cennete girmek zordur akraba bagıyla kazanıyorsun cenneti onlara sabretmek onlara akıl öğretmek için o yüzden akrabayla ilişkiyi kesmenin buyuk cezaları var onlara akrabayla bağı koparmak Allahın rahmetinden de uzaklaştırır akraban zalimde olsa inançsız da olsa hakkını ver demişler nasıl olsa kımse kalıcı degıl netice de burası imtihan dünyası kazanılması kolay da zorda eger kinini yenebılıyorsan bütün bu akraba zorbalıklarına kıskanclıklarına karsı onlara insan gibi davranıyorsan kazanan sen oluyorsun
Hiç akrabam yok. Baba tarafını zaten bilmiyorum. Anne tarafını da annem red etmiş. Görüşmüyorlar hiç. Amca dayı hala teyze kuzen bilmem. Geçenlerde annem dedi ki bana miraz kaldımı araştırsana baktım kardeşleri bir mirası pay etmiş. Dedim bugune kadar kimseden bir beklentimiz oldu mu? Yok. Boş ver dedim ne lazımsa sana ben alırım. Zaten umurlarında olsaydı adam olsalardı tek kız kardeşlerine başında eşi olmayan çalısmayan hasta kız kardeşlerine bir şeyler göndrirlerdi. Yani kısacası alayının :D
Çünkü akrabalar kendine hak gördüğünü sana çok görüyor oyuzden ve hiç bir zaman arkanda olmuyor maalesef 😌
Doğrusun✅🌹
👍👍🤗
Doğru
@Tuğberk_Bey 👍👍😊🥰
👍👍
Üzerlerine vaziye olmayan konularda söz/hak sahibi olmaya çalıştıkları için. Herkes yerini bilse hiçbir sorun yaşanmayacak ancak çizgiyi aşmayı seviyorlar.
✌🏻👌🏻
Kendi akrabalarımdan örnek vermek istiyorum. Meraklı, açık arayan, haksız yere eleştiren, kınayan, işleri düştüğünde hal hatır soran ama diğer zamanlarda selam dahi vermedikleri için sevilmezler.
Genel özellikler demek hep benzer🫢
Laf sokmayı zeka emaresi sandıkları için🤔 Kendi çocukları zıçsa övgüyle anlatıp senin becerilerini küçümsediği için😂
😅😅👌🏻
Sevilmedikleriici için zehirlidir onlar 😂 bugün neden akraba soruları var acaba herkes demekki bıkmış akrabalardan
Ahahah ben öylesine sordum. İş yerinde konuşuyorlardı bana da konu çıktı🤣🤣
Vallami onlardami sevmiyor muş akbaba 😂
Hediye muhabbetleri anlatıyorlardı😆🤣🤣
Ben pahalı aldım o ucuzmu aldı diyodu 😂 bu reklam ne siteyi ele geçirmiş 😂
Evet ahahah😆😆
Evet mahvetti ya yazacaklarımı.
Valla arkada reklam oynuyor mahvetti beni 😂
😒😒
Bugün sanırım sabotaj günü 😂
Belkide 😅😅😁😁
Yorgunum valla spordan geleli 1.5 saat oldu kendime gelmeye çalışıyorum arkada reklam iyice yordu beni 😂
Çünkü 1 harfle akbaba olmaktan yırtıyorlar. Bence 1 harfin önemi yok.
Ahahah tespit gibi tespit✌🏻👏🏻😆
Mecburi olarak görüştüğümüz kişiler olduğu için bence 😄
Mecburiyet hissi değil mi sevimsiz detay?😅😅
E tabi. Yengem değil komşum olsa sevecem belki 😄
😅😅
Size karışma hakları var sandıkları için ama siz dediğim kısım hakları olmadığını bildikleri halde itişip kakışıyo :D kaos seviyler galibaa :D ben akrabalarımı severim. Yemek yapabilenleri çok severim dfdfdfd
Söylenecek çok şey var ama ben susayım en iyisi 😀
Çoğu hasetlik, karşılaştırma, kıyaslamalardan.😁😁
Evet genelde kendi çoluk çocuklarıyla kıyas veya maddi olanaklar kıyaslamasi
Bizimkilerde iyiler genelde. Çok sorun yaşamayız😁
Haset, fesat içten pazarlıklı fitneciler sevilmez, bir de yüksek beklenti olupta menfaat bulunamayanlar "yauşağa bak büsürü parası var biz acımızdan ölüyoz." 😂
Çünkü sülalenin adını lekeliyor birçoğu. Kendisine de çevresine de gram faydaları yok. Vicdan sahibi değiller ve empati de kuramıyorlar. Böyle akrabanın...
Random bi şekilde geliyor onlar hayatına sen seçemiyorum maalesef önemli olan iyi geçinmek ama fazla takma onları kafana uzun süre kalmazlar zaten yaninda
Merhaba,
İyi olanları seviyorum şahsım adına iyi değil genel olarak iyi olanları iyi insan olanları! 😅
Akraba pek önemli değil! 😅
Hepsini çok seviyorum çokta güzel anlaşırız birbirimize aşırı bağlıyız nefret ettiğim hiçbir akrabam yok hepsi iyi ki varlar
Sanırım bencil oldukları içindir. Sen daha iyi bilirsin Psikologgirl 😌
Evet ve daha kusur arayanlar oldukları için:)
Doğru, aşağılık kompleksli ruhlarını bastırıp gizlemek için sağa sola salça oluyorlardır anca. Sosyal yaşamdan izole edilesiceler
Disari ile rekabet etmesi ile gerekirken kendi kuzenleri ile rekabet eden tiplerdir..
Tek akrabam var oda abimin cocuklari.
Kendi hayatları mükemmelmis gibi bizimkileri sorguladiklari icin 🖤 katiliyon mu banaa
Saf ve temiz değiller aslında ben gerçekçi biriyimdir her zaman bana kimin olduğu fark etmiyor iyi olan insanı gerçekten anlayabiliyorum bu yüzden bence dünyada bile çok iyi insan kalmamışken akrabalardan iyi olmasının ihtimali çok düşük
Arkandan konuşup kötü yorumlar yapanlar benden uzak Allah'a yakın olsunlar derim..
Bazen çok sevilmeyecek hareketler yapıyorlar ondandır
Kıskanç ve çekilmez oluyor genelde ondan. Ben çok şükür şanslıyım o konuda
Neden insanlar kendi kötülüğünü isteyen birini sevsin.😂🙃
Varlıklarıyla yokluklari aynı bir faydaları yok zararları akıllara zarar
Dedikoducu çekememzlik gereksiz meraklı olmaları herşeye dahil olma çabası
Üff roleplay yapamıyorum?
Akrabalar yaş küçükken sevilir, yaş ilerledikce gerçek yüzleri ortaya çıkar ve sevilmezler,
(Not hepsi için geçerli değil)
Hepsi 🐍 gereksiz ve zararlı insanlar arkanı dön ilk vuran onlar olur.
Aynı şekilde akrabalarda bizim için aynı şeyi diyor bunuda atlamayalım
Neden sevilmez çünkü çekememezlik var hasetlik ve fesatlık var
Zira birçoğu menfaatçi oldukları için sevilmezler.
Fitne çok oluyor aralarında ve bu ilişkileri bozuyor
akrabalarımız sağolsun hepsinin içi gidiyor nedendir anlamam
Çünkü sinsiler :D
😆😆
Akrep 🦂 ler
Çatal dilli 🐍
Mikrop 🦠
Figürler harika🤣🤣👌🏻
Ben severim ya faydaları olmuştur çok olmasada severim kötülükleri olmasında😂
Kisiden kisiye değişir. Ben akrabalarımı çok severim kan bağı bizim icin cok onemli. Benim en yakın arkadaslarım bile akrabalarımdan olusuyor.
Akrepgillerdendirler ondan 🤣🤣
😁😁
Çıkarı doğrultusunda hareket eden kimse sevilmemeli, kan bağına inancım yok
Sürekli herşeyi yargılayıp kötülemekten başka bir şey yapmazlar çünkü
Her şeye burunlarını soktukları için ayrıca en ufak şeyde seni dillerinden düşürmedikleri için.
Her akrabada bir yılan bulunuyor çünkü
Aman ötede tıslasınlar hocam. Aslanlar hakkından gelir😅😅🫢
😅😅😅🤣😆😆
alayını akrepler götürsün.
Halamdan nefret ediyorum BK torbası
Ahahaa ya sonuna koptum🤣🤣🤣✌🏻
Akraba değil akbaba oldukları için çogu
Genelde açık aradıkları için sevilmezler.
Akraba oldukları için
Türk insanı birbirini çekemez çünkü
Çekememezlik.
Hepsi geri kafalı da ondan 😒
Hasetlikkk yılanlıjkkk
iyilik istemezler çünkü
Zarardan başka yararları yok çünkü
Her şeye karışırlar bazıları çok sinir bozucu
Kiskanclik ve kiyaslama genelde
Hadsiz oldukları icin
Zorunlu görüldükleri için sanırım. b
Çünkü iğrenç oluyorlar