Gelecekteki kayınvalidesine küfreden bir kızcağız vardı. Herkes olağan karşılarken ben çok şaşırmıştım. İnsan hiç tanımadığı birini neden sevmez, ön yargının sebebi nedir?
Valla eşimi doğurmuş büyütmüş misler gibi ahlaklı olmasını sağlamış neden sevmicekmişim. İllaki aynı fikirde olmadığımız konular olur ama büyüğümdür ben bir şekilde uzlaşırım. Çok fazla müdahale eden kayınvalideler olabiliyor evet onlarada en başta sınırı belli edersen saygı çerçevesinde gayet güzel geçinilir. Yani çocuklarım onun genlerinide taşıyacak neticede sevmek ve kendimi sevdirmek için elimden geleni her zaman yapmışımdır
Kadınların düşüncesini anlamak çok zor. Gelinler kaynanalarını sevmez kötü davranırlar ya ama bilmiyorlar ki ilerde erkek çocukları olduğunda onlar da kaynana olacak. Gelinin öyle yapmasını istemez. Ama bunu anladıkları zaman iş işten geçmiş olacak.
Çünkü anneler oğullarını belli bir yasa getirip üzerinde büyük bir rol oynuyor gerçi kızların anneleride öyle ama kızlar evlendiği zaman kayinvalideler oğullarını gelinlerinden kıskanıyor çünkü bir zaman sonra oğulları annelerinizle eskisi kadar yakın olmuyorlar. anneleride bu durumda gelinlerin oğullarını dolduruşa getirdiklerini düşünüyorlar ama aslında öyle değil.. erkeğin artık sorumlulukları çoğalıyor ve eskisi kadar vakti olmuyor.. anneleride gelip gelinlerine sürat asmaya veya buna benzer davranışlar sergiliyor. gelinlerde bir zaman sonra bundan sıkılıp kayinvalidelerine eskisi kadar değer vermiyorlar. brnim annem damatlarini hep kızlarından on planda tutar bende bu nasıl bir kayınvalide diye hep şaşırırım.. şimdiye kadar eniştelerime hep yakın olmuştur bakalım benim gelecekteki damat adayına nasıl bir davranışta bulunacak aslında kızları onların elinde olduğu için onlara emanet ettiği için damatlarini daha çok seviyo ve saygı gösteriyor bence.. neyse konumuza dönelim birde şu var kızın kendi ailesinde görmediği şeyler olabilir kendisini başka bir yere gittiğini kabul etmek bir kız için zor bir şey yeni bir eve yeni bir aileye yeni adetlere alışman gerekiyor eski hayatını sıfırlayıp baştan başlaması gerekiyor buda bir kız için zaman alacak bir şey.. evlilik zor ya evde kalalım biz😁
2 kadın olduğu her yerde gerilim vardır. siz hiç kayınpederinin arkasından dedikodu yapan bir damat ya da ay bizim bir damat var a dostlar diyen bir kayınpeder gördünüz mü? ama etrafınıza bakın mutlaka (gelin-kaynana, gelin-görümce, görümce-baldız) vs gibi gerilimi olan aileler mutlaka vardır.
Herseye karistigi icin, herseyin kendi istegine göre olmasini istedigi icin, karısına karsi oğlunu doldurduğu ve ara bozduğu icin, oğlunun evinde egemen, söz sahibi olmak istediği icin, gelinin yaptigi hicbir seyi beğenmediği ve güzel yapamadiğini ileri sürdüğü icin, herseyi ben bilirim oğlumu en iyi ben tanırım havalarinda olduğu icin, oğlunu kiskandigi icin. Daha birçok sebeb 😏
O da bir anne. Sen de anne olacaksın. Ya da tam tersi senin de annen var. Kayınvalide kelimesi yanlış zaten. Burada sorun o annesini kayınvalide yapan çocukta. Karısıyla ya da kocasıyla dengeyi ayarlayamamış. Kıskandırmış çatışma yaratmış. Annenin oğlunu, kızını kıskanması çok doğal. Kadın doğurmuş büyütmüş. Saygınızı yitirmeyin eşinizin annesine. Eşinizi sevdiğiniz gibi de sevin. O kadın yapmış o çocuğu. Kimseyi seçmek zorunda da bırakmayın.
Çünkü hiçbir kadın, erkeğinin hayatında ondan daha çok değer verdiği bir kişi olsun istemez, bu bir gerçek yani... Ama kesinlikle küfür etmesi gerekmez bu durumda, küfür etmesi o kızın seviyesini gösterir sadece.. Burda annelere sözüm yok onlar bizim baş tacımız, ama her kadın istemsizce de olsa içgüdüsel olarak bunu bu şekilde düşünür ne yazikki.. Yani bizim kayınvalidelerimizde eminim aynı tavrı yapmıştır zamanında kayınvalidesinede..
Kadın kadını ne zaman çekebilmiş ki Kaynana gelinle çekişmesin? Sonuçta biri karısı biri annesi burda sadece geline suç atmayalım aynısı Kaynana içinde geçerli herşeye karışıp laf sokan sadece kendi çıkarlarını düşünen fedakarlıktan gram nasibini almamış kaynanalar var. Hatta arkadaşımın kaynanası oğlu çalışmadığı halde gelinine çalış falan demişti. Kayınpeder Candır =) nokta.
sende kayın valide adayısın, ve kanıma ebeveynler çocuklarına ayakta durmayı ögretmiyorlar. kendilerine her yaşta danışıp muhtaş olmasını anne para ver baba para ver demesindende haz alıyor olacaklar ki çocuklarını böyle yetiştiriyorlar. ve ceremesinide gelinler çekiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kayınvalide ile iyi anlaşmak sizi mükemmel bir eş, tersine hiç anlaşamamak kötü bir eş yapmaz. edindiğim tecrübeler şunu diyor, gereğinden fazla duygusal bağ kurmak, içli dışlı olmak yaramıyor. dertleşme işini samimi arkadaşlarınızla yapmak, kayınvalide ile saygı çerçevesinde ölçülü bir diyalog idealdir. şahsen kendi annem babam dışında kimseye anne baba demem...
Annem gelinlerini çiçeğim balım gülüm diye sever gelinleri de annemi çok sever. O algı eskidendi. Kaynana severse gelinde sever. Kaynanalık bitmesi lazım.
Ön yargı sadece , ya da köyün muhtarı ben olucam savaşı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eskilerden beri gelen Tvdeki dizi , film ve sacma sapan çoğu kurgu olan sabah programlari olduğunu düşünüyorum Neyse zaten ileride bircogu da kaynana olacak eden bulur 😀
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sahsen bende hıc evlenmedım ama kayınvalıdemı sevebılecegımı düşünmüyorum bende aşırı ön yargılıyım bu konuda
En İyi Cevaplar