Hesap ödeme? Sizce yanlış mı yaptım?

25 yaşındayım. Evlendiğim için şehir dışına taşındım. Memlektime evli olarak ilk ziyaret edişimde en yakın ilkokul arkadaşımla buluşmak istedim. Yürüyüş yapmayı teklif ettim. Kendisi evde yemek olmadığını dışarda hamburger yemek istediğini söyledi. Ben de eğer bir şey yoksa bize gelebileceğini çorba ve yemek olduğunu söyledim. Dışarıda yemeyi artık bırakmıştım dışarıda etlere de guvenmiyorum dedim. O da canının onu istediğini uzun süredir yemediğini soyledi. Hatrı için kabul ettim. Hesap ödenirken geride durdu. Kasiyere ayrı ayrı ödeneceğini söyledim. Bozuldu. Ben de sikintidaysan söyleseydin keşke filan dedim. O da işi olan hani işsizinkini öder ya filan dedi. Ben de işe başlayalı 3 gün olmuştu maaş almamıştım deneme surecinde olduğum için. Hala eşimin kartını kullandığımı söyledim. Kendi kartım olsaydı oderdim filan dedim. Hala düğün borcu ödediğimiz için eşime maddi olarak yüklenmeye çekiniyorum. Sonrasında bana sen misafirsin benim ödemem gerekirdi filan diyerek toparlamaya çalıştı ama ortam garipleşti. Sizce yanlış mı yaptım?

Hesap ödeme? Sizce yanlış mı yaptım?